Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 75
    Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Dmth, për 200 apo 400 turkoshakë po jepen të tilla të drejta? Po sikur këta selxhukë do ishin më shumë mos vallë do u jepej edhe autonomi?

Qeveria e Kosovës duhet të mbante si gjuhë zyrtare ato që ishin edhe para pavarësisë, vetëm shqipen edhe sërbishten (madje këtë të fundin ta përdorte si mjet presioni kundër Beogradit).

Po me romët si bëhet, ata janë më shumë nga turqit, mos duhet të bëjë ndonjë prototipi qeveria edhe të njohë edhe gjuhë zyrtare evgjitçen? lol
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Dmth, për 200 apo 400 turkoshakë po jepen të tilla të drejta? Po sikur këta selxhukë do ishin më shumë mos vallë do u jepej edhe autonomi?

Qeveria e Kosovës duhet të mbante si gjuhë zyrtare ato që ishin edhe para pavarësisë, vetëm shqipen edhe sërbishten (madje këtë të fundin ta përdorte si mjet presioni kundër Beogradit).

Po me romët si bëhet, ata janë më shumë nga turqit, mos duhet të bëjë ndonjë prototipi qeveria edhe të njohë edhe gjuhë zyrtare evgjitçen? lol
    Turqit perdorin korrupsionin si mjet kryesor per te arritur qellimin.Ashtu sic arriten te na marrin Albtelekomi-n duke rregulluar miopine e syve te Nanos, apo duke joshur Berishen dhe Shkelzenin etj.Ashtu sic arriten te joshin Hamzane para 600 vjetesh.Perfitojne nga grishja e lidereve tane per tu pasuruar sa me shpejt.Mendoj se menyra per te ndaluar kete fenomen eshte demaskimi ne publik i turqeve si korruptues dhe i lidereve tane si plangprishes dhe tradhtare.

i/e regjistruar Maska e bela70
    Anëtarësuar
    23-05-2003
    Vendndodhja
    Pejë
    Postime
    812
    Citim Postuar më parë nga ai* Lexo Postimin
    nje emer - nje gjuhe - nje fe
    Nuk e kuptoj se cfare lidhje kan me Shqiperin keta te konvertuarit ne Turq dhe nuk i drejtohem vetem kesaj komune por te gjithe Shqiptareve
    Siq po e shoh nuk e ke kuptuar fare postimin tim,un e sqarova një gjë në lidhje me emra që ti thua se ikan turq dhe të dhash ca shembuj të mbiemrave të tyre që jan puro shqiptar pra d.m.th se jan shqiptar ama që pratendojn të jen turq vetem nga shkaku apsurd që të tegohen si më superior se tjerët(e që për mua është e kundërta,jan shum të ult e naiv.)në kët rast se vet vllazrit dhe kushërinjët e tyre.

Lidhja është pra tek gjaku ato jan shqiptar nga gjaku por juka mjegulluar mendja dhe pretendojn se jan turq.
    Duajeni njëri tjetrin.

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641
    Vushtria eshte mjaft strategjike ne harten e Kosoves.Eshte si te thuash 'zemra' e Kosoves.Eshte vetem ceshtje ditesh qe kete nisme ta marre edhe Komuna e Prishtines, pasi ne Prishtine ka me shume turq se ne Vushtri.Per disa muaj jam i sigurte se gjuha turke do te jete e shtrire ne mbare Kosoven.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qerim : 14-05-2008 më 10:07

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Edhe un se kuptoj pse duhet te behet gjuha turke zyrtare ne nje komun si Vushtria , turqve u esht dhen nje komun ne afersi te Prizrenit , komuna quhet Mamusha ( fshat) dhe aty turqit perdorin flamurin dhe gjuhen , mirpo ne komunat tjera ska nevoj per keshtu te drejta , ky esht diskriminim i tepruar pozitiv . Duke dit se numri i turqelive ne Kosov ka renie , ku sipas disa analizave sot ne Kosov ka rreth 12.000 turqeli e ne te ardhmen edhe me pak , pra dot ngele gjuh zyrtare turqishtja mirpo turqeli sdot ket.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 14-05-2008 më 14:25
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Luaja Kosove luaja!Po pse ore nuk e zyrtarizoni shqipen ne tere teritorin e kosoves e pastaj fillojm e i zyrtarizojm ngadal edhe gjuhet tjera!Po te kalosh ne veri te Mitrovices nuk do kesh guxim te flasesh shqip ani qe e dijn mire ata se jemi shqiptar!Po nuk dij se qka po i hyjm ca punve dytesore e i lejm ato prioritare ,Ishalla mbushemi mend se qenka bere pune e madhe qe Vushtrrija paska zyrtarizua gjuhen po a do ket kush ta flas se?
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Eh risi i thoni kesaj!Po more te nderuar ne ende nuk i zyrtarizuam do qeshtje madhore e na paska mbet Turqishtja!Kjo me duket diqka e pakuptimt!Pse nuk punohet ne gjerat qe jan prioritare.Gjygji ka mbet ne duar te shkaut,spitali po ashtu,besa popullata qe jeton ne veri e kjo turqishtja qenka aq e rendesishme ani qe gjuhen nuk ju ka ndal askush edhe qe turq ne Kosove mund te themi qe jan dy apo tre familje e tjeret jan turqizua pas viteve te 80-ta.Athua ndokush e percjell emisionin ,,Me shqiptaret ne Turqi"Ata jan ne nje numer shum te madhe por atyre nuk ju mundesua as shkollimi as gjuha,perveq qe ata e ruajten vetvetiu plus asaj nese nuk e kan ndrrua mbiemrin me nje ,,ogly" mbrapa apo edhe ndryshe nuk po me kujtohen per momentin ata as te punesohen ne vende te mira te punes nuk kan mundesi.Shumica ose po thuaj te gjithe punonin si punetor krahu ose ne ca plantazhe pambuku!Ndoshta jam gabim por ky eshte kendeveshtrimi im!

Jo fare,ne gabim nuk je po fole me vend.

Te ne gjithcka eshte paradoxale!

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Luaja Kosove luaja!Po pse ore nuk e zyrtarizoni shqipen ne tere teritorin e kosoves e pastaj fillojm e i zyrtarizojm ngadal edhe gjuhet tjera!Po te kalosh ne veri te Mitrovices nuk do kesh guxim te flasesh shqip ani qe e dijn mire ata se jemi shqiptar!Po nuk dij se qka po i hyjm ca punve dytesore e i lejm ato prioritare .Ishalla mbushemi mend se qenka bere pune e madhe qe Vushtrrija paska zyrtarizua gjuhen po a do ket kush ta flas se?
    E panjohur

Te isha lute mos me perdor kete shprehjen ISHALLA se nuk eshte shqip.Mund te thuash"Dhashte Zoti,apo perendija..".
    Kjo shprehje nuk korrespondon me kuptimin e fjaleve qe thua..

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Po clidhje ka dashuria me te drejten e gjuhes?!
    Une nuk po te bej paralele dashurie ketu. Sa per paversine e kosoves, pro ishin dhe himarjotet.
    me gjith keto sa thoni, dilni vete kundershtare te atyre qe thoni lart e posht. Thjesht nuk doni qe himarjotet te kene si gjuhe zyrtare greqishten per motive emotive (jo na duan , jo sna duan)dhe justifikohemi me ate qe Himara eshte shqiptare dhe himarjotet jane shqiptare, po atehere Vushtrria nuk eshte shqiptare? ata turqit nuk jane gjasme turq?. Kurse kur vjen puna per turqishten si gjuhe zyrtare, mbyllni sy e veshe. Kush eshte hipokrit ne kete mes?

Himara nuk ka se si ti bashkangjtet Greqise o i uruar. Je dhe djalke i zgjuar mos bej dhe ti si ca e ca.

PS. Perse ne Himare ka nga gjithe llojet e pakenaqesive? E drejte e gjuhes eshte nje nga keto.
    Nqs 200-300 turq quhen minoritet, nuk shikoj ndonje pengese per Himaren te quhet e tille, apo jo?
    A më tregon të lutem se çfarë të drejtash kanë Shqiptarët ( çamët, arvanitasit, më shumë se 500.000 punonjës të lajmëruar shqiptar e shumë të tjerë ilegal) në Greqi, që pastaj ai minoritet i vogël grek ( nëse janë të gjithë Grek se unë jam i bindur që shumica nga ta deklarohen si Grek për të përfituar nga liria e lëvizjes në shtetet e Evropës pa vizë e lehtësime tjera) të kërkojnë të drejta në Shqipëri.
    Ne nuk kemi " qështje të pazgjidhura" me Turqinë, ndërsa Greqia së pari nuk e pranon çështjen çame dhe pastaj edhe ka pretendime teritoriale ndaj Shqiperisë (" Vorioepiri")

Unë assesi nuk jam i pajtimit të zyrtarizohet gjuha turke në Kosovë. Nëse për asgjë tjetër atëherë për shkak të historisë sonë 500 vjeçare të hidhur me ta, por nuk jam as për gjuhën greke që të zyrtarizohet në Shqipëri para se të zgjidhen problemet e cekura më lartë.

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Heren e fundit qe kam pare harten, nuk besoj se ndodheshin ne kufi me Greqine.

Kur na intereson jemi nje "shtet" dhe kur jo atehere 2 hesape te ndryshme?!
    nejse....

Po ty cte dogji keshtu? Mejithese tani qe ma the dhe ti, keshtu duhet te jete.
    Me te pelqyer qenka kjo puna e se drejtes se gjuhes? Po ateher le te bejme sllavishten gjuhe zyrtare ne ato prefektura ku banon minoriteti sllav , nuk besoj se keta te fundit kane djegur ndonje flamur shqiptar.
    Sa i përket " 2 hesapeve " të ndryshme, mendoj se si komb ne kemi vëtëm hesape të përbashkëta ndërsa si qeveri Shqiptare dhe Kosovare i kemi të ndara.

Tjetër. Sllavishtja. Po, ajo fatëkeqësisht do të zyrtarizohet në Kosovë se ky ka qenë njër nga kushtet (lëshimet) që duhej bërë që të bëhemi shtet, dhe ke të drejtë ata nuk dogjën flamuj ( po ta kishin djegur do te digjnin edhe tëndin se ne një flamur kombëtar kemi ) por vranë 12.000 Shqiptarë, dogjën më shumë se 200.000 shtëpi, ende janë të zhdukur 3.000 Shqiptarë, dhe asnjëherë as nuk u shkon ndërmend të pranojnë fajin. Ata shqiptarë e kishin gjuhë të nënës shqipen njësoj si ti ( deshe ti apo nuk deshe), prandaj të lutem mos i përmend sllavët dhe mo u bëj avokat i tyre.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Parregullsi ne listat e zgjedhesve? Asnje ankese per listat ne KQZ
    Nga flory80 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 15:23
  2. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. PS-PD, ja përballjet në komuna
    Nga DiGiTeX në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 05:07
  4. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  5. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •