Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 31
    kristiani Maska e krishterprizren
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga bakudr Lexo Postimin
    E ke gabim krishterprizren. Sasia e dhe vlera e mallit te vjedhur eshte e percaktuar ne fene islame. Mos e ki problem. Shikohet edhe gjendja ekonomike e personit qe vjedh nese ai vjedh buke sa per te ngrene nuk i pritet dora.
    Prandaj mos u shqeteso.

GABIM E KE SE UNE KAM STUDIUAR VET PER KETE NE SHKOLL DMTH MEDRESE SE NESE NE NJE VEND KU ZBATOHET LIGJI I SHERIATIT NUK MERREN PARASYSH RETHANAT APO MOSHA - SIPAS TYRE VLEN SE TI KE VJEDHUR DHE SE PASON DENIMI I KURANIT . BILE BILE ME PAS EDHE 2 APO 3 DESHMITAR TE RREJSHEM QE TE AKUZOJN PARA PROKURORIT DO TE PRITEN DUART PER TI SHPETUAR SADO PAK DENIMIT ESHTE QE TE TA PRESIN VETEM NJENEN DORE
    Zoti është dashuri

Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Keto hadithe edhe ajete veq mallkim edhe genjeshtra per njerzimin jane, njerzit i besojne verberisht (bile me miliona, ani thojne se jane shkencore bile, ku shkon injoranca me larg), a s'eshte ky kultizem. Zoti i ka kthyer njerzit ne majmune, cfare cmendurie...?! Lum i zi, kjo eshte 10000% perralle. Shume prej tyre jane te marra nga talmudi edhe paganizmi arab, copy/paste, e nganjehere edhe 'edit'.

Lavdi Zotit qe ti i kuptoke te verteten se ketyre djalli u a ka mbyllur edhe syte edhe veshet me pralla Shpellash
    Zoti është dashuri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-02-2008
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    18
    Une mendoj se ka disa pika qe duhet te merren ne considerate para se te studiohet materiali:

1) Te perkthehet teksti ne menyre te qarte, sidomos kur behet fjale per Kuranin – pa gabime drejtshkrimi apo te natyrave te tjera – accuracy of the information

2) Nga interpretimet qe kam degjuar (sidomos jashte shtetit), gjerat merren jashte kontekstit dhe mund manipulohet qellimi I mesazhit – abuse with the information

3) Perderisa Feja Islame eshte vazhdim I mesazheve te sjellura nga profetet e meparshem (ka edhe gjera te perbashketa) mund merren per analogji edhe materiale nga libra te tjere hyjnore. (Duhet pranuar qe qeshtja ndaj referimit te librave te tjere hyjnore eshte nje qeshtje me vete dhe ka shume faktore qe duhen konsideruar) – same message throughout the time

4) Meqe mesazhi islam eshte I fundit deri ne diten e gjykimit dhe besimtaret jane supuzuar ta ndekin ate deri ne diten e kiametit, nenkuptohet qe Kurani (kryesisht) nuk mund te kuptohet 100%. Sa me shume te zbulohet dhe te studiohen gjerat, pra te zhvillohet shkenca, aq me shume do te arrihet te kuptohen pjeset mistere te saj. Nje shembull I mire per kete pike eshte edhe ajetet qe ju permendet ne shkrimin tuaj: pika 4 – njeriu eshte krijuar nga nje pike e lengshme.

Deri para pak dekatazh akush nuk I kuptonte kete pjese te Kuranit.- Kur’an: not fully comprehensible

5) Perderisa edhe une nuk kam bere studime te shumta per Islamin do me duhet pak kohe te referohem e ti pergjigjem pikave (shpresojme te gjithave). Ndoshta do filloj te jap pershtypjet e mija duke filluar qe sot – inshallah –Good Willing.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin
    ore bakudr kush more po i shan profetet mos je gabim , asnjeher , largqoft qe une ti shaj profetet . Pse ti profet Muhamedin po e konsideron , a gabim shume gabim e ke
    A e di ti se kush eshte Dhulkarnejni?

A e di se shume gjera qe u ke dale kundra permenden edhe Dhjaten e Vjeter dhe te Re? Une te keshilloj qe te fillosh dhe te mesosh fene tende. Ti mbaj fene tende te tjeret te mbajne fene e tyre.
    30 shkrime i ke gjithsej dhe te gjitha i ke kundra fese islame dhe kur fillon te marresh pergjigje per sulmet e tua iken dhe e le temen.

Pse nuk ben nje pyejtje ne nenforumin e besimit tend (katolik/protestant/ortodoks) per te mesuar fene tende edhe me mire? Vetem une te kam bere 7-8 pyejtje dhe asnjeres nuk i ke dhene dot pergjigje. Kjo do te thote se ti nuk di akoma fene tende.

Nje pike qe te qartesohesh pak nga pak: A e di ti se c'fare eshte Premarin?
    beqar

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga messi
    Lum i zi, kjo eshte 10000% perralle.
    Jo lum po LYM. Ta kam spjeguar ne nje teme tjeter perse behet fjale edhe per shtrimin e tokes edhe per LYMIN por ti ia mbathe dhe su bere gjalle me.

Kur te pyeta: "a jeton ne kodra dhe shpatije ti?", ti vet e pranove se: " jo valla alko une jetoj ne tah te rrafshit" edhe me mburrje ate.

Per lymin te thash se Dhulkarnejni udhetoi deri sa perendoi dielli dhe nuk mund te shkonte me tutje. Pra udhetoi deri sa arriti tek nje popull qe jetonte prane nje burimi me LYM te zi e jo lum. Aty e zuri perendimi i diellit.

Ju keni mbetur te beni shaka me te verteten. Perdoreni logjiken pak.

Hadithi per ujin, mendoni ju se ne shkretetire ka uje te mjaftueshem per ta derdhur po qe se bie miza ne te?
    Jo ta zhysesh mizen ne te por po iu ra rasti te ngeleni ne shkretetire edhe urinen tuaj do ta pinit e lere me tjeter. Poashtu e vertete eshte qe miza barte edhe imunitetin me vete po qe se ka ndonje bakterie dhe per ta neutralizuar rrezikun nga semundja duhet ta fundosesh te teren per tu siguruar qe i ka leshuar edhe antitrupat sepse ti nuk e di ne ka bakterie apo jo brenda ujit. Kjo gjithehere kur nuk ka uje te mjaftueshem dhe te te ndodhe kjo gje (qe te bie miza brenda).

E qarte?

Per ata te se shtunes shkoni e pyesni hebrenjet a punojne ndonje gje te shtunave, ose edhe konsultohuni me DH.e Re shikojeni si e akuzojne Jezusin sepse po sheronte te shtunen! Prej nga kjo frike nga e shtuna po te mos e kishin te ndaluar punen (dhe peshkimin) dhe ndodhine e majmuneve para atyre?

Per banoret e shpelles pyesni poashtu hebrenjet dhe te krishteret qe dijne sepse ata ne ate kohe po shtyheshin se sa kan fjetur ata djemt ne shpelle dhe si pergjigje u erdhi nga Zoti ne Kur'an:

22. Ata (që bisedonin për këtë) thonë: "Ishin tre, i katërti ishte qeni i tyre, dhe thonë: "Ishin pesë, e qeni i tyre ishte i gjashti i tyre", kjo ishte hamendje, po edhe thonë: "Ishin shtatë, e qeni i tyre ishte i teti!" Thuaj: "Zoti im di më së miri për numrin e tyre, përveçnjë pakice nuk di kush për ta, e ti (Muhammed) mos polemizo për numrin e tyre vetëm ashtu në tërësi, dhe askë mos e pyet për ta".

25. (dhe thonin) Ata qëndruan në shpellën e tyre treqind e nëntë vjet.

26. Thuaj: "All-llahu e di më së miri sa kanë ndejur, Atij i takon fshehtësia e qiejve dhe tokës. Çfarë (i çuditshëm) është të pamët e Tij dhe çfarë është të dëgjuarit e Tij! Pos Tij ata (njerëzit) nuk kanë ndihmëtarë. Në vendimin e Tij nuk mund t'i përzihet askush.

Pra nuk thot 309 vjet fjeten (e as qent por qeni), por tregon cka thonin ata dhe tregon se kjo (sa qendruan) eshte fshehtesi te cilen e di vetem Zoti.

Per te tjerat nje dit tjeter insha-Allah.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alko71 : 04-04-2008 më 03:43
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Lavdi Zotit qe ti i kuptoke te verteten se ketyre djalli u a ka mbyllur edhe syte edhe veshet me pralla Shpellash
    Ahaaaa! Hadithi ku thot se "djalli i urinon ne vesh ata qe flejn dhe nuk zgjohen per tu lutur" qenka i çuditeshem ndersa kjo qe thua ti "djalli ua ka mbyllur syte edhe veshet" nuk qenka e çuditshme!

Si ka mundesi t'ia mbylli syte e veshet dikuj por jo t'i urinoje ne vesh sipas teje?

Ti po e ditke qe po ua mbyllka syte e veshet dhe ben te menqurin kinese i çuditshem ai hadithi!?

Trego me mire ku i more keto copy paste te pakten te shkojme atje te debatojme drejte per se drejti me autoret!
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar më parë nga bakudr Lexo Postimin
    A e di ti se kush eshte Dhulkarnejni?

A e di se shume gjera qe u ke dale kundra permenden edhe Dhjaten e Vjeter dhe te Re? Une te keshilloj qe te fillosh dhe te mesosh fene tende. Ti mbaj fene tende te tjeret te mbajne fene e tyre.
    30 shkrime i ke gjithsej dhe te gjitha i ke kundra fese islame dhe kur fillon te marresh pergjigje per sulmet e tua iken dhe e le temen.

Pse nuk ben nje pyejtje ne nenforumin e besimit tend (katolik/protestant/ortodoks) per te mesuar fene tende edhe me mire? Vetem une te kam bere 7-8 pyejtje dhe asnjeres nuk i ke dhene dot pergjigje. Kjo do te thote se ti nuk di akoma fene tende.

Nje pike qe te qartesohesh pak nga pak: A e di ti se c'fare eshte Premarin?

ok bakudr ne bibel eshte shume e quditshme se nuk fsheh asnje mekat te ndonje profeti per at arsye eshte shume i sinqerte edhe zoti

psh ne Bibel shkruan per Davidin (azreti Davudin)i cili e mbyt komshiun vetem per te pas ne shtrat bashkshorten e tij pra Davidi qe ishte Bari dikur dhe Zoti e beri mbret por e harroj Zotin dhe hyri ne mekat dhe pastaj vjen denimi i Zotit kur qon tek ai disa profet dhe u tregon mekatin qe Zoti ishte zemruar shume per Davidin pastaj edhe per Solomonin (Sulejmanin ) qe adhuroj Idhujt qe adhuronte Mbretresha Sheba sepse u dashurua tek ajo
    Bibla nuk mshef as nje mekat te Profeteve te vet por tregon dhe na jep mesim se si zoti eshte zemeriuar qe te mos gabojme ne

por kurani nuk tregon as nje mekat
    ketu eshte sinqeriteti i te se vertetes
    Zoti është dashuri

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    ok bakudr ne bibel eshte shume e quditshme se nuk fsheh asnje mekat te ndonje profeti per at arsye eshte shume i sinqerte edhe zoti

psh ne Bibel shkruan per Davidin (azreti Davudin)i cili e mbyt komshiun vetem per te pas ne shtrat bashkshorten e tij pra Davidi qe ishte Bari dikur dhe Zoti e beri mbret por e harroj Zotin dhe hyri ne mekat dhe pastaj vjen denimi i Zotit kur qon tek ai disa profet dhe u tregon mekatin qe Zoti ishte zemruar shume per Davidin pastaj edhe per Solomonin (Sulejmanin ) qe adhuroj Idhujt qe adhuronte Mbretresha Sheba sepse u dashurua tek ajo
    Bibla nuk mshef as nje mekat te Profeteve te vet por tregon dhe na jep mesim se si zoti eshte zemeriuar qe te mos gabojme ne

e kush te tha ty ? studioje pak me mire dhe do te shofesh mos fol me hamendje.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2005
    Postime
    386

Mire e ka thene Eldoneli! Kush te tha ty ashtu?

Profetet nuk benin gjynahe. Muslimanet nuk besojne ashtu sic permenden profetet ne Bibel.

Psh ne Bibel permendet qe Xhoshua (Jusha- i cili erdhi pas Moisiut) kur morri Token e Premtuar i vrau te gjithe grate dhe femijet. Sipas fese islame kjo eshte shpifje, Profeti i cili zbaton ligjin e Moisiut nuk e ben nje gje te tille. (Tefsir Ibn Kethir)

Sipas Bibles djemte e Jakubit (vellezerit e Jozefit) ishin martuar me motrat e tyre. Feja islame kete nuk e beson pasi perseri me ligjin e Jakubit ata duheshin vrare por nuk jane vrare. Pra edhe kjo qe permendet ne Bibel nuk eshte e vertete.

Sipas Bibles edhe Jezusi ka preardhjen nga familje ku eshte bere lidhje jo-martesore. Nje nga prejardhesit e Jezusit (prejardhesit e Marijes) ka lindur nga martese e jashteligjshme. Feja islame edhe kete nuk e pranon.
    Sipas Bibles Solomoni (Sulejmani) paska ardhuruar idhujt (kete per here te pare prej teje po e degjoj). Kjo nuk eshte e vertete. Ne Kuran historia e Solomonit shpjegohet shume bukur sesi i thirrur popullin e Shebes ne besimin e Zotit nje sepse ata adhuronin Diellin. Lexoje ne Kuran historine e Sulejmanit. Eshte me me shume detaje se sa burimet e Bibles.

Engjelli Xhebrail i ka shpjeguar Muhammedit edhe historine e meparshme te profeteve. Sipas Kuranit Jezusi ka bere edhe shume mrekulli te cilat nuk permenden as ne Bibel.

Nderkohe te kthehemi aty ku e lame: Kush ishte Dhulkarnejni? Shikoje sipas burimeve te tua krishtere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga bakudr : 04-04-2008 më 14:15 Arsyeja: korrigjim i nje emri
    beqar

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-02-2005
    Postime
    386
    Meqe po flasim per profetet:

Cili nga profetet ka patur adhurimin dhe agjerimin me te bukur/devotshem? Sipas burimeve te krishtereve cili eshte ky profet?
    beqar

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Feja dhe qytetërimi
    Nga Iliri88 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 17-06-2012, 13:19
  2. Roli i Akides së Selefëve në bashkimin e muslimanëve
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-02-2009, 06:28
  3. Muhamedi dhe likujdimi i kundershtareve
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 26-04-2007, 17:54
  4. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44
  5. Vdekja e Profetit a,s
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-04-2005, 07:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •