Close
Faqja 25 prej 40 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 391
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Ndonje gje me teper qe ben lidhjen Zot mashkull- Perendi-Femer,se keto gjera nuk legjitimojne dot nje teori te tille. Me kaq te kap styx per veshi
    Mund te flasesh gjithe diten, por une kujdesem kur shprehem sepse me duhet te filtroj te verteten nga sajimi, mitin nga historia dhe sidomos propaganden nga dija.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Doja te thosha se keto gjera qe solle mbi dionen jane diskutuar me pare po styx nuk i quajti te mjaftueshme qe zot-perendia jane mashkull e femer. Te thashe tek postimi i pare qe e kam shume perzemer nje hipoteze te tille pasi dhe eshte trajtuar, por duhet ndonje element i forte. Ajo karroja e pare qe thua se e nget nje femer, nga e verteton sepse te jep nje mashkull e biles ngjan me disa apollona te periudhes se vonshme qe kam pare.
    Nje femer qe nget karron e diellit do perbente nje termet.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Doja te thosha se keto gjera qe solle mbi dionen jane diskutuar me pare po styx nuk i quajti te mjaftueshme qe zot-perendia jane mashkull e femer. Te thashe tek postimi i pare qe e kam shume perzemer nje hipoteze te tille pasi dhe eshte trajtuar, por duhet ndonje element i forte. Ajo karroja e pare qe thua se e nget nje femer, nga e verteton sepse te jep nje mashkull e biles ngjan me disa apollona te periudhes se vonshme qe kam pare.
    Nje femer qe nget karron e diellit do perbente nje termet.
    A jo. Une kam quajtur te pamjaftueshme argumentat sociologjike se cfare shtyu kalimin nga besimi siperor ne Tene- Zonien (Zonjen Tone) ne Zotin Tone.

Tema Baal ishte formuese per principin e perendise se dyzuar. Kjo vertetohet edhe nga simbolet hermafrodite te Dodones. Sidoqofte, per mendimin tim ka pasur nje kalim besimi nga Femer-Dyzim-Mashkull. Fakti qe mbretereshat zgjidhnin meshkuj te per kuroren cdo vit (arsyeja e lojrave Olimpike) si dhe kultet e lashta deshmojne per nje venerim te tille. Kjo faze ka mundesi te jete e njejta me dyzimin, ne sensin hyjnor dhe tokesor qe shprehet ne fabulat e Dioskurit/Kronit. Me qe ra fjala Olympia=Io.

Pjesa qe mbetet e erret per mua eshte kalimi ne besim exluziv tek mashkulli. Tani teorite engels-iste te matriarkat patriakatit nuk me bindin. Cfare ndodhi qe e beri rendin tokesor te ndryshoje? Kushtet klimatike?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 19-07-2008 mė 01:16
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Kur mendon se ka ndodhur ndryshimi? Mbas pergjigjes (qe e kam te qarte se kur eshte) shto ne pikepyetjet e tua dhe faktorin gjenetik... Eshte e njejta periudhe kur u be dhe nderhyrja e fundit.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    Kur mendon se ka ndodhur ndryshimi? Mbas pergjigjes (qe e kam te qarte se kur eshte) shto ne pikepyetjet e tua dhe faktorin gjenetik... Eshte e njejta periudhe kur u be dhe nderhyrja e fundit.
    Cfare mendon se pritej me kete nderhyrje te fundit? Raca nga e arte behet e thyeshme, zogelohet dhe lehtesohet. Te kalonte nga burre ne grua do pershtatej me tendecen drejt minimalizimit. Por ndodh e kunderta.

Sigurisht pas Trojes. Sa luftera kane ndodhur. Por kjo ka mbetur legjendare sepse shenon kalimin mbase ne brezin e 5 te njerezor, me te dobetin sipas Solonit.
    +++++++++++++
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 19-07-2008 mė 01:23
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Por po ashtu Soloni ka thene dhe se memorja per te kaluaren e lavdishme ka humbur. Dhe per mua ky ka qene qellimi kryesor. Amnezia kolektive eshte arma me e forte per krijimin e nje brezi me te dobet nga kater te paret. Dhe nuk cuditem aspak qe Soloni ketu eshte ne te njeten gjatesi vale me prekolombianet.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    CLUVER, P
    Epirus hodie Canina cum Maris Ionii Insulis , Wittenberg 1686

http://tubeimage.com/files/kwra6ixkfngwg0m0s0bz.jpg

Mercator/Hondius Macedonia, Epir et Achaia Amsterdam, 1607

http://www.antique-atlas.co.uk/maps/4135.jpg
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BARAT : 19-07-2008 mė 07:58

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Shikoni deri ku shtrihet Shqiperia e Poshtme. Ndersa mes Shqiperise se Poshtme dhe asaj te Eperme, ndodhet Epiri.

http://tubeimage.com/files/cyfuwqg8bj3zs1kzxobz.jpg

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga BARAT Lexo Postimin
    Shikoni deri ku shtrihet Shqiperia e Poshtme. Ndersa mes Shqiperise se Poshtme dhe asaj te Eperme, ndodhet Epiri.

http://tubeimage.com/files/cyfuwqg8bj3zs1kzxobz.jpg
    "Ne vitin 420 te premtimit u ndertua Korinthi, me pare i quajtur Eupora ose Ephyre."
    Aeneas Dardanus

Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin

Dmth Zeusi dhe Dion (Dia dhe Diona) si ne monedhe:

Une anoj nga shpjegimi qe bera ne postimet e meparshme.
    Aq me teper qe eshte dhe Labrys i Zeusit/Dionit ne anen tjeter te monedhes.
    Dias10,
    Nese e shohim labrys ekskluzivisht si henore, perse shfaqet gjithmone ne keto monedha ZEUSi, si nje nga anet simetrike te TENEDION ?
    Qe te jem me i qarte, a ka dicka henore tek ZEUS ?!
    Me ben pershtypje labrys, a mund ta shikojme ate si kalim te fazave te henes?
    Eshte vetem nje ide...

Faqja 25 prej 40 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Incidenti i Korfuzit - 22 tetor 1946
    Nga Tannhauser nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 10-06-2011, 08:32
  3. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Projektet greko-serbe pėr pastrim etnik
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 136
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 08:19
  5. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •