Postuar mė parė nga
Dajti
..tema eshte shume edukuese dhe me vlere per te gjithe njerezit kudo qe jetojne pa dallim vendi dhe kombesie.
Do te them tani dicka shume interesante qe e kam degjuar me veshet e mi. Po e theksoj ,e kam degjuar me veshet e mi. Ishte Tetor-Nendor i viti 19996. Sapo kisha ardher ne Amerike, une me gruan dhe dy femi te vegjel 5-vjec njeri dhe 2-vjec tjetri.
Qe te dy ne prinderit punonim si fillim pjata lares dhe te kater pjesetaret e familjes time, ne te dy prinderit dhe dy femijet , flenim ne dysheme. Per 6-muajt e pare kemi flejtur ne dysheme. Gjate kesaj periudhe degjova me veshet e mij ne radio te Amerikes kete njoftim:..eshte bere nje sondazh ne Amerike per te pare se cilen gje do te preferonin njerezit per te jetuar, do te preferonin, makinen, televizorin, radion apo kompjuterin. 75 % e te pyeturve kishin preferuar...kompjuterin. Ishte Tetor ose Nendor i vitit 1996 dhe une nuk e kisha idene se cfare eshte kompjuteri dhe pse kjo shoqeri ku une kam ardhur e vlereson kaq shume. Nuk i dhashe dot pergjigje kesaj pyetje por aresyetova keshtu: derisa i ke prure femijet per te jetuar dhe konkuruar me kete shoqeri, atehere plotesoja kushtet femijeve. Dhe te nesermen kam blere nje kompjuter. Nuk e kisha IDENE per parametrat e kompjuterit por mbaj mend qe shitesi me tha eshte Pentium II apo III nuk jam i sigurte dhe Windos 95.
Si perfundim e solla ne shtepi e nxorra nga kutija i erdha rreth e qark e vendosem ne tavoline , futa prizen tek korenti dhe nuk dija se si te vazhdonja. Po tani me pyeti gruaja ndersa femijet shikonin here mua ,here kompjuterin e sapoardhur dhe here nenen e tyre. Tani ,thashe une, ne fillim ne do te familiarizohemi me idene se ky eshte kompjuter dhe e kemi ne shtepi.Te tjerat do ti mesojme pak nga pak. Ishte Tetor-Nendor 1996.
Ideja ime eshte, ne kete kohe kompjuteri eshte DOMOSDOSHMERI ne se do te ecesh me ritmin e kohes.
Nese jam zgjatur dhe kam dale nga tema ,ju kerkoj falje.Por doja te theksoja se 75% e shoqerise ku une jetoj, qysh para 12-vjetesh do te vleresonin kompjuterin perpara radios, televizorit dhe makines.
Eshte domosdoshmeri.
tjeter eshte se e kuptojme kete apo jo!
Krijoni Kontakt