Close
Faqja 9 prej 119 FillimFillim ... 78910111959109 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 1188
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Islam, do te thote qe ti dorezohesh Zotit pa kushte, dhe kete gje e kane bere vetem profetet. Ne te vertete islami nuk ka ndikuar per keq ne asnje shtet te botes, sepse thjesht eshte e verteta, por kuptohet per te gjithe ata qe duan ta pranojne. Eshte shume e veshtire te behesh nje mysliman i devotshem dhe ndoshta per kete arsye islami shperfillet nga shume shtete, njerez dhe ligje qe njeriu ka pasur, ka dhe do te kete. Nese nje njeri nuk e njeh burimin e dijes atehere ai gjithmone do ti kundervihet islamit per gjithcka, por duhet te pakten nje here te vetme ne jete qe te pranojme se jo gjithcka qe shohim eshte e vertete dhe pse duket si e tille.Pra jo gjithmone shtetet kane pasur te drejte, jo gjithmone njerezit e shquar kane ndjere dhe thene te verteten, jo gjithmone veprat me te medha boterore kane ndikuar per mire ne jeten e njerezve, pra eshte nje liber qe quhet Kur'ani dhe qe eshte e vetmja gje perfekte ne toke, asnje liber ,asnje jete, asnje dhe askush qe eshte njeri nuk mundet te krahasohet me te perderisa pervec tij asgje nuk eshte perfekte, por ky postim nuk do te kuptohet apo pranohet nga askush pa lexuar te pakten disa gjera rreth KUR'AN-it. qe besoj se askujt nuk i kushton gje po te shfletoje disa faqe dhe me pas te flase per fene islame sic eshte ne te vertete ajo, thjesht gjithcka per kete bote qe nuk ka asgje pervec meshires se ALLAHUT xh.s dhe te derguarit te tij MUHAMED a.s qe paqja qofte mbi te.

Skllavi
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

i/e regjistruar Maska e il.Padrino
    Anëtarësuar
    09-10-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    131
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Une nuk u nisa nga keto qe thua ti, por nga citimi i pare qe te kam bere ku thua qe "islami na shpetoi nga asimilimi". Per mendimin tim, qe atje filloi tatepjeta per ne si komb. Nuk e kam per islamin si fe, por per procesin e islamizimit te popullsise shqiptare.
    Feja orthodhokse dhe katolike, me nje fjale ajo e krishter, ka qene para islamit. Te gjith kishim nje fe. Ku eshte problemi?

Ne lufte nuk shkohet vetem me pushke , duhet te vesh dhe mendjen ne pune. Lufta nuk ka vetem frontin, ka dhe prapavijen, furnizimet spitalet, ndihmat ...apo keto nuk quhen?!
    pse qamet u asimilun? pse arbereshet ne Itali, Dalmaci u asimilun? Sepse feja i asimiloi, se e kishin te njejt si pushtuesi, dhe po aq te egra kto fe sa i asimilun si komb. Neve kurr turku nuk pretendoj te na asimiloje.

Ne mbetem shqiptar 100% ne Kosove e Maqedoni per vet faktin se ishim tjeter fe nga sllavet. Kurre nuk u lidhem me ta, kurre nuk i bahskum kulturat e traditat, gjithmone ishim ndryshe.

Nuk e njeh ti as 0.001% historine e Kosoves, historine e vertet. Po vet xhamiat ne Kosove mbanin leksione patriotike me shume sesa fetare, saqe ne shume menyra Serbia tentoj qe te binte hoxhallare spiune (te rrejshem), po kto nuk kan "pi uje".
    ekzistojnë dy lloje skuadrash:

1. FC Barcelona
    2. të tjerat

Perjashtuar Maska e riu
    Anëtarësuar
    05-12-2005
    Postime
    421
    po kush shkonte ne xhami mer rrenacak jevg, qe flet ketu ne emer te shqiptareve po kshu eshte se ju ka fry evropa juve se kujtoni se do boni ligjin ne trojet shqiptare - po afer e keni diten dhe ju dhe serbet e greket po kerceni sa te mundni se s'e keni te gjate jo, s'ka mo vend ne trojet shqiptare per jevgjit e sojit tat e merr vesh a jo, u bo suma jote me fol ne emer te shqiptareve

Pasioni për shkencën Maska e KILI MERTURI
    Anëtarësuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropë
    Postime
    1,838
    Tung eldonel!

Si të dëshironi ju mund të përgjigjeni.

Mendoj se sido që të përgjigjeni , thelbi do të jet përafërsisht i njejët .

Unë mendova më shumë në aspek njerzor.

Kili

SHQIPËRIA ËSHTË GJAKU IM QË NUK FALET!
    Në dreq të mallkuar të gjithë antishqiptarët dhe tradhtarët e kombit!

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Citim Postuar më parë nga il.Padrino Lexo Postimin
    pse qamet u asimilun? pse arbereshet ne Itali, Dalmaci u asimilun? Sepse feja i asimiloi, se e kishin te njejt si pushtuesi, dhe po aq te egra kto fe sa i asimilun si komb. Neve kurr turku nuk pretendoj te na asimiloje.

Ne mbetem shqiptar 100% ne Kosove e Maqedoni per vet faktin se ishim tjeter fe nga sllavet. Kurre nuk u lidhem me ta, kurre nuk i bahskum kulturat e traditat, gjithmone ishim ndryshe.

Nuk e njeh ti as 0.001% historine e Kosoves, historine e vertet. Po vet xhamiat ne Kosove mbanin leksione patriotike me shume sesa fetare, saqe ne shume menyra Serbia tentoj qe te binte hoxhallare spiune (te rrejshem), po kto nuk kan "pi uje".
    per cilet came e ke fjalen?
    arbereshet dhe sot e kesaj dite te thone qe jane arberesh megjithese kane kaluar 500 vjet (dmth 5-6 breza). cili pushtues ishte ai qe asimiloi arbereshet? Po arvanitasit? i vetmi pushtues ishte TURKU.
    E te deshe ti te lidheshe me sllavet, nuk do deshin ata, jo se je shqiptar, por thjesht se identifikoheshe me fene e pushtuesit (turk).
    Sa per historine e kosoves, me thuaj ti ku e ke lexuar? apo do te thuash qe e ke perjetuar?! Serbet dhe sot e kesaj dite nxjerrin si motive fene islame.
    E di ti perse u perca lidhja e prizrenit? kishte motive te forta fetare.
    e kam thene dhe me lart...... strumbullari i prishjes se ketij kombi, ka qene perqafimi me ose pahir i fese islame qe shenoi dhe percarjen ne popull.
    Ti thua, ruajtem identitetin... mos deshte serbi te te fuste me zor ne kishe e te te quante "serbovic"?!
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e il.Padrino
    Anëtarësuar
    09-10-2007
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    131
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    per cilet came e ke fjalen?
    arbereshet dhe sot e kesaj dite te thone qe jane arberesh megjithese kane kaluar 500 vjet (dmth 5-6 breza). cili pushtues ishte ai qe asimiloi arbereshet? Po arvanitasit? i vetmi pushtues ishte TURKU.
    E te deshe ti te lidheshe me sllavet, nuk do deshin ata, jo se je shqiptar, por thjesht se identifikoheshe me fene e pushtuesit (turk).

Sa per historine e kosoves, me thuaj ti ku e ke lexuar? apo do te thuash qe e ke perjetuar?! Serbet dhe sot e kesaj dite nxjerrin si motive fene islame.

E di ti perse u perca lidhja e prizrenit? kishte motive te forta fetare.

e kam thene dhe me lart...... strumbullari i prishjes se ketij kombi, ka qene perqafimi me ose pahir i fese islame qe shenoi dhe percarjen ne popull.

Ti thua, ruajtem identitetin... mos deshte serbi te te fuste me zor ne kishe e te te quante "serbovic"?!
    pikerisht bjen ne kontradikta me veten, thu gjera teper t'verteta, gjera qe i thot vetem serbi.

1. turku i asimiloi? s'po kuptoj qysh n'Itali i asimiloi.... ktu n'kto troje as 1 shqiptar musliman nuk u shnederru ne turk, as edhe 1, t'gjithe mbeten shqiptare.

2. historine e Kosoves qysh nga klasa e 4 kam lexu, deri ne vitin e 2 fakulltet (lende obligative), gjithashtu shume libra tjere, shkrime, etj. e poashtu e kam perjetu, sidomos historine prej fillimit te 90-tave.

3. Kur flet per Lidhjen e Prizrenit, duhesh mu ngrit n'kam.... se aty u vun themelet e kombit shqiptar, themelet e shtetit. Di shume per kete ngjarje, po s'po hy n'detale, po ti s'po dike asgje, vec cka ke degju kalimthi.

4. pikerisht Islami na largoj prej sllaveve, na largoj prej grekeve.... na mbajti te vecun prej tyne, se sot ti kishe fol greqisht e une serbisht.

5. kjo tregon se na nuk e pranuam me dhune Islamin, se po t'ishte ashtu, do e kishim pranu edhe krishterimin ortodoks sllav... qe ishte mijera here ma i dhunshem e ma i keq se ai turk.
    ekzistojnë dy lloje skuadrash:

1. FC Barcelona
    2. të tjerat

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga il.Padrino Lexo Postimin

Se pari camet ishin myslimane, dhe u asimiluan. A i harrove ata 7 milione arnaute qe jetojne ne Turqi? A nuk jane asimiluar edhe ata?
    Arbereshet kane 500 vjet ne toke te huaj, dhe prape kane pasur me shume kulture shqiptare se myslimanet ne shqiperi. Shiko figurat e Rilindjes qe te bindesh per kete. Disa nga figurat me te shquara qe levruan shqipen ne ate kohe ishin arbereshe (De Rada, Garvil Dara), e ndersa myslimane thuajse nuk ekzistojne, vec Frashellinjve, edhe keta bektashinj te edukuar ne shkolla perendimore. Leje aman mos na hap barkun, se islami na ktheu ne kafshe, e magjype pa komb, pa kulture e pa atdhe. Me dhjetra pashallere, vezire, gjenerale, guvernatore, e deri tek ministra e kryeminsitra shqiptare
    kishte perandoria turke, por asnjeri prej tyre nuk ngriti nje here zerin per Shqiperine. U ngrit Ali Pasha, kunder Sulltanit, por asnjehere nuk diti ta permende kombin e vet, tamam njeri i eger, pa komb e pa shtepi.

100% Shqiptar? 500 vjet ne trojet e shqiptareve myslimane nuk ka pas asnje fije kulture shqiptare. Edhe Kroatet ishin katolike, dhe mbeten te ndare dhe te vecante nga serbi, edhe pse jane e njejta race. Kaq pak shqiptare ishim ne saqe edhe gjermania na quante "shprehje gjeografike".

Ne Kosove e Maqedoni 90% e muzikes qe kendohet nga shqiptaret eshte arabe, ose rep zezakesh. Shqiptaret vishen si arabe, falen arabisht, dhe pershendesin njeri tjetrin ne arabisht, sepse nuk dine falje ne shqip, ne fakt mbi 36% e fjalorit te perditshem eshte turk e jo shqiptar. Pra edhe per tiu falur zotit duhet te perdorim gjuhen e magjypeve, sepse tonen nuk e perdorim dot.
    Niveli i shkollimit eshte nga me te ultit ne bote, dhe kjo vlen edhe per ata qe kishin mundesine te shkollohen kur ishin emigrante. Vetem ne maqedoni numerohen sot mbi 250 hoxhallare qe kane bere burg ne kohen e Titos sepse nuk lejonin grate apo vajzat e tyre te shkolloheshin. Ne Kosove shqiptaret nuk vertetojne dot autoktonine e tyre. Shqiptaret nuk tregojne dot asnje veper te kultures se tyre qe i tej-kalon ato serbe. Kultura jone ne Kosove eshte totalisht arabe, pra teper e vone.
    Nje pjese e madhe e zakoneve te shqiptareve ne Maqedoni dhe Kosove jane arabe, qe prej ushqimit, muzikes, faljes, mardhenieve ne familje, ne shoqeri etj etj, duke humbur traditen dhe zakonet shqiptare. Terroristet e pare filluan te dalin, duke filluar me ata 4 ne NY dhe me nja dy a tre ne Afganistan.

Me duket se shqiptarizmi eshte shume i vyer per ju kur vjen tiu vrase serbi. Sepse ne kohe paqe, faleni si arab, kendoni si arab, flisni si arab, silleni si arab, e cdo gje e beni si arab. E cfare shqiptaresh jeni ju?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 06-03-2008 më 20:06

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Shqip po flasim e spo meremi vesh.

per piken e pare te thashe, se arbereshet nuk u asimiluan nga pushtuesit sepse nuk kishin te tille. I vetmi pushtues ne Ballkan ishte Turku keshtu qe ata dhe sot e kesaj dite, megjithese jane ne Itali prape thone jemi arberesh.

2. historine e Kosoves qysh nga klasa e 4 kam lexu, deri ne vitin e 2 fakulltet (lende obligative), gjithashtu shume libra tjere, shkrime, etj. e poashtu e kam perjetu, sidomos historine prej fillimit te 90-tave.
    e kisha fjalen per fillimin e islamizimit dhe jo per kete 100 vjecar

3. Kur flet per Lidhjen e Prizrenit, duhesh mu ngrit n'kam.... se aty u vun themelet e kombit shqiptar, themelet e shtetit. Di shume per kete ngjarje, po s'po hy n'detale, po ti s'po dike asgje, vec cka ke degju kalimthi.
    Ketu ke te drejte kur thua qe eshte teme tjeter, Por vetem rezultati ishte bashkimi i vilajeteve se qellimi nuk ishte i tille, qe thjesht per te mbrojtur ato ofiqe qe kishin. nejse ...teme tjeter kjo

pikerisht Islami na largoj prej sllaveve, na largoj prej grekeve.... na mbajti te vecun prej tyne, se sot ti kishe fol greqisht e une serbisht.
    Te thashe dhe me lart, ne ate kohe , nuk kishte gje ne dore, as greku dhe as sllavi por vetem turku. Meqenese ngulmon ne kete piken e asimilimit, me trego te lutem se cfare bente sllavi per te te asimiluar ty si shqiptar dhe kur filloi ky asimilim.
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anëtarësuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Se pari camet ishin myslimane, dhe u asimiluan.

100% Shqiptar? 500 vjet ne trojet e shqiptareve myslimane nuk ka pas asnje fije kulture shqiptare. Edhe Kroatet ishin katolike, dhe mbeten te ndare dhe te vecante nga serbi, edhe pse jane e njejta race. Kaq pak shqiptare ishim ne saqe edhe gjermania na quante "shprehje gjeografike".

Ne Kosove e Maqedoni 90% e muzikes qe kendohet nga shqiptaret eshte arabe, ose rep zezakesh. Shqiptaret vishen si arabe, falen arabisht, dhe pershendesin njeri tjetrin ne arabisht, sepse nuk dine falje ne shqip, ne fakt mbi 36% e fjalorit te perditshem eshte turk e jo shqiptar. Pra edhe per tiu falur zotit duhet te perdorim gjuhen e magjypeve, sepse tonen nuk e perdorim dot.
    Niveli i shkollimit eshte nga me te ultit ne bote, dhe kjo vlen edhe per ata qe kishin mundesine te shkollohen kur ishin emigrante. Vetem ne maqedoni numerohen sot mbi 250 hoxhallare qe kane bere burg ne kohen e Titos sepse nuk lejonin grate apo vajzat e tyre te shkolloheshin. Ne Kosove shqiptaret nuk vertetojne dot autoktonine e tyre. Shqiptaret nuk tregojne dot asnje veper te kultures se tyre qe i tej-kalon ato serbe. Kultura jone ne Kosove eshte totalisht arabe, pra teper e vone.
    Nje pjese e madhe e zakoneve te shqiptareve ne Maqedoni dhe Kosove jane arabe, qe prej ushqimit, muzikes, faljes, mardhenieve ne familje, ne shoqeri etj etj, duke humbur traditen dhe zakonet shqiptare. Terroristet e pare filluan te dalin, duke filluar me ata 4 ne NY dhe me nja dy a tre ne Afganistan.

Me duket se shqiptarizmi eshte shume i vyer per ju kur vjen tiu vrase serbi. Sepse ne kohe paqe, faleni si arab, kendoni si arab, flisni si arab, silleni si arab, e cdo gje e beni si arab. E cfare shqiptaresh jeni ju?
    agreed

vertet as une nuk e kuptoj,qe keto me gjithe binjen e tyre e thojne se jane shqiptare 100%, qe fjalet qe i dine ose i perdorin per te ju lutur zotit nuk i perdorin fjale shqiptare por arabe.
    gezojne fene arabe,mesojne arabisht,pershendesin arabisht.
    keto duke lexuar kuranin 24/7 nuk e kan haberin se nga rrjedh historia shqiptare, nuk dine se kush jane poetet,shkenctaret shqiptare.
    nuk e dine as nga e kane gezuar kete fe qe kane,sepse mendojne se lindin musliman.
    eshte shume e habitshme,te shofesh me sy por te jesh qor,, te degjosh me vesh por te jesh shurdh vetem keto arab/shqiptar kame pare.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Kosovar me Zemer Maska e Yllushi
    Anëtarësuar
    05-01-2008
    Vendndodhja
    Qaty dikund
    Postime
    38
    Citim Postuar më parë nga ^AngeL^ Lexo Postimin
    agreed

vertet as une nuk e kuptoj,qe keto me gjithe binjen e tyre e thojne se jane shqiptare 100%, qe fjalet qe i dine ose i perdorin per te ju lutur zotit nuk i perdorin fjale shqiptare por arabe.
    gezojne fene arabe,mesojne arabisht,pershendesin arabisht.
    keto duke lexuar kuranin 24/7 nuk e kan haberin se nga rrjedh historia shqiptare, nuk dine se kush jane poetet,shkenctaret shqiptare.
    nuk e dine as nga e kane gezuar kete fe qe kane,sepse mendojne se lindin musliman.
    eshte shume e habitshme,te shofesh me sy por te jesh qor,, te degjosh me vesh por te jesh shurdh vetem keto arab/shqiptar kame pare.
    Nese e pate fjalen per pershendetjen Selamu-alejkum po ta bej me dije se kjo eshte pershendetje univerzale qe e perdorin te gjithe muslimanet dhe kjo asnjeher nuk eshte perdorur ne Arabi para se te lind edhe islami si fe ne ate vend.

Faqja 9 prej 119 FillimFillim ... 78910111959109 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •