Close

Rezultati i Sondazhit: Cfare Mendoni??

Votues
73. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Kane mbeshtetje ne Islam

21 28.77%
  • S'kane mbeshtetje ne Islam

52 71.23%
Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 86
    -Holy Sinner- Maska e sam1r
    Anėtarėsuar
    26-11-2007
    Vendndodhja
    FusheKosove
    Postime
    1,695
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Secili le ta shiqon vetin e tj nė pozitėn e tyre.Ēka do tė bėnte dikush nėse ta dhunojn motrėn,ti vrasin fėmit,tė masakrojnė..?
    Dhe zgjidhja jote - vras veten dhe 20 tjere qe skan lidhje me ato qe tkan bo vaki ty....

Ncncnc, Zoti t'nimoft
    ~Once you {fall} into the position of faith,you {begin} loosing your scientific credibility!!~

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Po ti a qorr je ose sy nuk ke !!! Shko lexoj lajmet e tre viteve te fundit dhe me trego se cilet kane qene shenjestra e ketyre sulmuesve!!!
    Nuk diskutohet 10-20 % kane qene ushtaret amerikan dhe policet irakien, POR 80-90% KANE QENE NJEREZ TE PAFAJSHEM , TE VRARE NE XHAMIJA DHE TREGJE!

E sa i perket puna e mbrojtjes, juve wehabista mendoni se Allahu do te luftoj per juve! Andaj vetem luteni , Allahu i vrafte qafirat, dhe ndodh e kunderta qafirat ju vrasin juve me shumic!
    Se kur me ra rasti te bisedoj me nje vehabist ne Gostivar, ia me thoshte se shkollimi nuk eshte farz, njerezit nuk duhet te mesojne gje tjeter vec Kuranit!
    Ne lufte Allahu i ndihmon besimtaret musliman edhe kunder armatimit ma modern etj etj. krejt cfar duhet te bejme ne muslimanet eshte ti lutemi Allahut!
    A nuk e kemi be kete pune deri me tani a ?!!! Ku eshte ndihma ?!!
    Une va them edhe gjate kohe Allahu nuk ka tju ndimoj perderisa bazohen tek mesimet e Vehabit edhe co.

GV_USA
    Ma but pak Gostivar, sa per info, edhe sy kom e as qorr nuk jom. Nuk je ti qe jep fetwa pi Amerikes atje, nkarrik t'nxeht.
    Fetwa-t i japin ata dijetaret qe e din gjendjen si osht, ata edhe japin fetwat ne lidhje me situatat e ndryshme. Ne e kemi fjalen per ata qe futen ne mes te ushtarve armik dhe hedhin veten ne ajer dhe bashk me veten edhe disa ushtar.

Citim Postuar mė parė nga gostivari
    Sipas fese islame vetevrasja eshte e ndaluar ashtu qe keta njerez qe bejne vetevrasje ne menyre te tille nuk kan perhrahje ne mesimet islamike!
    Edhe diqka ne lidhje me kete deshta te komentoj. Vetvrasja per tiu ik problemeve te ksaj bote, sepse je merzit nga jeta keto jan te ndaluara ne Islam rreptesisht. Nuk edi nese keni hy ne at linkun qe kam jap ne fillim.

Pra dallone : Vetvrasja per tiu ik problemeve, dhe vetvrasja si mjet luftimi dhe mbrojtje.
    Edhe ne kohen e pejgamberit a.s ka pas raste te ngjashme. ( e kam fjalen per llojin e dyt te vetvrasjes, kushtimisht)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga celyy : 03-08-2008 mė 16:32
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    cely nkit rast jam pro atyre sulmeve per me mbrojt vendin e vet p.s mu mush bume edhe me hi midis armikut amo e kom fjalen per njerzit e uniformum qe i kan pushtu kjo jo vetem ne emer te fes po me cdo logjik te shendosh ishte dashur te pranohet sepse ne luft shkohet per te vdekur per vendin tend dhe ket nuk e kisha konsideruar direkt si vetvrasje por i vrar ne luf pasi qe nuk kan tjera mundsi per ndonje fitore eventuale , mirr po sulmet vetvrase ku jeten prej tyre e kan humbur mbi 95% civil te pafajshem gra , fmi , pleq hmmmm osht e palogjikshme per me pranu feja apo nje menjde e shendosh
    Ti tamam e ke kuptuar thelbin e ksaj. Pikerisht kete jam duke e thene.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Ma but pak Gostivar, sa per info, edhe sy kom e as qorr nuk jom. Nuk je ti qe jep fetwa pi Amerikes atje, nkarrik t'nxeht.
    Fetwa-t i japin ata dijetaret qe e din gjendjen si osht, ata edhe japin fetwat ne lidhje me situatat e ndryshme. Ne e kemi fjalen per ata qe futen ne mes te ushtarve armik dhe hedhin veten ne ajer dhe bashk me veten edhe disa ushtar.

Edhe diqka ne lidhje me kete deshta te komentoj. Vetvrasja per tiu ik problemeve te ksaj bote, sepse je merzit nga jeta keto jan te ndaluara ne Islam rreptesisht. Nuk edi nese keni hy ne at linkun qe kam jap ne fillim.

Pra dallone : Vetvrasja per tiu ik problemeve, dhe vetvrasja si mjet luftimi dhe mbrojtje.
    Edhe ne kohen e pejgamberit a.s ka pas raste te ngjashme. ( e kam fjalen per llojin e dyt te vetvrasjes, kushtimisht)
    Celyy e me kupton ti mua shqip ose jo !!! Vetevrasja ne lufte eshte dicka tjeter, kete e lejojne edhe ushtrite moderne vetem e vetem mos biesh gjalle ne duart e armikut, pra ne luft me armikun nese ke 100 plumba , plumbin e fundit ruaje per veten tende!
    Por sot vetevrasja ne mesin e muslimaneve ka marre nje kuptim tjeter dhe ky kuptim eshte se nese vret veten tende ne mesin e "kafirave" pa marre parasysh se kush jane ato ti je martir , shehid i fese islame!
    Ky kuptim i martirizimit eshte fajtor per me se 400000 irakian te vrare gjate ketyre 7 viteve te luftes ne Irak !
    Nuk i ka vra amerikani gjith keto irakien, jane vra midis veti !!! Nqs se amrikanet jane armiq te ketyre "shehideve", a me tregon ti mua ckane ata qe shperthjene midis pazarit, ne kohe namazi ne xhami te stermbushur me besimtar qe i falen Allauhut !!!
    Dhe une nuk leshoj fetwa , te kishte qene per mua te leshoj fetwa , fetwen e pare qe do ta kisha leshuar une do te ishte STOP KOPJIMIT TE JETES SE A.S.MUHAMEDIT" ! Kjo do te ishte fetwa ime, secili coban mundon te kopjoj profetit qe nuk mund te krahasohet asnjehere mamadheshtine e personalitetit te tij!
    Une mund ti kuptoj palestinezet kur bejne vetevrasje ne Izreal, por kete vetevrasje asnjehere nuk mund te them se vjen si rrjedhoje e mesime islamike, po vjen si rrjedhoje e roberimit.
    Islami nuk meson te vetvritesh, roberimi ti meson edhe gjerat me te keqija!

Dhe perseri nuk tregove , ose cdo here ne postimin tend i largohesh pergjigjes kush e vuan me shume kete taktike te "shehideve" ?!! Ata qe okupojne vendet islamike ose njerezit e pafajshem qe jetojne aty!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Ti tamam e ke kuptuar thelbin e ksaj. Pikerisht kete jam duke e thene.
    O celyy leje mos u merr me shkrime te kota une te kuptoj
    a e ke par se qfar shkrimi ka ber Allahu na ruajt duke thene se Allahu nuk na ndihmon Subhanallah ku mundet ai me i dite se a na ndihmon Allahu a jo, Allahu na ruajt prej njerzeve si ky duke u perzier ne qeshtje te Allahut Subhanehu we Teala, une nuk e di nese ne jemi Wehabista sikur na quan ky, dua taa di qfar eshte ai(gostivari usa) po hajr inshaAllah, ka pas guxim te thot edhe se Gatuso eshte me musliman se une, jo qe nuk eshte po si guxon me gjyku ai kur ajo i takon Allahut s.w.t. dhe nuk them une qe ata jan me te mire ose me te keqij kur nuk i njo ka mundesi njeri nga ta te jet Hoxh.
    O njeri fol me but merre veten me te mire po te keshilloj per hir te Allahut s.w.t. dhe kam deshir me fol me ty ne MSN pai jemi musliman dhe kemi drejt me i marre fetwat e dijetareve, psh. mua me pelqen fetfaja qe lejohen ne rast se nuk ke mundesi me armikun me u ballafaqu ndryshe por me vetevrasje, por jo civilet siq i ben Amerika ato vrasje, musliman duhet me dite se shum prej atyre shperthimeve jan te montuara nga amerika te kemi kujdes.
    E them kete duke e ditur se islami nuk lejon vrasjen e civileve te pafajshem kete nuk e lejon as Wehabistat, e as kerkush po Amerika eshte ka i ben shumicen prej tyre duhet me kuptu se Amerika eshte ajo qe eshte Armikja me e madhe e Islamit

Te kemi kujdes nuk duhet me gjyku me emocione a e dini ju Hadithin e Pejgamberit s.a..w.s Nese Dijetari nese ja qellon ka dy sevape, nese gabon ka nje, kurse ai qe flet nga mendja e ti jep fetwa edhe nese ja qellon gabon.
    Dhe ne vetem duhet me i transmetu fjalet apo fetwat nga dijetaret e jo te japim Fetwa siq po sho plot ketu Allahu na beft prej muslimaneve te mire qe naj shohin hajrin njerzit.. Amin Amin Amin

Lufta nė irak ėshtė nji luftė shum komplekse e jo ashtu thjesht si mendoni ju,sespe atje ka dy komunitete e mė shumė kundėrshtare.
    Komuniteti ma i madh ėshtė ai i RRAFIDAVE ( shijave qafira) tė cilėt tani e kan pushtetin nė dorė dhe bashkėpunojnė me amerikanėt dhe qė bėjnė pastrim etnik tė vendit tė tyre (sikur serbet ndaj shqiptarėve).
    Masakrat e rrafidave e tejkalojnė imagjinatėn qė ata po bėjnė mbi popullatėn e pambrojtur sunnite (sikur qė pėrmendin pleqt te na :serbi pret e bugari rrjep.Pra ata po bėjnė zhdukje masive dhe masakra mbi fėmij dhe grat e sunnitėve qė tė rrėnqethet likura.Ju tė kosovės dhe bosnjės pak e keni tė freskėt.
    Dhe nė islam lejohet dhėmb pėr dhėmb dhe sy pėr sy.Nėse ty ta dhunojn gruan para vetit dhe motrėn kurse ti masakrojnė fėmit e tu para vetit,ēka do tė kishe bėrė ti? Minimalja edhe ti nuk do tja lesh fėmit e tij gjall edhe gruan.
    Pra rrafidat e kryejn punėn e ndyrė tė amerikanėve.
    Por normalisht se ka edhe propagandė tė errėt edhe nė shum raste.
    Allahu nuk ja b]jne rastin e tyre kėrkujt prej neve inshalla

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Lufta nė irak ėshtė nji luftė shum komplekse e jo ashtu thjesht si mendoni ju,sespe atje ka dy komunitete e mė shumė kundėrshtare.
    Komuniteti ma i madh ėshtė ai i RRAFIDAVE ( shijave qafira) tė cilėt tani e kan pushtetin nė dorė dhe bashkėpunojnė me amerikanėt dhe qė bėjnė pastrim etnik tė vendit tė tyre (sikur serbet ndaj shqiptarėve).
    Masakrat e rrafidave e tejkalojnė imagjinatėn qė ata po bėjnė mbi popullatėn e pambrojtur sunnite (sikur qė pėrmendin pleqt te na :serbi pret e bugari rrjep.Pra ata po bėjnė zhdukje masive dhe masakra mbi fėmij dhe grat e sunnitėve qė tė rrėnqethet likura.Ju tė kosovės dhe bosnjės pak e keni tė freskėt.
    Dhe nė islam lejohet dhėmb pėr dhėmb dhe sy pėr sy.Nėse ty ta dhunojn gruan para vetit dhe motrėn kurse ti masakrojnė fėmit e tu para vetit,ēka do tė kishe bėrė ti? Minimalja edhe ti nuk do tja lesh fėmit e tij gjall edhe gruan.
    Pra rrafidat e kryejn punėn e ndyrė tė amerikanėve.
    Por normalisht se ka edhe propagandė tė errėt edhe nė shum raste.
    Allahu nuk ja b]jne rastin e tyre kėrkujt prej neve inshalla

Kush te ka rejt ty qe shijat jane qafira?!!! Me fal qe shprehem keshtu por qafir je ti qe i quan muslimanet tjere qafira vetem e vetem se nuk besojne ashtu sic beson ti!
    Besimi i shijave bazohet ne hadithe te cilat ti i beson , por kur vjen puna te shijati quan qafira!
    Shiizmi bazat i ka tek hadithi qe thot se profeti ka lene per ne librin e Allahut dhe familjen e tij!!!
    Pse i quan qafira kur keta njerez besojne hadithet sikur ti ?!!!

GV_USA

P.s." une jam msliman , sjam suni nuk jam shia"
    WE WILL NOT GO DOWN!

I PĖRKUSHTUAR ISLAMIT Maska e muli21
    Anėtarėsuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    NĖ TOKĖ
    Postime
    156

E sa i perket puna e mbrojtjes, juve wehabista mendoni se Allahu do te luftoj per juve! Andaj vetem luteni , Allahu i vrafte qafirat, dhe ndodh e kunderta qafirat ju vrasin juve me shumic!
    Se kur me ra rasti te bisedoj me nje vehabist ne Gostivar, ia me thoshte se shkollimi nuk eshte farz, njerezit nuk duhet te mesojne gje tjeter vec Kuranit!
    Ne lufte Allahu i ndihmon besimtaret musliman edhe kunder armatimit ma modern etj etj. krejt cfar duhet te bejme ne muslimanet eshte ti lutemi Allahut!
    A nuk e kemi be kete pune deri me tani a ?!!! Ku eshte ndihma ?!!
    Une va them edhe gjate kohe Allahu nuk ka tju ndimoj perderisa bazohen tek mesimet e Vehabit edhe co.

GV_USA
    Ej gostivari, mendoj qė nuk ėshtė nė rregull qė tė meresh me ''vehabista'' e muslimanėt e vėrtetė ( ashtu si mendon qė je ti, kurse kėto tė tjerėt janė nė gabim).
    Sigurisht qė ''vehabistat'' janė radikal, kurse ne jemi liberal apo.
    Mos u merr me pėrēarje, si duket '' vehabistat po tė pengojnė, kurse pabesimtarėt me tė cilėt ēdo ditė e mė shumė po vrasin, dhunojnė dhe plaēkisin muslimanėt, nuk merresh , kurse ti meresh me ''ēėshtje tė dorės sė parė''

krejt cfar duhet te bejme ne muslimanet eshte ti lutemi Allahut!
    A nuk e kemi be kete pune deri me tani a ?!!!

Ku eshte ndihma ?!!
    Duhet edhe punė ska diskutim, por mendo mirė se ēka je duke folur.
    Nga kjo qė the mė lartė, do tė thotė qė ska gjė prej lutjes apo duas?
    Kėtė po dėshiron tė thuash?
    Nėse po, atėherė tė preferoj njė terapi rikuperimi.
    Sikur gjithė muslimanėt duke tė tė pėrfshijė edhe ty, non stop pa ndėrprerė po i luten Allahut!!!!!! ---- (gjė qė sėshtė e vėrtetė)- dhe ska dobi, kėtė po thua?
    Kuukuuu ēfar po flet more?
    ALLAHUT JEMI DHE TE ALLAHU DO TĖ KTHEHEMI

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga muli21 Lexo Postimin
    Ej gostivari, mendoj qė nuk ėshtė nė rregull qė tė meresh me ''vehabista'' e muslimanėt e vėrtetė ( ashtu si mendon qė je ti, kurse kėto tė tjerėt janė nė gabim).
    Sigurisht qė ''vehabistat'' janė radikal, kurse ne jemi liberal apo.
    Mos u merr me pėrēarje, si duket '' vehabistat po tė pengojnė, kurse pabesimtarėt me tė cilėt ēdo ditė e mė shumė po vrasin, dhunojnė dhe plaēkisin muslimanėt, nuk merresh , kurse ti meresh me ''ēėshtje tė dorės sė parė''

Duhet edhe punė ska diskutim, por mendo mirė se ēka je duke folur.
    Nga kjo qė the mė lartė, do tė thotė qė ska gjė prej lutjes apo duas?
    Kėtė po dėshiron tė thuash?
    Nėse po, atėherė tė preferoj njė terapi rikuperimi.
    Sikur gjithė muslimanėt duke tė tė pėrfshijė edhe ty, non stop pa ndėrprerė po i luten Allahut!!!!!! ---- (gjė qė sėshtė e vėrtetė)- dhe ska dobi, kėtė po thua?
    Kuukuuu ēfar po flet more?
    Ate cfar dua te them une se Allahu nuk na ndihmon po qese nuk ndihmojne veten tone!
    Keta njerez bejne te kunderten duke thirur se shkollimi nuk eshte farz, cfar na duhet shkollimi, mjafton vetem Kurani, kete predikim e bejne!
    nuk harxhojne fare kohen duke bere propaganda qe shijat jane qafira, e shfrytezojne ne menyre maksimale, femrat te mbulohen, te lehsohet mjekra e ku ta di une se cfar !!!
    A ke verejtur keta tipa te hapin ndonje teme ketu ky flitet rendesia e arsimimit, zhvillimi i shkences etj etj ?!!!
    Nuk ke verejtur nje teme te tille !!! As qe ke per te verejtur nje teme te tille!
    Por tema qe bejne thirje per lufte vellavrasese i ke me shumic!
    Shiajt qafira, une jam qafir sipas tyre pasi qe nuk besoj ne ate qe besojne ata , filani eshte qafir pasi qe mendon se gruaja duhet ti pergezoj te njejtat drejta qe i ka burri, ai eshte qafir etj etj!
    Lexo KURANIN Muli21 , aty shum mire Allahu shprehet se nje populli qe devijon nga rruga e Allahut, atij populli Allahu ka per ti cuar armikun me te madh!!!
    Sot armiku me i madh i muslimaneve eshte tek vendet e muslimaneve tamam sic thot ajeti Kuranor.
    Ata jane te devijuar nga besimi i vertete, dhe Allahu e mban fjalen e dhene ne Kuran , u ka cuar armikun me te madh!
    Po ashtu lexo Kuranin, ajetin qe thot se Allahu nuk ndryshon gjendjen e nje populli perderisa ai popull te ndryshoj vehten e tij!
    A e lexon personin parafoles, shprhete qe shijat jane qafira , nga ana tjeter thot se muslimanet qe nuk besojne hadithet nuk jane musliman, por haron se shijat besojne hadithet sidomos hadithin qe thot se profeti ka thene seka lene per ne librin e Allahut dhe familjen e tij, krejt besimi i shijave eshte i bazuar ne kete hadith!
    Kush eshte qafir ai qe thot se shijat jane qafira ose ata qe besojne hadithet e profetit?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Kush te ka rejt ty qe shijat jane qafira?!!! Me fal qe shprehem keshtu por qafir je ti qe i quan muslimanet tjere qafira vetem e vetem se nuk besojne ashtu sic beson ti!
    Besimi i shijave bazohet ne hadithe te cilat ti i beson , por kur vjen puna te shijati quan qafira!
    Shiizmi bazat i ka tek hadithi qe thot se profeti ka lene per ne librin e Allahut dhe familjen e tij!!!
    Pse i quan qafira kur keta njerez besojne hadithet sikur ti ?!!!

GV_USA

P.s." une jam msliman , sjam suni nuk jam shia"
    O shiat jan qafira nese nuk je sunit je qafir ose murted ose jahudi ose krishter shiat a e keni ber qfar adhurimi bejn kam me pru argumente se qfar bejne ata Allahu na ruajt
    nuk ka argument per shirk qe lejohet ne islam ok shiat jan qafira murteda

Faqja 2 prej 9 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. VMRO-DMPNE mori mbeshtetje te fuqishme nga BDI !!!
    Nga faruk_01 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 05-04-2009, 18:56
  2. Sa Mbeshtetje Gjeni Ke i/e Dashuri/a Juaj...?
    Nga __SwEeT_GirL__ nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 25-11-2005, 17:48
  3. "Aleanca e re për Kosovën" në mbështetje të pavarësisë së Kosovës
    Nga Zana e malit nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 18-10-2005, 15:25
  4. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 12:43
  5. Meta Svilanoviēit: AKSH s'ka mbėshtetje nė Tiranė
    Nga Beqari002 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-02-2003, 09:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •