Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 31
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    6. Satani urinon në veshin e atyre që nuk shkojnë në lutje.
    Me pak fjale, te pshurrka veshet?

ahahahahaha
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    krishterprizereni ti kam par shum shkrime dhe te gjitha gati kan qen kunder muslimanve .
    Nje pyetje a nuk ti me qka te merresh perveq qe te ofendosh muslimanet ?

përjashtuar për [.] qefi Maska e carbondcd
    Anëtarësuar
    30-11-2007
    Vendndodhja
    n'Mal
    Postime
    161
    Citim Postuar më parë nga bakudr Lexo Postimin
    Meqe po flasim per profetet:

Cili nga profetet ka patur adhurimin dhe agjerimin me te bukur/devotshem? Sipas burimeve te krishtereve cili eshte ky profet?

Davidin (azreti Davudin)
    >>>>

<<<<

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Po,

po ku u bazove per kete?
    beqar

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Cfar mund te themi rreth ketyre thenieve!!!

Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin
    QFAR MUND TE THONI RETH KETYRE THENJEVE TE CUDITSHME

Do të paraqesim disa nga thëniet e çuditshme të Allahut (Kuranit) dhe Muhamedit (nga Hadithet). Shumica e këtyre thënieve nuk kanë nevojë për koment, prandaj do lëmë lexuesit të vendosin për vlerën e tyre.

Thënie të Allah-ut në Kuran:

1. Toka është e sheshtë:

Sura 15:19

E tokën e kemi shtruar dhe në të kemi vuar kodra dhe kemi bërë që në të të mbijnë bimë të caktuara të të gjitha llojeve.

Sura 50:7

Edhe tokën se si e kemi shtrirë, e në të kemi vendosur kodra përforcuese dhe kemi bërë që në të të mbijnë gjithfarë bimësh të bukura.

2. Dielli perëndon në një vend me lym të zi (diku në Arabi).

Sura 18:86

Deri kur vendperëndimin e diellit, e gjrti se po perëndon në njëfarë burimi me lym të zi dhe aty e gjeti një popull. E Nei thamë: "O Dhulkarnejn, ose do t'i dënosh, ose do t-i marrësh me të mirë e t'i udhëzosh!"

3. Qiejt dhe Toka ishin të ngjitura dhe Allahu i shqiti:

Sura 21:30

A nuk e dinë ata, të cilët nuk besuan se qiejt e toka ishin të ngjitura, e Ne i ndamë ato të dyja dhe ujin e bëmë bazë të jetës së çdo sendi; a nuk besojnë?

4. Njeriu është krijuar nga një copë gjaku e ngurtë:

Sura 23:14

Më pas, atë pikë uji e bëmë copë gjaku, e atë gjak të ngurtë e bëmë copë mishi, e atë copë mishi e shndërruam në eshtra, edhe eshtrave ua veshëm mishin, pastaj atë e bëmë krijesë tjetër (me shpirtë). I lartë është All-llahu, më i miri Krijues!

Sura 96:2

Krijoi njeriun prej një gjaku të ngjizur (në mitrën e nënës).

5. Allahu krijoi yjet si plumba kundër djajve:

Sura 67:5

Ne, qiellin më të afërt e kemi zbukuruar me kandila (yje ndriquese) dhe ata i kemi bërë gjuajtës kundër djajve, të cilëve u kemi përgatitur dënim me zjarr shumë të madh.

Sura 37:6-8

Vërtetë, Ne kemi stolisur qiellin më të afërt (të dynjasë) me bukurinë e yjeve. Dhe me mbrojtje prej çdo djalli të prishur. Ashtu që nuk mund të përgjojnë parinë më të lartë (engjëjt më të zgjedhur), pse gjuhen me shkëndija nga të gjitha anët

6. Dëshmia e një gruaje vlen sa gjysma e dëshmisë së një burri:

Sura 2:282

…Kërkoni të dëshmojnë dy dëshmitarë burra nga mesi juaj, e në qoftë se nuk janë dy burra, atëherë një burr e dy gra, nga dëshmitarët që i pëlqeni. (Dy gra në vend të një burri)…

7. Dhjedhësve duhet t’u priten duart.

Sura 5:38

Vjedhësit dhe vjedhëses preniu duart, si shpagim i veprës që bën, (kjo masë është) dënim nga All-llahu. All-llahu është i fuqishëm, ligjdhënës i urtë.

Allah-u si ligj dhënës i urtë e jep këtë ligj, lëre po të mos ishte i urtë!

Domethënë, çdo vjedhësi duhet t’i priten duart! Ky varg nuk jep as moshë për vjedhësin, as vlerën e mallit, as rrethanat. Dmth, nëse një nxënës i vjedh lapsin apo gomën shokut të klasës, atij duhet t’i priten duart! Nëse do zbatohej ky varg i Kuranit, asnjë njeri nuk do kishte duar sot, sepse nuk ka njeri që të mos ketë marrë diçka që nuk i përkiste atij, qoftë kjo edhe një gjë e vogël. Allah-u, i mëshirëploti, duket pak i rreptë këtu. Nëse një vend do zbatojë ligjet e Kuranit, DUHET që ta zbatojë edhe këtë ligj, pasi është në Kuran. A doni ju një ligj të tillë në vendin tonë?

8. Allah-u kthen njerëzit e një fshati të tërë në majmunë sepse zunë peshk ditën e Shtunë.

Sura 2:65

Ju tanimë e keni të njohur çështjen e atyre nga mesi juaj që nuk respektuan (urdhërin) në të shtunën, e Ne u thamë: Shndërrohuni në majmunë të përbuzur!

Sura 7:163-166

Dhe pyeti ti (Muhammed) për fshatin që ishte në breg të detit e ata e shkelën rendin e të shtunës (që e kishin të ndaluar gjuajtjen e peshqve), kur në të shtunën e tyre peshqit u vinin sheshazi mbi ujë, e në ditën që nuk festonin nuk u vinin. Ja, kështu i sprovuam ata ngase ishin mëkatarë.
    164. Dhe kur një grup prej tyre thanë: "Përse këshilloni një popull që All-llahu do ta shkatërrojë ose dënojë me një dënim të ashpër?" Thanë (këshilluesit): "Arsyetimi para Zotit tuaj dhe me shpresë që t'ju largohen gabimeve".
    165. E kur braktisën atë për të cilën ishin këshilluar, Ne i shpëtuam ata që pengonin nga të këqiat, ndërsa ata që kundërshtuan i kapëm me një dënim të fortë, ngase ishin të shfrenuar.
    166. E kur ata tejkaluan me arogancë të hapët, nga ajo që ishin të ndaluar, Ne i shndërruam në majmunë të përbuzur.

Dmth, për shkak se këta njerëz zunë peshk ditën e shtunë, Allah-u i kthehu në majmunë, por jo majmunë të mirë, por nga ata të përbuzurit!!!

9. Disa djem dhe qentë e tyre fjetën për 309 vjet.

Sura 18:9-26

Për shkak të pasazhit të gjatë lexoni historinë vetë tek vargjet më lart.

Thënie të Muhamedit në Hadith ::

1. Urina e gamiljeve të shëron.
    Volumi 7, Libri 71, Numër 590:

Klima e Medinës nuk ishte e mirë për mjaft njerëz, prandaj profeti i urdhëroi të ndjekin gamiljet e tij, të pinin qumështin dhe urinën e tyre (si ilaç). Ata ndoqën gamiljet dhe pinë qumështin dhe urinën e tyre derisa trupat e tyre u shëruan.

2. Temperatura vjen nga ferri.

Volumi 7, Libri 71, Numër 619:

Abdullah bin 'Umar tha "Profeti tha, , 'Temperatura vjen nga nxehtësia e Ferrit, kështu që shuajeni me ujë.'

3. Miza e rënë në pije është kurë.

Volumi 4, Libri 54, Numër 537:

Profeti tha "Nëse një mizë bije në pijen e ndonjërit prej jush, ai duhet ta zhysë atë në pije, sepse njëri krah ka sëmundjen, tjetri ka shërimin nga sëmundja."

4. Muhamedi besonte tek syri i keq.

Volumi 7, Libri 71, Numër 636:

Profeti tha, "Pasojat e syrit të keq janë fakt."

5. Eklipset janë mjeti se si Allahu i frikëson besimtarët e tij.

Volumi 2, Libri 18, Numër 158:

Apostulli i Allah-ut tha: “Dielli dhe Hëna janë dy nga shenjat e Allah-ut dhe eklipset nuk ndodhin për shkak të vdekjes së dikujt, por Allah-u frikëson besimtarët e tij me to.”

6. Satani urinon në veshin e atyre që nuk shkojnë në lutje.

Volumi 2, Libri 21, Numër 245:

Profetit i thanë se dikush kishte fjetur deri vonë në mëngjes pa u ngritur për lutjen e mëngjesit. Profeti tha, “Satani urinoi në veshët e tij”.

7. Hapja gojës përgjumësh është nga djalli.

Volumi 4, Libri 54, Numër 509:

Profeti tha, “Hapja e gojës (si për gjumësh) është nga Satani (djalli) …”

Inkurajojmë të gjithë vizitorët që të kontrollojnë vetë çdo referencë të paraqitur më lart me Kuranin ose Hadithin. Megjithëse nuk kemi bërë shumë komente mbi këto thënie, besojmë se nuk ka nevojë për to, vargjet flasin vetë. Zoti ju bekoftë.

Rreth ketyre thenie neve mund te themi shum gjera, problemi qendron se sa je ti personalisht ne gjengje ti kuptojsh!!!

Sa i perket asaj qe thua ti se ne Kuran Allahu thot se toka eshte e sheshte, je gabim ore cun sepse , Allahu shum bukur te ka sqaruar formen e tokes tek ajeti 79:30 duke thene se toka ka formen e vezes ( dahaha kjo eshte fjala arabike e perdor per te sqarua formen e tokes qe dmth forme vezore - te kisha keshilluar te lexojsh me shum se cfar kuptimi ka ne gjuhen shqipe kjo fjale )

Sa i perket Diellit qe perendon diku ne nje lum te zi sic thua ti ne diku ne Arabi, edhe pse eshte interesante qe asnje musliman nuk e pohon kete se ky lumi i zi paska qene diku ne Arabi, po nejse si duket ashtu te mesojne ne kishe ty, nuk eshte fajii jot.
    Ne fakt ky vers eshte alegorik, sepse te gjithe e dine qe Diellin nuk perendon ne lum , det ose oqean.
    Ne fakt ky vers tregon se si duket perendimi i Diellit ne viset prane oqeanve ne kohet e nxehta te veres, kur e shikon detin nga nje maje mali, pra nga larg. Te kisha keshiluar te provoje kete gjate veres , ngjitu ne nje maje mali dhe shikoje perendimin e Diellit, dhe pasi te bejsh kete eja e folim prap lidhur me kete vers!

Sa i perket tokes dhe qiellit qe kane qene te ngjitura, si duket kete e ka kuptuar krejt bota vec teje, lexo me shum fizik, lexo se si sqarohet krijimi i universit dhe i tokes, nese e ben kete te garantoj qe cdo dyshim qe ke per ate vers ka te te largohet!

Krijimi i njeriu , hmmm , pse nuk futesh ne google dhe ti shikojsh fotografite e zhvillimit te embrionit njerezor, ne fazat qe kalon, si duket embrioni neper cdo faze?!! Bene kete pune dhe to te shikojsh shum ngjajshmeri midis thenies se Kuranit dhe zbulimeve mjeksore!

Sa i perket yjeve si plumba, mos je gabim valle ?!! Si thua te analizojme versin ketu haptasi ne forum te shikojm se cfar thot ai vers?! Je dakort ose jo ?!!
    Nejse po marr guxim dhe analizoj ate vers pa mos pritur miratimin tend.

[67:5] We adorned the lowest universe with lamps, and guarded its borders with projectiles against the devils; we prepared for them a retribution in Hell

[67:5] We adorned the lowest universe with lamps,(ketu ke presje dmth fjalia e pare mbaroj dhe flet se Zoti e ka zbukuruar qiellin me yje- mbaron mendimi) and guarded its borders with projectiles against the devils( kjo ketu eshte fjali tjeter qe kerkundi nuk shkruan qe ato yjet qe permendin tek fjalia e pare qe jane projektila qe mbrojne kufijte e universit nga djajte- lexo mire yjet jane zbukurues dhe vetem kaq ndersa ato projektilat jane qe mbrojne qiellin nga djajte e jo yjet ) ; we prepared for them a retribution in Hell

Sa i perket deshmise se gruas qe vlen sa gjysma e burrit perseri je gabim! Ajeti ne fjale folen per transaksionet e biznesit dhe vlen per per keto ceshtje, pra ceshtje biznesi.
    Paramendo qe une ty te mar hua 100000 euro , dhe deshimtar te vetem te ishim vetem une e nje grua tjeter, une mund te martohem me te , dhe ti i humbe parate e tua!!! , Andaj Kurani urdheron qe ne keto transakcione nese nuk jane prezent dy bura ateher 1 bure e dy gra qe edhe nqs se nje burre e nje grua martohen perseri ekziston deshmitari i trete qe do te foli te verteten!!!

Sa i perket hajduteve perseri je gabim, Kurani nuk thot qe ketyre njerezve me ua pre duart por thot qe me u vendos shenja ne duar qe te dallohe nga te tjeret.

[5:38] The thief, male or female, you shall mark their hands* as a punishment for their crime, and to serve as an example from GOD. GOD is Almighty, Most Wise.
    *5:38 The practice of cutting off the thief's hand, as decreed by the false Muslims, is a satanic practice without Quranic basis. Due to the special importance of this example, God has provided mathematical proof in support of marking the hand of the thief, rather than severing it. Verse 12:31 refers to the women who so admired Joseph that they
    "cut" their hands. Obviously, they did not "cut off" their hands; nobody can. The sum of sura and verse numbers are the same for 5:38 and 12:31, i.e., 43. It is also the will and mercy of God that this mathematical relationship conforms with the Quran's 19-based code. Nineteen verses after 12:31, we see the same word (12:50).

Sa i perket njerezve qe u shendruan ne "majmuna" fillimisht duhet te kuptojsh se nuk behet fjale per shendrim fiziollogjik, por mendor.
    Kur i sqaron dikujt dicka , here pas here , dhe perseri ai nuk e kupton ate , me ne fund lodhesh duke u munduar dhe i tha "Benu majmun" cfar te te bej une , une te sqaroj ti nuk kupton!!!
    Pra ketu flitet per nje popull te cilit Zoti i tregonte te verteten por ata nuk deshironin ta kuptojne te verteten, pra ne kete sens ishin si majmunat, andaj perdoret shprehja "behuni majmuna" mos e kuptoni te verteten , por me vone kur do ti bini pishmanit keni per te kuptuar se keni qene gabim.
    Pra behet fjale per kuptim metaforik!

Sa i perket haditheve, as qe mundohem ti lexoj , perderisa nje tip si puna jote qe nuk mund te krahasohet me personalitetin e profetit dhe vjen ketu dhe perdor hadithe per te diskriminuar personalitetin e profetit, TE GJITHA ATO HADITHE JANE FABRIKIME - ASGJE E VERTETE !

Me respekt GV_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Keto hadithe edhe ajete veq mallkim edhe genjeshtra per njerzimin jane, njerzit i besojne verberisht (bile me miliona, ani thojne se jane shkencore bile, ku shkon injoranca me larg), a s'eshte ky kultizem. Zoti i ka kthyer njerzit ne majmune, cfare cmendurie...?! Lum i zi, kjo eshte 10000% perralle. Shume prej tyre jane te marra nga talmudi edhe paganizmi arab, copy/paste, e nganjehere edhe 'edit'.
    Thua nga tallmudi , pse juve krishteret, nuk keni mare asgje nga tallmudi a ?!!
    Harova ke te drejte nuk keni mare "asgje" nga tallmudi vecse keni kopjuar 95% besimin pagan te egjiptijaneve te vjeter , cdo atribut qe ka pasur Horasi , cuditerish e ka edhe Jezusi sipas Bibles!!!
    Kush eshte pagan tani mesia4ever?!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Harova ke te drejte nuk keni mare "asgje" nga tallmudi vecse keni kopjuar 95% besimin pagan te egjiptijaneve te vjeter , cdo atribut qe ka pasur Horasi , cuditerish e ka edhe Jezusi sipas Bibles!!!
    Nga besimtar i Islamit po del dhe Ateist? Ste vjen keq qe kundershton ata qe te meson Kurani?

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Nga besimtar i Islamit po del dhe Ateist? Ste vjen keq qe kundershton ata qe te meson Kurani?
    Jo jo , je gabim , nuk jam ateist !!! Jam realist!!!

Nuk me besove, studjo pak historine e Horasit

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga alko71 Lexo Postimin
    Jo lum po LYM. Ta kam spjeguar ne nje teme tjeter perse behet fjale edhe per shtrimin e tokes edhe per LYMIN por ti ia mbathe dhe su bere gjalle me.

Kur te pyeta: "a jeton ne kodra dhe shpatije ti?", ti vet e pranove se: " jo valla alko une jetoj ne tah te rrafshit" edhe me mburrje ate.

Per lymin te thash se Dhulkarnejni udhetoi deri sa perendoi dielli dhe nuk mund te shkonte me tutje. Pra udhetoi deri sa arriti tek nje popull qe jetonte prane nje burimi me LYM te zi e jo lum. Aty e zuri perendimi i diellit.
    Mendoj se eshte perkthimi gabim, cka eshte lymi, une nuk e di qe ka fjale 'lym' ne shqip e ndoshta arabisht po.

[18:86] When he reached the far west, he found the sun setting in a vast ocean, and found people there. We said, "O Zul-Qarnain, you can rule as you wish; either punish, or be kind to them."

86. Until, when he reached the setting of the sun, he found it set in a spring of murky water: Near it he found a People: We said: "O Zul-qarnain! (thou hast authority,) either to punish them, or to treat them with kindness."

Une jetoj ne rrafsh, por jo afer nje burimi me lum te zi se ky nuk ka ekzistuar kurre por eshte has perralle.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    I nderuar a shkruhet ndonjehere ne Bibel se Jezusi eshte zoti i drites, Horusi ka qene zoti i drites ne egjiptin e vjeter. Cka po bejne tani islamiket dhe ateistet ne veb faqet e tyre po i marrin karakteristikat e Jezusit po ua mveshin zotave pagane edhe po thojne se krishterimi i ka marre ato nga paganizmi. Egjiptianet i kane pasur kultet e tyre te bujqesise e pjellorise, Bibla ndalon adhurimin e tyre. Perse spo na flitni pak per ritualet islame, 100% pagane jane, ti kur te shkojsh ne xhami nuk je duke praktikuar asgje me shume se paganizem, krejt teologjine e ke pagane veq tani nen masken monoteiste dhe beson se ke te drejte t'i konvertosh me dhune te tjeret ne fene tende.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja dhe qytetërimi
    Nga Iliri88 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 17-06-2012, 13:19
  2. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  3. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Vdekja e Profetit a,s
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 07:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •