Close
Faqja 97 prej 119 FillimFillim ... 47879596979899107 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 961 deri 970 prej 1188

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Kur flas per biblen, flas per ate te besimtareve te krishtere dhe jo biblen e jahovait, djallit e shejtanit qe karakterizohen me simbolin 666.
    Faqja qe ti me jep eshte bibla e djallit.
    Sipas meje kjo qe ti bere (dhe pse mbase s'di anglisht) eshte nje mekat shume i madh, sepse ke shkelur ne nje zone te 'ndaluar' duke 'fallsifikuar' nje liber te shenjte. Nuk ta them qe te shkosh dhe te vrasesh veten tani, por meqe je besimtar, besoj se keto gjera se c'duhen apo c'nuk duhen bere duhet te dihen.
    Asnje liber i shenjte nuk predikon dhunen por dashurine humane njerezore. Tjeter gje si transformohet nga prifti, hoxha, filani e me rradhe.
    Xhamia, figura e Jesusit eshte goxha e transformuar ne kuran ne dallim kjo nga bibla. Nuk mund te them se kurani identifikohet me Jesusin por me Muhametin. Sa per tolerancen s'di cte them me pasi mendoj se eshte konsumuar.
    Ashtu qofte , une kam fallsifikuar Biblen ( nuk e di se si ka mundesi te bej ate pune , kur ate web faqe nuk e mirembaj une , po dikush tjeter). E nga ana tjeter si duket nuk ke marre Biblen ne doren tende qe te bejsh nje krahasim se cfar shkruhet aty dhe cfar shkruhet ne Bibel !
    Deri me sot nuk e kam ditur qe djalli paska Bibel , kete e mesova prej teje, dhe cuditerisht Bibla e djallit dhe Bibla e juaj i kane te njejtat libra ,, te njejtat kaptina dhe te njejtat fjale mbrenda!
    Ti thua qe figura e Jezusit eshte transforumuar ne Kuran , biles goxha. Ndersa une te them se i vetmi dallim midis Bibles dhe Kuranit sa i perket Jezu Krishtit eshte se Kuran thuhet qe Jezusi ka qene profet e jo Zot.
    Pra nuk eshte edhe dallim shum i madh, nje ceshtje e vetme qe na dallon neve si musliman prej juve si kristijan.
    Sa i perket a.s. Muahmedit, ai ka qene njelloj sic ka qene Jezusi , vetem nje njeri i zgjedhur qe te shpalli mesazhin e Perendise njerezimit, asgje me shum. Ne mbrendi ka qene njeri , si puna ime , si puna e jote, te gjitha vetit qe i kane njerezit sot i ka pasur edhe a.s. Muhamedi kur ka qene gjalle , po edhe Jezusi.

Me Respket GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin

priceless...
    For everything else ... There is MASTERCARD !!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ashtu qofte , une kam fallsifikuar Biblen ( nuk e di se si ka mundesi te bej ate pune , kur ate web faqe nuk e mirembaj une , po dikush tjeter). E nga ana tjeter si duket nuk ke marre Biblen ne doren tende qe te bejsh nje krahasim se cfar shkruhet aty dhe cfar shkruhet ne Bibel !
    Deri me sot nuk e kam ditur qe djalli paska Bibel , kete e mesova prej teje, dhe cuditerisht Bibla e djallit dhe Bibla e juaj i kane te njejtat libra ,, te njejtat kaptina dhe te njejtat fjale mbrenda!
    Ti thua qe figura e Jezusit eshte transforumuar ne Kuran , biles goxha. Ndersa une te them se i vetmi dallim midis Bibles dhe Kuranit sa i perket Jezu Krishtit eshte se Kuran thuhet qe Jezusi ka qene profet e jo Zot.
    Pra nuk eshte edhe dallim shum i madh, nje ceshtje e vetme qe na dallon neve si musliman prej juve si kristijan.
    Sa i perket a.s. Muahmedit, ai ka qene njelloj sic ka qene Jezusi , vetem nje njeri i zgjedhur qe te shpalli mesazhin e Perendise njerezimit, asgje me shum. Ne mbrendi ka qene njeri , si puna ime , si puna e jote, te gjitha vetit qe i kane njerezit sot i ka pasur edhe a.s. Muhamedi kur ka qene gjalle , po edhe Jezusi.

Me Respket GV_USA
    Cdo gje qe merret per studim, merret nga origjinali per te qene korrekt. Ajo faqe, evilbible qe ti me solle, per mua eshte fallsifikim.
    E verteta eshte se Jesusi nuk pershkruhet si Zot por si bir i tij, e njekohesisht ai thote: te gjithe qe besojne ne Te (atin) jane bijte e tij. Ndersa ne kuran eshte ajo qe thua ti, pra, thjesht nje lajmerues.
    Se sa dakort je ti me kete eshte puna jote. Anasjelltas per mua.

Ps. Sapo tregove nje forme 'tolerance' ndaj ketij debati. Uroj qe te mos jete e mesuar por personale e jotja.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga *Anxhi* Lexo Postimin
    Ne fakt une nuk shoh asnje fe si me te mire. Por, di qe ne fene islame ka disa rregulla, psh: nese nje femer tradheton ajo vritet me gure;
    Rastesisht lexova kete prandaj e kame detyre te sqaroj

Rregulli i gurezimit nuk eshte per femren, por eshte dhe per mashkullin, kur keta shkelin kurroren e marteses . Nuk ka ligj gurezimi kur jane beqar, por kane denim me rahje.
    A ka gje me te ndyre se tradhetia bashkeshortore! A di ti qe ciftet muslimane jane ciftet me te rehatshme dhe me pak divorc. A e di ti qe 99% e burrave jomusliman (per mos te thene 100%) jane te shteresuar me grat e tyre. ose grat me burrat e tyre, nga frika e tradhtis bashkeshortore. Imagjino sikur te kishin ligjin e gurezimit, keto tradhetira nuk do egzistonin. Sherjati eshte ligji i rehatis kultures dhe i drejtesis

nese nje femije vjedh, atij i pritet dora
    Ketu e ke igzagjeruar ca kur thua "nje femi". Sherjati nuk denon asnje njeri qe nuk ka mbushur moshen e pjekuris, as nuk ta pret njeri doren po vodhe buke, ama te besh planet, dhe te vish naten te me vjedhesh dyqanin, ose shtepin, ta presin dhe cke me ate pune. Suedia e ka pasur kete ligj, dhe po thuaj se nuk ka pasur vjedhje fare. Pra sic e shikon dhe me kete ligj rehatoen njerezit nga ajdutet

nese konvertohesh ne fene tjeter, do vritesh etj etj.
    Kete e kemi sqaruar shume here
    Keto jane thjesht menyrat me perbuzese te nenshtrimit te nje njeriu ne fe.
    Je shume gabim!

Keto jane ligje per drejtesi e rehati ne Toke, por e keqa eshte se ti nuk u a di urtesin, por thjesh i shikon perciptas pa kuptuar urtesin e tyre.

.
    Nga feja kristiane di qe "nese dikush te godet ne faqe, ktheja dhe faqen tjeter'.
    Ketu eshte kulmi ku bibla e diskreminon njeriun, ne u pajtofsh me kete ligj ti qofsh, por mos te duken kaq e urte bibla, se dhe ajo urdheron per gurezimin e femres, madje urdheron qe te vriten dhe foshnjat e gjirit, nuk ka liber ta diskeminoj me shume femren e bibla, por e keqa eshte se te krishtert genjejne, kurse muslimane jo

Nuk ka tolerance feja islame.
    Ma sqaro pak kete! cfar di ti nga Islami, dhe ku i shikon kete jotoleranc, ose me mire cfar kupton ti me toleranc!!?? korupsioni, kurveria, qe i ndalon Islami nuk jane toleranc, por degjenerim
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 09-07-2008 më 01:41

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar më parë nga Traboini Lexo Postimin
    Absolutisht e vertete. Pa asnje dyshim. Ne fakt cdo here qe eshte zene goje kjo teori, e kam perdorur te njejtin argument qe po perdore ti.

Pyetje a te gjitha pyetjeve per edhuruesit e kesaj teorije eshte: Pse veriu i Shiperise qe kufizohet me slavet mbeti i krishtere, apo jugu qe kufizohet me greqi mbeti orthodoks. Atehere, pse Shqiperia e mesme qe nuk kufizohej as me slllav as me grek u turqizua ne mase 90%. Pse Haxhiqamilizmi e kishte vatren ne Shqiperine e mesme kurse Shkodra (qendra kryesore katolike) dhe Korca (qendra kryesore orthodokse) si zona kufitere ishin qytetet me patriotike ne Shqiperi?

Une deshiroja te me jepet nje pergjegje me argument qe mund te besohet e jo justifikime nga me te llojllojshmet. Sipas Malcolmit ne "Kosovo-a short history" konfliktet me sllavet (thuaj serbet e malazezet) filluan ne kohen e dobesimit te Otomaneve dhe fuqizimit te faktorit orthodoks ne Ballkan pas fitores se Rusise kundrejt Turqeve (pra gjysma e dyte e shekullit 19). Mos harroni se shqiptaret ne konfliktet e kesaj periudhe para kongresit te Berlinit muaren kahje ne mbrojtje te kufijve te davletit Turk dhe kjo ishte edhe nje arsye qe te drejatat tona u anashkaluan ne menyre flagrante nga Kongresi i Berlinit. Pra neve ishim ana u humbur e konfliktit. Vec entusiazmi dhe gjenialiteti i disa intelektualeve te kohes beri dhe mobilizoi shqiptaret me moton e nje entiteti autonom brenda shoqerise otomane - si pretekts per te krijuar shqiperine e pamvarur (te cile shume shqiptare se dinin -se donin sulltanin me shume)....

Te keshilloj nje liber te Z.Pirro Priftit(Te penduarit ose Kombi perballe Zotit)por fatkeqesisht eshte ne vellim te vogel.Aty tregohet qarte pse urrejta sllavo-greke fillon pikerisht pas reformave te tanzimatit dhe sanxhaku me turk dashes i kosoves ose e perkedhelura e sulltant Hamidit.Pra ne fillim bejlere te konvertuar ne islam vetem e vetem per arsye financiare pervec vrasjes dhe perndjekeve ndaj sllaveve vrane e perndoqen edhe krishtere shqiptare.Edhe camet ne jug nuk jane aq te pafajshem sa duket sepse ishin te plotfuqishem ne kohen e sulltanit dhe ni vitet 1941-1944 nen pertkun e fashizmit dhe tradhtareve balliste vrane e prene popullsine greke duke bastisur cdo qe qe gjenin perpara.Une jam me teorine(A te bie njeri kot ne qafe?)kjo eshte teoria ime dhe ajo me logjikja dhe ajo qe ndodhi me vone ishte thjesht nje hakmarrje e sllavo-grekeve(pse masakrat dhe debimet e popullsise shqiptare nga keto troje nuk u bene para 1878?dhe pse lindi kjo urrejte 130vjecare kur me perpara ishim aleat ne bizant?)Ortodoksoofobet sidomos filoturqit per hir te urrejtes se ortodoksise e kane bere historine corbe me punen e Skenderbeut duke e bere nenen e tij Vojsaven nje sllave.SHUME GABIM ajo ka qene nje e krishtere ortodokse Shqiptare nga Pogoni i Maqedonise dhe del qe Car Llazari ishte shqip foles sepse nga nena ishte Shqiptar nga fisi i Balshajve.Ketu tregohet qarte pse eshte deformuar historia nga serbet sepse neve na ka demtuar islami por a do ndodhte kjo sikur te mos e kishim marre islamin?Vete kultura e krishtere e ka si baze qe nuk eshte asimiluese(per te gjithe myslimanet me tregoni nje komb te krishtere qe eshte asimiluar nga je tjeter komb te krishter)psh vendet europiane qe jane te krishtera kane shoqeri te vecante nga njera tjetra,zakone te tjera,arkitekture tjeter megjithse kane te njejten fe ndersa vendet islame duken te gjitha njelloj pa asnje ndryshim.Ke te drejte per 2 qytetet me patriotike dhe kujto dhe disa gjera te tjera
    1.Kongresi i Manastirit qe ishte merite e te krishterve(katolik e ortodoks)
    2.Shkolla e para shqipe ne korce merite e te krishterve gjithashtu perfshi edhe kolegjet jezuite ne shkoder.
    Ndersa ne lidhjen e Prizrenit nje nga tezar ose platformat ishte qe te gjithe Shqiptaret te coheshin e te mbronin kufijte e perandorise turke e po atyre tradhtareve qe donin ta benin vendin tone me alfabet arab.
    Dhe tani per ANXHIN ose EMMA WATSONIN qe me sa duket paska shume nerva te meret me haxhi qamilista i keshilloj vetem vargjet e Bibles(Mt24) qe ti hedhi te gjitha poshte teorite e atyre qe kan mare fene e te paveve(Lexoni Barletin ne librin Hisotori e Skenderbeut per kete fraze prap)
    Ndryshuar për herë të fundit nga white-knight : 09-07-2008 më 03:48

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une te tregova webfaqen, tani nese ti do te informohesh me shum, nuk ben keq qe ta vizitojsh ate web faqe dhe te lexojsh se cfar shkruhet aty.
    Mos harro nese e ben kete pune , merre edhe nje Bilel afer vetes tende qe te bejsh krahasim se cfar thuhet aty dhe cfar thuhet ne Bibel.

GV_USA
    I nderuar Gostivari_usa. Te falenderoj jashte mase qe ke bere publike nje faqe te tille. Edhe une te rekomandoj faqen e internetit te Bibles ne Shqip bibla.net . Une do ta vizitoj ate faqe por te rekomandoj edhe ty qe kur te lexosh ato vargje satanike te Bibles qe paraqiten ne ate faqe te internetit, te keshilloj ti kerkosh keto vargje tek bibla.net dhe te lexosh te plota historite qe shkruhen aty dhe mos u mashtro nga "profete te rreme". Ata i bejne te gjymtuara analizat e tyre. Do te te vinte mire ty psh. sikur ne nje fotografi tenden te te kishin nxjerre pa krahe ose pa koke? Besoj se jo. Keshtu edhe ata kapen ne fjale te caktuara dhe nuk paraqesin kuptimin qe ato fjale kane ne te gjithe ate histori qe tregohet ne Bibel.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Rregulli i gurezimit nuk eshte per femren, por eshte dhe per mashkullin, kur keta shkelin kurroren e marteses . Nuk ka ligj gurezimi kur jane beqar, por kane denim me rahje.
    Edhe te duket normale ty kjo? Si per femrat si per meshkujt eshte absurde. Por a mendon se nje femer e dhunuar do ngreje zerin se burri e ka tradhetuar? Pastaj si do e shohesh dhe tek videoja me poshte, meshkujt shkojne dhe bejne sex jashte martese. Ju e mohoni ketu, por degjojeni nga goja e nje gruaje ISLAME.
    Si per nxemje po te ftoj te ndjekesh videon me poshte. Do te haje kohe gati 5 min sa te hapesh nje account ne youtube por besoj se do te te ndihmoje te kuptosh shume gjera. Si dhe pse dhunohen grate ne Islam. Pse vriten? (nje dokumentar gati 10 min)
    Mosha normale per t'u martuar eshte 9 vjec (?). Vrasja e grave behet per 'honor' ose ndryshe 'te vesh nderin'. Gruaja vritet ose largohet nga shpia (duke ia marre femijet) nese deshton ne lindjen e nje femije (vecanerisht mashkull). Etj etj. I ke te gjitha shpjegimet ketu nga nje grua islamike. E me e forta, mbajtja e gruas si skllave te duket pak ty? Tani imagjinoje vete se c'mund te ndodhe nese tradheton bashkeshortin.

A ka gje me te ndyre se tradhetia bashkeshortore! A di ti qe ciftet muslimane jane ciftet me te rehatshme dhe me pak divorc. A e di ti qe 99% e burrave jomusliman (per mos te thene 100%) jane te shteresuar me grat e tyre. ose grat me burrat e tyre, nga frika e tradhtis bashkeshortore. Imagjino sikur te kishin ligjin e gurezimit, keto tradhetira nuk do egzistonin. Sherjati eshte ligji i rehatis kultures dhe i drejtesis
    A ka gje me te ndyre se te gdhihesh mengjes per mengjes me friken se mos te gjuajne apo te vrasin nga momenti ne moment? Te mos vesh shamine ne koke kur je ne shtepi dhe te hash shpulle?

Sa te 'lumtura' jane grate islamike:

Sepse burrat kane autoritet ndaj grave, dhuna lejohet! (video e nje 'hoxhe')

Rregullat:

Ketu e ke igzagjeruar ca kur thua "nje femi". Sherjati nuk denon asnje njeri qe nuk ka mbushur moshen e pjekuris, as nuk ta pret njeri doren po vodhe buke, ama te besh planet, dhe te vish naten te me vjedhesh dyqanin, ose shtepin, ta presin dhe cke me ate pune. Suedia e ka pasur kete ligj, dhe po thuaj se nuk ka pasur vjedhje fare. Pra sic e shikon dhe me kete ligj rehatoen njerezit nga ajdutet
    Emisionet me kukulla per femije

Dhe grate qe u eshte bere lekura sholle sa 'krenare' jane dhe sa bukur do t'a edukojne brezin e ri..

Nje djali qe vodhi buken.

etj etj etj

Keto jane ligje per drejtesi e rehati ne Toke, por e keqa eshte se ti nuk u a di urtesin, por thjesh i shikon perciptas pa kuptuar urtesin e tyre.
    Faleminderit qe me bere te qesh

Ketu eshte kulmi ku bibla e diskreminon njeriun,
    Me specifik, te lutem. Ligji i denimit te grave me gura ka qene ketu e ne kohen para se te vinte Jesusi ne toke. Dhe kjo ka qene per te gjithe BOTEN. Por ka nje ndryshim: praktika e sotme tregon se fete e tjera e kane eleminuar dhe nuk e perdorin kete 'ligj' sot ne shek XXI. Ndersa feja Islame, ka te kunderten. Praktika e vrasjes me gura tek cdo vend tjeter ne bote konsiderohet anti humaniste, kurse islamiket e kane 'nder'. Besoj se videot qe te solla jane te mjaftueshme per te te shpjeguar tolerancen. Kur nuk keni ju brenda fese tolerance, imagjinoje se si mund te arrish tolerancen me fete e tjera..

Dhe tani per ANXHIN ose EMMA WATSONIN qe me sa duket paska shume nerva te meret me haxhi qamilista i keshilloj vetem vargjet e Bibles(Mt24) qe ti hedhi te gjitha poshte teorite e atyre qe kan mare fene e te paveve(Lexoni Barletin ne librin Hisotori e Skenderbeut per kete fraze prap)
    Po c'tju sjellesh pjese nga matheu apo johan pagezori etj etj kur ngaterrohen me kembet e tyre dhe ne fene e vet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga *Anxhi* : 09-07-2008 më 11:16

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Eh ,po u hodhen te gjitha keto fakte poshte nuk e imagjinoj dot me cfare llogjike ,por me pelqejne parashikimt me koeficente ndonjehere luaj lloto.Mesa duket anxhi kaloi nga mbrojta (nqs ishte ne mbrojte) ne kundersulm dhe nuk ka nevoje per komente te tjera.Ju haxhi qamilista vezhdoni me profetin dhe degjoni Olsi Jazexhiun qe eshte zeri i tij ne shqiperi qe e thashe edhe njehere qe kaloi nga pedofilia e shkollave te mesme ne perkthysin e deveve tani.Tani ne Shqiperi ka edhe minoritet turk sepse kosova e ka nje te tille por ne Shqiperi nuk eshte krijuar nje i tille i atyre qe duan Baben* dhe i bej nje thirrje qe ruani gjuhen tuaj turke sepse po e humbisini ne asimilin ne Shqip foles dhe sigurisht qe kjo thirrje eshte dhe per krahinen e Aziristanit ne Maqedoni domosdo te kesh nje lider me emer Abdul Hadi Vejseli ku do shkohet ne lindje apo perendim .Dhe nje pyetje per te gjithe pavarsisht religjionit a shkohet ne europe me emra Hajdar,Faruk,Abdul,Qemal,Muharrem,Muhamed,Mehmet ose Sulejman e shume e shume te tjere.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2008
    Vendndodhja
    'Itlodeum' world
    Postime
    694
    Citim Postuar më parë nga white-knight Lexo Postimin
    Mesa duket anxhi kaloi nga mbrojta (nqs ishte ne mbrojte) ne kundersulm dhe nuk ka nevoje per komente te tjera.
    Misioni im nuk eshte te sulmoj asnje por te them ate qe mua me duket e verteta sipas kendveshtrimit te te parit tim. Une e kam deklaruar qe feja per mua eshte nje politike e paster per njerezit, apo ndryshe, nje parti qe kerkon nenshtrim shpirteror te njerezve. Tjeter gje pastaj besimi ne Zot.

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •