Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 3 prej 45 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 445
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar më parë nga AnGeL_DeViL Lexo Postimin
    Shqipetaret jane te ngjashem me Zulut :P
    o plako mos i kishe dhon shpirtit noi tymosje kur e shkrujte ate budallikun ndofta nga tymi ne pasqye tu duk vetja ZULU......

NE NGJAJME ME SHUM POPUJ TE TJERE E SIDOMOS ME FQINJET...MENDIMI IM KY

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Zeus leji urretjet pakten kete teme vlla po ta thojme realitetin, eshte e vertete shqiptaret kane ngjashmeri me serbet e jugut (jo qendrore dhe veriore) ata thjeshte duhet jene shqiptar te assimiluar (fakt qe eshte e vertetuar nga vet serbet p.sh fisi me i madh i karagjorgjeviceve jane me prejardhje te fisit tone Klemendi, pastaj shume nga fisi Kuqi, Shala etj jane assimiluar) por mas shumti dihet malazezet jane prejadhje shqiptare sepse jane te faktume per prejardhjen e tyre.... kurse pergjithesi Boshnjaket/Kroatet me disa perjashtime (p.sh keta te Sanxhakut/Malit te zi por pak edhe Hercegovinet) nuk jane te ngjashem me shqiptaret.
    Valla pur q'ata shkie n'regjionin tone qe i shohmi kanihere, shumica e kan facen e vrugt sikur bullgart, turqit dhe "grekt" (por jo te zeshket si shqiptaret, francezet dhe nje pjese e madhe e italianve, kete dallim te ngjyres se lekures dhe struktures se fytyres duhet ta marim patjeter parasyshe), natyrisht qe jo t'gjith, ka prej tyne qe i perngjajne shqiptarve dhe s'mundesh me i dallue se a jan shqiptar apo shkie (me siguri jan shqiptare t'assimilum ose kopila), por shumica e tyne, e kan racen e njejt me bullgar, turqi dhe "grek", dhe kjo nuk ka kurgjo t'baj me patriotizmin/nacionalizmin tem apo urrejtjen teme ndaj tyne, siç u shprehe ti.

Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    Kreksi me shume kemi ngjashmeri me Italianet Verior se sa ata Jugor por...keta Jugoret jane me shume te ngjashem me Turqit Perendimor dhe Greket Lindore.
    Per nga mentaliteti, karakteri dhe kultura kemi ngjajshmeri me italianet jugore, padyshim, ndersa sa per racen e tyre (italianve jugore) po them jo edhe aq shpesh, nuk duhet harruar perzirjen e tyre edhe me aziatiket dhe verioafrikanet, sidomos me arabet (arabet thone: "Italianet jan arabet e krishter te Europes", dhe ata kan plotsisht te drejt).

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    mendoj se Vllehet jane me te ngjashem me ne nga ana rraciale.
    Per te mos e zgjatur copy-paste...
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

kapedan ne mergim Maska e RedDardan
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Postime
    325

votova pèr italianèt sepse nè lashtèsi kanè emigruar shumè fise Ilire nè Itali si Mesapèt, Japixhèt(Japygi), Kalabrèt (nèn fis nga Dardanet), Chonèt, Peucetèt dhe Daunèt (nèn fis nga Japixhèt -Japygi ) etej

Ngjajmë me grekët dhe italianët

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Vendndodhja
    junik
    Postime
    42
    nuk votova

i/regjistruar
    Anëtarësuar
    21-03-2008
    Vendndodhja
    Pistoia
    Postime
    580
    tashi rrim shtremët e flasim drejt...

që jemi rrac e shëmtut si qameti besoj jemi dakord të gjith...

i njofim bashkatdhetarët tanë pa ju a dëgjuar zërin dhe 100 metra larg... thjeshtë nga karakteristikat tipike (komë kupshe, veshët o të vogla o të mdha gjithsesi jashtë orbitës, kokë katrorë e flokë djegur)

gjithsesi,

për ngjashmëri... do thoja që pothuaj se 60 % e popullësisë kan shumë të ngjarë me Turqit, një miks do thoja Dagestan-Kurdikistan e malësorë/e Turq

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin

Per nga mentaliteti, karakteri dhe kultura kemi ngjajshmeri me italianet jugore, padyshim, ndersa sa per racen e tyre (italianve jugore) po them jo edhe aq shpesh, nuk duhet harruar perzirjen e tyre edhe me aziatiket dhe verioafrikanet, sidomos me arabet (arabet thone: "Italianet jan arabet e krishter te Europes", dhe ata kan plotsisht te drejt).
    Me italianet eshte shume me e komplikuar puna se me ne shqiptaret,pse?ata jane formuar si komb nga nje konglomerat popujsh,duke filluar qe me gjermaniket(gotet[longobardet])keltet,ligurianet,venedet(fise ilire)etrusket,sabinet,umbret,romanet,
    ne jug messapet/japiget(ilire)greket,arabet,Saraçenet..........ita liket e tjere etj.

ps.ne sicilia krahas zeshkaneve gjen dhe plot bionde(kane qene dhe gotet atje dikur,pervec arabeve)......................pra ne jemi te ndryshem nga italianet.

thenia jote "italianet jane arabet e krishtere te europes" nuk vlen
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

DaRk §©®îþt Maska e ThE_DaRk_NiGhT
    Anëtarësuar
    03-01-2008
    Vendndodhja
    Aty Ku Gomari Thyen Kaviljen Dhe Shqiponja Rrine Me Nje Kembe
    Postime
    634
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin
    o plako mos i kishe dhon shpirtit noi tymosje kur e shkrujte ate budallikun ndofta nga tymi ne pasqye tu duk vetja ZULU......

O plako ne tape rrime sa here.Ku e dime ne se me ke ngjajne po njelloj jane te gjithe a jemi njerez kemi dy kembe kjo ka rendesi te tjerat no koment
    Kur te jesh ne vend te huaj, dita te duket muaj. - (Podrime)

Elbasanlli 4eve® Maska e AnGeL_DeViL
    Anëtarësuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    As Ne Toke,As Ne Qiell
    Postime
    507
    Citim Postuar më parë nga cool_shqype Lexo Postimin

Jo re plako se i kisha dhone shpirtit nje vize kur e shkruajta ate!Une s`para shikohem ne pasqyre se kam frike se mos me han nazar pasqyra!Nje pyetje per ty e di se ca jane zulute?Nga mynyra se sa trashe fliske me duket se nuk do arrish ta konceptosh se kush jane zulute.Gjithsesi e respektoj mendimin tend se te gjithe njelloj nuk jemi por per mendimin tim duhet te hecesh edhe ca per te cituar kaq bukur postimet e mia.
    Trimi Mire Me Shoqe Shume

Faqja 3 prej 45 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •