Close
Faqja 10 prej 119 FillimFillim ... 891011122060110 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 1188
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Yllushi Lexo Postimin
    Nese e pate fjalen per pershendetjen Selamu-alejkum po ta bej me dije se kjo eshte pershendetje univerzale qe e perdorin te gjithe muslimanet dhe kjo asnjeher nuk eshte perdorur ne Arabi para se te lind edhe islami si fe ne ate vend.
    ne cfar gjuhe asht?

universale e leshit.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga KILI MERTURI Lexo Postimin
    tung eldonel!

Janë disa gjëra që njëriu mund të bëjë paralelizma me kohra të mëhershme por me problematika të ngjashme.

A ke menduar ndonjëher:
    Si dolën fetë , të tilla cfarë jan sot?

Pse patëm nevoj ne njërzit për fe, e më mir ndoshta do të ishte të them për gjitha këto fe?

Do të kthehem në temë , pasi do të më japësh ndonjë përgjigje.

Të përshendes1

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET1
    shiko edhe femijen po ta pyetesh se ekziston nje Krijues i Gjithesise pergjigjen do ta marresh qe ekziston
    tani si e shoh une padyshim qe Krijuesi na ka krijuar per nje qellim te caktuar dhe ne kemi nje program se qfare duhet bere merre kete edhe ne jeten e perditshme asgje nuk behet pa asnje qellim , pajtohesh ?
    Krijuesi na tregoj nje rrug qe duhet ndjekur njashtu duke na treguar edhe qellimin e krijimit ton pra feja eshte nje hart apo nje program qe duhet ndjekur
    po i marr me te medhat
    Hebrenjet - duke e ditur se do te vie nje tjeter i Derguar per arsye materiale apo interesave te tyre te dunjas siq themi ne disa prijesa duke e ditur se do te kete te Derguar te tjere , per ti ruajtur pozitat e tyre dhe interesat e tyre nuk deshironin qe ti humbnin ato kishin futur shkrime te tyre ne Librat e Krijuesit dhe duke bere ata ose shpikur nje fe qe nuk gjindet ne Librin qe ju kishte zbritur Krijuesi .
    Te Krishteret - dihet se ndarja e fese Krishtere dhe asaj Ortodokse behet me rastin e ndarjes se Perandoris Romake dhe asaj Bizantine njejt dhe keta bene ndryshime ne Librat qe u kish zbritur Krijuesi per arsye te ndryshme materiale apo per ti ruajtur pozitat e tyre .
    - Feja Islame - ketu qendron nje dallim nga ato te meparshmet sepse te Derguarit e meparshem kane qene vetem per nje popull kurse Muhammedi a.s eshte per tere njerzimin njekohesisht edhe eshte i Derguari i fundit deri ne Diten e Gjykimit
    Dallim tjeter eshte se fete tjera nuk kane baze ne Librat qe jane zbritur nga Krijuesi , pra emri si fe e tyre nuk shkruhet ajo vje me von pas zbritjes se Librit nga Krijuesi njerezit e shpikin ate , kurse feja Islame apo termi Islam gjendet ne Librin te zbritur nga Krijuesi
    Tjeter dallim qendron ne ate se Krijuesi per kete Liber eshet Garantues se nuk do te mund ta ndryshojn askush dhe ke argument edhe tani se edhe pse kane kaluar 16 shekuj nuk eshte ndryshuar asnje shkronje e vetme , tjeter nuk ka kontradikta kurse ne te tjerat ka shum dhe shum e shum arsye tjera ka aspekti fetar nese kam gabur dikund Zoti ma falte
    kurse ka aspekti tjeter thuhet se fete ose besimi ka lindur si rrjedhoj e shpjegimit te dukurive te ndryshme qe nuk kane qene te shpjeguara dhe se njeriu ka patur nje nevoj te mbeshtetet diku keshtu mendoj

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga il.Padrino Lexo Postimin
    o gomar, perdit ti thu ciao, OK, hello, hi...... perdit degjohen keso lloj pershendetjesh...
    Hello, Ciao, Hi etj eshte normale se shume shqiptare jetojne ne Europe, shikojne televizion europian, dhe normalisht do shkembejne edhe fjale. Ky eshte realiteti i sotem ne nje bote te hapur dhe me shume komunikacion. Tashme Shqiperia eshte komb e shtet dhe nuk ka probleme me identitetin dhe kulture, ashtu si dikur kur ishte nen turqine. Ishte atehere pra kultura shqipe u mbajt gjalle vetem nga te krishteret. Te lutem jep nje emer myslimani ketu qe i dha kultures shqiptare deri ne vitin 1850.

Te jetosh ne mes te Europes dhe te shkembesh fjale eshte normale, kurse te jetosh ne Europe dhe te pershendetesh apo te lutesh si magjyp arabie nuk eshte normale. Te gjitha fete e krishtera ne Shqiperi, kane ritet e tyre ne shqip. Katoliket qe prej kohes se Skenderbeut kishin shqiperuar faljet, dhe shkrimi i pare shqip eshte falje e krishtere, me vone edhe ortodokset perkethyen gjithcka jo vetem biblen por edhe cdo rit fetar fale Nolit te madh. Vetem myslimanet falen si arabe. Shiko pra sa e huaj eshte islami per ne. Ne nuk e ndiejme dot ate fe, pa u arabizuar e mesuar nje gjuhe te huaj, qe nuk eshte jona.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    problemi tek ju eshte qe e identifikoni islamin me Turqin apo ndonje shtet tjeter
    une nuk pajtohem me ata qe thojn se Islami ka ardhur me Turqin sepse ka pas shum qe e kane pranuar para ardhjes se Turqis ne tokat shqiptare nepermjet shkembimeve ekonomike dhe gjerave te tjera edhe fundja qe ju thuani nese do te ma mveshte dikush me zor kur te isha liruar po mos te me pelqente po mos te dija qe eshte e verteta do ta hikja mirepo ende jan shumic musliman dhe nuk shoh qe eshte me zor kjo qeshtje .
    1. Turqit nuk ishin shtete fqinje me ty prandaj qendron dallimi ne mes turqve , sllaveve , italianve etj . Dhe kete pergjigje mund ta gjesh shum lehte ka ndonje pjes te tokave shqiptare qe e akne turqit kurse keta tjeret sa te duash , nga kjo do te thot se turqit nuk kane paraqitur rrezik edhe aq sepse eshte nje distanc e gjate kurse keta shum lehte e kan epas te marrin tokat shqiptare dhe te thojn s eketo jane tonat
    2. qfare te keqija bre te kane ardh ty nga feja e merr krishterimin ti sepse je i krishter pse nuk thua pasi shumica jane musliman ta marrim fen islame kurse nese aludon ka ana historike ose si kan ardhur duhet te thuash pagan , une nuk e di me te vertet qfare e keqe ju ka ardhur nga feja
    une jam kosovar dhe pjestaret e komuniteteve tjera asgje nuk kane bere , ju qe shiteni sikurse ju intereson qeshtja kombetare gjeje nje qe e ka ardhur te luftoj ne kosov ose maqedoni ose lugin te presheves pasi jan aq kombetar ose luftojn per qeshtje kombtare kurse nga ana e muslimaneve ka pasur gjithmon dhe ka edhe tani qe kontribojn per qeshtje kombetare , dhe ketu e merr pergjigjen Baptist a kontribon apo jo . Ne Shqiperi per pavarsimin e Shqiperise ishin muslimanet nga Kosova dhe trojet shqiptare kurse kur erdhi qeshtje tek pjeset tjera qe ishin te pushtuara nga pushtuesit e huaj komunitetet tjera harruan dhe ishin musliamnet ata qe luftonin mendoj muslimanet shqiptar kurse ju tjeret nuk e qanit koken fare . Ja ta marr nje shembull ne nje fshat ne Kosov qe te mos i vrisnin serbet i venin kryqat neper dyer te tyre qe te mos i vrasim duke aluduar se jane te njejt .
    Tani une kam nje pyetje per ju
    Pse kur ka luft per qeshtje te trojeve shqiptare nuk ka pjestar te komuniteteve tjera ? Mirepo pa dallim prej vendit merrni pasi jeni aq kombetar duhet ta konsideroni te gjitha trojet shqiptare si vend te juajin dhe te tonin beni dallime ju apo jo ?
    ose i ka shkuar ndonjerit nga ju ne mendje te luftoj ne luftrat e fundit per qeshtje kombtare ?
    Kto informata qe keni sjelle jan krejtsisht te paverteta,perqarse dhe mohuse te se vertetes,dhe kete mund ta konfirmon gjdo antar i rregullt i UCK,s.

Cfar din ti per realitetin kur ne gjdo shkrim tandin ska as nji te vertet por vetem ka lavdata ndaj okupatorve,fyrje ndaj herojve kombtar,perralla arabo-talibane, plehra dhe perqarje .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 06-03-2008 më 21:43

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-12-2007
    Vendndodhja
    poçem
    Postime
    95
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Europe dhe te pershendetesh apo te lutesh si magjyp arabie nuk eshte normale.
    Niveli i diskutantit duket qekur thote "te jetosh ne europe te pershendetesh si arab nuk eshte normale"

Te gjitha fete e krishtera ne Shqiperi, kane ritet e tyre ne shqip. Katoliket qe prej kohes se Skenderbeut kishin shqiperuar faljet, dhe shkrimi i pare shqip eshte falje e krishtere, me vone edhe ortodokset perkethyen gjithcka jo vetem biblen por edhe cdo rit fetar fale Nolit te madh.
    Te krishteret nuk kane fe hyjnore, eshte fe e shpikur nga vete njerezit, bibla eshte liber ku prifterinjt e kane ndryshuar sipas vendit ku jetojn.
    Pikerisht prandaj dhe te krishter nuk kane pershendetjen apo lutjet e tyre te perbashket

Vetem myslimanet falen si arabe. Shiko pra sa e huaj eshte islami per ne. Ne nuk e ndiejme dot ate fe, pa u arabizuar e mesuar nje gjuhe te huaj, qe nuk eshte jona.
    Eshte per te ardhur keq kur shikon njerez injorant te flasin sikur kane dije.
    Islami eshte fe hyjnore nga Zoti i boteve prandaj dhe muslimanet pershendeten dhe falen njelloj ne gjith boten. Vet Jezusi eshte falur si musliman ta thote vet bibla kete
    shiko dhe amerikanet si falen www.thedeenshow.com

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Islam, do te thote qe ti dorezohesh Zotit pa kushte, dhe kete gje e kane bere vetem profetet. Ne te vertete islami nuk ka ndikuar per keq ne asnje shtet te botes, sepse thjesht eshte e verteta, por kuptohet per te gjithe ata qe duan ta pranojne. Eshte shume e veshtire te behesh nje mysliman i devotshem dhe ndoshta per kete arsye islami shperfillet nga shume shtete, njerez dhe ligje qe njeriu ka pasur, ka dhe do te kete. Nese nje njeri nuk e njeh burimin e dijes atehere ai gjithmone do ti kundervihet islamit per gjithcka, por duhet te pakten nje here te vetme ne jete qe te pranojme se jo gjithcka qe shohim eshte e vertete dhe pse duket si e tille.Pra jo gjithmone shtetet kane pasur te drejte, jo gjithmone njerezit e shquar kane ndjere dhe thene te verteten, jo gjithmone veprat me te medha boterore kane ndikuar per mire ne jeten e njerezve, pra eshte nje liber qe quhet Kur'ani dhe qe eshte e vetmja gje perfekte ne toke, asnje liber ,asnje jete, asnje dhe askush qe eshte njeri nuk mundet te krahasohet me te perderisa pervec tij asgje nuk eshte perfekte, por ky postim nuk do te kuptohet apo pranohet nga askush pa lexuar te pakten disa gjera rreth KUR'AN-it. qe besoj se askujt nuk i kushton gje po te shfletoje disa faqe dhe me pas te flase per fene islame sic eshte ne te vertete ajo, thjesht gjithcka per kete bote qe nuk ka asgje pervec meshires se ALLAHUT xh.s dhe te derguarit te tij MUHAMED a.s qe paqja qofte mbi te.

Skllavi
    Ske nevoj me shpenzua kohe per me sqarue se cfare do me than islam,vetem shpalose harten boterore dhe menjihere e kupton,asht vete sqaruese.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Me thoni NJE SHEMBULL te nje shteti te vetem te zhvilluar Islam.
    Te zhvilluar jo vetem ekonomikisht. Me shoqeri te avancuar, me akademi shkencash, me artiste, shkrimtare, dijetare. TE KOHES SE SOTME. Se te degdisni ju andej nga para mesjetes.

Islami eshte nje gje e shkuar, e ndryshme, jo e thithshme as a kapshme nga shoqeria moderne. as ajo thelbesore shqiptare. Ka te tjera vlera, tjeter organizim.
    Kjo krijon dyzime, ndeshje, perleshje, percarje, dezinformim, prapambetje, ngadalesim te gjithe institucioneve reformave dhe individeve ne Shqiperi.

Ke ferexhete me shkollat. I njejti mysybet pervit. Do ta veshe nuk do ta veshe, lejohet, nuk lejohet. E terci e verci.

Ke ligjet qe shume i shohin sipas prizmit hyjnor. Na lejon zoti te kete denim me vdekje nuk na lejon e terci verci prape.

Ke nderhyrje politike, jo pse te mos kemi 3 xhami ne qender te Tiranes, pse jo 5 ne Shkoder etj.

Ke ata kamikazet me video e me budalleqe te tjera, hajde kush rend pas ketyre kopaneve se nje e dy shajne Ameriken Evropen e ku di une ca u thote mullahu e fejzullahu. Hajde pergenjeshtro, mbro, shfajesohu para te huajve per veprimet qe bejne, sa jane dhe a ka rrezik. Hajde e pergjigju serbeve, grekeve qe i perdorin keta kopane per te na reklamuar per keq.

Hajde debato per historine, kush ishte tradhtari, Ballabani apo Kastrioti? Hajde mbushu mendjen qe Skenderbene kemi hero e skemi ndermend ta ndryshojme.
    Tek ai teksti i Krasniqit lexova me kujdes pjeset qe ishin "fatkeqesi" per islamin. E keto na ishin: kryengritja e Gj.K, pavaresia e Shqiperise, komunizmi. Dakort e fundit, po dy te parat?
    Kjo eshte te ecim para e keta na terheqin pas. Pengese, skamje, padituri, verbim, makinacione, ekstremizem, etj etj. Keto jane te "mirat" qe na sjell jo vetem Islami po cdo fe.
    Cmenduri zenka e gomarlleqe. Mjaft! Duhet krijuar njeriu i ri I LIRE. Sic e kishin emrin paraardhesit. Gjithe dogmat, urdherat, pengesat, ligjet e maliqet e tjere duhet te hapin krahun.

Mos me citoni, vec per te diskutuar qe te gjejme ndonje menyre si te ndikojne ne shtet sa me pak keta lloj...njerezish.

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Kto informata qe keni sjelle jan krejtsisht te paverteta,perqarse dhe mohuse te se vertetes,dhe kete mund ta konfirmon gjdo antar i rregullt i UCK,s.

Cfar din ti per realitetin kur ne gjdo shkrim tandin ska as nji te vertet por vetem ka lavdata ndaj okupatorve,fyrje ndaj herojve kombtar,perralla arabo-talibane, plehra dhe perqarje .
    ok nese mendon se mund ta mohosh mohoje mirepo me argumente jo vetem me fjal te thuash

Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Piripiri Lexo Postimin
    Me thoni NJE SHEMBULL te nje shteti te vetem te zhvilluar Islam.
    Te zhvilluar jo vetem ekonomikisht. Me shoqeri te avancuar, me akademi shkencash, me artiste, shkrimtare, dijetare. TE KOHES SE SOTME. Se te degdisni ju andej nga para mesjetes.

Islami eshte nje gje e shkuar, e ndryshme, jo e thithshme as a kapshme nga shoqeria moderne. as ajo thelbesore shqiptare. Ka te tjera vlera, tjeter organizim.
    Kjo krijon dyzime, ndeshje, perleshje, percarje, dezinformim, prapambetje, ngadalesim te gjithe institucioneve reformave dhe individeve ne Shqiperi.

Ke ferexhete me shkollat. I njejti mysybet pervit. Do ta veshe nuk do ta veshe, lejohet, nuk lejohet. E terci e verci.

Ke ligjet qe shume i shohin sipas prizmit hyjnor. Na lejon zoti te kete denim me vdekje nuk na lejon e terci verci prape.

Ke nderhyrje politike, jo pse te mos kemi 3 xhami ne qender te Tiranes, pse jo 5 ne Shkoder etj.

Ke ata kamikazet me video e me budalleqe te tjera, hajde kush rend pas ketyre kopaneve se nje e dy shajne Ameriken Evropen e ku di une ca u thote mullahu e fejzullahu. Hajde pergenjeshtro, mbro, shfajesohu para te huajve per veprimet qe bejne, sa jane dhe a ka rrezik. Hajde e pergjigju serbeve, grekeve qe i perdorin keta kopane per te na reklamuar per keq.

Hajde debato per historine, kush ishte tradhtari, Ballabani apo Kastrioti? Hajde mbushu mendjen qe Skenderbene kemi hero e skemi ndermend ta ndryshojme.
    Tek ai teksti i Krasniqit lexova me kujdes pjeset qe ishin "fatkeqesi" per islamin. E keto na ishin: kryengritja e Gj.K, pavaresia e Shqiperise, komunizmi. Dakort e fundit, po dy te parat?
    Kjo eshte te ecim para e keta na terheqin pas. Pengese, skamje, padituri, verbim, makinacione, ekstremizem, etj etj. Keto jane te "mirat" qe na sjell jo vetem Islami po cdo fe.
    Cmenduri zenka e gomarlleqe. Mjaft! Duhet krijuar njeriu i ri I LIRE. Sic e kishin emrin paraardhesit. Gjithe dogmat, urdherat, pengesat, ligjet e maliqet e tjere duhet te hapin krahun.

Mos me citoni, vec per te diskutuar qe te gjejme ndonje menyre si te ndikojne ne shtet sa me pak keta lloj...njerezish.
    po leje more ik se me bere per te qeshur me keto qe ke shkruar e gjith kjo shkenc baza eshte bartur nga vendet islame [po ik lexo edhe pak

po kush e tradhtoj Skenderbeun ne luft kunder Turqve kur Turqia deshironte ta sulmonet Romen dhe kishte bere armpushim me turqit
    kan eikur dhe e kane lene vetem ja shikoj s ekush jane
    Ndryshuar për herë të fundit nga eldonel : 06-03-2008 më 22:30

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Ti lexo me mire kur them MOS me cito vec nese do te diskutosh si te shmanget islami dhe selami prej cdo institucioni shteteror.
    Duke filluar nga shkollat, ambjentet e punes, adminitrata etj.

Te shkuli gje babi veshin kur e mori vesh se po shkruaje ne p.c? Se mi ke nxjerre llafet gjysma gjysma. Edhe shkruaje bukur gjuhen shqipe gaxhio-levdues.
    Te kam lexuar, mos e merr mundimin te citosh me. Ske IQ te mjaftueshme. Tjetri.

Faqja 10 prej 119 FillimFillim ... 891011122060110 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •