Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Gjithcka eshte ne regull, pos faktit qe tema duhet te levizet tek nenforumi i Temave Shoqerore, per nje diskutim me te zgjeruar nga te gjithe anetaret e Forumit Shqiptar.

Gjithe te mirat dhe pergezime per temen.

ps: lus moderatorin sipas mundesive ta leviz temen tek nenforumi i Temave Shoqerore.

Rapsoul
    Sui generis

shqiptari Maska e faruk_01
    Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar mė parė nga Dajti Lexo Postimin
    ..tema eshte shume edukuese dhe me vlere per te gjithe njerezit kudo qe jetojne pa dallim vendi dhe kombesie.

Do te them tani dicka shume interesante qe e kam degjuar me veshet e mi. Po e theksoj ,e kam degjuar me veshet e mi. Ishte Tetor-Nendor i viti 19996. Sapo kisha ardher ne Amerike, une me gruan dhe dy femi te vegjel 5-vjec njeri dhe 2-vjec tjetri.
    Qe te dy ne prinderit punonim si fillim pjata lares dhe te kater pjesetaret e familjes time, ne te dy prinderit dhe dy femijet , flenim ne dysheme. Per 6-muajt e pare kemi flejtur ne dysheme. Gjate kesaj periudhe degjova me veshet e mij ne radio te Amerikes kete njoftim:..eshte bere nje sondazh ne Amerike per te pare se cilen gje do te preferonin njerezit per te jetuar, do te preferonin, makinen, televizorin, radion apo kompjuterin. 75 % e te pyeturve kishin preferuar...kompjuterin. Ishte Tetor ose Nendor i vitit 1996 dhe une nuk e kisha idene se cfare eshte kompjuteri dhe pse kjo shoqeri ku une kam ardhur e vlereson kaq shume. Nuk i dhashe dot pergjigje kesaj pyetje por aresyetova keshtu: derisa i ke prure femijet per te jetuar dhe konkuruar me kete shoqeri, atehere plotesoja kushtet femijeve. Dhe te nesermen kam blere nje kompjuter. Nuk e kisha IDENE per parametrat e kompjuterit por mbaj mend qe shitesi me tha eshte Pentium II apo III nuk jam i sigurte dhe Windos 95.
    Si perfundim e solla ne shtepi e nxorra nga kutija i erdha rreth e qark e vendosem ne tavoline , futa prizen tek korenti dhe nuk dija se si te vazhdonja. Po tani me pyeti gruaja ndersa femijet shikonin here mua ,here kompjuterin e sapoardhur dhe here nenen e tyre. Tani ,thashe une, ne fillim ne do te familiarizohemi me idene se ky eshte kompjuter dhe e kemi ne shtepi.Te tjerat do ti mesojme pak nga pak. Ishte Tetor-Nendor 1996.

Ideja ime eshte, ne kete kohe kompjuteri eshte DOMOSDOSHMERI ne se do te ecesh me ritmin e kohes.

Nese jam zgjatur dhe kam dale nga tema ,ju kerkoj falje.Por doja te theksoja se 75% e shoqerise ku une jetoj, qysh para 12-vjetesh do te vleresonin kompjuterin perpara radios, televizorit dhe makines.

Eshte domosdoshmeri.
    tjeter eshte se e kuptojme kete apo jo!
    flm...histori interesante...............dikuj ndoshta i duket edhe si humbje kohe por ne kohen e sodit kumpjuteri eshte domosdoshmeri pasi qe nuk mund te paramendohet nje shtepi, zyre apo tejter pa kompjutor...

Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Citim Postuar mė parė nga RaPSouL Lexo Postimin
    Gjithcka eshte ne regull, pos faktit qe tema duhet te levizet tek nenforumi i Temave Shoqerore, per nje diskutim me te zgjeruar nga te gjithe anetaret e Forumit Shqiptar.

Gjithe te mirat dhe pergezime per temen.

ps: lus moderatorin sipas mundesive ta leviz temen tek nenforumi i Temave Shoqerore.

Rapsoul
    ska nevoj transferimi tema pasi qe edhe antaret e forumit te cilet deshirojne te marin pjese ne kete teme nuk i ndalon askush, edhe pse eshte nen forum i shqipevenga maqedonia jane te mireseardhur te gjithe ( nuk kerkojme vizza haha).....
    p.S.u desht te ndryshohet dicka tek nen forumi shqipe nga maqedonia pasi qe aty vetem per politik gjejme tema

Anėtarėsuar
    24-09-2006
    Vendndodhja
    maqedoni
    Postime
    590
    Sistemi kompjuterik qė i njeh objektet nė foto
    Hulumtuesit nga SHBA-ja e kanė zhvilluar njė sistem kompjuterik qė ka aftėsi ti njeh objektet nė fotografi dhe ti pėrshkruan nė gjuhen Angleze. Sistemi i ndėrtuar nga Penn State University pėrdor njė fjalor prej 332 fjalėve pėr ti plotėsuar fotografitė me pėrshkrimin e caktuar apo fjalė kyēe. Pėr shembull, fotografia e njė lojės Polo mund tė pėrshkruhet me "sport", "people", "horse" dhe "polo".

Kjo do ta lejon organizimin mė tė mirė tė informatės vizuele, si dhe kėrkimin e saj.

Sistemi ėshtė quajtur Automatic Linguistic Indexing of Picturees Real-Time (ALIPR) dhe ėshtė zhvilluar nga James Wang dhe Jia Li tė Penn State University.

Wang thotė "duke i analizuar me mijėra fotografi, e kemi mėsuar kompjuterin qė ti dallon objektet e caktuara dhe konceptet, dhe pastaj nė mėnyrė automatike ti shton kėto informata nė fotografitė e reja". Ai shton se "nė mė shumė se gjysmėn e rasteve, fjala kyēe e parė e zgjedhur nga 15 ėshtė e saktė".

Analiza e fotos zgjatė 1.4 sekonda dhe nė 98% tė rasteve fjala kyēe gjinden nė 15 tė zgjedhura.

Zbulimi do tė patentohet nga universiteti.

Burimi i lajmit:
    http://www.cbc.ca/technology/story/2006/11/02/tech...

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Kompjuteri ėshtė ngadalėsuar dukshėm
    Nga Berni nė forumin Pyetni ekspertėt
    Pėrgjigje: 368
    Postimi i Fundit: 01-04-2012, 21:52
  2. Ēfarė ėshtė BIOS dhe si ta pėdor atė?
    Nga isak100 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-12-2006, 19:30
  3. Kompjuteri Personal: Ditėlindja e 25-tė
    Nga Davius nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-08-2006, 11:52
  4. Pse ngec kompjuteri? Disa shkaqe...
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 05-08-2003, 12:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •