Bene mire ta lexosh edhe nje here postimin tim. Mos ja fut kot te lutem!
Bene mire ta lexosh edhe nje here postimin tim. Mos ja fut kot te lutem!
JaCK Watson ( Titanik - Leonardo di Caprio ) , lale ta them une ty te drejten , se edhe ti gabon kur thua qe nuk e njof une shqiperine.
Ne fakt 4 vite kam jetuar ne Shqiperi, ose ma mire me thene kam studjuar ne Shqiperi, ma sakt ne qytetin me te bukurte Shqiperise, Elbasanin pra! FORCA ELBASANI !!!!
Si do qofte kur folim per fe, sinqerisht ta them perqindja e muslimaneve ne shqiperi ne fillim ka qene biles shum me e madhe se 70% , kisha thene ne fillim nga ajo qe une kam verejtur muslimanet kane qene 85% , pra fol per kohen pas rrenies se diktatures moniste.
Nje numer i madhe i ketyre muslimaneve jane konvertuar ne kristijan, si psh mesia4ever qe sot mundohet te behet me kristijan se papa.
Une kisha nje shoqe nga Pogradeci e cila tre here me ka ardhur tek banese heret ne mengjez me Bibel ne dore, mere lexoje se do gjejsh Krishtin!
E mora Biblen dhe duke u bazuar ne fjalet e saja u munova ta gjej krishtin, nga shkaku se se gjeja dot, me shkoi nder mend i vetmi vend se ku mund te fshiheshte Krishti, pra ne koktet qe organizonin misionaret kristijan cdo dite per rreth qendrave universitare!!!
Me miliona $ jane derdhur dhe akoma derdhen cdo dite ne Shqiperi per perhapjen e fese kristijane ne ato troje.
Ne ato kokteje te jepeshte mundesia te shikojsh se kush valle po konvertoheshte nga "musliman" ne kristijan, si nje tip i Skraparit qe nuk dua tia permensi emrin qe del e thot se kishte qene musliman dhe pasi kishte lexuar Biblen , ka gjetur veten aty dhe tani ishte be kristijan, nje shoku im ketij tipit te Skraparit qe e ksihte ne klase , i beri nje pyetje te vogel , i tha "Ti ore zotni a me ke lexuar mua ndonejehere KURANIN se paske qene musliman me pare?" ai i Skraparit i tha "JO" !!!
Dua te them se tipa te tille jane konvetuar nga musliman ne kristijan qe nuk kane pasur idene se cfar eshte feja islame.
Ne po te njejten kokte ishte nje amerikan Thomi, nga Indiana , ky qe perhapte fene kristijane, te cilit krishti i kishte dalur ne gjym dhe i kishte thene te vij ne Shqiperi qe ti konvertoj Shqiptaret ne fene e "vertete"!!! Nje pyetje i bera dhe pergjigje kurre nuk me dha , ne fakt iku nga Elbasani! Krishti qe e solli ne Shqiperi per ti kthyer shqiptaret ne fene e vertete, e tradhetoi sepse nuk e udhezoi dot se cfarpergjigje te me japi!!!
Dhe pyetja JAck Watson ishte e thjeshte kishte te bej se cfar Zoti ishte Jezu Krishti kur nuk ishte ne gjendje te shpetone veten e tij nga krijesate e tija?!!
Tani menyra se si beson ti, te pakten me gezon fakti qe thua qe je musliman, une mund te te them vetem nje gje, se une nuk do te pergjigjem per veprat e tua, dhe se secili nga ne do te pergjigjet ne menyre individuale per ato qe bejme ne kete bote.
Nuk mund te te them se te pish alkohol eshte ne rregull jo, sepse eshte i demshem, per mishin e derrit e ke kuptuar edhe vete qe nuk eshte i shendetcem, falja eshte borxh qe i kemi Perendise por borxhin me te madhe qe ia kemi Perendise eshte vullneti, sepse na ka krijuar si qenie te cilat mund te dallojne te miren nga e keqja dhe te verteten nga genjeshtra.
Ne fund nuk me mbetet asgje vecse te them "Zoti te udhezofte ne rruge ne mbare"
ME respekt Gostivari_usa ( a.k.a Shpetimi )
WE WILL NOT GO DOWN!
Une e nderuar e flas dhe shkruaj shqipen korekt e jo me dialekt,por dialektet te gjitha i kutoj dhe i du sidomos te jugut me pelqejn .kur don jeri e kur din kupton dhe ep kohê te duhur per ta kuptu nji gjuhê ....ne i mesum gjuhet e huja e jo tonat ? shqiptaret kan shum shtete shum gjuh shum kultura dhe shum Fé.
Nese ti e disa ketu per te cilet kam repliku i quajn shqiptaret musliman arab e turq ather jeni rracist i rrases suaj. Se shqiptari nuk asht vetem katolik por "belle et bien" musliman e katolik e ortodokas edhe tjera qe i futen UNMIK se patem pak tri.
Jo zemra une se njej vetem muslimane as katolike as ortodokse as budiste por e ndjej veten shqiptare ashtu siq asht e jo ashtu si dojn tjeret !
Jam qka jam me qka kam ......te gjitha bejn pjes te historis se popullit tim.
Une kur shkoj ne mbledhe ne bashkesin europiane ju them ket qe ju thash juve !
Bam !kujt i shesin mend ? Kultura asht me dit per te gjith e jo per disa qe snai do zemra...........
---------------------
nuk mundeni me kap kanalin belg sonte ne ora 23:00 nji emision interesant ,shum shum interesant ne lidhje me kto ...e kam pa edhe ne ZDF te gjermanis , prom e pash ne ARTE per 5 vjetorin e shkeljes se drejtave ne irak .....
-----------------------------
Ndryshuar për herë të fundit nga Dorontina : 19-03-2008 më 09:04
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
une nuk emarr shprehjen taleban ashtu si ti me perkthy shqip i bjen nxenes edhe une jam student po edhe dikush ketu ndoshta eshte.
u pa se kush ishte me i fort ai qe e morri pavarsin i pari po leji keto gjera dhe u cungove me e keqja pasi ke qene me i fort pse i le me te cungu me ti marr tokat e tua edhe te mijat po leje kete
ti vet bie ndesh me pyetjen tende ja se qfar thua nese ka musliman qe nuk epraktikojn dmth nuk kane njohuri per te e kupton tani
e pse ata e mbajn veten palestinez sipas teje shpjegoma pak s enuk e kam te qart mbi qfar fakti aludon se e mbajn veten palestinez
hahahahahhahahahahahahhaha mos u ben nervoz ....mir ke then taman je pergjegj disave qe urrejn shqiptaret ndryshe...
ata jan jahudi qe thojn "Ne dhe ata"
kam nji ide do shkoj ne kish do refehem e do i bej ket pyetje te temes ne fjalê...qka po thot prifti ...pos pritni shpejt pergjegjen se nuk shkoj shpesh .....
"Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....
Po kthehem te pyetja e pare,a eshte islami i demshem per Shqiperine?
Pergjigja ime eshte,ta pret menja,po skemi c'bejme se na ka zene rrota bishtin.
O ça të them unë ty... o.. nuk ka një fjalë për të përmbledh injorancën tuj....
e para, nuk kishim për tu coptu nëse nuk na pushtote turku sepse do ishin shtet i fortë më i fortë se të gjithë... a e kupto...
tani më trego se ku rrinë myslymanët këtu... ku janë... se as futboll nuk ju kena pa me lujt...
Me shku e me i pyt ata terroristët tek forum islamik, A janë shqiptarët besimtarë të mirë? kon për të thon JO... a duhet me bo nja dy tre gjona për të qen myslymon i mirë? a i bëjnë shqiptarët këto? ktyre përgjigjuju ti
e dyta, edhe ata pak që shkojnë në shkollë kemi fillu me i përzënë se vini erë pocaqi
Ndryshuar për herë të fundit nga Dragut : 19-03-2008 më 10:15
O shoqi jem une e lexova fare mire ate qe ke menduar se po thua por une fatkeqsisht e kuptoj me mire se ti ate qe ke thene prandaj more ate pergjegje.
Me lejo te sqaroj i cik.
Duke marre parasysh se feja nuk eshet tolerante, se feja jote ma moheon mua demokracine, shprehjen e lire te mendimit, kultures siem shqiptare adeteve dhe historise sime shqiptare, feja do te kete vetem aq sa i takon liri ne sektorin privat. Pra ta mbash per vete, pa te drejten tia mohosh tjetrit ndonje bindje te kundert me tenden.
Prandaj harroje enverin se enveri nuk ka kurrfare lidhje me demokraci. Ai me pare ka lidhje me fene po ne te cilen ishte zot vet.
Shpresoj se tani e kupton qe demokracia eshte aq e mire sa qelejon edhe parti komuniste te kete brenda atij shteti, se jo me fete primtive te azise.
Por ato jane aq te felliqta sa bejne cmos ta zhdukin demokracine. E ke te qarte tani?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt