Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    shqiptari Maska e faruk_01
    Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590

Kompjuteri: Domosdoshmeri apo Argetim ?

Vitet e fundit ashtu si gjtih vendet tjera edhe ketu ne Maqedoni u rrit perqindja e perdorimit te kompujterit, nga erdhi kjo si domosdoshmeri per ju dhe profesionin tuaj apo si argetim per femijet tuaj ?,, ne postimet ne vazhdim jepni mendimet dhe gjithka rreth kopjuterizimit ne Maqedoni, si ne shtepi, shkolle, institucione etj.
    mundoheni qe me shkrimet tuaja te dergoni edhe detalje tjara rreth kompujterit dhe perdorimit te tij.

le te jete kjo teme pak a shume edhe me e ndryshme nga tjerat pasi qe ne shqiptaret e maqedonise te tregojme se nuk meremi vetem me politik??
    pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga faruk_01 : 31-07-2008 mė 14:00

Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Kompjuteri (lat. computere = mbledh, njehsoj) ėshtė njė pajisje elektronike qė ruan dhe pėrpunon tė dhėnat sipas njė liste udhėzuese. Kompjuter quajmė njė mekanizėm tė automatizuar i cili transformon njė njėsi impulsive (quajtur informacione, tė dhėna nė hyrje) nė njė tjetėr ose krijon njė njėsi tė re (quajtur e dhėnė, informacion nė dalje).

Funksionaliteti i kompjuterit ėshtė rezultat i njė kombinimi tė mirfilltė efektiv nė mes tė elementit softwerik dhe hardwerik.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-07-2008
    Postime
    21
    ky nenforumi shqipe nga maqedonia ska arsye qe te egzistoje

Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar mė parė nga havok Lexo Postimin
    ky nenforumi shqipe nga maqedonia ska arsye qe te egzistoje
    PSEEEEEEEEEEEEEE

me kto shkrimet tua mundohesh qe te besh sa me shume postime apo me cfar qellimesh shkraun e shikon se duke folur marzira

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-07-2008
    Postime
    21
    ky websiti e ka adresen "forumishqiptar.com"

Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar mė parė nga havok Lexo Postimin
    ky websiti e ka adresen "forumishqiptar.com"
    ashtu.....shume mire....keto nenforumet tjera si shqipe nga kosova shqipe nga shqipria,,si te duken....o me fal ndoshta nuk ke njohuri qe ne maqedoni jetojne shqiptare...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-07-2008
    Postime
    21
    Citim Postuar mė parė nga faruk_01 Lexo Postimin
    keto nenforumet tjera si shqipe nga kosova shqipe nga shqipria,,si te duken...

te panevojshme

Elbasanlli 4eve® Maska e AnGeL_DeViL
    Anėtarėsuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    As Ne Toke,As Ne Qiell
    Postime
    507
    Varet nga lloj njeriut qe e perdor se ka qe e kane te domosdoshem ka dhe qe e kane per argetim
    Trimi Mire Me Shoqe Shume

i rregjistruar Maska e LaCosTa
    Anėtarėsuar
    15-02-2007
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    249
    Une mendoj se tani ne maqedoni eshte ber si e domosdoshme perdorimi i kompjuterit.Ne shkollen e mesme ku mesoj une e gjithe shkolla eshte e pajisur me Kompjutor,secila klas ka nga 38 kompjuer .Jan te istaluar 6 server dhe tjeter klient, sistemi operativ qe kan te istalura Kompjutoret jan Linux Ubunt 8.04.

Mendoj se cdo dite kompjuteri behet pjese e pandarshme e cdo njeriu.

Miku me i mir i njeriut eshte kompjuteri e jo qeni
    Dashuro Nese Done Te Jetosh,Pastaj Jeto Nese Te Lejon Dashuria

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2004
    Postime
    298

O Faruk...

..tema eshte shume edukuese dhe me vlere per te gjithe njerezit kudo qe jetojne pa dallim vendi dhe kombesie.

Do te them tani dicka shume interesante qe e kam degjuar me veshet e mi. Po e theksoj ,e kam degjuar me veshet e mi. Ishte Tetor-Nendor i viti 19996. Sapo kisha ardher ne Amerike, une me gruan dhe dy femi te vegjel 5-vjec njeri dhe 2-vjec tjetri.
    Qe te dy ne prinderit punonim si fillim pjata lares dhe te kater pjesetaret e familjes time, ne te dy prinderit dhe dy femijet , flenim ne dysheme. Per 6-muajt e pare kemi flejtur ne dysheme. Gjate kesaj periudhe degjova me veshet e mij ne radio te Amerikes kete njoftim:..eshte bere nje sondazh ne Amerike per te pare se cilen gje do te preferonin njerezit per te jetuar, do te preferonin, makinen, televizorin, radion apo kompjuterin. 75 % e te pyeturve kishin preferuar...kompjuterin. Ishte Tetor ose Nendor i vitit 1996 dhe une nuk e kisha idene se cfare eshte kompjuteri dhe pse kjo shoqeri ku une kam ardhur e vlereson kaq shume. Nuk i dhashe dot pergjigje kesaj pyetje por aresyetova keshtu: derisa i ke prure femijet per te jetuar dhe konkuruar me kete shoqeri, atehere plotesoja kushtet femijeve. Dhe te nesermen kam blere nje kompjuter. Nuk e kisha IDENE per parametrat e kompjuterit por mbaj mend qe shitesi me tha eshte Pentium II apo III nuk jam i sigurte dhe Windos 95.
    Si perfundim e solla ne shtepi e nxorra nga kutija i erdha rreth e qark e vendosem ne tavoline , futa prizen tek korenti dhe nuk dija se si te vazhdonja. Po tani me pyeti gruaja ndersa femijet shikonin here mua ,here kompjuterin e sapoardhur dhe here nenen e tyre. Tani ,thashe une, ne fillim ne do te familiarizohemi me idene se ky eshte kompjuter dhe e kemi ne shtepi.Te tjerat do ti mesojme pak nga pak. Ishte Tetor-Nendor 1996.

Ideja ime eshte, ne kete kohe kompjuteri eshte DOMOSDOSHMERI ne se do te ecesh me ritmin e kohes.

Nese jam zgjatur dhe kam dale nga tema ,ju kerkoj falje.Por doja te theksoja se 75% e shoqerise ku une jetoj, qysh para 12-vjetesh do te vleresonin kompjuterin perpara radios, televizorit dhe makines.

Eshte domosdoshmeri.
    tjeter eshte se e kuptojme kete apo jo!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dajti : 31-07-2008 mė 20:06

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kompjuteri ėshtė ngadalėsuar dukshėm
    Nga Berni nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 368
    Postimi i Fundit: 01-04-2012, 21:52
  2. Ēfarė ėshtė BIOS dhe si ta pėdor atė?
    Nga isak100 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 19:30
  3. Kompjuteri Personal: Ditėlindja e 25-tė
    Nga Davius nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:52
  4. Pse ngec kompjuteri? Disa shkaqe...
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 05-08-2003, 12:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •