Close
Faqja 30 prej 65 FillimFillim ... 20282930313240 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 650
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga auloni2008 Lexo Postimin
    Jo e ke gabi se Sahabet nuk kanë kënduar kënge të cilat urdheraojne ne te keq dhe ndalojne nga e mira sikur kenget tuaja. por Sahabet kane kënduar Tekbire dhe ato shperthimet qe ivrasin femijet i bejne ata shiitet sikurse ju dhe i ben Amerika shumicen vetem e vetem te thot se keta njerez i bejne, nese me thua mua vraje nje njeri te pafajshem une as shuplak nuk i bi ndersa qysh muslimanet si une u vrasin femijet ndersa armikun e sakatoj VAllah.
    Ndersa muzika eshte e ndaluar dhe ja Argumentet:
    Hej ato mashtrime shko shitja tjeterkujt. Ku thuhet tregime boshe ne Kuran mendohet per tregime boshe sikur kto tuat e te atyre qe ju beson ti.

Shko kqyri videot e juaja e shikon se sa ta pafajshem po vritni dite e per dite , shko kqyri videot e forumave nen hijen e shpates , forumi (anti)islamik, mburoja net atje ku i merr ti mesimet. Atje po kendoni ilahi per talibancat , edhe ilahi eshte muzike, kenge ,tinguj ne qofte se nuk e din .Edhe zeri i njeriut prodhon tinguj sikur instrumentet muzikore por ju nuk kuptoni asgje.

Jo gjithsesi se çka kane bere nje pjese e sahabve merret ne fe, jan sahabet e tu muawija e jezidi qe i kane pas ne qejf lloj lloj muzike e dreqnie tjeter por ti nuk don me i kritikuar ata.
    Muziken e keni bere te ndaluar me do hadithe te rrejshme e tregime boshe si po thote vete Kurani, me tregime boshe dini me i larguar njerzit nga rruga e vertet

Kur i vendosen bombat ne tyrbet e nipave te Muhamedit a.s ne samara te irakut ate dite behej feste ne forumet e tua. E thash edhe nje here te pabeset al qaida para syve ne baze te vet ne tikrit i kane varrezat e sadam hyseinit po nuk i prishin ato.Shiko se çfare kane bere be arabine saudite i kane rrenuar te gjitha varrezat e pjestarve te Familjes se Muhamedit a.s ,i kane rrenuar shume varreza te sahabve , ne ato vende historike kane bere edhe vc publike , tregje per kafshe e pompa te benzinit.

Ku çfare genjeshtre bejn budallt bre, thojn eshte gje e ditur se muzika i ben qe t'ju pakesohet llogjika. Hej paramendoni njerzit ma te logjikuar qenkan talibancat se ne vesh te tyre ska hy asnje note muzikore. Simbas jush kane logjike disa fise ne xhungll ku nuk e dijn se çka eshte muzika e arti.

Ruana Zot prej primitivcave.
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 02-08-2008 më 03:58
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Muzika, zëri i shejtanit

Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t’i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje. Për ta me siguri është përgatiturdënim i turpshëm.” (Llukman, 6)

O musliman, oj muslimane! Ajetet kuranore dhe hadithet profetike aludojnë për qortimin e muzikës dhe të instrumenteve muzikore, duke tërhequr vërejtjen për to. Allahu subhanehu ue teala ka shpjeguar se përdorimi i tyre është nga shkaqet e humbjes dhe marrje e ajeteve (argumenteve kuranore) për tallje. Thotë Allahu subhanehu ue teala:

( وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ )

“Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t’i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje. Për ta me siguri është përgatitur dënim i turpshëm.” (Llukman, 6)

Shumica e dijetarëve, prej tyre Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të, kanë komentuar se fjalët tregime boshe (lehvel hadithe) kanë për qëllim muzikën dhe instrumentet muzikore dhe çdo zë që ndalon nga e vërteta. Muzika është sprovë për zemrën, e cila e shpie njeriun drejt së keqes dhe e largon nga e mira. Allahu i ka qortuar tregimet boshe dhe është dhënë premtimi se ai i cili merret me to, do të ndëshkohet me dënime të vështira. Ka thënë Pejgamberi salallahu alejhi ue selem:

"ليكُننَّ من أمتي أقوامٌ يستحلون الحِر و الحَرير و الخمر و المعازف ..." ( رواه البخاري)

“Do të ketë nga umeti im grup njerëzish që do ta lejojnë amoralitetin (zinanë), mëndafshin, alkoolin dhe muzikën.'' Shënuar nga Buhariu.

Elmeazif, muzika, që është përmendur në hadith është muzika dhe instrumentet muzikore. Hadithi aludon për ndalimin e tyre, për qortimin e përdorimit të tyre ose për t’i lejuar ato, sikurse ka qortuar atë që e lejon alkoolin dhe amoralitetin. Është gjë e ditur se nëse njeriu dëgjon muzikë dhe anon nga ajo, i pakësohet logjika, i pakësohet turpi, i largohet morali, i ikën personaliteti, i dobësohet imani, i bëhet Kurani i rëndë (për ta dëgjuar), gëzohet me të shejtani dhe ia zbukuron atij gjërat e fëlliqura dhe mëkatet.
    A ke menduar o rob i Allahut? A ke menduar oj robëreshë e Allahut për vdekjen? Vdekja është realiteti në të cilën nuk bën dobi mashtrimi për ta penguar atë, as dëshpërimi s'bën dobi kur vjen ajo. Largoje nga vetja lëvozhgën e të pakujdesshmëve, se ti do të qëndrosh para Allahut, i Cili di për shikimin me cep të syve dhe për atë që fshihet në zemra.

'' يَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لَا تَخْفَى مِنْكُمْ خَافِيَةٌ ''

“Atë ditë ju do të ekspozoheni (para Z otit), duke mos mbetur fshehtë asnjë sekret i juaji.” (El Hakka, 18)

Kini kujdes nga muzika sepse ajo e dobëson fenë, logjikën e turpin dhe shkatërron moralin, pengon për ta përmendur Allahun, pengon nga namazi dhe pronarin e saj e pret dënimi nga Allahu aze ve xhel.
    Është pyetur Kasim bin Muhamedi, Allahu e mëshiroftë, për muzikën dhe është përgjigjur: “Kur Allahu do ta veçojë në Ditën e Gjykimit të vërtetën dhe të kotën, në cilën anë do të jetë muzika?” Tha pyetësi: “Nga e kota.” Tha Kasim bin Muhamedi, Allahu e mëshiroftë:

" فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ "

“... Pas së vërtetës nuk ka tjetër pos humbje (lajthitje)...” (Junus, 32)

Nese edhe pas ketyre Argumenteve nuk bindesh ateher me ty nuk ka qka te bisedohet sepse Ajetet Kuranore jan per ata qe kan Mend Ajeti Kuranor

2:164. Është fakt se në krijimin e qiejve e të tokës, në ndërrimin e natës e të ditës, të anijes që lundron në det që u sjell dobi njerëzve, në atë shi që e lëshon All-llahu prej së larti e me të ngjall tokën pas vdekjes së saj dhe përhapë në te nga çdo lloj gjallese, në qarkullimin e erërave dhe reve të nënshtruara mes qiellit e tokës, (në të gjitha këto), për një popull që ka mend ka argumente.

Askund ne ato ajete te Kuranit nuk po permendet ndalimi i muzikes ,bile as qe po permendet muzika e instrumentet hiç e hiç .Une i besoj ato ajete se jane nga Zoti ku na udhezon te mos ndjekim tregime boshe sikur kto qe po i sillni.
    Allahu pejgambert te gjithe muslimanet dijne me logjikuar dhe dijne se çak eshte e keqja e mira. Perpos disa haditheve te dyshimta nuk ka asgje tjeter ketu.

Po tregimi ju mire popullit tone se sa e sa ndalime doni ti beni. Po i ndaloni festimin e festave kombtare qe i kemi , e ndaloni flamurin tone kombtar se aty paska shqiponje dhe ju duket se po bejm shirk , jeni kunder heronjeve tane ,shumices se tyre ma shume se 90% nuk i doni.
    Hej tregoni se çka po mbetet mbas ktyre flliqsirave qe i propagandoni ju, a me te vertet doni me e ba shkretire gjithkah.

Heren tjeter ksi propagande sill tjeter kund , edhe te nenforumi musliman nuk jane shit kto genjeshtra.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Muzika, zëri i shejtanit

Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t’i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje. Për ta me siguri është përgatiturdënim i turpshëm.” (Llukman, 6)

O musliman, oj muslimane! Ajetet kuranore dhe hadithet profetike aludojnë për qortimin e muzikës dhe të instrumenteve muzikore, duke tërhequr vërejtjen për to. Allahu subhanehu ue teala ka shpjeguar se përdorimi i tyre është nga shkaqet e humbjes dhe marrje e ajeteve (argumenteve kuranore) për tallje. Thotë Allahu subhanehu ue teala:

( وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ )

“Po ka nga njerëzit që blenë tregime boshe e me qëllim që t’i largojnë njerëzit prej rrugës së Allahut pa pasur kurrfarë fakti dhe për t’i marrë ato (ajetet e) Allahut si tallje. Për ta me siguri është përgatitur dënim i turpshëm.” (Llukman, 6)

Shumica e dijetarëve, prej tyre Abdullah ibn Mesudi, Allahu qoftë i kënaqur me të, kanë komentuar se fjalët tregime boshe (lehvel hadithe) kanë për qëllim muzikën dhe instrumentet muzikore dhe çdo zë që ndalon nga e vërteta. Muzika është sprovë për zemrën, e cila e shpie njeriun drejt së keqes dhe e largon nga e mira. Allahu i ka qortuar tregimet boshe dhe është dhënë premtimi se ai i cili merret me to, do të ndëshkohet me dënime të vështira. Ka thënë Pejgamberi salallahu alejhi ue selem:

"ليكُننَّ من أمتي أقوامٌ يستحلون الحِر و الحَرير و الخمر و المعازف ..." ( رواه البخاري)

“Do të ketë nga umeti im grup njerëzish që do ta lejojnë amoralitetin (zinanë), mëndafshin, alkoolin dhe muzikën.'' Shënuar nga Buhariu.

Elmeazif, muzika, që është përmendur në hadith është muzika dhe instrumentet muzikore. Hadithi aludon për ndalimin e tyre, për qortimin e përdorimit të tyre ose për t’i lejuar ato, sikurse ka qortuar atë që e lejon alkoolin dhe amoralitetin. Është gjë e ditur se nëse njeriu dëgjon muzikë dhe anon nga ajo, i pakësohet logjika, i pakësohet turpi, i largohet morali, i ikën personaliteti, i dobësohet imani, i bëhet Kurani i rëndë (për ta dëgjuar), gëzohet me të shejtani dhe ia zbukuron atij gjërat e fëlliqura dhe mëkatet.
    A ke menduar o rob i Allahut? A ke menduar oj robëreshë e Allahut për vdekjen? Vdekja është realiteti në të cilën nuk bën dobi mashtrimi për ta penguar atë, as dëshpërimi s'bën dobi kur vjen ajo. Largoje nga vetja lëvozhgën e të pakujdesshmëve, se ti do të qëndrosh para Allahut, i Cili di për shikimin me cep të syve dhe për atë që fshihet në zemra.

'' يَوْمَئِذٍ تُعْرَضُونَ لَا تَخْفَى مِنْكُمْ خَافِيَةٌ ''

“Atë ditë ju do të ekspozoheni (para Z otit), duke mos mbetur fshehtë asnjë sekret i juaji.” (El Hakka, 18)

Kini kujdes nga muzika sepse ajo e dobëson fenë, logjikën e turpin dhe shkatërron moralin, pengon për ta përmendur Allahun, pengon nga namazi dhe pronarin e saj e pret dënimi nga Allahu aze ve xhel.
    Është pyetur Kasim bin Muhamedi, Allahu e mëshiroftë, për muzikën dhe është përgjigjur: “Kur Allahu do ta veçojë në Ditën e Gjykimit të vërtetën dhe të kotën, në cilën anë do të jetë muzika?” Tha pyetësi: “Nga e kota.” Tha Kasim bin Muhamedi, Allahu e mëshiroftë:

" فَمَاذَا بَعْدَ الْحَقِّ إِلَّا الضَّلَالُ "

“... Pas së vërtetës nuk ka tjetër pos humbje (lajthitje)...” (Junus, 32)

Nese edhe pas ketyre Argumenteve nuk bindesh ateher me ty nuk ka qka te bisedohet sepse Ajetet Kuranore jan per ata qe kan Mend Ajeti Kuranor

2:164. Është fakt se në krijimin e qiejve e të tokës, në ndërrimin e natës e të ditës, të anijes që lundron në det që u sjell dobi njerëzve, në atë shi që e lëshon All-llahu prej së larti e me të ngjall tokën pas vdekjes së saj dhe përhapë në te nga çdo lloj gjallese, në qarkullimin e erërave dhe reve të nënshtruara mes qiellit e tokës, (në të gjitha këto), për një popull që ka mend ka argumente.
    o vlla muslim , nuk ke argumente ti e as kerkush per ta udhzu dikand, vetem ALLAHU kand don e udhzon, vetem aj e din se qa kan ne zemra , se qka mshefin ne gjoksat e tyre, ti edhe 1000 argumente mi pru per dikand nuk mjaftojn , se ekan perden para syve, zemrat ikan te kalbura , por edhe aj qe eka zemren e kalbt eka detyren e vet asht i percakzum me kundershtu kuranin dhe hadithin, mos u bo merak se tjeterkush vendos ketu. selam alejkum

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    o vlla muslim , nuk ke argumente ti e as kerkush per ta udhzu dikand, vetem ALLAHU kand don e udhzon, vetem aj e din se qa kan ne zemra , se qka mshefin ne gjoksat e tyre, ti edhe 1000 argumente mi pru per dikand nuk mjaftojn , se ekan perden para syve, zemrat ikan te kalbura , por edhe aj qe eka zemren e kalbt eka detyren e vet asht i percakzum me kundershtu kuranin dhe hadithin, mos u bo merak se tjeterkush vendos ketu. selam alejkum

Gjysmen e postimit e ke mire por po mundohesh me e qit ne favor tendin.

Pergjigju pyetjeve , a lejohet qe heronjve tane t'ju ndertojm permendore , a lejohet te festohen festat tona kombtare , a lejohet flamuri jone kombtar simbas vehabistve.

Shihet shume mire se kush po ben tregime boshe vetem per me i humb njerezit nga rruga e drejte, tregime boshe jane talibancat e afganistanit , na tregoni çka sollen ata perpos boshllekut dhe krimeve kunder muslimanve.

bin bazi sheiku vehabist edhe ai pat thene njeher se Kurani lexohet literarisht mirepo kur ja lexuan suren ku Allahu i permend qorrat ateher ndryshoi mendimin.

Asgje nuk keni me islamin ne qofte se vazhdoni ne keto menyra , ajete nga Kurani mundet me sjell edhe nje shka por duhet te pyetet a e ka mira apo jo dhe si po i komenton ato.

Njfare hoxhe sadullahi i maqedonise thojke se muzika eshte ma e keqe se krejt ,nana e te gjitha te keqijave . Allahu na paska lajmruar ne Kuran per gjithçka por per nenen e ma te keqijave jo , hajde prapmbeturi hajde.
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ALLAHU ju udhzoft

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Ma se keqi eshte se shume mendojn se munden me argumentuar diçka me hadithe te buhariut apo muslimit por nuk dojn ti paraqesin edhe hadithet qe gjenden aty dhe jane kunder tyre.

Per muziken dhe vallezimin lexoni hadithat e buhariut dhe muslimit.
    Buhariu Vol 2. book 15 ,number 103; hadithat e muslimit book 4 hadithat me numrin 1938 deri ne numer 1946 .Ne shqip nuk i di numrat me duket ndryshojn numrat ,kto i gjeni ne perkthimet anglisht.

Hajt tash çka do te thuani sa do te pranoni nga kto haditha.

Eshte krim i madh te flisni ne emre te Zotit ashtu si po beni.Si qenka e mundur qe Allahu po denojka njerezit vetem pse degjojn muzike, çfare krimi na qenka muzika ( nuk po flas per te gjitha muzikat).
    Ju flitni ne emre te Zotit qe kinse ai i denon besimtaret pse kendojn ilahi , bejn dhiker (permendje Allahut). Po i pershkruani Allahut diçka çka te Ai nuk existon , po i pershkruani virtyte te diktatorve dhe talibancave .

Edhe bilbili me kendimin e tij e madheron Allahun edhe shume zogje tjere me tingujt qe bejn madherojn Krijuesin , vetem sorrat lshojn nje ze te trishtueshem kraa krra kraa se tek to nuk ka muzike;

Me siguri me i derguar disa te psikiatri nuk ju jep leje ma me dal nga spitali i te çmendurve
    Ndryshuar për herë të fundit nga albprofiler : 02-08-2008 më 09:38
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ALAHU ekber moralin e ford duhet ta ket muslimani,saber inshalla

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-07-2008
    Postime
    162
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Me siguri me i derguar disa te psikiatri nuk ju jep leje ma me dal nga spitali i te çmendurve
    d.m.th. ti me i dijshem se Abdullah ibn Mesudi qe ai ka thene qe ky Ajet ka ardhur per muziken kur pejgamberi ka ber dua per me ja mesu tefsirin e Kuranit Mesudit po Allahu te shperbleft ty qe je me i dijshem se une dhe dijetaret e ndersa ai Sadullahi qe thua ti eshte ka magjistron ne Saudi dhe eshte ka temen e mbrojtjes se magjistures per Akiden e 3 shekujve pas vdekjes se Pejgamberit s.a.w.s. e ti e quan ate te pa ditur kurse ti pas abetares nuk e di a i ke lexuar 5 apo 6 libra te shirkut o njeri mos i ofendo dijetaret Allahu te udhezoft te ruajt prej shirkut...
    Kujdes se si flet o njeri ne islam nuk ka tyrbe, por kuptoje une nuk po di qka me te than.. sepse ti katastrof qe nuk del ne televizion me dhan fetwa sepse dijetaret dhe sahabet Halifet e para nuk kan ditur me tregu se duhet me pas tyrbe sikuse ju qe beni shirk, nuk eshte vetem Wehabi qe i ndalon tyrbet po te gjith dijetaret i ndalojne te gjith Sahabet une nuk di ka dulen tash me te dijshem, po Allahu ju udhezoft nese don flasim ne MSN me camer dhe te shqarohemi...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    d.m.th. ti me i dijshem se Abdullah ibn Mesudi qe ai ka thene qe ky Ajet ka ardhur per muziken kur pejgamberi ka ber dua per me ja mesu tefsirin e Kuranit Mesudit po Allahu te shperbleft ty qe je me i dijshem se une dhe dijetaret e ndersa ai Sadullahi qe thua ti eshte ka magjistron ne Saudi dhe eshte ka temen e mbrojtjes se magjistures per Akiden e 3 shekujve pas vdekjes se Pejgamberit s.a.w.s. e ti e quan ate te pa ditur kurse ti pas abetares nuk e di a i ke lexuar 5 apo 6 libra te shirkut o njeri mos i ofendo dijetaret Allahu te udhezoft te ruajt prej shirkut...
    Kujdes se si flet o njeri ne islam nuk ka tyrbe, por kuptoje une nuk po di qka me te than.. sepse ti katastrof qe nuk del ne televizion me dhan fetwa sepse dijetaret dhe sahabet Halifet e para nuk kan ditur me tregu se duhet me pas tyrbe sikuse ju qe beni shirk, nuk eshte vetem Wehabi qe i ndalon tyrbet po te gjith dijetaret i ndalojne te gjith Sahabet une nuk di ka dulen tash me te dijshem, po Allahu ju udhezoft nese don flasim ne MSN me camer dhe te shqarohemi...
    Ti a i kerkove ato hadithat qe ti solla une.
    Me ja nis simbas teje duhet me postuar dy muaj dite njeri mbas tjetrit edhe me siguri nuk ke me marr vesh kurgjo.

Ti i ke do haditha te buhariu dhe muslimi ku thuhet se muzika ndalohet , edhe une i kam do haditha te buhariu dhe muslimi ku nuk ndalohet dhe Muhamedi vet nuk e ndalon bile i thote ajshes eja dhe shiqoj se si po kercejn dhe kendojn.
    Ne ato raste nderhyjn edhe ebu bekri me i ndaluar por Muhamedi a.s nuk don m e i ndaluar. Na tregoni se çka do te thote kjo per juve as ebu bekri nuk munjti me i ndaluar e ju po mundoheni te beni nje gje te tille
    Tash edhe une po te them ty kush te qenka ma i madh ai sahabi yt apo Muhamedi a.s , cilit me i besuar kur te vjen puna tek kto hadithe qe po kane kontradita ndermjet tyre, kush qenkan ma te medhaj ata dijetart e tu sadullaht e te tjere apo rrefimet e Ajshes ne transmetimet e saj dhe vete veprat e Muhamedit a.s.
    Une ju flas me ato libra çka ju i konsideroni si ma te vertetat , edhe me fakte ju vij me librat qe ju i konsideroni se jane vetem te juajt.
    Ne islam pranohet me sjell edhe haditha nga kompilator tjere se as buhariu as muslimi nuk i kane ble te drejtat e atutorsise kur vjen puna te hadithat por une po ju sjell nga kta fakta e jo nga dikush tjeter qe ju te kuptoni diçka ma shume.
    Edhe per dijetar te gjej edhe une dijetar qe nuk e bejn haram muziken njejt sikur te gjeta hadithe , bile shumica e dijetarve nuk kane mendim te njejt me saudo vehabet .

Sa per tyrbe te tregova shume mire edhe me pare por ti nuk don me marr vesh.Muslimanet prej fillimit i kane ruajtur varrezat e elites islame dhe kurkush nuk ka pas ndonje problem me to deri sa kane ardh kta xhahillat khavarixhet vehabista.
    Ju kam premtuar se do te flas edhe per kto çeshtje shefatin tawassulin por njeher nuk kam shume kohe me i perkthyer disa gjera
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Cmenduria ka aritur deri ne ket pike sa te shtremberohen edhe Hadithet e Profetit Muhamed AS.Kur eshte thirur thirja e pare per Namaz, Muhamedi vendosi qe thirja te behej me zerin e njeriut dhe jo me kembana sikunder kishat e te krishtereve, dhe thote qe nuk ka ze me te bukur sesa zeri i njeriut.Tani ju po ngriheni dhe deshironi te ndaloni ate cka Zoti ja dhuroi njeriut.Zerin! Mos sipas jush nuk duhet as te flasin?Fanatike te nderuar,hidheni tej kete robe q ju ka zene syte dhe nuk ju le te shikoni realitetin ku ndoshet sot civilizimi human.Mos u beni ju gjykues pepse vetem Zoti te gjukon per ato cka ke bere e besuar.
    Muzika eshte qetesim i shpirtit dhe nuk ka kenaqesi me te madhe sesa kur degjon kenge qe i kushtohen Zotit. Hapni shpirtat o njerez dhe perqafoni Islamin e vertete.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

Faqja 30 prej 65 FillimFillim ... 20282930313240 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •