Magdi Allam dhe raste të tjera kthimi në krishterim në Kosovë
Pagëzimi i gazetarit italian me origjinë egjiptiane, Magdi Allam, zv.drejtor i gazetës më të njohur të vendit, “Corriere della Sera” shkaktoi polemika në botën myslimane. Ai u pagëzua në fenë e krishterë nga Papa Benedikti XVI në Meshën Solemne të Natës së Pashkëve dhe të nesërmen, me një editorial në gazetën ku punon, shpjegoi se pagëzimi ishte përfundimi i natyrshëm i një rruge personale, që e kishte bërë të zgjidhte krishterimin, në vend të Islamit, duke marrë emrin Kristian. Magdi Kristian Allam pohon se familja e tij ka qenë myslimane, por ai vetë ka kryer shkolla të krishtera, edhe në Egjipt, para se të vinte në Itali dhe vazhdon duke nënvizuar se në këtë moment nuk ekziston një Islam i moderuar. Është pikërisht ky pohim dhe fakti që u pagëzua nga Papa, elementët që acaruan esponentë myslimanë kudo në botë. Në një faqe interneti të Hamasit madje, sulmohet Selia e Shenjtë, e cila akuzohet se me këtë pagëzim publik fyhen ndjenjat e myslimanëve.
Në artikullin e vet, gazeta e Vatikanit “Osservatore Romano” sqaron se pagëzimi është kërkuar lirisht nga vetë Magdi Allam dhe atij nuk i është dhënë asnjë rëndësi mediatike nga Selia e Shenjtë, deri në minutin kur zv.drejtori i “Corriere della Sera” u pa në televizion. Gjithsesi, shkruan drejtori i Osservatore-s, Xhan Maria Vian, duke cituar drejtorin e Sallës së Shtypit të Vatikanit, atë Federiko Lombardin, nuk ekziston nga ana e Selisë së Shenjtë asnjë qëllim armiqësor ndaj një feje të madhe si ajo islamike. Papa, me gjestin e kthimit në krishterim të një myslimani, “afirmon, në mënyrë të përvujtë e të qartë, lirinë fetare”. Asnjë referim nuk i bën gazeta vatikanase deklaratës së Magdi Allam, se nuk ekziston Islami i moderuar.
Me pagëzimin – tha për Pashkë, Papa Benedikti XVI – drita e Zotit hyn brenda nesh duke shndërruar vetë errësirën, dhe Pashkët na thonë se Krishti është “shpresa e vërtetë për çdo njeri”. Duke e thirrur secilin prej nesh të kthehet nga Zoti, ato na ftojnë “të jetojmë duke e refuzuar urrejtjen dhe egoizmin”. Sepse me të vërtetë, “zemra e Zotit dhe zemra e njeriut u takuan” në dashurinë e Krishtit.
Pagëzime si ai i Magdi Allam janë bërë edhe në Kosovë në Meshën e Pashkëve. Të dëgjojmë informacionin e Rabije Ibrajt nga Prishtina… Ndegjo
Ndryshuar për herë të fundit nga Athleta_Christi : 28-03-2008 më 08:04
Në Mollas të Elbasanit numërohen 400 besimtarë katolik të konvertuar nga besimet tjera (kryesisht të besimit Islam)
(Besimtarët që shihni në foto, të gjithë të pagëzuar në Kishën katolike në Mollas - Elbasan)
E c´fare te mire i sjell kjo SHQIPERISE?45vjet na mbajten me genjeshtra.Akoma dhe sa?
Kush te tha qe duhet me te interesu feja katolike mor shoku?
As mu nuk me intereson feja myslimane fare po nuk kam hy noj here andej nga forumi islamik e me thene jo keshtu po ashtu.Ik o shoku andej nga ana jote e fol sa te duash.
Smira e zilia te ben te mos besosh asgje.
As mu nuk me pelqen fakti qe shqiptare konvertohen ne islamik po ja qe kjo eshte e verteta e duhet pranuar ashtu sic eshte e vertet qe mysliman konvertohen ne te krishter cdo dite.
м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.
thenja e gostivarit_usa se;nuk me intereson aspak feja katoike apo se nuk ka interesim per kristianizmin,sipas kendeveshtrimit tim Gostivari usa do te thote se nuk xhelozohet as nuk irritohet nga perparimet e kesaj feje nese vertet ka!!gjithashtu thenja e Gostivarit usa konfirmon se qendron shume larg provokimeve,fyerjeve,apo urrejtjes ndaj kristianizmit!!Postuar më parë nga Gostivari_usa
Pik se pari dua te them haptas qe aspak nuk me intereson feja katolike ( kristijane ) . Interesimi i im lidhur me krishterimin eshte zero , zip , nada, nula !
pra shkurt dhe sakte Gostivari eshte per praktikimin dhe respektimin e fese islame te ciles i perket ai,njehkosisht eshte dhe per respektimin e komuniteteve te tjera fetare!!!
jam dakort me ty se vertet ti nuk ke ndonje interes per islamin,dhe kjo ndoll pasi ti nuk i dipostuar me pare nga -Alda-
As mu nuk me intereson feja myslimane fare po nuk kam hy noj here andej nga forumi islamik e me thene jo keshtu po ashtu.Ik o shoku andej nga ana jote e fol sa te duash.
vlerat reale qe permban islami!!megjithate dhe une pervec besimit islam te cilit une i perkas dhe e respektoj ne maksimum,kam kurrajon te respektoj te krishteret dhe kristianizmin qe mendoj se i ka ato vlerat e veta si fee,prandaj une mendoj se ju ALDA dhe disa te tjere ketu,duhet se pari te praktikoni apo te respektoni fene tuaj te krishtere,dhe po respektuat fene tuaj pa dyshim qe do respektoni dhe vehten apo te tjeret,dhe do gezonit dhe respektin e te tjervet!!
ja dhe nje citim qe ti ke bere,plot urrejtje,rracizem,dhe ofendime!!ndaj kujt???ndaj shqiptarve!!!ndryshe nga Gostivari i cili eshte shume i qarte ne citimet e tia,madje nuk ka as fyerje as rracizem as percarje,vetem realitetin!!
Postuar më parë nga -Alda-
Normale qe eshte i demshem islami ne Shqiperi se qellimi i ketyre islamikeve eshte islamizimi i Shqiperise dhe gjuha arabe si gjuhe primare se kto arabet shqiptar edhe kur pershendeten me njeri-tjetrin pershendeten arabishte.
Kur luten,luten arabisht se Zoti nuk kupton shqip.Duan qe te sjellin kulturen e gjuhen arabe ne Shqiperi por normale qe s`kane me ia arrit qellimit.
Shqiperia eshte e vetem atyre qe flasin shqip
Alda,
ju flm per keshillen. E kam cek ne fillim "është e mahnitshme, për ata qe me te vërtet mendojnë."...
More njerez kur nuk ju pelqen dicka rrini larg nuk keni nevoje me fut turinjt.
Behari lexoji mire te gjitha postimet me vemendje dhe pa mllef e do e kuptosh kush ndjehet me i ofenduar ktu.Me ke pa mua noj here te hyj andej nga forumi islamik e te ju jap mend?Ju futeni ketu me na tregu se sa i vertet e i bukur eshte islami?Me ato postimet tuaja doni ti impononi me zor atij tjetrit fene islame.
Feja per mua nuk eshte gje primare po me vjen keq qe pa te drejt ju hyni ktu,ku nuk ju takon e beni propagand islamike.
celyy ty nuk di ca te them se ne postimin tend nuk je shpreh fare qart,se di ca ke dashur te thuash.Noshta kete te folur perdore dhe ne shtepi keshtu qe nuk te vej faj.
м'вι вυzë ëѕнтë иנë ρυтнנє, м'вι ѕнριят ëѕнтë иנë νєтмι. נαм вσтα ρα ємëя, кυя ρяαиë мєנє ѕ'נє тι.
Krijoni Kontakt