Close
Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 223
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2007
    Postime
    290
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    Origjina ishte Paganizmi e jo kristianizmi !

te gjitha fét erdhen me rradh me pushtuesin ....
    te gjitha !
    kristianizmin e sollen rromaket na kan pushtu e sundu
    ortodoksizmin na solen sllavet , na kan pushtu e sundu
    muslimanzimin na sollen osmanet na kan pushtu e sundu
    ---------------------------
    qka doni tash , doni me zgjedh pushtuesin ? lirohuni mesoni ndegjoni.

Kur njeriu ska probleme ai fillon te krijoj...pse
    pse , shqiptari ska ba ne jeten e tij asnji qpikje pos ......pos me ngjit bishta e me kput bishta ...........
    Kristianizmi ka ardhur ne Shqiperi para se te shkonte ne Rome. Rruga nga Jeruzalemi per ne Rome kalonte nga Durresi, ku Shen Pali themeloi nje nga kishat e para ne bote ne vitin 56. Para se te shkelte ne Itali.

Ortodoksizmin ua dhame ne sllaveve. Ata quajne Kosove djepin e tyre pasi atje u pagezuan per here te pare. Nga prifterij ortodokse shqiptare. Qyteterimi i tyre filloi nga huaja e drites qe pane ne qelat shqiptare.

Per osmanet ke te drejte. Sidoqofte, dobesia e klerit shqiptar beri qe myslymanizmi te ishte pozitiv per nacionalizmin shqiptar. Ky nacionalizem arrin kulmin e rezultateve kur nuk ka trazira fetare mes shqiptareve, po kombi vihet perpara fese.
    Ndryshuar për herë të fundit nga qorrbiba : 27-03-2008 më 01:28
    NENTORI I PARE: 28/11/1443
    NENTORI I DYTE: 28/11/1912
    NENTORI I TRETE: 28/11/2012???

Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102
    Sa logjik ke aq edhe shkrua:
    Citim Postuar më parë nga Dorontina Lexo Postimin
    te gjitha fét erdhen me rradh me pushtuesin ....
    te gjitha !
    Ky shkrim ketu nuk eshte i vertet e din ti edhe c'do njeri ne rruzullin toksor per vec injorantash si tipi jot.
    Islamin ne Europ dhe gjetiu e prun me dhun... per fen islame Muhamedi ka luftua me shpat (vra pre masakrua etj...) edhe krenari fetare eshte kjo ?!

Shum jan njerzit e liq shpirtnisht en kyt planet ncncncnc
    "fali o zot se nuk din cka bajn"
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Kandili 1 Lexo Postimin
    Ky eshte lajm i gezueshem per katoliket shqiptare,kuptohet kjo.
    Por une ua them qe ata te 14-tet s`kane qene muslimane!Me emer ndoshta, po jo me besim.
    Pse e them kete?
    E them per kete arsye:
    Ni njeri qe e beson Zotin si musliman , nuk kthehet ne tjetren fe per t`u fale para figurave.
    Muslimani nuk e pranon qe Mejremja(qe ju i thoni Maria) e lindi te birin e Zotit,te cilin ju vende-vende e quani Zot!!!
    Mejremja e lindi Profetin Isa(a.s.),sepse keshtu deshi Zoti.
    Nje njeri qe nuk e pranon qe Mejremja e lindi Isen(a.s.),tue mos pase kontakt seksual me ndonje njeri, nuk eshte musliman.
    Muslimani i pranon mrekullite e Ises(a.s.),po i pranon si mrekulli te Profetit Isa(a.s.),te cilat mrekulli iu dhuruen nga Zoti.

Hiq fundamentalizmin, qe ne mbi 90% te rasteve vje nga padrejtesite qe u behen disa vendeve muslimane(Palestinezeve p.sh.),muslimanet jane ne rregull.
    Kur ka ndodhe ndonjehere qe muslimanet shqiptare kane vu bomba ne vendbanime shqiptare per te vra shqiptare te krishtere? Kurre s`ka ndodhe nje gje e tille,as nuk do te ndodhe ne te ardhmen.
    Sigurisht, ne duhet te jemi te kujdesshem nga ndikimi i rrymave ekstreme(muslimane dhe te krishtera) te shqiptaret.

A e dini ju sa katolike jane kthye ne fene Islame?Ka shume te tille.Ata behen muslimane e jo Talibane.
    Nuk duhet me i shiqu gjërat vetëm nga një kënd. Nëse ata kanë vendosur të jenë katolik është plotësisht në rregull se është vendim i tyre. Nëse duan të tjerët të kthehen në besimin musliman prap është në rregull, por ne si shoqëri nuk duhet të merremi me krahasime të tilla dhe të akuzojmë apo të propagandojmë për njërën apo tjetrën fe.

Dhe argumentimet e tua për Mejremin apo Shën Marinë dhe të tjerët është këtu e tepërt. Nuk na duhet neve të bëhemi më katolik se papa si thot një fjalë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    nuk ma mer mendja se qysh dhe tek jemi ba musliman katolik apo ortodoks, kryesorja per gjdo besim duhet me cen ni shkak, un jam i knaqun si shqiptar musliman , tjetri katolik kurese tjetri ortodoks, diqka duhet mu bo,, shkak,, per gjdo send, nuk asht shum me randesiqka u bo asht veshtir mu gjbo,tungat

Perjashtuar Maska e besi84
    Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar më parë nga khan Lexo Postimin
    e Kame thene dhe here te tjera, por po e them dhe nje here.

Pra qametit shume te krishter pranojne Islamin, kurse shume musliman behen te krishter, ky eshte nja nga hadithet e Muhammedit (paqa dhe meshira e Allahut mbi te) per shenjat e qametit.
    hadith "" prara qametit shume te krirshter behen musliman, dhe shume musliman behen te krishter.
    Keshtu qe kjo ska per tu habitur se kjo do ndodhi
    Mua si musliman me rritet besimi nga keto ngjarje
    Tlumte...ja nje shembull i nje besimtari (musliman) te vertet...

ke nje pershnetje nga une Khan

shnet ishalla
    besi

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga qorrbiba Lexo Postimin
    Kristianizmi ka ardhur ne Shqiperi para se te shkonte ne Rome. Rruga nga Jeruzalemi per ne Rome kalonte nga Durresi, ku Shen Pali themeloi nje nga kishat e para ne bote ne vitin 56. Para se te shkelte ne Itali.

Ortodoksizmin ua dhame ne sllaveve. Ata quajne Kosove djepin e tyre pasi atje u pagezuan per here te pare. Nga prifterij ortodokse shqiptare. Qyteterimi i tyre filloi nga huaja e drites qe pane ne qelat shqiptare.

Per osmanet ke te drejte. Sidoqofte, dobesia e klerit shqiptar beri qe myslymanizmi te ishte pozitiv per nacionalizmin shqiptar. Ky nacionalizem arrin kulmin e rezultateve kur nuk ka trazira fetare mes shqiptareve, po kombi vihet perpara fese.

Sipas teje, i bie qe krishterimin ne ta kemi marre nga greket, meqe rruga per nga Jeruzalemi ne Iliri i bie permes vendeve me popullata greke.
    Mirepo, kjo nuk eshte logjika e argumentimit te historise. Se pari, krishterimi ne Rome ka qene prezent para se Pali te shkonte atje. Se dyti, Pali s'ka pase nevoje me kalu patjeter ne vian Egnatia per te shkuar ne Rome. A se di ti se ai, kur vajti atje, i ra nga Malta me rruge detare?
    Se treti, nuk ka asnje historian kishtar qe do thosh se Roma e ka mar krishterimin prej shqiptareve apo ilireve.
    Se katerti logjika ta kerkon qe Roma te kete qene nga qendrate mirefillta te para te perhapjes se krishterimit, per shkak te te qenit te saj kryeqytet.

Po keshtu mund ta kaloj ne analize te te gjithe pikepamjeve te tua historike.

Sidoqofte, dua te ndalem pikerisht ne mesazhin se, nese sot shqiptare jo te krishtere pagezohen te krishtere, duhet ta bejne kete me pikenisje te besimit te paster personal ne ate cfare eshte krishterimi, e jo per te korrigjuar ndonje gabim historik te ndonje grupi parardhesish. Sepse nje gabim i tille, nqs do ta quajme keshtu kthimin e shqiptareve nga kristiane ne myslimane, u takon vete individeve qe kane bere apostazi, e asesi dikujt qe nuk merr pjese ne te.
    Se dyti, eshte i gabuar mendimi se duhet kthyer ne fene e te pareve. Nder shume arsye, sepse nuk eshte e vertete ndarja historike ne shqiptare te kulluar kristiane para pushtimit turk, e apostazi nga ky krishterim i mirefillte pas pushtimit turk.

Jo! Krishterimi, nder shume arsye, ra nder shqiptare sepse 1) nuk ka pase rendesine, dmth depertimin e duhur ne popull, pra ska qene jeta ideale shpirterore e te pareve tane 2) sepse, cfare mund te jete burimi i pikes se pare, nuk ka qene kurre feja qe i dha identitet te vecante etnik shqiptareve, por i maskonte ata ne identitete te tjera fetaro-etnike, si greke, sllave (serbe e bullgare) dhe latine (te mos harrojme se po te mos kishte qene turqit, bregdeti adriatik nen Venedikun sot ndoshta do te perbehej nga nje popullate e tjetersuar, dhe nqs albane ne emer, latinofone, ku rol luante edhe katolicizmi)!

Pra, ballafaquar me historine reale te se kaluares, eshte gabim te thuhet se shqiptaret duhet te konvertohen sot ne kristiane si pasoje e shqyrtimit te gabimit qe bene para disa shekujsh.
    Nje pozicion i tille kundrejt Islamit ne Shqiperi, eshte nje kompleksitet negativ kristian i perbashket katolik-ortodoks, nga i cili duhet te ruhemi, se nuk do sjelle asnje te mire!

Larguar
    Anëtarësuar
    17-11-2006
    Postime
    282
    Degjova, se ne Arabine Saudite u hap para disa ditesh (13 ose 15 Mars) kisha e pare Katolike.
    Bile, ne kete kuader u permend heqja e veshit qe Bin Laden i ka bere Pope, per futjen e hundes ne sarajet muslimane. Ladeni, permend pagezimin e nje egjiptiani musliman ne itali si katolik.
    Bile Mbreti Abdul e priti me kenaqesi idene e hapjes se kishes. Nuk kishim asnje kishe katolike tha. Po do tjetri te pagezohet, pse te bredhe neper bote? Le ta kete ketu.
    Mbrona o zot nga mekatet!
    http://www.cathnews.com/uploads/abdu...pope.jpg.b.jpg
    Ndryshuar për herë të fundit nga DAJO : 27-03-2008 më 11:52

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga gostivar_taliban
    Feja islame eshte feja me e paster dhe me e drejte dhe fe qe te afron shum me shpejt me krijuesin!!!
    Te gjitha keto propaganda kunder fese islame , jane produkt i nje politike te piste qe gatuhet ne Vatikan dhe qellimi i vetem i tyre eshte se si ta paraqesin fene islame sa me te piste ( edhe pse nuk eshte e tille) dhe sa ma te zeze ( edhe pse nuk eshte e tille) dhe terroriste ( edhe pse nuk eshte e tille ) para syve te botes!
    Kjo fjale tregojn se nuk je i afte per te diskutuar per kete teme. Pse po te intereson aq shume feja katolike, kur feja islame eshte, sipas teje, me e mira ne bote? Nuk te duket kjo absurde?

Me fal .... je nga Gostivari ... pra nuk ke faje per keto mendime antishqiptare.

Zoti e bekofte cdo shqiptar, qe e don kombin shqiptar.

Citim Postuar më parë nga gostivar_taliban
    P.S." NUK EKZISTON MUSLIMAN NE BOTE QE DO TE BOMBARDOJ XHAMINE!!!!"
    Ke probleme me driten e syrit? Ne Irak shume shpesh ndodh se bombardohet nje xhami sunite nga radikal shiit dhe anasjelltas. Shiko njehere siq e urrejn shiit dhe sunit njeri tjetrin. Ti mendon se te gjithe muslimant ne bote jan unik ... por kjo nuk eshte. jan besa me shume te ndare se krishtert.

Apo nje tjeter shembull: Xhamia e kuqe qe u atakuar nga ushtaret pakistanez ne Islamabad .. a ishin keta ushtar musliman ajo?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Athleta_Christi : 27-03-2008 më 14:01

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga besi84 Lexo Postimin
    Pikerishte kete urrejtje (fatkeqesishte) po e perdorin te tjeret qe te ua paraqesin te tjerve nje se gjoja feja Islame na qenka kontradiktore me emrin qe ka, pra se gjoja feja Islame na qenka fe e dhunes dhe e terrorit...Por keto perralla nuk shiten tek secili, perveq tek ata qe paraprakishte kan nje zbrazesire te madhe ne zemrat e tyre, e sdin ke te besone.

Fjala ke per urrejtje mes shiitve dhe sunnitve e jo per fejen islame ne pergjithesi.

Perjashtuar Maska e besi84
    Anëtarësuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar më parë nga Athleta_Christi Lexo Postimin
    Fjala ke per urrejtje mes shiitve dhe sunnitve e jo per fejen islame ne pergjithesi.
    Edhe une e pata fjalen per kete urrejtje mes ketyre dy sekteve muslimane. Kete fakt po e shfrytzojne te tjeret. Kete doja ta thosha, mbase jam keqkuptu .

per tmira

Faqja 9 prej 23 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  3. Per hir te Allahut lexo kete o musliman (Perqarja)
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 14:58
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipëria nuk është me shumicë muslimane
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •