Close
Faqja 7 prej 21 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 203
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Jugosllavia ka qene shume me mire se Shqiperia ekonomikisht. Gjithashtu Kosova eshe mbajtur nga emigrantet qe kane dale beper Europe shume me para se shqiptaret.

Ka njerez ne pike te hallit qe po vrasin veten se nuk ushqejne dot kalamajt. Dhe ai lajmi qe doli para ca javesh qe ka fshatare qe shkojne per "emigracion" ne Vlore per rroge 100 mije lekshe e u dergojne leke familjes per te jetuar ne fshatin e vet.

Dhe une jam dakort me diocleziano qe nuk mund te behesh patriot me barkun bosh. Nuk mund ti kerkosh atij fshatari te varfer qe te mbaj koken lart, te jete krenar e te refuzoje oferten e grekut kur me ate oferte ai do siguroje buken per femijet dhe per me teper kur vendi i tij nuk ja jep kete oferte.
    Shqiptaret e Kosoves e kane pasur te rrezikuar jo vec kafshaten e gojes, por edhe jeten gjate tere historise jugosllave. Cfare eshte dashur ne te bejme, te deklarohemi te gjithe jugosllave?

Njeriu duhet me pasur pak respekt per veten e jo te bie pre e lakmise per gjera te thjeshta

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22
    Ky provincializem ne mendjen tende tregon se ti nuk i ke te qarta konceptet e ekonomise. Nje menyre e mire per te pasuruar vendin eshte qarkullimi i te hollave, qofte ne duart e individeve, qofte ne duart e bizneseve (sidomos gjate kesaj kohe kur ekonomia globale eshte ne ngadalesim). Prandaj, Greqia po godet ekonomine shqiptare ne treg rajonal, duke joshur injorantet dhe mediokrit pseudo-minoritare, qe eventualisht te shkaktoje trazira socio-ekonomike, si keto te fundit ne Himare.
    Kur unë shkruaj, ti lexo e mëso se ndryshe nga ty, unë nuk shkruaj për gjëra që nuk di. Shteti grek nuk ka se si të godasë ekonominë shqiptare pasi ekonomia greke nuk është ekonomie komanduar alla-Enver-Hoxha por është ekonomi e lirë tregu. Dhe nëse ato kompanitë greke vijnë e investojnë në Shqipëri, vijnë për të bërë një fitim, dhe jo se kështu do qeveria greke, e nuk bëhet vonë fare se cfarë mendon qeveria greke apo shqiptare, për aq kohë sa janë konform ligjeve të të dy vendeve.

Dhe bukurosh, ngulite në kokë, që një qeveri që paguan mijëra euro në pensione minoritarëve të një shteti fqinj, nuk është duke stimuluar ekonominë e saj, është duke stimuluar ekonominë e vendit fqinj, pasi ai minoritari bukën e qumshtin nuk do ta blejë në Greqi por nga ai tregu shqiptar.

Dhe Greqia nuk i ka paratë e tepërta që të paguajë shuma të tilla në forma pensionesh pasi nuk është një shtet i fuqishëm me një ekonomi të madhe sic janë vende si SHBA e Kina.

Ndryshimi eshte vendi, shteti. Ne kete rast, ndryshimi midis italianit dhe grekut eshte Italia dhe Greqia. Ne Itali ka nje fryme joraciste te trajtimit te shqiptareve, relativ me frymen naziste ne Greqi. Ti mbase nuk je shume ne brendi te dukurive antishqiptare qe ndodhin ne Greqi, por une kam informacione si ky ne vijim: Ekzistojne mesues neper shkolla fillore te cilet shprehin hapur urrjetjen dhe stereotipet e tyre ndaj femijeve shqiptare. Pra, ne kete vend europian thyhen te gjitha parimet europiane (dhe amerikane, sa per rifreskim njohurish), ndersa ne ato vendet e tjera europiane, si Gjermania apo Italia, dicka e tille eshte pothuaj e pakonceptueshme.
    Dhe steriotipet e mësuesve të shkollave fillore greke t'ia veshim shtetit demokratik grek dhe shoqërisë greke që për 2 dekada strehon brenda saj 25% të gjithë popullsisë shqiptare?

Fashizmi lindi në Itali or tunxh dhe 70 vjet më parë, Shqipëria dhe Greqia e gjenin veten të pushtuar nga Italia fashiste, kurse 11 vjet më parë kryeministri italian Prodi e ripushtoi përsëri Shqipërinë me vizitën e tij në Vlorë mes komiteteve të shkatërrimit të Vlorës e mbarë Shqipërisë.

Tradhetar eshte shteti shqiptar i ketyre dy rasteve dhe jo kombi shqiptar, sic hedh ti ne romuzet e tua.
    Është faji i shtetit shqiptar që unë në lirinë time individuale dhe kushtetuese zgjodha të heq dorë nga shtetësia shqiptare?! Clironi mushkëritë nga myku i birucave të izolimit komunist që të shijoni epokën e lirisë.

Shteti shqiptar jo vetëm që nuk humb asgjë por e stimuluan integrimin e ish-shtetasve të vetë në shoqëritë e huaja ku kanë integruar, se këta emigrantë të natyralizuar janë jo vetëm ambasadorët më të mëdhenj të Shqipërisë në botë por janë edhe grupi shoqëror me kontributin më të madh në zhvillimin e vendit: nuk sjellin në ekonominë shqiptare vetëm të ardhurat e punës së tyre në Perëndim, sjellin edhe një kulturë demokratike dhe kulturë pune që nuk e gjen kollaj në Shqipërinë post-komuniste.

Albo

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Shqiptaret e Kosoves e kane pasur te rrezikuar jo vec kafshaten e gojes, por edhe jeten gjate tere historise jugosllave. Cfare eshte dashur ne te bejme, te deklarohemi te gjithe jugosllave?

Njeriu duhet me pasur pak respekt per veten e jo te bie pre e lakmise per gjera te thjeshta
    Nuk e ka pasur dhe aq te rrezikuar jo, se te ishte ashtu do e kishin zbrazur me kohe kosoven ata. Mbas 90es qe me verte kishit rrezik per jeten dhe ishit keq ekonomikisht, nje pjese e madhe iken fare.

Pastaj jugosllave ishit ne letra, nuk kishit cfare te deklaronit apo jo?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Shum mire flisni nga kompjuteri ju te gjithe me patriotizem. Mund ta bejme te gjithe shume kollaj e te dukemi si patriota ketu, po eshte ndryshe kur nuk ushqen dot kalamjt.

Problemi i pare eshte te jetosh, pastaj te tjerat jane dytesore.
    O mik...do shkosh do punosh si emigrant si bejne te gjithe te tjeret.Ti ke 7-800.000 emigrante ne itali dhe greqi qe jetojne me pune te ndershme pa humbur dinjitetin.
    Ata qe bejne kete pune,jane ata qe s'duan te punojne,po duan te marrin leke duke ndenjur neper shtepite e tyre.jane njerez te shpifur,kam pershtypjen te gjithe pa shkolle,qe nuk e dine çfare eshte dinjiteti.
    E ka mire Rina...me llogjiken tuaj i bie me mire,hajde ta leme veten te na pushtoje Greqia qe te na mbaje me asistence.
    A keni ndonje pike krenarie brenda apo s'keni krenari fare?

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Nuk e ka pasur dhe aq te rrezikuar jo, se te ishte ashtu do e kishin zbrazur me kohe kosoven ata. Mbas 90es qe me verte kishit rrezik per jeten dhe ishit keq ekonomikisht, nje pjese e madhe iken fare.

Pastaj jugosllave ishit ne letra, nuk kishit cfare te deklaronit apo jo?
    Ti a hajgare po ben a?

Cfare din ti bre kush eshte shenuar jugosllave e kush jo? Cfare din ti per sakrificat e shqiptareve te Kosoves per ta ruajtur identitetin e tyre?

Po turp ju qofte qe per nje grusht para te grekut jeni duke e shitur shtetin dhe identitetin tuaj dhe vini ketu rreni haptas se nuk keni cfare te hani. Dhe plus keni fytyre te vini ta luani ketu rolin e viktimes. Pih njerez pakurrizore qe nuk u ka mbetur as edhe nje pike gjak shqiptari!

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22
    Cfare kombësie kishit në pashaportat jugosllave gjatë atyre viteve?

Po turp ju qofte qe per nje grusht para te grekut jeni duke e shitur shtetin dhe identitetin tuaj dhe vini ketu rreni haptas se nuk keni cfare te hani. Dhe plus keni fytyre te vini ta luani ketu rolin e viktimes. Pih njerez pakurrizore qe nuk u ka mbetur as edhe nje pike gjak shqiptari!
    Eh bela e madhe, kur shtetasja kosovare që gjuhë zyrtare ka serbishten e turqishten të jep leksione nacionalizmi shqiptar! Lexo në heshtje e mëso se nuk diskuton dot ti në tema të tilla, hë burrneshë me shtyllë kurrizore prej celiku.

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 21-04-2008 më 12:37

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cfare kombësie kishit në pashaportat jugosllave gjatë atyre viteve?

Albo
    Kombesine e kishim greke, a je i kenaqur, se goxha i ke ne qejf!

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    pyetjes, "sa e do atdheun ti?"

une i pergjigjem.......e dua atdheun aq sa me do atdheu mua.

atdheu mua me la pa pune,pa drita,pa uje,pa sherbim shendetsor(me doktore mizerabel)pa te ardhme.

ps.me njemije mundime kam fituar lirine e levizjes ne europe,kte nuk ma dha atdheu,ma dhane nje pale dokumenta italiane.........................te gjitha ato qe nuk mi dha atdheu,mi dha italia,dhe europa.
    ec flisni sa te doni per patriotizem tani...................ka nja 1.5 milione emigrante njesoj si une.tung
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    Ore me gjithe mend i justifikoni ju ata apo po talleni?
    A keni krenari personale ju mer vllezer?
    E kuptoni qe kur shkon e ndalon makinen para nje prostitute dhe i nxjerr 50 euro dhe i thua "Uli breket"...ne ate moment ajo ka 50 euro me shume,por nuk ka me dinjitet.Nuk mund te flasi me ajo per dinjitet.Dinjiteti i saj ka mare fund.Eshte e njejta gje.

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    do te isha kurjoze te dija, sikur te gjithe shqiptareve qe ndodhen ne shtete te ndryshme te botes dhe ne vecanti ata qe jetojne ne greqi ti jepej mundesia te kishin nenshtetesin e shtetit ku jetojne valle nuk do ta pranonin? pranojme te jetojme te emargjinuar ne shtetet e ndryshme te botes, pranojme te punojme me njerez qe jane raciste ndaj nesh dhe kjo thjesht per ti siguruar vetes nje gjendje ekonomike me te mire..
    le te jemi realiste e te leme menjane kete patriotizem fallso, kur na jepet mundesia per te ndryshuar te gjithe i pranojme ndryshimet...
    thjesht fakti qe jetojme ne vende te ndryshme te botes do te thote qe vendi jone nuk na jep te jeten qe ne duam.
    po te ishte ndryshe do te jetonim te gjithe ne shqiperi...
    do ishte kureshtare te dija sa eshte nr i shqiptareve qe kane ndryshuar generalitetet e tyre per ti dhene mundesine vetes per nje jete te re?
    po te gjithe ata qe kane marre nenshtetesi te tjera do te thote qe nuk jane me shqiptare???????????
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Faqja 7 prej 21 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  4. Çka i ndanë dhe çka i bashkon shqiptarët?
    Nga Davius në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 18:33
  5. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •