Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 75
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Bizantin Lexo Postimin
    Dmth, për 200 apo 400 turkoshakë po jepen të tilla të drejta? Po sikur këta selxhukë do ishin më shumë mos vallë do u jepej edhe autonomi?

Qeveria e Kosovës duhet të mbante si gjuhë zyrtare ato që ishin edhe para pavarësisë, vetëm shqipen edhe sërbishten (madje këtë të fundin ta përdorte si mjet presioni kundër Beogradit).

Po me romët si bëhet, ata janë më shumë nga turqit, mos duhet të bëjë ndonjë prototipi qeveria edhe të njohë edhe gjuhë zyrtare evgjitçen? lol
    Romet duhet me i dergu gjithe ne Indi bashke me ata egjiptianet, kjo osht e vetmja zgjidhje per ta se po pjellin pak si shume se boll gabela (1.8 Miliard) jane kete bote tash ka mbet mu shtua edhe ne nje vend te vogel si Kosova apo Shqiperia ku nuk jane as 6 milion shqiptar.

Gjuha turke eshte zyrtare vetem ne 4 komuna (nga 28 sa jane) nese nuk gaboj, Dragash, Prizren, Gjilan dhe Vushtri ku ne ato komuna perveq Dragashit jane me pak se 5%.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 15-05-2008 më 10:01

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Mbase është ndryshe puna. Mbase në Turqi ka ndonjë qytet ku është bërë shqipja gjuhë zyrtare meqë jemi miq, kështu që edhe ne Vushtri është lejuar turqishtja.
    Në RTK ka qenë para disa ditësh një program për shqiptarët e përndjekur nga serbët në vitet 1878 dhe 1912 për në Turqi.

Ishte shumë interesant të dëgjoje ata njerëz si e flitnin shqipen (gegë se ishin Kosovarë) dhe nuk kishin harruar asgjë nga ato që kishin dëgjuar nga të parët që kishin ikur para 100 vjetësh.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga Damastioni Lexo Postimin
    Sa i përket " 2 hesapeve " të ndryshme, mendoj se si komb ne kemi vëtëm hesape të përbashkëta ndërsa si qeveri Shqiptare dhe Kosovare i kemi të ndara.

Tjetër. Sllavishtja. Po, ajo fatëkeqësisht do të zyrtarizohet në Kosovë se ky ka qenë njër nga kushtet (lëshimet) që duhej bërë që të bëhemi shtet, dhe ke të drejtë ata nuk dogjën flamuj ( po ta kishin djegur do te digjnin edhe tëndin se ne një flamur kombëtar kemi ) por vranë 12.000 Shqiptarë, dogjën më shumë se 200.000 shtëpi, ende janë të zhdukur 3.000 Shqiptarë, dhe asnjëherë as nuk u shkon ndërmend të pranojnë fajin. Ata shqiptarë e kishin gjuhë të nënës shqipen njësoj si ti ( deshe ti apo nuk deshe), prandaj të lutem mos i përmend sllavët dhe mo u bëj avokat i tyre.
    Nuk e kisha per sllavishten ne Kosove por per ne Shqiperi. Dhe nuk jam avokat i asnjerit thjesht po bej paralelizma. Ne pergjithesi nuk i ke kuptuar postimet e mia, prandaj dhe nuk po e zgjat se eshte pa vlere. Beni si te doni.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Damastioni Lexo Postimin
    Në RTK ka qenë para disa ditësh një program për shqiptarët e përndjekur nga serbët në vitet 1878 dhe 1912 për në Turqi.

Ishte shumë interesant të dëgjoje ata njerëz si e flitnin shqipen (gegë se ishin Kosovarë) dhe nuk kishin harruar asgjë nga ato që kishin dëgjuar nga të parët që kishin ikur para 100 vjetësh.
    ato me verte e kan rujt gjuhen po shteti turk ato i cilso si turq nuk kan asni te drejte si minoritet

rreth 5 milion shqiptare etnike jetojn ne Turqi po nuk kan asni shkoll e asni radio shqipe
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    jane 5-6 Web-site te shqiptarve te Turqise dhe aty jane aktive me mijera antar dhe qe flasin kryesisht gjuhen turke dhe mundohen ta mesojne me shume per vendin e paraardheseve te tyre permes forumeve.

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    jane 5-6 Web-site te shqiptarve te Turqise dhe aty jane aktive me mijera antar dhe qe flasin kryesisht gjuhen turke dhe mundohen ta mesojne me shume per vendin e paraardheseve te tyre permes forumeve.
    e pastaj

qeveria turke i ka hap kto website?

qashtu te bajn ne ne kosove te hapin do forume e te msojn turqisht. e jo ta bajn gjuh zyrtare se jetokan 100 turq aty (qe nuk jan turq po shqiptar gjak hup)

Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    e pastaj

qeveria turke i ka hap kto website?

qashtu te bajn ne ne kosove te hapin do forume e te msojn turqisht. e jo ta bajn gjuh zyrtare se jetokan 100 turq aty (qe nuk jan turq po shqiptar gjak hup)
    e ki pranu paktin e Ahtisarit tash veq duhet me trus , po besoj se me kohe ka mu zhduk minioriteti turk qe jane afer 20.000 banor por qka mi bo ktyre maxhupve qe skane mu hek kurr prej vendit qe i kane dhone shume te drejta me radio, Tv etj

Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    hajt se me rradhe kan me hup me mangupa e turqeli e sllave e greke o ka u vje dita kadal kadal

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Citim Postuar më parë nga RTP Lexo Postimin
    E panjohur

Te isha lute mos me perdor kete shprehjen ISHALLA se nuk eshte shqip.Mund te thuash"Dhashte Zoti,apo perendija..".
    Kjo shprehje nuk korrespondon me kuptimin e fjaleve qe thua..
    Degjo i nderuar nese veq eshte zyrtarizua gjuha Turke nuk eshte qudi ta perdori edhe une ndoj fjale turke!Ani qe shum rralle i perdori edhe qe e flas rrjedhshem gjuhen Turke po nuk eshte marre te dijsh gjuhe te huaja,sikurse perdorim edhe terme angleze e tjera!Psh.OK,sorry po lexoj mjaft!Po more i nderuar ne Shqipri ende perdoren barbarizma Turk !Nese ke lexua komente e shkrime nga une shum pak perdori barbarizma por rreshqet ndojhere !
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ato me verte e kan rujt gjuhen po shteti turk ato i cilso si turq nuk kan asni te drejte si minoritet

rreth 5 milion shqiptare etnike jetojn ne Turqi po nuk kan asni shkoll e asni radio shqipe
    Po po, ate kerko ti dhe pastaj ti'a bejne sikur edhe kurdeve...
    Turqit nuk po i njohin asnje te drejte kurdeve qe jane vendali, jo shqiptareve me origjine.

Ps: Pse shqiptaret e Kosoves shkuan ne turqi, kur Shqiperia ishte me afer?
    Ndryshuar për herë të fundit nga arbereshi_niko : 15-05-2008 më 12:48

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Parregullsi ne listat e zgjedhesve? Asnje ankese per listat ne KQZ
    Nga flory80 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 15:23
  2. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. PS-PD, ja përballjet në komuna
    Nga DiGiTeX në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 05:07
  4. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  5. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •