Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 75
    Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kujt i referohesh per kete 2.7% pasi une nuk di qe ne Kosove te jete bere ndonje census i popullsise? Vetem turqit qe jetojne ne Prizren, nje nga qytetet me te medha te Kosoves, jane me shume se 2.7%. Bile nese ne Kosove do te mbahej nje census, une nuk do te habitesha aspak qe minoriteti turk ne Kosove te jete me i madh ne numer sa edhe vete minoriteti serb. Kete e bazoj ne ato qe lexoj nga anetaret nga Kosova ne forum perdite prej vitesh.

Albo
    Prizreni ka shume pak ose aspak turq etnike, por ka shqiptare turkofoles. Une e kam gjyshen nga Prizreni dhe ajo dhe gjithe fisi i saj flasin shqip dhe turqisht. Ne Prizren te dish turqisht vleresohet si nje tipar qe je qytetar, kjo vjen nga koha e perandorise Osmane kur shtresat e pasura dhe te larta flisnin turqisht, kurse katunaret jo. Dihet se shqiptaret jane shume te ngadalte ne ndryshimin e gjerave (ky eshte nje fenomen ashtu sic eshte dhe leku i ri me te vjetrin qe ende edhe pas 30 vjetesh nuk ka ndryshuar ne mendjet e shqiptareve).
    Prandaj nese flitet turqisht ne Prizren merret si shenje qytetarie, nese nuk flet-je katunar. Eshte si ne Tirane, nese flet me dialekt veriu-je malok, nese jo je qytetar megjithese mund te kesh ardhur nga nje fshat i malesise se Oparit.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kujt i referohesh per kete 2.7% pasi une nuk di qe ne Kosove te jete bere ndonje census i popullsise? Vetem turqit qe jetojne ne Prizren, nje nga qytetet me te medha te Kosoves, jane me shume se 2.7%. Bile nese ne Kosove do te mbahej nje census, une nuk do te habitesha aspak qe minoriteti turk ne Kosove te jete me i madh ne numer sa edhe vete minoriteti serb. Kete e bazoj ne ato qe lexoj nga anetaret nga Kosova ne forum perdite prej vitesh.

Albo
    Ket qe e thu , e thu nga ajo qe ta thot mendja ose bazohesh ne dicka ?
    Ne Kosov numri i turqelive nuk esht as 1% , sepse gjat luftes dhe pas luftes ka pas turqeli qe jan shperngul ne turqi.
    Poashtu numri i goraneve para luftes ka qen rreth 20.000 sot jan 10.000 me tendenc per tu zvoglu ky numer.
    Numri i boshnjakve poashtu esht zvoglu pas luftes , shumica shkojn ne Bosnje, sidomos ne Sarajev , per te cilen gje reagojn serbet .
    E di se don ti mbrojsh greket duke i sulmu shqiptart e Kosoves per privilegjet qe u japin minoritarve, mirpo ti smundesh ta bejsh ket krahasim , sepse Kosova nuk esht me pavarsi te plot dhe si shtet esht i kontrolluar nga nderkombtaret.

Shiko ket tabel te vitit 2004 , lindjet sipas perkatsis etnike te nenes.

Sipas lindjeve si turqeli po na dalin as 0.5 %.
    Kujdes: Si Boshnjak jan te futur edhe goranet , sepse goranet flasin gjuhe sllave dhe jan musliman.

Pra po ta qon fryma at qe e shkrujte me larte , gjoja se numri i turqelive po u rritka , ne Kosov asgje nuk eshte rrit , eshte rrit vetem numri i shqiptarve , gjithcka tjeter ka ren.
    Hajt persh. edhe mir dot ishte mos te shpifesh.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e bleripz
    Anëtarësuar
    15-06-2005
    Postime
    33
    unë jam nga prizreni dhe ju tregoj sa ka turq që kam pyetur profesorin e historisë ku kam kryer shkollimet dhe ponjiashtu kam pyetur edhe disa intelektual me kan thënë të njejtë më kan thëne që në prizren kanë mbetur nga koha e Perandorisë Osmane vetëm 3 familje Turke dhe i dike se kush jan 2 jetojnë në lagjen shatervan dhe një te lagja e re apo siq njihet "jenimehalla" kurse gjithë të tjerën janë turqfoles
    kjo që po ndodh me kta turqfolës ka fillu ne kohen e Millosheviqit se i kanë pasë disa previllegje dhe tash po vazhdon kurse para kti mu.. as nuk jan duk që ka turqfoles

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Atehere, shum lehte del pyetja:
    Perse zyrtarizohet turqishtja me deshiren e komunes, kur turqit jane "inekzistente" ?
    Do te tregohet qytetari?
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Nje grua mendjelehte i mburrej shoqeve: "E kam djalin 7 vjec dhe po i mesoj italisht, e kam futur ne kurs italishte." Kur i vajti lajmi ne darke burrit te saj se djali i tyre ne klase te dyte do fillonte kurs italishteje i tha: "Djali yne nuk ka mesuar akoma mire shqip, e ti me kerkon ti mesosh italisht!" Keshtu edhe puna e lajmeve te tilla nga Vushtria e Kosova. Problemi nuk eshte qe turqit e Vushtrise duan te flasin e shkruajne turqisht, problemi eshte se po edukojme pakicat ne gjuhen e tyre ametare, kur nuk kemi edukuar shumicen shqiptare ne gjuhen shqipe.

Ja dhe babagjyshi i forumit gjeti rastin te tregoje perrallat e mocme. Duro sa te behesh nja 80 vjec te pakten
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Kjo Vushtria sa e ka popullsine dhe sa % jane turq ose vetedeklarohen turq?

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    kjo puna e turqve te vushtrrise atje eshte si puna e grekve te himares ketu...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Mbase është ndryshe puna. Mbase në Turqi ka ndonjë qytet ku është bërë shqipja gjuhë zyrtare meqë jemi miq, kështu që edhe ne Vushtri është lejuar turqishtja.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Mbase eshte ajo ideja qe "Shqiperia dhe Turqia konsiderohen gjeresisht si armiq te perbashket te Serbise dhe Greqise"...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Shiko emrat e mbiemrat e atyre jane 100 % TURQ dhe eshte normale qe te falen e flasin Turqish
    "Ata qe nuk e kujtojne te kaluaren jane te denuar ta perserisin!"

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Parregullsi ne listat e zgjedhesve? Asnje ankese per listat ne KQZ
    Nga flory80 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 15:23
  2. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. PS-PD, ja përballjet në komuna
    Nga DiGiTeX në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 05:07
  4. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  5. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •