Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 75
    Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Po clidhje ka dashuria me te drejten e gjuhes?!
    Une nuk po te bej paralele dashurie ketu. Sa per paversine e kosoves, pro ishin dhe himarjotet.
    me gjith keto sa thoni, dilni vete kundershtare te atyre qe thoni lart e posht. Thjesht nuk doni qe himarjotet te kene si gjuhe zyrtare greqishten per motive emotive (jo na duan , jo sna duan)dhe justifikohemi me ate qe Himara eshte shqiptare dhe himarjotet jane shqiptare, po atehere Vushtrria nuk eshte shqiptare? ata turqit nuk jane gjasme turq?. Kurse kur vjen puna per turqishten si gjuhe zyrtare, mbyllni sy e veshe. Kush eshte hipokrit ne kete mes?

Himara nuk ka se si ti bashkangjtet Greqise o i uruar. Je dhe djalke i zgjuar mos bej dhe ti si ca e ca.

PS. Perse ne Himare ka nga gjithe llojet e pakenaqesive? E drejte e gjuhes eshte nje nga keto.
    Nqs 200-300 turq quhen minoritet, nuk shikoj ndonje pengese per Himaren te quhet e tille, apo jo?
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Une nuk po te bej paralele dashurie ketu. Sa per paversine e kosoves, pro ishin dhe himarjotet.
    me gjith keto sa thoni, dilni vete kundershtare te atyre qe thoni lart e posht. Thjesht nuk doni qe himarjotet te kene si gjuhe zyrtare greqishten per motive emotive (jo na duan , jo sna duan)dhe justifikohemi me ate qe Himara eshte shqiptare dhe himarjotet jane shqiptare, po atehere Vushtrria nuk eshte shqiptare? ata turqit nuk jane gjasme turq?. Kurse kur vjen puna per turqishten si gjuhe zyrtare, mbyllni sy e veshe. Kush eshte hipokrit ne kete mes?

Himara nuk ka se si ti bashkangjtet Greqise o i uruar. Je dhe djalke i zgjuar mos bej dhe ti si ca e ca.
    Korcar qeshtja qendron se jane ne kufi me greket se sdo kishte problem ne Shqiperine e mesme per kete qeshtje dhe rreziku qendron ne ate se kur ta marrin gishtin pastaj kerkojn krahun ndoshta e ke parasysh kete e gjitha eshte si pasoj e kesaj pretendimeve territoriale greke ne Shqiperi edhe nje gje ende eshte Shqiperia ne lufte me Greqin kur dojn ja nisin andaj zone e kuqe nga kjo eshte .
    KOSOVA E MADHE

Himara nuk ka si ti bashkangjitet Greqise dhe po te duan himarjotet, por jane ca Bollano qe mendojne se perfaqesojne gjithe Himaren dhe llapin lart e poshte per autonomi. Megjithate kjo teme nuk ka fare lidhje me himaren apo Bollanon. Shume u zgjatem biles ketu ne kete pike. Tani ceshtja e Vushtrise ne Kosove. Kosova eshte shtet i pavarur dhe i takon kosovareve te vendosin c'te duan. Ti dhe une i perkasim Shqiperise. Le te heshtim ne kete pike se me duket se s'na takon shume kjo teme.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin

PS. Perse ne Himare ka nga gjithe llojet e pakenaqesive? E drejte e gjuhes eshte nje nga keto.
    Nqs 200-300 turq quhen minoritet, nuk shikoj ndonje pengese per Himaren te quhet e tille, apo jo?
    Po mire cili eshte qellimi yt ne kete teme... Do te thuash qe Himarjotet e meritojne te kene Greqishten gjuhe zyrtare?
    Mos ke gje si qellim te nxjerresh se pse shqiptaret nuk jane kunder "turqve" ne Vushtrri nderkohe qe jane kunder "grekeve" ne Himare? . As njera pale as tjetra nuk meritojne gjuhe zyrtare Turqishten e Greqishten , por krahesimi midis dy rasteve thjesht nuk ka vend. Nese shqiptaret nuk reagojne kunder "turqve" te Vushtrrise eshte per faktin e thjeshte se ata nuk jane anti shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DoLpHiN : 11-05-2008 më 19:48
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Korcar qeshtja qendron se jane ne kufi me greket
    Heren e fundit qe kam pare harten, nuk besoj se ndodheshin ne kufi me Greqine.

Kosova eshte shtet i pavarur dhe i takon kosovareve te vendosin c'te duan. Ti dhe une i perkasim Shqiperise. Le te heshtim ne kete pike se me duket se s'na takon shume kjo teme.
    Kur na intereson jemi nje "shtet" dhe kur jo atehere 2 hesape te ndryshme?!
    nejse....

Po mire qellimi yt cili eshte... Do te thuash qe Himarjotet e meritojne te kene Greqishten gjuhe zyrtare?
    Mos ke gje si qellim te nxjerresh se pse shqiptaret nuk jane kunder "turqve" ne Vushtrri nderkohe qe jane kunder "grekeve" ne Himare?
    Po ty cte dogji keshtu? Mejithese tani qe ma the dhe ti, keshtu duhet te jete.
    Me te pelqyer qenka kjo puna e se drejtes se gjuhes? Po ateher le te bejme sllavishten gjuhe zyrtare ne ato prefektura ku banon minoriteti sllav , nuk besoj se keta te fundit kane djegur ndonje flamur shqiptar.
    xfiles

Nese se ke kuptuar nuk jemi nje shtet, por jemi nje komb. Nje komb, dy shtete. Dy shtete, dy qeveri me ligje e halle te ndryshme. U qartesove?!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,990
    Postimet në Bllog
    22
    Pakicat turke, ashkali, rome, egjiptiane, dhe gorane perbejne vetem 2,7% te popullsise kosovare.
    Kujt i referohesh per kete 2.7% pasi une nuk di qe ne Kosove te jete bere ndonje census i popullsise? Vetem turqit qe jetojne ne Prizren, nje nga qytetet me te medha te Kosoves, jane me shume se 2.7%. Bile nese ne Kosove do te mbahej nje census, une nuk do te habitesha aspak qe minoriteti turk ne Kosove te jete me i madh ne numer sa edhe vete minoriteti serb. Kete e bazoj ne ato qe lexoj nga anetaret nga Kosova ne forum perdite prej vitesh.

Po mire mo, mbase ka minoritet turk ne ate qytet/komun. Ca te keqe ka se behet turqishtja gjuhe zyrtare?!.
    Nje grua mendjelehte i mburrej shoqeve: "E kam djalin 7 vjec dhe po i mesoj italisht, e kam futur ne kurs italishte." Kur i vajti lajmi ne darke burrit te saj se djali i tyre ne klase te dyte do fillonte kurs italishteje i tha: "Djali yne nuk ka mesuar akoma mire shqip, e ti me kerkon ti mesosh italisht!" Keshtu edhe puna e lajmeve te tilla nga Vushtria e Kosova. Problemi nuk eshte qe turqit e Vushtrise duan te flasin e shkruajne turqisht, problemi eshte se po edukojme pakicat ne gjuhen e tyre ametare, kur nuk kemi edukuar shumicen shqiptare ne gjuhen shqipe.

Nese shqiptaret nuk reagojne kunder "turqve" te Vushtrrise eshte per faktin e thjeshte se ata nuk jane anti shqiptare.
    Turqishtja eshte gjuhe zyrtare e gjithe Kosoves, vendosur nga Kuvendi i Kosoves.
    Televizioni turk i sponsorizuar nga ministria e jashtme turke shikohet nga gjithe Kosova.
    Turqishtja ne Kosove nuk flitet ne familjet turke, flitet edhe ne pazarin e Prizrenit, bile disa e kane per turp te flasin shqip dhe per nder te flasin turqisht.
    Ministria e Arsimit turke kerkon te ngreje edhe nje universitet te madh ne Kosove, qe ti arsimoje shqiptaret ne shkence, dhe te zgjeroje edhe numrin e turqishtfolesve ne Kosove.
    Nje kryeminister i Kosoves qe nuk eshte me, cuditi shume veta kur edhe pushimet e veta shkoi e kaloi ne Turqi e jo ne nje nga plazhet shqiptare. Ne viziten e tij ne Turqi nuk la pa zene ne goje "vellazerine" me popullin turk, si per te deshmuar qe ishte vete turk ne origjine.

Per nje 10 vjecar, po te vazhdohet puna me te tilla ritme, ti nuk do te shikosh ndonje ndryshim ne Prishtine nga Stambolli ne Turqi. Dhe mund ta kesh me te lehte te komunikosh ne turqisht se sa ne shqip.

Albo

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Turqishtja eshte gjuhe zyrtare e gjithe Kosoves, vendosur nga Kuvendi i Kosoves.
    Wrong. Turqishtja eshte gjuhe regjionale, sipas kuvendit. Gjuhe zyrtare jane vetem shqipja e shkrete dhe serbishtja...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Eh risi i thoni kesaj!Po more te nderuar ne ende nuk i zyrtarizuam do qeshtje madhore e na paska mbet Turqishtja!Kjo me duket diqka e pakuptimt!Pse nuk punohet ne gjerat qe jan prioritare.Gjygji ka mbet ne duar te shkaut,spitali po ashtu,besa popullata qe jeton ne veri e kjo turqishtja qenka aq e rendesishme ani qe gjuhen nuk ju ka ndal askush edhe qe turq ne Kosove mund te themi qe jan dy apo tre familje e tjeret jan turqizua pas viteve te 80-ta.Athua ndokush e percjell emisionin ,,Me shqiptaret ne Turqi"Ata jan ne nje numer shum te madhe por atyre nuk ju mundesua as shkollimi as gjuha,perveq qe ata e ruajten vetvetiu plus asaj nese nuk e kan ndrrua mbiemrin me nje ,,ogly" mbrapa apo edhe ndryshe nuk po me kujtohen per momentin ata as te punesohen ne vende te mira te punes nuk kan mundesi.Shumica ose po thuaj te gjithe punonin si punetor krahu ose ne ca plantazhe pambuku!Ndoshta jam gabim por ky eshte kendeveshtrimi im!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Nese se ke kuptuar nuk jemi nje shtet, por jemi nje komb. Nje komb, dy shtete. Dy shtete, dy qeveri me ligje e halle te ndryshme. U qartesove?!
    Po shyqyr qe te kemi ty ketu dhe na sqaron c'eshte shteti dhe kombi bashke.
    xfiles

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Parregullsi ne listat e zgjedhesve? Asnje ankese per listat ne KQZ
    Nga flory80 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 23-06-2009, 15:23
  2. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  3. PS-PD, ja përballjet në komuna
    Nga DiGiTeX në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2007, 05:07
  4. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  5. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •