Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 85
    alpha dominant Maska e D@mian
    Anėtarėsuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Po ocean, ate thashe edhe une-nuk e interpretova. 4-89 e thote qarte se ata qe pranojne (ose "pranojne") rrugen e allahut dhe pastaj per cdo lloj arsyeje nderrojne mendje, ajeti e thote qarte "seize them and slay them wherever ye find them". Nuk ka vend per keqinterpretime
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin
    Po ocean, ate thashe edhe une-nuk e interpretova. 4-89 e thote qarte se ata qe pranojne (ose "pranojne") rrugen e allahut dhe pastaj per cdo lloj arsyeje nderrojne mendje, ajeti e thote qarte "seize them and slay them wherever ye find them". Nuk ka vend per keqinterpretime
    Pershendetje D@mian,

Mire e thua ti, por vetem nje gje e ke keqkuptuar. Te sygjeroj te lexosh me me vemendje. Ne kete ajet askund nuk permendet fjalia "...dhe pastaj per cdo lloj arsye nderrojne mendje..." Lexoje edhe nje here seq thote kjo fjali:

"...But if they turn renegades, seize them and slay them wherever ye find them..."

Pra nuk thote "if they turn renegades for any kind of reason" Pra mos thenia per cdo lloj arsye ka rendesi te madhe ne kete rast sepse kuptimi i ajetit 4-89 nuk mbaron aty por vazhdon ne ajetin 4-90, qe e carteson se per cdo lloj arsye eshte e ndaluar te vriten nderruesit e fese.

"4-90 ...Nė qoftė se ata tėrhiqen prej jush, nuk ju luftojnė dhe ju ofrojnė paqe, atėherė All-llahu nuk ju lejon rrugė (luftė) kundėr tyre"

Pra "ne qofte se terhiqen prej jush" (duke u bazuar ne ajetin 4-89 ku thote pasi ta kene pranuar Islamin) apo largohen nga feja juaj por ne menyre paqesore duke ju ofruar paqe atehere Allahu nuk ju lejon lufte kunder tyre.

Pra ky ajet (4-90) shume qarte e tregon se me Kuran ndalohet vrasja e atyre qe konvertohen ne fe tjeter ne menyre paqesore.

Siq thashe edhe me pare, atehere ka qene gjendje lufte, dhe kush ka nderruar fe apo ka dezertuar, eshte konsideruar tradhtare sepse ka kaluar ne anen armikut per ti luftuar myslimanet. Prandaj sipas mendimit tim keto ajete dhe hadithe vene ne shenjester vetem ata qe nderruan fene per ti luftuar myslimanet, e jo ata qe nderrojne fene ne menyre paqesore.

Shpresoj se tani e ke me te qarte.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ocean : 03-07-2008 mė 20:28
    "Koka duhet pėrkulur zemrės"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Postime
    163
    Nuk di cfare eshte nje person i lindur ne nje familje ashtuquajtur myslymane, ne te cilen askush nuk e pratikon fene. Feja nuk trashegohet me kromosomat e prinderve, por duhet te jete nje zgjedhje e lire te personit. Nje person funksionon keshtu. Ai ndjen disa nevoja. Nje nevoje ben qe te mos ndjhem mire e me shtyn ta kerkoj nje zgjidhje. Kam uri, duhet te haj buke. Ne qofte se nevoja jane me te larta - duhet ta di kush jam, pse jam ne kete bote, nese ekziston nje Zot, nese jeta ime ka nje qellim, cili eshte ky qellim, cili eshte kuptimi i jetes, ndjhem ne vetmi si gjithe njerez si une ndjhen ne vetmi, atehere kush mund te na vije ne ndihme - atehere duhet te kerkoj me pare ne traditen ne te cilen kam lindur nje zgjidhje. Ne qofte se nuk e gjej atje, e nese jam nje person qe e marr seriozisht jeten e tij, duhet te kerkoj me ngulm ne nje eksperience tjeter, me shprese qe...ta gjej dicka.
    Kjo pune mund te jete vetem nje pune personale, vetem personi mund dhe duhet te zgjedhe me liri te plote sipas ndergjegjes se tij ate qe eshte me mire per te. Ne rastin, sepse flitet per pjetje qe kane nje rendesi te madhe per nje person, ai person duhet ta ndjek fene ne te cilen ai ka gjetur nje pergjigje te kenaqshme problemeve se tij. Per kete arsye, flas si nje njeri ne kerkim qe nuk ka gjetur ne familjen nje ndihme, cdo fe duhet te jete vetem ne sherbim te njerezve e nuk duhet te pretendoje se njerez te jene ne sherbim te tyre. Nje here kam hyre ne nje kishe e kam degjuar nje lutje: "Ti, Hyji i gjithepushtetshem dhe i amshuar, nuk ke nevoje per lavdet tona, per veprat tona, por eshte nje nder per ne...".
    Nese kjo eshte e vertete, diskutime qe behen ne mesinn tone nuk kane vlere. Del nje All-llahu (nga mendimet qe shpreni, sepse Ai sigurisht nuk eshte keshtu) qe ka ato ndjenja njerzore me te keqija (denon, akmerret, zemerohet, nuk fal, shtyn besimtaret ta vrasin vellezerit e tyre...). Ketu lind drama e disave qe quhen Oxha, Abdullah... qe jetojne ne nje atmosfere ne te cilen thithin urretje... e ne vend ku punojne, jane prane e prane me njerez qe i duan armiqte e tyre (kam bere eksperiencen), ndjejne nje paqe te madhe ne brendesine e tyre, sepse, duke qene e bindur se jane mekatare, besojne ne nje Zot qe i do ata sic jane (edhe me mekatet e tyre), qe ia fal atyre mekatet duke ja rikthyer atyre paqen e zemres. Kur ne mesin tone behet kjo eksperience qe eshte 100% njerezore dhe fetare? Nje prej tyre me ka lexuar kapitullin 15 e ungjillit se Lukes e pa turp kam qare. Ku e gjejm ne Kurane nje faqe si ate?
    Pyetja eshte, ne kete situate, nese Oxha nderron fene, ben apostasi apo nje gjest shume te ndershem duke ndjekur ndergjegjen e vet?
    Me simpati. crici_01
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga crici_01 : 04-07-2008 mė 06:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Ndėshkimi pėr ateistin dhe renegatin
    Islami ka urdhėruar dėnimin kapital pėr ata tė cilėt janė tė vendosur
    nė mosbesim apo ateizėm. Buhariu dhe Ahmedi transmetojnė se i
    Dėrguari a.s. ka thėnė, “Kushdo qė nuk beson nė Islam dhe pranon fe
    tjetėr duhet tė vritet”. Buhariu dhe Muslimi transmetojnė qė i Dėrguari
    a.s. ka thėnė, “Ndalohet tė vritet myslimani pėrveē se nė tri raste:
    kur bėn tradhti bashkėshortore derisa ėshtė i martuar, apo vranė ndonjė
    mysliman tjetėr, apo braktis Islamin dhe konvertohet nė ndonjė fe
    tjetėr dhe braktis shoqėrinė”.

A duhet t’i jepet mundėsia tė pendohet?
    Nuk ka mospajtim nė mendimin mes juristėve islamė, qė djali pasi
    tė arrin adoleshencėn, i ēmenduri pasi tė kthen gjendjen normale dhe i
    dehuri pasi tė kthjellėt duhet tė pyetėn tė pendohen.
    Ndėrsa pėr tė rriturin dhe tė ēmendurin, nuk pajtohet rreth asaj se
    a duhet t’i kėrkohet tė pendohet.
    Juristėt hanefit dhe disa nga juristėt hanbelit janė tė mendimit qė
    kjo lejohet, por nuk ėshtė e obligueshme qė renegati i rritur dhe i ēmenduri
    tė pyeten pėr pendim, pasi qė thirrja e Islamit u ka mbėrri.
    Juristėt Shafi’i dhe Malikij thonė se kėrkimi qė tė pendohen ėshtė
    i obligueshėm, dhe duhet t’i jepet tre ditė pėr kėtė ashtu siē ka vepruar
    Omer ibn Hatabi r.a. Ėshtė e ndaluar tė vritet para tre ditėve, sepse femohimi
    i njė myslimani zakonisht rezulton nga ndonjė dyshim, prandaj
    duhet t’i jepet kohė qė tė mendojė pėrsėri pėr kėtė. Imam Maliku
    transmeton se njė i dėrguar nga Ebu Musa elAsh’ari
    erdhi te Omeri
    duke i treguar pėr njė njeri qė kishte braktisur fenė dhe nuk i ishte kėrkuar
    tė pendohet dhe nuk i ishte dhėnė kohė tė mendojė. Ata e kishin
    vrarė menjėherė. Omeri i fajėsoi ata duke i thėnė, “Pse nuk e dėrguat
    nė burg pėr tre ditė, duke i thėnė ushqim e ujė, kėshtu qė ai mund tė
    pendohej”. Pastaj, tha: “O Allllah,
    unė nuk isha prezent dhe as nuk
    kam urdhėruar, e as nuk kam qenė i kėnaqur kur kuptova lajmet”.
    Mosmiratimi i Omerit pėr veprat e tyre e bėn tė domosdoshme qė
    t’i jepet kohė prej tre ditėve. Nėse renegati pendohet, atėherė lirohet,
    dhe nėse nuk pendohet, atėherė vritet menjėherė pas kalimit tė afatit tė
    dhėnė.
    Hasan Basriu mbron mendimin qė renegatit nuk duhet t’i kėrkohet
    tė pendohet, por duhet tė vritet menjėherė.
    Ata thotė qė renegati, nėse ėshtė i lindur nė Islam, nuk duhet t’i
    kėrkohet tė pendohet, por duhet tė vritet menjėherė. Por, nėse ėshtė lindur
    si jobesimtar e pastaj ėshtė konvertuar nė Islam, e pastaj ka braktisur
    fenė, atėherė duhet t’i kėrkohet tė pendohet.
    Ibn Tejmije ėshtė i mendimit qė kushdo qė mallkon Muhamedin
    a.s. kurrė nuk duhet t’i kėrkohet tė pendohet, por duhet tė vritet menjėherė,
    qoftė ai mysliman apo jomysliman.
    Sipas juristėve Shafi’ij dhe Malikij, gratė trajtohen njėsoj si meshkujt,
    lidhur me vendimin mbi braktisjen e fesė.
    Imam Ebu Hanife thotė: “Burgosni gratė dhe mos i vritni ato”.

Marre nga "Edukata Islame"
    Revistė shkencore, kulturore islame tremujore
    Viti XXXVI nr. 82 / 2007Prishtinė
    2007
    TOLERANCA ISLAME Abdullah Nasih Ulvan
    LIRIA E BESIMIT NĖ LIGJIN ISLAM – (2)
    Ja pra qe ju nuk njihni liri dhe perzgjedhje te besimit. Perendia e krijoi njeriun e lire ne perzgjedhje dhe besim. Kush je ti qe i mer dikujt jeten qe nuk ja ke dhene, per faktin se ai nuk beson ne fene tende???
    Pak me siper ju e pranoni kur thoni:
    "Kushdo qe nuk beson ne islam dhe pranon fe tjeter duhet te VRITET".
    A nuk eshte ky terrorizem???? Te vrasesh dike, per faktin se ai nuk deshrion te besoje ne islam. Perse nuk ju vjen mire kur ju quajne terrorista?? Une jam i lire te besoj apo mos besoj, kjo eshte e drejta ime dhe jo detyra juaj.
    Ky shkrim qe ju kini sjelle, ju tregon fare qarte fene dhe perendine ku ju besoni.
    Kulmi ironik i gjithe shkrimit eshte vete emri ne kete reviste: "toleranca islame". no coment.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 04-07-2008 mė 16:01

Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anėtarėsuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Lexo Bilen se ta shpjegon ajo

Renegimi dhe denimiDhe u tha: "Dilni nė mbarė botėn e predikoni Ungjillin tė gjithė popujve. Kush do tė besojė do tė pagėzohet, do tė shėlbohet, ndėrsa kush s'do tė besojė, do tė dėnohet". (Marku, 16:15-16).

13 qė njerėz tė ēoroditur kanė dalė nga gjiri juaj dhe kanė mashtruar banorėt e qytetit tė tyre duke thėnė: "Shkojmė t`u shėrbejmė perėndive tė tjera", qė ju nuk i keni njohur kurrė,
    14 ti do tė bėsh hetime, kėrkime dhe do tė marrėsh me kujdes nė pyetje; dhe nė qoftė se ėshtė e vėrtetė dhe e sigurt qė ky veprim i neveritshėm ėshtė kryer me tė vėrtetė nė gjirin tėnd,
    15 atėherė do tė vrasėsh me shpatėn tėnde banorėt e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithēka qė ndodhet nė tė; do tė vrasėsh edhe bagėtinė e tij
    .(Ligji i Pėrtėrirė 13)

epse armėt e luftės sonė nuk janė prej mishi, por tė fuqishme nė Perėndinė pėr tė shkatėrruar fortesat, qė tė hedhim poshtė mendimet dhe ēdo lartėsi qė ngrihet kundėr njohjes sė Perėndisė dhe t`ia nėnshtrojmė ēdo mendim dėgjesės sė Krishtit, dhe jemi gati tė ndėshkojmė ēdo mosbindje, kur tė bėhet e pėrkryer bindja juaj.(2 e Korintasve 10/4-6)

6 Nė rast se vėllai yt, bir i nėnės sate, biri yt ose bija jote, gruaja qė prehet mbi gjirin tėnd apo shoku qė ti e do si shpirtin tėnd tė nxit fshehtazi, duke thėnė: "Shkojmė t`u shėrbejmė perėndive

7 hyjnive tė popujve qė ju rrethojnė, qė janė pranė apo larg teje, nga njė skaj i tokės deri nė skajin tjetėr tė tokės,

8 mos iu nėnshtro atij dhe mos e dėgjo; syri yt nuk duhet tė ketė mėshirė pėr tė; mos e kurse, mos e fsheh.

9 Por ti duhet ta vrasėsh; dora jote tė jetė e para qė tė ngrihet kundėr tij, pėr ta vrarė; pastaj le tė vijė dora e gjithė popullit.
    10 Ti do ta vrasėsh me gurė dhe ai do tė vdesė, sepse ka kėrkuar tė tė largojė nga Zoti, Perėndia yt, qė tė nxori nga Egjipti, nga shtėpia e skllavėrisė.
    11 Kėshtu tėrė Izraeli do ta dėgjojė kėtė ngjarje dhe do tė ketė frikė, e nuk ka pėr tė kryer mė asnjė veprim tė keq si ky nė gjirin tėnd.
    12 Nė qoftė se njė ndėr qytetet e tua qė Zoti, Perėndia yt, tė jep pėr tė banuar, dėgjon tė thuhet
    13 qė njerėz tė ēoroditur kanė dalė nga gjiri juaj dhe kanė mashtruar banorėt e qytetit tė tyre duke thėnė: "Shkojmė t`u shėrbejmė perėndive tė tjera", qė ju nuk i keni njohur kurrė,
    14 ti do tė bėsh hetime, kėrkime dhe do tė marrėsh me kujdes nė pyetje; dhe nė qoftė se ėshtė e vėrtetė dhe e sigurt qė ky veprim i neveritshėm ėshtė kryer me tė vėrtetė nė gjirin tėnd,
    15 atėherė do tė vrasėsh me shpatėn tėnde banorėt e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithēka qė ndodhet nė tė; do tė vrasėsh edhe bagėtinė e tij.
    16 Pastaj do tė mbledhėsh tėrė plaēkėn e tij nė mes tė sheshit dhe do ta djegėsh me zjarr qytetin dhe tėrė plaēkėn e tij pėrpara Zotit, Perėndisė tuaj; ajo do tė mbetet njė grumbull gėrmadhash pėr gjithnjė dhe nuk do tė rindėrtohet mė kurrė.(Ligji i Pėrtėrirė 13)

27 Veē kėsaj, i sillni kėtu armiqtė e mi, tė cilėt nuk donin qė unė tė mbretėroja mbi ta dhe i vritni pėrpara meje!"`(Luka 19/27)`.
    Sa budalla eshte "Odisea"

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Ja pra qe ju nuk njihni liri dhe perzgjedhje te besimit. Perendia e krijoi njeriun e lire ne perzgjedhje dhe besim. Kush je ti qe i mer dikujt jeten qe nuk ja ke dhene, per faktin se ai nuk beson ne fene tende???
    Pak me siper ju e pranoni kur thoni:
    "Kushdo qe nuk beson ne islam dhe pranon fe tjeter duhet te VRITET".
    A nuk eshte ky terrorizem???? Te vrasesh dike, per faktin se ai nuk deshrion te besoje ne islam. Perse nuk ju vjen mire kur ju quajne terrorista?? Une jam i lire te besoj apo mos besoj, kjo eshte e drejta ime dhe jo detyra juaj.
    Ky shkrim qe ju kini sjelle, ju tregon fare qarte fene dhe perendine ku ju besoni.
    Kulmi ironik i gjithe shkrimit eshte vete emri ne kete reviste: "toleranca islame". no coment.
    Kulmi ironik i shkrimit tend eshte hipokrizia .
    Thote nje fjale e urte " Kur i qeshti te qeshė "
    Deri kur do mendoni per individin duke anashkaluar shoqerine .
    Ju e keni bere ajo qka eshte e cezarit dhe ajo qka eshte e Zotit , andaj kjo ndarje nuk bene por deri kur do mbushni mend .
    Mos shikoni vetem ne prage te saj por shikoni me larg , zgjerohuni pak , pasojat ne shoqeri , a dini me hy ju ne keto detaje apo veq me duket e mire mua dhe ti ndjeki epshet e mija .
    Pershendetje
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga Arrnubi Lexo Postimin
    Lexo Bilen se ta shpjegon ajo

Renegimi dhe denimiDhe u tha: "Dilni nė mbarė botėn e predikoni Ungjillin tė gjithė popujve. Kush do tė besojė do tė pagėzohet, do tė shėlbohet, ndėrsa kush s'do tė besojė, do tė dėnohet". (Marku, 16:15-16).

15 atėherė do tė vrasėsh me shpatėn tėnde banorėt e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithēka qė ndodhet nė tė; do tė vrasėsh edhe bagėtinė e tij
    .(Ligji i Pėrtėrirė 13)

epse armėt e luftės sonė nuk janė prej mishi, por tė fuqishme nė Perėndinė pėr tė shkatėrruar fortesat, qė tė hedhim poshtė mendimet dhe ēdo lartėsi qė ngrihet kundėr njohjes sė Perėndisė dhe t`ia nėnshtrojmė ēdo mendim dėgjesės sė Krishtit, dhe jemi gati tė ndėshkojmė ēdo mosbindje, kur tė bėhet e pėrkryer bindja juaj.(2 e Korintasve 10/4-6)

6 Nė rast se vėllai yt, bir i nėnės sate, biri yt ose bija jote, gruaja qė prehet mbi gjirin tėnd apo shoku qė ti e do si shpirtin tėnd tė nxit fshehtazi, duke thėnė: "Shkojmė t`u shėrbejmė perėndive

7 hyjnive tė popujve qė ju rrethojnė, qė janė pranė apo larg teje, nga njė skaj i tokės deri nė skajin tjetėr tė tokės,

8 mos iu nėnshtro atij dhe mos e dėgjo; syri yt nuk duhet tė ketė mėshirė pėr tė; mos e kurse, mos e fsheh.

9 Por ti duhet ta vrasėsh; dora jote tė jetė e para qė tė ngrihet kundėr tij, pėr ta vrarė; pastaj le tė vijė dora e gjithė popullit.
    10 Ti do ta vrasėsh me gurė dhe ai do tė vdesė, sepse ka kėrkuar tė tė largojė nga Zoti, Perėndia yt, qė tė nxori nga Egjipti, nga shtėpia e skllavėrisė.
    11 Kėshtu tėrė Izraeli do ta dėgjojė kėtė ngjarje dhe do tė ketė frikė, e nuk ka pėr tė kryer mė asnjė veprim tė keq si ky nė gjirin tėnd.
    12 Nė qoftė se njė ndėr qytetet e tua qė Zoti, Perėndia yt, tė jep pėr tė banuar, dėgjon tė thuhet
    15 atėherė do tė vrasėsh me shpatėn tėnde banorėt e atij qyteti, duke vendosur shfarosjen e tij dhe gjithēka qė ndodhet nė tė; do tė vrasėsh edhe bagėtinė e tij.
    16 Pastaj do tė mbledhėsh tėrė plaēkėn e tij nė mes tė sheshit dhe do ta djegėsh me zjarr qytetin dhe tėrė plaēkėn e tij pėrpara Zotit, Perėndisė tuaj; ajo do tė mbetet njė grumbull gėrmadhash pėr gjithnjė dhe nuk do tė rindėrtohet mė kurrė.(Ligji i Pėrtėrirė 13)

27 Veē kėsaj, i sillni kėtu armiqtė e mi, tė cilėt nuk donin qė unė tė mbretėroja mbi ta dhe i vritni pėrpara meje!"`(Luka 19/27)`.
    Silli vargjet biblike te perkethyera drejt nga bibla dhe jo nga faqet islame, te cilat i shtremberojne. Pasi ti kesh sjelle origjinal perkthimet, eja te diskutojme se bashku.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    Kulmi ironik i shkrimit tend eshte hipokrizia .
    Thote nje fjale e urte " Kur i qeshti te qeshė "
    Deri kur do mendoni per individin duke anashkaluar shoqerine .
    Ju e keni bere ajo qka eshte e cezarit dhe ajo qka eshte e Zotit , andaj kjo ndarje nuk bene por deri kur do mbushni mend .
    Mos shikoni vetem ne prage te saj por shikoni me larg , zgjerohuni pak , pasojat ne shoqeri , a dini me hy ju ne keto detaje apo veq me duket e mire mua dhe ti ndjeki epshet e mija .
    Pershendetje
    Shkrimin e ke sjelle ti, dhe ti nese me kundervihesh mua, je duke luftuar me vetveten dhe shkrimet e kuranit. Ky eshte dhe kulmi i kulmeve. Ju arini deri atje se, edhe shkrimet qe vete i sillni, mendoni se ja u japin te tjeret per inat. Ti vete me siper e deklaron se, duhet vrare ai qe nuk beson ne islam, si dhe ai qe beson ne nje fe tjeter. Mos valle nuk i beson asaj qe vete ke shkrojtur???????????
    Kulmi i ironise; "toleranca islame".

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Silli vargjet biblike te perkethyera drejt nga bibla dhe jo nga faqet islame, te cilat i shtremberojne. Pasi ti kesh sjelle origjinal perkthimet, eja te diskutojme se bashku.
    Deshmuesi, edhe krejt biblen me ta sjell ty ketu ne forum, ti nuk beson asgje tjeter vec asaj qe te eshte ngulitur ne tru si e vertete!
    Andaj nese ti mendon se Arnubi i ka marre ato vargje biblike nga faqet e internetit qe kontrollohen nga muslimanet, kush te ndal ty ore burr qe ti sjellish te njejtat vargje te Bibles nga faqet e internetit qe kontrollohen nga kristijanet?!! Te pakten ky nuk eshte si forumi i protestanteve ku shlyhen mesazhet, jam i sigurte qe Arnubi do ta lexoj postimin tend.
    Sillu ketu aman , nese ka ndonje ndryshim une i pari jam qo do ti them Arnubit genjeshtar, por ama nese ato vargje qe ka sjell Arnubi dalin te verteta , ateher me trego si duhet te te therasim ty ?!! Hmmm ndoshta psh njeri qe shtremberon te verteten ?!!
    Me sa duket une personalisht ju kam sjellur vargje Biblike nga faqet e juaja te internet si albkristian dhe Biblanet dhe perseri jam akuzuar nga ju se sjell vargje nga faqet e islamikeve!!!
    Sa per info keto vargje te Bibles te grantoj 100% qe i kam marrur nga Bibla.net , te njejat vargje qe te ka sjellur Arrnubi.
    LUKA 19-27 Ndėrkaq armiqtė e mi ‑ ata qė nuk mė deshėn pėr mbret ‑ sillni kėtu dhe vritni para syve tė mi!”

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Shkrimin e ke sjelle ti, dhe ti nese me kundervihesh mua, je duke luftuar me vetveten dhe shkrimet e kuranit. Ky eshte dhe kulmi i kulmeve. Ju arini deri atje se, edhe shkrimet qe vete i sillni, mendoni se ja u japin te tjeret per inat. Ti vete me siper e deklaron se, duhet vrare ai qe nuk beson ne islam, si dhe ai qe beson ne nje fe tjeter. Mos valle nuk i beson asaj qe vete ke shkrojtur???????????
    Kulmi i ironise; "toleranca islame".
    Para se te shkruash meso te lexosh dhe mbi te gjitha te kuptosh , nga kjo qe ke shkruar mua me jep te kuptoj qe ti asgje nuk ke kuptuar andaj lexo pak me me shum kujdes dhe do te kuptosh qfare kam thene un e ne te vertet dhe jo te shkruash kot .
    KOSOVA E MADHE

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Qėndrimi i Muhamedit a.s. ndaj tė krishterėve.
    Nga INDRITI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 49
    Postimi i Fundit: 21-11-2014, 12:30
  2. Gjermania, leje qėndrimi pėr emigrantė ilegalė
    Nga Davius nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 13:24
  3. Qėndrimi i shtypit tė huaj ndaj lidhjes sė Prizrenit
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-07-2006, 23:28

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •