Postuar mė parė nga
Le Chiffre
Se pari du a tu falenderoj te gjitheve nga zemra per keshillat, mendimet, sugjerimet...qe jepni ketu pse jo edhe per sharjet, nenvleresimet...po ashtu.
Mendoj qe dicka i mundgon kesaj historise: qe une e kam jetuar (ose stisur ne baze te fakteve por shume te verteta): KUSH ESHTE LE CHIFFRE: - Besoj simpatik aq sa do ta kishin zili shume, i shkolluar dhe me pune shume te mire, qe nuk eshte femra e pare qe ka patur, qe e shikon jeten si nje dhurate te zotit jo si nje rastesi, qe punon (zyre) jasht shtetit jo brenda, qe nuk ka nevoje per para, qe ka nje te ardhme tejet te sigurte...
PROBLEMI ketu nuk eshte si te shpetojme Le Chiffre, problemi ketu eshte shume me i gjere, si te shpetojme "E..." si te shpetojme nje njeri...?
Tani te jem me i qarte dua tu jap me shume spjegime per mardhenjen:
....Pasi folem per te fundit here me E.., ajo me eshte betuar qe nuk ka per te patur ne jeten e saj "nje E...te vjeter". "Une -me tha-linda sot" Une i kerkova te hiqte unazat neper gishta, varset extravagante dhe cdo gje extravagante...por c'eshte me e rendesishmja nje piercing qe e kishte bere ne kerthize....Imagjinoni kur thoshte qe kjo ebente vetvetja...me bente ta vrisja me keto duar....
Le Chiffre nuk eshte se eshte dashuruar me te dhe nuk gjen dot tjeter, nuk eshte qe nuk harron dot eren e lekures se saj apo alkimi-ra te tilla ...
Ketu dua te falenderoj Xfile per komentin shume serioz dhe te zgjuar qe ka bere ne fillim, faleminderit per kendveshtrimin qe e keni pare kete ndohi dramatike!.
Une kam kaluar me te nje vit te tere, duke thurur tere ato endrra (bashke), formova brenda vetes njeriun qe nuk existonte...njeriun qe dashuroja ne te vertete! Ky eshte problemi, une dashuroja ate cka doja jo ateqe ishte ne realitet...kete e kuptoj, kete ma tjoshte ajo cdo ere, por une se kuptoja ku ishte kembana...
Une mendoj qe sot E... e ka gjetur vetveten, por une kam frike se ajo do te gaboje prap - thjesht kam frike!.
Nga te kater, une jam i vetmi qe e di historine e saj komplet, ish-i i saj sdi per asnjerin, nuk i shkon mendja qe ajo do tja beje kete tradheti ne asnje menyre, dy te tjeret dine vetem per ish-in dhe per asnje tjeter ne mes; keto dy i ka marre ne telefon dhje i ka thene te mos e shqetesojne se do te fejohet me ish-in, dhe besoj keshtu ka ndodhur, i ka dhen efund kesaj drame me te gjithe...
Tani puna eshte qe aj eshte ne "state of fear", ajo ka frike te fejohet me ish-in, pasi ai eshte gati te fejohet ne moment. me te...ai e vlereson dhe e do...me sa duket diku ai ka gabuar, e ka lene ne balte, eshte xheloz tej mundesise per ta durar apo edhe mund ta kete trajtuar si nje te zakonshme....
Por mo s harrojeme qe E...ka bote, eshte e edukuar, vetem se ka vuajtur, ka jetuar ne nje apartament te vogel, fle ne kuzhine me motren e saj, kerkon te jete me shume se ceshte ne te vertete, nuk ka patur shume mundesi....por ka dashur te jete dikushi.. Ky me siguri nuk e ka ndhmuar ne kete drejtim...
Tani E...do qe une te jem afer si shok por edhe ka frike te me kete (ka frike te me humbe per ate qe i kam krijuar por edhe frike se me ka...), sigurisht ajo me dashuron dhe ne nje email para shumekohesh me shkruante:
"...askush nuk me eshte dedikur keshtu si ty kurre dhe ne fakt nuk mendoj se do te ndodh spese edhe nese po nuk do ta lejoj, sepse ne jet nuk ka me te dyte,sepse une nuk dua te kete te dyte, sepse vetem ti je, me vjen te qaj por nuk mund ketu, dhe e di perse?sepse po te humb dhe me vetedijen time , je vertet ai qe une kam kerkuar nga jeta dhe fatkeqesisht smund ta kem..."
Miq, ketu nuk shtrohet pyetja nese une kam rene brenda apo jo, ketu shtrohet pyetja si ta ruaj une njeriun qe dsahurova, qe desha, por kurre nuk e perdhosa, une dua ta dua ate si njeri, si nje pjese timen qe e humba me ose pa koshiencen time.....
Do te me vinte mire te kishim mendonme nga te pamartuar, (te me falni por vetem qe te mos i paragjykojme gjerat) si dhe nga te gjithe, por sic kam kerkuar, te diskutojme me respekt...pasi po ju them (me bindje) qe E...eshte mbyllur brenda, ka fikur telefonat, dhe i vetmi me te cilin bisedon shkurt esht ish-i dhe qe eshte i vendosu te fejohet me te. Kjo me ben krenar, pasi une i hapa asaj syte, e nxorra nga llumi ku kishte rene, i dhash forca, i tregova cehte dashuria....ceshte jeta reale, si ta shikoi ajo veten ne mardhenje me shoqerine...por kam frike se mos Ajo gabon perseri....thejsht kam frike, nuk kam arriur te vlersoj karakterin e saj...thjesht nuk isha i zoti, ose nuk u perpoqa, mbase (puna, angazhimet e tjera...) nuk kisha pasipon ta beja kete, thjesht une e BESOVA ate.
Dua edhe nje here tu falemnderoj nga zemra ne kete moment te "dhimbshem" per ndihmen qe me jepni te kuptoj me mire situaten, po edhe te si te veproj me drejt.
Ju lutem edhe nje here, nese une kam respekt per ju duke e diskutuar kete teme ketu, tregoni kaq qytetari dhe respekt duke e trajtuar ashtu, me respekt kete diskutim dhe personazhet..., se kjo na jep te gjitheve vlera. Nuk eshte ceshtje SEX-i, ta kuptojme drejt, eshte ceshtje humane, dicka qe na ka munguar ne qenesine tone nen edukimin e vjeter, dicka qe ne ndjehemi mire kur e arrijme: - te transformojme njeriun...Kohet kane ndryshuar, po ne si duhet te reflektojme ndaj kesaj kohe? Kjo eshte ceshtja!
Ju faleminderit!
Le Chiffre
komshiu juaj fantastik
Krijoni Kontakt