Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 68
    i/e regjistruar Maska e Le Chiffre
    Anėtarėsuar
    30-05-2008
    Postime
    65
    Se pari du a tu falenderoj te gjitheve nga zemra per keshillat, mendimet, sugjerimet...qe jepni ketu pse jo edhe per sharjet, nenvleresimet...po ashtu.
    Mendoj qe dicka i mundgon kesaj historise: qe une e kam jetuar (ose stisur ne baze te fakteve por shume te verteta): KUSH ESHTE LE CHIFFRE: - Besoj simpatik aq sa do ta kishin zili shume, i shkolluar dhe me pune shume te mire, qe nuk eshte femra e pare qe ka patur, qe e shikon jeten si nje dhurate te zotit jo si nje rastesi, qe punon (zyre) jasht shtetit jo brenda, qe nuk ka nevoje per para, qe ka nje te ardhme tejet te sigurte...
    PROBLEMI ketu nuk eshte si te shpetojme Le Chiffre, problemi ketu eshte shume me i gjere, si te shpetojme "E..." si te shpetojme nje njeri...?
    Tani te jem me i qarte dua tu jap me shume spjegime per mardhenjen:
    ....Pasi folem per te fundit here me E.., ajo me eshte betuar qe nuk ka per te patur ne jeten e saj "nje E...te vjeter". "Une -me tha-linda sot" Une i kerkova te hiqte unazat neper gishta, varset extravagante dhe cdo gje extravagante...por c'eshte me e rendesishmja nje piercing qe e kishte bere ne kerthize....Imagjinoni kur thoshte qe kjo ebente vetvetja...me bente ta vrisja me keto duar....
    Le Chiffre nuk eshte se eshte dashuruar me te dhe nuk gjen dot tjeter, nuk eshte qe nuk harron dot eren e lekures se saj apo alkimi-ra te tilla ...
    Ketu dua te falenderoj Xfile per komentin shume serioz dhe te zgjuar qe ka bere ne fillim, faleminderit per kendveshtrimin qe e keni pare kete ndohi dramatike!.
    Une kam kaluar me te nje vit te tere, duke thurur tere ato endrra (bashke), formova brenda vetes njeriun qe nuk existonte...njeriun qe dashuroja ne te vertete! Ky eshte problemi, une dashuroja ate cka doja jo ateqe ishte ne realitet...kete e kuptoj, kete ma tjoshte ajo cdo ere, por une se kuptoja ku ishte kembana...
    Une mendoj qe sot E... e ka gjetur vetveten, por une kam frike se ajo do te gaboje prap - thjesht kam frike!.
    Nga te kater, une jam i vetmi qe e di historine e saj komplet, ish-i i saj sdi per asnjerin, nuk i shkon mendja qe ajo do tja beje kete tradheti ne asnje menyre, dy te tjeret dine vetem per ish-in dhe per asnje tjeter ne mes; keto dy i ka marre ne telefon dhje i ka thene te mos e shqetesojne se do te fejohet me ish-in, dhe besoj keshtu ka ndodhur, i ka dhen efund kesaj drame me te gjithe...
    Tani puna eshte qe aj eshte ne "state of fear", ajo ka frike te fejohet me ish-in, pasi ai eshte gati te fejohet ne moment. me te...ai e vlereson dhe e do...me sa duket diku ai ka gabuar, e ka lene ne balte, eshte xheloz tej mundesise per ta durar apo edhe mund ta kete trajtuar si nje te zakonshme....
    Por mo s harrojeme qe E...ka bote, eshte e edukuar, vetem se ka vuajtur, ka jetuar ne nje apartament te vogel, fle ne kuzhine me motren e saj, kerkon te jete me shume se ceshte ne te vertete, nuk ka patur shume mundesi....por ka dashur te jete dikushi.. Ky me siguri nuk e ka ndhmuar ne kete drejtim...
    Tani E...do qe une te jem afer si shok por edhe ka frike te me kete (ka frike te me humbe per ate qe i kam krijuar por edhe frike se me ka...), sigurisht ajo me dashuron dhe ne nje email para shumekohesh me shkruante:

"...askush nuk me eshte dedikur keshtu si ty kurre dhe ne fakt nuk mendoj se do te ndodh spese edhe nese po nuk do ta lejoj, sepse ne jet nuk ka me te dyte,sepse une nuk dua te kete te dyte, sepse vetem ti je, me vjen te qaj por nuk mund ketu, dhe e di perse?sepse po te humb dhe me vetedijen time , je vertet ai qe une kam kerkuar nga jeta dhe fatkeqesisht smund ta kem..."

Miq, ketu nuk shtrohet pyetja nese une kam rene brenda apo jo, ketu shtrohet pyetja si ta ruaj une njeriun qe dsahurova, qe desha, por kurre nuk e perdhosa, une dua ta dua ate si njeri, si nje pjese timen qe e humba me ose pa koshiencen time.....
    Do te me vinte mire te kishim mendonme nga te pamartuar, (te me falni por vetem qe te mos i paragjykojme gjerat) si dhe nga te gjithe, por sic kam kerkuar, te diskutojme me respekt...pasi po ju them (me bindje) qe E...eshte mbyllur brenda, ka fikur telefonat, dhe i vetmi me te cilin bisedon shkurt esht ish-i dhe qe eshte i vendosu te fejohet me te. Kjo me ben krenar, pasi une i hapa asaj syte, e nxorra nga llumi ku kishte rene, i dhash forca, i tregova cehte dashuria....ceshte jeta reale, si ta shikoi ajo veten ne mardhenje me shoqerine...por kam frike se mos Ajo gabon perseri....thejsht kam frike, nuk kam arriur te vlersoj karakterin e saj...thjesht nuk isha i zoti, ose nuk u perpoqa, mbase (puna, angazhimet e tjera...) nuk kisha pasipon ta beja kete, thjesht une e BESOVA ate.

Dua edhe nje here tu falemnderoj nga zemra ne kete moment te "dhimbshem" per ndihmen qe me jepni te kuptoj me mire situaten, po edhe te si te veproj me drejt.
    Ju lutem edhe nje here, nese une kam respekt per ju duke e diskutuar kete teme ketu, tregoni kaq qytetari dhe respekt duke e trajtuar ashtu, me respekt kete diskutim dhe personazhet..., se kjo na jep te gjitheve vlera. Nuk eshte ceshtje SEX-i, ta kuptojme drejt, eshte ceshtje humane, dicka qe na ka munguar ne qenesine tone nen edukimin e vjeter, dicka qe ne ndjehemi mire kur e arrijme: - te transformojme njeriun...Kohet kane ndryshuar, po ne si duhet te reflektojme ndaj kesaj kohe? Kjo eshte ceshtja!

Ju faleminderit!
    Le Chiffre
    komshiu juaj fantastik
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Le Chiffre : 31-05-2008 mė 17:42

Allahu ėshtė mė i Madhi! Maska e Anetar_kastarof
    Anėtarėsuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gėteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar mė parė nga Le Chiffre Lexo Postimin
    Se pari du a tu falenderoj te gjitheve nga zemra per keshillat, mendimet, sugjerimet...qe jepni ketu pse jo edhe per sharjet, nenvleresimet...po ashtu.
    Mendoj qe dicka i mundgon kesaj historise: qe une e kam jetuar (ose stisur ne baze te fakteve por shume te verteta): KUSH ESHTE LE CHIFFRE: - Besoj simpatik aq sa do ta kishin zili shume, i shkolluar dhe me pune shume te mire, qe nuk eshte femra e pare qe ka patur, qe e shikon jeten si nje dhurate te zotit jo si nje rastesi, qe punon (zyre) jasht shtetit jo brenda, qe nuk ka nevoje per para, qe ka nje te ardhme tejet te sigurte...
    PROBLEMI ketu nuk eshte si te shpetojme Le Chiffre, problemi ketu eshte shume me i gjere, si te shpetojme "E..." si te shpetojme nje njeri...?
    Tani te jem me i qarte dua tu jap me shume spjegime per mardhenjen:
    ....Pasi folem per te fundit here me E.., ajo me eshte betuar qe nuk ka per te patur ne jeten e saj "nje E...te vjeter". "Une -me tha-linda sot" Une i kerkova te hiqte unazat neper gishta, varset extravagante dhe cdo gje extravagante...por c'eshte me e rendesishmja nje piercing qe e kishte bere ne kerthize....Imagjinoni kur thoshte qe kjo ebente vetvetja...me bente ta vrisja me keto duar....
    Le Chiffre nuk eshte se eshte dashuruar me te dhe nuk gjen dot tjeter, nuk eshte qe nuk harron dot eren e lekures se saj apo alkimi-ra te tilla ...
    Ketu dua te falenderoj Xfile per komentin shume serioz dhe te zgjuar qe ka bere ne fillim, faleminderit per kendveshtrimin qe e keni pare kete ndohi dramatike!.
    Une kam kaluar me te nje vit te tere, duke thurur tere ato endrra (bashke), formova brenda vetes njeriun qe nuk existonte...njeriun qe dashuroja ne te vertete! Ky eshte problemi, une dashuroja ate cka doja jo ateqe ishte ne realitet...kete e kuptoj, kete ma tjoshte ajo cdo ere, por une se kuptoja ku ishte kembana...
    Une mendoj qe sot E... e ka gjetur vetveten, por une kam frike se ajo do te gaboje prap - thjesht kam frike!.
    Nga te kater, une jam i vetmi qe e di historine e saj komplet, ish-i i saj sdi per asnjerin, nuk i shkon mendja qe ajo do tja beje kete tradheti ne asnje menyre, dy te tjeret dine vetem per ish-in dhe per asnje tjeter ne mes; keto dy i ka marre ne telefon dhje i ka thene te mos e shqetesojne se do te fejohet me ish-in, dhe besoj keshtu ka ndodhur, i ka dhen efund kesaj drame me te gjithe...
    Tani puna eshte qe aj eshte ne "state of fear", ajo ka frike te fejohet me ish-in, pasi ai eshte gati te fejohet ne moment. me te...ai e vlereson dhe e do...me sa duket diku ai ka gabuar, e ka lene ne balte, eshte xheloz tej mundesise per ta durar apo edhe mund ta kete trajtuar si nje te zakonshme....
    Por mo s harrojeme qe E...ka bote, eshte e edukuar, vetem se ka vuajtur, ka jetuar ne nje apartament te vogel, fle ne kuzhine me motren e saj, kerkon te jete me shume se ceshte ne te vertete, nuk ka patur shume mundesi....por ka dashur te jete dikushi.. Ky me siguri nuk e ka ndhmuar ne kete drejtim...
    Tani E...do qe une te jem afer si shok por edhe ka frike te me kete (ka frike te me humbe per ate qe i kam krijuar por edhe frike se me ka...), sigurisht ajo me dashuron dhe ne nje email para shumekohesh me shkruante:

"...askush nuk me eshte dedikur keshtu si ty kurre dhe ne fakt nuk mendoj se do te ndodh spese edhe nese po nuk do ta lejoj, sepse ne jet nuk ka me te dyte,sepse une nuk dua te kete te dyte, sepse vetem ti je, me vjen te qaj por nuk mund ketu, dhe e di perse?sepse po te humb dhe me vetedijen time , je vertet ai qe une kam kerkuar nga jeta dhe fatkeqesisht smund ta kem..."

Miq, ketu nuk shtrohet pyetja nese une kam rene brenda apo jo, ketu shtrohet pyetja si ta ruaj une njeriun qe dsahurova, qe desha, por kurre nuk e perdhosa, une dua ta dua ate si njeri, si nje pjese timen qe e humba me ose pa koshiencen time.....
    Do te me vinte mire te kishim mendonme nga te pamartuar, (te me falni por vetem qe te mos i paragjykojme gjerat) si dhe nga te gjithe, por sic kam kerkuar, te diskutojme me respekt...pasi po ju them (me bindje) qe E...eshte mbyllur brenda, ka fikur telefonat, dhe i vetmi me te cilin bisedon shkurt esht ish-i dhe qe eshte i vendosu te fejohet me te. Kjo me ben krenar, pasi une i hapa asaj syte, e nxorra nga llumi ku kishte rene, i dhash forca, i tregova cehte dashuria....ceshte jeta reale, si ta shikoi ajo veten ne mardhenje me shoqerine...por kam frike se mos Ajo gabon perseri....thejsht kam frike, nuk kam arriur te vlersoj karakterin e saj...thjesht nuk isha i zoti, ose nuk u perpoqa, mbase (puna, angazhimet e tjera...) nuk kisha pasipon ta beja kete, thjesht une e BESOVA ate.

Dua edhe nje here tu falemnderoj nga zemra ne kete moment te "dhimbshem" per ndihmen qe me jepni te kuptoj me mire situaten, po edhe te si te veproj me drejt.
    Ju lutem edhe nje here, nese une kam respekt per ju duke e diskutuar kete teme ketu, tregoni kaq qytetari dhe respekt duke e trajtuar ashtu, me respekt kete diskutim dhe personazhet..., se kjo na jep te gjitheve vlera. Nuk eshte ceshtje SEX-i, ta kuptojme drejt, eshte ceshtje humane, dicka qe na ka munguar ne qenesine tone nen edukimin e vjeter, dicka qe ne ndjehemi mire kur e arrijme: - te transformojme njeriun...Kohet kane ndryshuar, po ne si duhet te reflektojme ndaj kesaj kohe? Kjo eshte ceshtja!

Ju faleminderit!
    Le Chiffre
    komshiu juaj fantastik
    Ateher sakrifiko, vecse t'jesh i pergatitur as mos u zhgenje mandej nese te ndodh, meqe gjithcka esht e mundur me persona te till.

Mund qe ajo edhe t'i esht kthyer realitetit, ka mbledhr mend, esht penduar per te gjitha dhe tashme shikon vec perpara. InshaALlah keni fat!!
    Fjala dhe plumbi kur dalin s'kthehen mė, andaj mendo shumė herė e fol njėherė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Le chiffre a mund te te bej 2-3 pyetje?Sepse ka disa gjera ne historine tende qe me rreshqasin pa i patur te qarta...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Anetar_kastarof Lexo Postimin
    Ateher sakrifiko, vecse t'jesh i pergatitur as mos u zhgenje mandej nese te ndodh, meqe gjithcka esht e mundur me persona te till.
    meqe shoh se Le chiffre i ka idete shume te qarta per gjendjen ne te cilen ndodhet, nuk eshte as i verber e as budalla por thjesht nje qenie njerzore qe ndjen kompasion per nje qenie tjeter njerezore, dhe une e mendoj si anetar_kastarof, vazhdo ti qendrosh afer me sa ke mundesi, lufto deri ne fund, duke shpresuar se do ta shpetosh ate vajzen, dhe kam besim se po.

Une do beja te njejten gje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 31-05-2008 mė 18:33

Anėtarėsuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gėteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    meqe shoh se Le chiffre i ka idete shume te qarta per gjendjen ne te cilen ndodhet, nuk eshte as i verber e as budalla por thjesht nje qenie njerzore qe ndjen kompasion per nje qenie tjeter njerezore, dhe une e mendoj si anetar_katastrof, vazhdo ti qendrosh afer me sa ke mundesi, lufto deri ne fund, duke shpresuar se do ta shpetosh ate vajzen, dhe kam besim se po.

Anetar_kastarof eeee

Flm per mbeshtetjen tende. Megjithat s'po di se c'mund te thuhet tjeter.

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    meqe shoh se Le chiffre i ka idete shume te qarta per gjendjen ne te cilen ndodhet, nuk eshte as i verber e as budalla por thjesht nje qenie njerzore qe ndjen kompasion per nje qenie tjeter njerezore, dhe une e mendoj si anetar_katastrof, vazhdo ti qendrosh afer me sa ke mundesi, lufto deri ne fund, duke shpresuar se do ta shpetosh ate vajzen, dhe kam besim se po.

Ore jeni Realist ju apo jeni ne boten e enderrave????

Rri afer i thoni.Po ai i ka qendruar afer edhe ka qene e kote.Pse i jepni keshilla te kota te pakten.Kush nga ju qe shkruani kaq bukur e paster e me kaq frymezim do te ishte i gatshem ti qendronte prane ende??????

P.s Lale Veji shqelmin edhe hidhe mbas kraheve ate histori se ndryshe do vuash gjithe jeten.Lotet e fjalet e saj te mevoneshme jane te gjitha te kota pasi ajo eshte mesuar me ate stil jete.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    le chiffre, tani po mundohesh ti apelohesh sentimentalitetit te te huajve edhe kjo nuk shkon sepse faktikisht askujt si rruhet per E-ne. E-ja eshte nje cope ..... edhe ec me, as e para as e fundit. nqs do te ndihmosh dike atehere shko puno me KB e ndiq vendet ku bie termeti ose tsunami te ndihmosh njerez qe kane nevoje, dmth s'ka nanje gje te keqe te ndihmosh, por kije parasysh se ti nuk po e ben kete per E-ne, po e ben per veten. je egoist plako; ky qendrimi yt prej guarding angel te ledhatoka egon, te ben te ndihesh hero a m'kupton? edhe per kete meriton te digjesh ne ferr! lol
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga J@mes : 02-06-2008 mė 06:59

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga artful dodger Lexo Postimin
    le chiffre, tani po mundohesh ti apelohesh sentimentalitetit te te huajve edhe kjo nuk shkon sepse faktikisht askujt si rruhet per E-ne. E-ja eshte nje cope kurve edhe ec me, as e para as e fundit. nqs do te ndihmosh dike atehere shko puno me KB e ndiq vendet ku bie termeti ose tsunami te ndihmosh njerez qe kane nevoje, dmth s'ka nanje gje te keqe te ndihmosh, por kije parasysh se ti nuk po e ben kete per E-ne, po e ben per veten. je egoist plako; ky qendrimi yt prej guarding angel te ledhatoka egon, te ben te ndihesh hero a m'kupton? edhe per kete meriton te digjesh ne ferr! lol

Realist. E Vleresoj.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Anėtarėsuar
    28-03-2008
    Vendndodhja
    Suedi - Gėteburg
    Postime
    323
    Citim Postuar mė parė nga IL__SANTO Lexo Postimin
    Ore jeni Realist ju apo jeni ne boten e enderrave????

Rri afer i thoni.Po ai i ka qendruar afer edhe ka qene e kote.Pse i jepni keshilla te kota te pakten.Kush nga ju qe shkruani kaq bukur e paster e me kaq frymezim do te ishte i gatshem ti qendronte prane ende??????

P.s Lale Veji shqelmin edhe hidhe mbas kraheve ate histori se ndryshe do vuash gjithe jeten.Lotet e fjalet e saj te mevoneshme jane te gjitha te kota pasi ajo eshte mesuar me ate stil jete.
    I nderuar, ka nga ato qe me te vertet ndryshojn, ndonese rrall her ndodh, pra pendohen dhe i kthehen realitetit, ndaj un dhe "xfiles" e tham te dy qe ai te rrij me at, mbase e doje shum.

Sidoqoft, un se pari s'do e filloja nje lidhje me nje vajz te till, me nje te kaluar shum te komplikuar sa e vajzes ne fjal. Mirepo, ne te gjith s'jemi njesoj, ndaj disa futen edhe ne lidhje te tilla. Disa nga dashuria e disa me shpres se s'do te deshperohen as s'do te zhgenjehen kurr nga to.

Sido qe te jet, asnjėri nga ne s'jemi te perkryer, vec Zotit.

Un besoj ne Zotin, ndaj besoj se edhe njerezit ndryshojn, meqe flas nga pervoja ime. Un p.sh., kam ndryshuar.

i/e regjistruar Maska e Xingaro
    Anėtarėsuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    640
    Le chiffre shihe veten nga jashte.Pashe shume kontradikta ne shkrimet e tua.Ti thua...sjam i dashuruar,por nga ana tjeter do ta ndihmosh.Ti thua qe do ti japesh besim dhe ke frike se ajo do gaboje prape.Thua qe do te diskutosh per vlera...dhe andej shkon e rreh neper motele.Je simpatik,i suksesshem dhe ke te ardhme te sigurt...po nuk je ne gjendje te vleresosh karakterin e nje njeriu.

Per mua...(nese s'jane fiction te gjitha ato qe shkruan)...dhe nese do te ti thone cope gjerat: Je pa karakter!Ose...ke karakter po s'e tregon.Je i dashuruar koke e kembe,dhe ke frike te vuash.I rikthehesh situatave duke i ardhur anash problemit.Ti nuk do te shpetosh ate....ti do te shpetosh vete nga vuajtjet qe do te shkaktonte ndarja me te.Je nje frikacak.
    Tregohu i sinqerte me veten.Mos u fshi pas labirinteve te ndjenjave dhe pretezave te interpretimeve te te panjohurve.
    Ta ka shkruar mire dikush siper ...se refuzon dot sepse ndihesh keq me pas.Dhe ate ndjenje ti se perballon dot.Ose s'gjen kurajo ta perballosh.
    Quanta vita hai contaggiato,quanta vita bruccerai...!

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Opinioni juaj: Do merrnit pjese ne Miss Albania, dhe pse?
    Nga chelsea-fc nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 06-07-2003, 12:43

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •