Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 13 prej 45 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 445
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin

po ti qe ke votuar se;shqiptaret jane te ngjashem me Malazezet kujt i ngjane??
    Ok une po te pergjigjem ne vend te DardanG se po me vjen cudi nga nje shkodran me e ven ne pikepyetje malazezet ku jane kufi me ta kurse pretendon per turqit qe jane 1500 km2 larg, boll cudi.

shikoje kete foto kon dush pyete ketu gjithe do thojne qe jane shqiptar por keta jane gjithe malazez, skuadra e Zenit, kampion i Malit te zi ne futboll (dhe shumica jane shume te ngjashem me Shkodranet/Kosovaret ma specifikisht):

KF Prishtina - Kosove

Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 31-05-2008 më 19:04

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Ok une po te pergjigjem ne vend te DardanG se po me vjen cudi nga nje shkodran me e ven ne pikepyetje malazezet ku jane kufi me ta kurse pretendon per turqit qe jane 1500 km2 larg, boll cudi.

shikoje kete foto kon dush pyete ketu gjithe do thojne qe jane shqiptar por keta jane gjithe malazez, skuadra e Zenit, kampion i Malit te zi ne futboll (dhe shumica jane shume te ngjashem me Shkodranet/Kosovaret ma specifikisht):

KF Prishtina - Kosove

te pakten shkodranet nuk kane asnje ngashmeri me malazezet!!!

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    nuk ka doktor qe te kuptoje ty,se cfare ke dashur te thuash!!!
    te pakten une nuk mora asgje vesht nga ky shkrim i joti!!
    E shkrova për ta bërë cejfin ty e tjetër është se ti kinse nuk e kupton dot dhe flet në emër të "doktorëve", kinse as ata nuk e kuptojnë dot cfarë kam shkruar unë! Por, fundja nuk është e cuditshme! Sepse, derisa ju shkarravisni shqip, me gjasë as që mendoni shqip dhe para se të jeni "shqipëtarë", ndjeheni dicka tjetër dhe vazhdoni ta mbani, në cdo rast, nasihatin e ish hoxhallarëve (të cilët thoshin, mbase thonë edhe sot se shkau është shtatë herë më i ngatë se sa katoliku-shqipëtarë) , kjo tashmë propagandë(nasihat) moderne për tua thënë miletit se shqipëtarët janë musliman dhe doemos duhet tu ngjajnë turqve, muslimanëve, ngado që të jenë ata! Kjo bindje e ime është krijuar për ty jo vetëm nga postimet e fundit por nga shumë postime të tjera tua që më kanë rë në sy!

po ti qe ke votuar se;shqiptaret jane te ngjashem me Malazezet kujt i ngjane??
    Me malazezët jemi shumë të afërt, me gjene të përbashkëta, prejardhje të përbashkët ilire, zakone shumë të ngjashme,( anipse ckombëtarizimi i tyre bëri që tashmë të na ndaj dhe në dy shekujt e fundit të krijohen armëqësi dhe vërragë të mëdha, pra gjakëderdhje mes shqipëtarëve dhe malazezëve( dhe malazezët sigurisht se kanë prirë, në këtë drejtim, për të keq) ndaj edhe votova! Etnologët dhe historianët e një Universiteti të njohur amerikanë kanë botuar një libër, këtu e tridhjetë vite më parë, sipas të cilëve 80 për qind e malazezëve janë shqipëtarë! Shumica e malazezëve, e mohojnë se janë shqipëtarë, por ndër dije e kanë se nuk janë serb, se kanë prejardhje shqipëtare dhe të gjithë pranojnë se i përkasin ndonjë fisi Shaliq (Shalë), Gashiq (Gash), Kastrativic (Kastrat) Kuc (Kuc, ose Berishë), apo edhe Krasniq(Vasojeviqët...) Klimente (Kelmend)... Pyeti shqipëtarët e Kosovës dhe sidomos të atyre të pjesëve veriore të Shqipërisë dhe do të tregojnë se cilave fise i përkasin!
    Gjaku i pastër ilir, sipas historianëve, është ruajtur ku tjetër vecse në Malësi, e Malësia dikur nuk nënkuptonte vetëm pjesën veriore të Shqipërisë së sotme, por edhe Malin e Zi të sotëm, pra Montenegron!
    Unë jam mbështetur në këto të dhëna dhe jam i bindur se shqipëtarët dhe malazezët janë shumë të afërt me njëri tjetrin, të paktën gjeneteikisht dhe me zakone dhe temperament shumë të ngjashëm.

Por, sado që votimi i im, që shqipëtarët dhe malazezët ngjajnë në njëri tjetrin, ty, Behar, të duket jo i logjikshëm, unë do të pyesja ty se cfarë logjike ka që raca shqipëtare, sipas teje, t´i ngjajë asaj turke, kur dihet se turqit janë përzierje mes racash, ku dominon, ndoshta ajo mongole! Sipas teje, shqipëtarët ngjajnë në Turgut Ozala, në pamje mongole!
    E them sërish se derisa të këtë ndër shqipëtarë kësi farë Behar e Behara, e fatkeqësisht nuk janë të paktë, të cilët në radhë të parë e kanë islamizmin e shqipëtarëve dhe shqipëtarët musliman, duke lënë anash historinë, etnin, afërsinë territoriale, fqinjësinë, pamjen e zakonet, i konsiderojnë të ngjashëm me turq, shqipëtarët as që do t´ingjanë vetëvetës!

Eri_eri DjAl KuCoVaR Maska e EnRy
    Anëtarësuar
    07-05-2006
    Vendndodhja
    Verdalle
    Postime
    310
    Pyetje Koti... Shqiptaret Jane Shqiptar Dhe Nuk Ngjajn Me Asnje Popull Tjeter.une Per Vete Nuk Besoj Se Ngjaj Me Na Nje Shtetas Te Ndo Nje Shteti Tjeter.mbaruan Temat Qe Hapni Keto Tema Ju?????????????????????
    ,,,,,,,,,,,,((((""""))))
    ~<@@@(((EnRY)))@@@>~
    """"""""'''((((,,,,,))))

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    DardanG;1927604]Me malazezët jemi shumë të afërt, me gjene të përbashkëta, prejardhje të përbashkët ilire, zakone shumë të ngjashme,( anipse ckombëtarizimi i tyre bQUOTEëri që tashmë të na ndaj dhe në dy shekujt e fundit të krijohen armëqësi dhe vërragë të mëdha, pra gjakëderdhje mes shqipëtarëve dhe malazezëve( dhe malazezët sigurisht se kanë prirë, në këtë drejtim, për të keq) ndaj edhe votova! Etnologët dhe historianët e një Universiteti të njohur amerikanë kanë botuar një libër, këtu e tridhjetë vite më parë, sipas të cilëve 80 për qind e malazezëve janë shqipëtarë! Shumica e malazezëve, e mohojnë se janë shqipëtarë, por ndër dije e kanë se nuk janë serb, se
    Gjaku i pastër ilir, sipas historianëve, është ruajtur ku tjetër vecse në Malësi, e Malësia dikur nuk nënkuptonte vetëm pjesën veriore të Shqipërisë së sotme, por edhe Malin e Zi të sotëm, pra Montenegron!
    Unë jam mbështetur në këto të dhëna dhe jam i bindur se shqipëtarët dhe malazezët janë shumë të afërt me njëri tjetrin, të paktën gjeneteikisht dhe me zakone dhe temperament shumë të ngjashëm.

Por, sado që votimi i im, që shqipëtarët dhe malazezët ngjajnë në njëri tjetrin, ty, Behar, të duket jo i logjikshëm, unë do të pyesja ty se cfarë logjike ka që raca shqipëtare, sipas teje, t´i ngjajë asaj turke, kur dihet se turqit janë përzierje mes racash, ku dominon, ndoshta ajo mongole! Sipas teje, shqipëtarët ngjajnë në Turgut Ozala, në pamje mongole!
    E them sërish se derisa të këtë ndër shqipëtarë kësi farë Behar e Behara, e fatkeqësisht nuk janë të paktë, të cilët në radhë të parë e kanë islamizmin e shqipëtarëve dhe shqipëtarët musliman, duke lënë anash historinë, etnin, afërsinë territoriale, fqinjësinë, pamjen e zakonet, i konsiderojnë të ngjashëm me turq, shqipëtarët as që do t´ingjanë vetëvetës!
    Shumica e malazezëve, e mohojnë se janë shqipëtarë, por ndër dije e kanë se nuk janë serb,
    per deri sa malazezet vete e mohojne se nuk kane asgje te perbasket me shqiptaret,atehere ti perse insiston qe te i beshe shqiptare ata,apo te na besh nevet te ngjashem me ta????
    dhe sa per dienin tende,malazezet dhe Serbet jane me nder me thane si me nda nje m***t per gjysem!!
    kanë prejardhje shqipëtare dhe të gjithë pranojnë se i përkasin ndonjë fisi Shaliq (Shalë), Gashiq (Gash), Kastrativic (Kastrat) Kuc (Kuc, ose Berishë), apo edhe Krasniq(Vasojeviqët...) Klimente (Kelmend)... Pyeti shqipëtarët e Kosovës dhe sidomos të atyre të pjesëve veriore të Shqipërisë dhe do të tregojnë se cilave fise i përkasin![
    ti me duket se po i ngaterron gjerat!!
    me keta mbiemra qe ti na sjelle ketu,keta ju perkasin shqiptarve te cilet jetojne ne trojet e tyre etnike ne malin e zi,dhe keta jane shqiptar100% flasin shqip sikur ti dhe une prandaj mos kerko ti ngaterrosh me malazezet!!nuk ka malazez qe te kete mbiemera shqiptaresh!!malazezet kane mbiemra si Zariq,Dragoviq,BULLatovic,etj,etj!!
    E them sërish se derisa të këtë ndër shqipëtarë kësi farë Behar e Behara, e fatkeqësisht nuk janë të paktë, të cilët në radhë të parë e kanë islamizmin e shqipëtarëve dhe shqipëtarët musliman, duke lënë anash historinë, etnin, afërsinë territoriale, fqinjësinë, pamjen e zakonet, i konsiderojnë të ngjashëm me turq, shqipëtarët as që do t´ingjanë vetëvetës
    heheeeeeeee,me ne fund e nxorre koken!!
    perse nuk i bie troc muhabetit,dhe te thuash se ti DardanG na qenke i krishtere,dhe urren myslimanet,dhe shkaku qe ti don te na besh ne shqiptarve te ngashem me serbo malazezet eshte pikerisht urrejtja qe ti ke per Islamin!!thuaje shqip ore burr mos na loll kot!!

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    kete qeshtje se kujt i perngjajmi ne si popull e kane thene e kane vrejtur me se miri udhepershkruesit e shekullit XIX me se miri.
    Ne jemi nje popull m tipare te veçanta dhe s'kemi asgje te ngjajshem as me turqit e as me sllavet...
    Sa i perkete Malazezve qe jane nje popull i vogel as nje milion, eshte marri te thuhet se ne shqiptaret qe jemi 8 milion ngjajmi ne malazezet pakice !

Ndoshta duhet te thuhet se ata Malazezet qe jane krejte pake, ngjajne ne ne shqiptare qe eshte e mundur e jo e kunderta....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Me siguri nuk kemi asnje ngjashmeri me turqit, te mos ngaterrohet fakti qe ka plot shqiptare qe ngjajne si turq se 500 vjet pushtim na ndoten me faren e tyre, por shqiptaret nuk ngjajne me turqit qe jane mongoloide te perzjere me kombet qe pushtuan.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    Me siguri nuk kemi asnje ngjashmeri me turqit, te mos ngaterrohet fakti qe ka plot shqiptare qe ngjajne si turq se 500 vjet pushtim na ndoten me faren e tyre, por shqiptaret nuk ngjajne me turqit qe jane mongoloide te perzjere me kombet qe pushtuan.
    dakort,por realiteti duhet pranuar ama!
    pikerisht sundimi otoman ne shqiperi prej 500 vitesh, eshte ai qe ka ndikuar shume ne ngajshmerine e shqiptarve me turqit!dikush mund te pyes,se cfare ngashmerie kemi me turqit!?separi kemi pothuajse nje tradite kulturore,feja,mikepritja,familja,ngjashmeria fizike pasi shqiptaret shquhen per paraqitjen e tyre fizike sikur dhe turqit!
    dhe dicka tjeter nuk duhet harruar se;nje perqindje e mire e fjalve apo shprehjeve turke adoptohen dhe sot ne shqiperi,prandaj une kam shprehur mendimin se shqiptaret kane shume gjera te perbashketa apo te ngjashme me turqit,,
    dhe dicka tjeter dua te shtoj se;ne si shqiptare jemi dhe duhet te ndihemi krenare per kulturen,traditen,qofte dhe paraqitjen e jashtme!keshtu qe jemi shqiptar dhe ndihemi krenar!nuk do disheroja te kishim ngjashmeri as me malazezet,as me serbet,greket,TURQET,italianet apo me diken tjeter!!
    shqiptaret kane patur dhe vazhdojne te ruajne traditen dhe kulturen e vet!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    dakort,por realiteti duhet pranuar ama!
    pikerisht sundimi otoman ne shqiperi prej 500 vitesh, eshte ai qe ka ndikuar shume ne ngajshmerine e shqiptarve me turqit!dikush mund te pyes,se cfare ngashmerie kemi me turqit!?separi kemi pothuajse nje tradite kulturore,feja,mikepritja,familja,ngjashmeria fizike pasi shqiptaret shquhen per paraqitjen e tyre fizike sikur dhe turqit!
    LOL, turqit per paraqitjen fizike?
    Boh, varet nga shijet ne fakt.

Ketu flitet per rracen shqiptare qe nuk eshte e perzjere me ate turke dhe jo per pasardhesit e turqve ketu ne shqiperi.
    Ku paskemi ne te njejtat tradita kulturore me turqit, çje duke thene.
    Ato qe kemi te ngjashem me ta na u imponua nga pushtimi osman,
    por kurrsesi nuk mund te thuash qe kemi te njejtat tradita.

Mjafton te permend nje tradite turke qe nje shqiptari i sjell neveri, martesa me gocat e tezes, dajes, halles.

Larg qoft.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    LOL, turqit per paraqitjen fizike?
    Boh, varet nga shijet ne fakt.

Ketu flitet per rracen shqiptare qe nuk eshte e perzjere me ate turke dhe jo per pasardhesit e turqve ketu ne shqiperi.
    Ku paskemi ne te njejtat tradita kulturore me turqit, çje duke thene.
    Ato qe kemi te ngjashem me ta na u imponua nga pushtimi osman,
    por kurrsesi nuk mund te thuash qe kemi te njejtat tradita.

Mjafton te permend nje tradite turke qe nje shqiptari i sjell neveri, martesa me gocat e tezes, dajes, halles.

Larg qoft.
    Vllehet
    autori, Cipiripi, ClaY_MorE, D@mian, Hyj-Njeriu, Jack Watson, Korcar-L1, MorDor, xfiles
    po me VLLEHET cfare dreq te perbashket paskemi ne shqiptaret ore shoku se lame name!

Faqja 13 prej 45 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •