Valla pur q'ata shkie n'regjionin tone qe i shohmi kanihere, shumica e kan facen e vrugt sikur bullgart, turqit dhe "grekt" (por jo te zeshket si shqiptaret, francezet dhe nje pjese e madhe e italianve, kete dallim te ngjyres se lekures dhe struktures se fytyres duhet ta marim patjeter parasyshe), natyrisht qe jo t'gjith, ka prej tyne qe i perngjajne shqiptarve dhe s'mundesh me i dallue se a jan shqiptar apo shkie (me siguri jan shqiptare t'assimilum ose kopila), por shumica e tyne, e kan racen e njejt me bullgar, turqi dhe "grek", dhe kjo nuk ka kurgjo t'baj me patriotizmin/nacionalizmin tem apo urrejtjen teme ndaj tyne, siç u shprehe ti.
Per nga mentaliteti, karakteri dhe kultura kemi ngjajshmeri me italianet jugore, padyshim, ndersa sa per racen e tyre (italianve jugore) po them jo edhe aq shpesh, nuk duhet harruar perzirjen e tyre edhe me aziatiket dhe verioafrikanet, sidomos me arabet (arabet thone: "Italianet jan arabet e krishter te Europes", dhe ata kan plotsisht te drejt).
votova pèr italianèt sepse nè lashtèsi kanè emigruar shumè fise Ilire nè Itali si Mesapèt, Japixhèt(Japygi), Kalabrèt (nèn fis nga Dardanet), Chonèt, Peucetèt dhe Daunèt (nèn fis nga Japixhèt -Japygi ) etej
Ngjajmë me grekët dhe italianët
nuk votova
tashi rrim shtremët e flasim drejt...
që jemi rrac e shëmtut si qameti besoj jemi dakord të gjith...
i njofim bashkatdhetarët tanë pa ju a dëgjuar zërin dhe 100 metra larg... thjeshtë nga karakteristikat tipike (komë kupshe, veshët o të vogla o të mdha gjithsesi jashtë orbitës, kokë katrorë e flokë djegur)
gjithsesi,
për ngjashmëri... do thoja që pothuaj se 60 % e popullësisë kan shumë të ngjarë me Turqit, një miks do thoja Dagestan-Kurdikistan e malësorë/e Turq
Me italianet eshte shume me e komplikuar puna se me ne shqiptaret,pse?ata jane formuar si komb nga nje konglomerat popujsh,duke filluar qe me gjermaniket(gotet[longobardet])keltet,ligurianet,venedet(fise ilire)etrusket,sabinet,umbret,romanet,
ne jug messapet/japiget(ilire)greket,arabet,Saraçenet..........ita liket e tjere etj.
ps.ne sicilia krahas zeshkaneve gjen dhe plot bionde(kane qene dhe gotet atje dikur,pervec arabeve)......................pra ne jemi te ndryshem nga italianet.
thenia jote "italianet jane arabet e krishtere te europes" nuk vlen
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Jo re plako se i kisha dhone shpirtit nje vize kur e shkruajta ate!Une s`para shikohem ne pasqyre se kam frike se mos me han nazar pasqyra!Nje pyetje per ty e di se ca jane zulute?Nga mynyra se sa trashe fliske me duket se nuk do arrish ta konceptosh se kush jane zulute.Gjithsesi e respektoj mendimin tend se te gjithe njelloj nuk jemi por per mendimin tim duhet te hecesh edhe ca per te cituar kaq bukur postimet e mia.![]()
Trimi Mire Me Shoqe Shume
Krijoni Kontakt