Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 4 prej 45 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 445
    Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Kam vene re qe i presim shume mire gjerat italiane dhe latine, s'e di arsyen por ka nje pelqim te madh per to...
    As qe du me dit!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga land Lexo Postimin
    thenia jote "italianet jane arabet e krishtere te europes" nuk vlen
    ti e ke vene re se nje perqindje goxha goxha e madhe e italianeve kane tipare arabe, nese nuk e ke vene re ti e kam vene re une, dhe jam plotesisht dakord me ate qe italianet jane arabet e krishtere te evropes, perfshire ketu dhe spanjen.

Eshte e vertete se ka nje perzjerje te madhe popujsh te ndryshem dhe nuk mund te flasim per nje "popull italian" nga pikepamja rraciale per kete arsye do ishte gabim te thoshim se ngjajme me italianet, te pakten duhet percaktuar rajoni.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Nuk me ka shkuar ndonjehere ne mendje te bej krahasime te tilla ,por thjesht ne jemi lekurebardhe dhe jo rrace ezmere apo verdhacuke.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

superman Maska e rolling
    Anëtarësuar
    20-11-2007
    Vendndodhja
    rrokulli
    Postime
    132
    shqiptaret mund te thuash qe ndoshta jane pak me te ngjajshem me greket por sa per sllavet aspak nuk jane te ngjajshem

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    thenia jote "italianet jane arabet e krishtere te europes" nuk vlen
    Thenja ime ???

shoki lexoje edhe njehere se çka kam shkruar ...

Citim Postuar më parë nga Zëu_s
    (arabet thone: "Italianet jan arabet e krishter te Europes", dhe ata kan plotsisht te drejt).
    Une kete nuk e shpika nga veti, te lutem, une kete thenje e kam ndegjuar disa here nga disa arab qe kishim rastin te punonim bashk (njeri nga ta ishte shum i ditur dhe i fascinuar nga mentaliteti, karakteri, kultura dhe historia e Shqiptarve, kishte lexuar shum per neve ne gjuhen e tyre arabe, dhe me tregonte shum gjera interesante per historine tone, gjera qe per te tjeret popuj vlersohen si mrekullira, si te pamundura, qe ne Shqiptaret nuk i dijme ose i mbajme fshehur per arsye te ndryshme, shpesh here thoshte: "si eshte e mundur qe nje popull kaq i vogel te kete ndikim kaq te madh ne bote", nejse), pra nuk eshte thenje nga une, siç the ti, por e kam ndegjuar (siç e ceka me lart) nga arabet qe nuk i kan edhe aq ne qef italianet por ama e pranojne faktin.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po lene lol,mos ja fut pordhes kot tani,italiani eshte gje tjeter,dhe jevgu i arabise gje tjeter.

ps.mos perziejme k....me $
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Azejberxhanet dhe hebrenjte i ke haruar ne sondazh.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    I kisha lut Moderatoret qe ti fshijne disa shkrime qe nuk ka te bej aspak me temen, nuk eshte kjo teme per hajgare, ka tema tjera per mu argetu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 25-04-2008 më 19:46

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Zëu_s Lexo Postimin
    Valla pur q'ata shkie n'regjionin tone qe i shohmi kanihere, shumica e kan facen e vrugt sikur bullgart, turqit dhe "grekt" (por jo te zeshket si shqiptaret, francezet dhe nje pjese e madhe e italianve, kete dallim te ngjyres se lekures dhe struktures se fytyres duhet ta marim patjeter parasyshe), natyrisht qe jo t'gjith, ka prej tyne qe i perngjajne shqiptarve dhe s'mundesh me i dallue se a jan shqiptar apo shkie (me siguri jan shqiptare t'assimilum ose kopila), por shumica e tyne, e kan racen e njejt me bullgar, turqi dhe "grek", dhe kjo nuk ka kurgjo t'baj me patriotizmin/nacionalizmin tem apo urrejtjen teme ndaj tyne, siç u shprehe ti.
    valla per vrullget me shume i kane italianet (keta jugoret) se sa serbet/bullgaret qe pretendon.

Na ma shume kemi ngjashmeri me bullgaret/serbet se sa italianet.

Bullgaret jane race midis asaj neo-danubiane (gjysme-nordide) dhe autoktone (Pontide - supozohet thrakiane dhe Dinarike-Ilire) dhe sigurisht dhe nje pjese i popullit jane aziatike por jane pakice (pasardhesit e avareve/tartarece)...edhe antropologu i famshem COON i ka permend disa ngjashmeri mes bullgareve (kryesisht keta perendimor) dhe shqiptarve...se shume prej shqiptarve qe jane dinarike pjeserisht kane influence pontide.

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    po lene lol,mos ja fut pordhes kot tani,italiani eshte gje tjeter,dhe jevgu i arabise gje tjeter.

ps.mos perziejme k....me $
    Paj çka te them, une me e lane po se po, sepse ne kete teme pa mare para sysh se çka thua e vret (lendon) dikend, pasiqe shumica e neve shqiptarve i duam shum te huajt e shum pak vetveten (kjo eshte edhe arsyeja e assimilimit te shpejte te shum shqiptarve, siç e permendem me lart) (a e keni pyetur ndonje here veten pse ne Shqiptaret nuk kemi mundur kurre ta asimilojme dikend), une nuk te kam faj ty qe i simpatizon ti italianet, dhe nuk mundem ta them te kunderten vetem per arsye se ke qef ti te ishte e kunderta. Shumica e Italianve e kan racen e njejt me arabet, dashte apo nuk dashte ti. Jevgu eshte jevg pa mare parasysh se a flet arabisht apo italisht apo turko-greko-bullgaro-serbisht.

Por me mire i lame keto fjale se ketu po flitet per neve Shqiptaret se a kemi ngjajshmeri racore me ndonje popull tjeter te kesaj bote apo nuk kemi ... pra çka ta mer mendja ty si gipser, sa thase na duhen ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 25-04-2008 më 20:26

Faqja 4 prej 45 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •