Close
Faqja 2 prej 119 FillimFillim 12341252102 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 1188
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Qesharak je ti,kur mundohesh te terheqesh keso paralelesh. Iluzione fetare.
    Dubai nuk u be ashtu nga feja, por nga nafta. Kurse Shqiperia mund te behet si Bangladeshi ose Pakistani. E di qe Shqiperia nuk behet si keto, por me shanse te madhe ka kete te dyten se ate te paren. Shqiperia eshte Evrope dhe se kurre nuk do te lejonin nje gje te tille, por me gjitheate mentalitei mesjetar i nje pjese te popullit, ben qe Shqiperia te zhvillohet shume me ngadale se pjesa tjetr e kontinentit. Gjerat shkojne zvarre dhe e kaluara historike luan nje rrol te randesishem ketu.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Qesharak je ti,kur mundohesh te terheqesh keso paralelesh. Iluzione fetare.
    Dubai nuk u be ashtu nga feja, por nga nafta. Kurse Shqiperia mund te behet si Bangladeshi ose Pakistani. E di qe Shqiperia nuk behet si keto, por me shanse te madhe ka kete te dyten se ate te paren. Shqiperia eshte Evrope dhe se kurre nuk do te lejonin nje gje te tille, por me gjitheate mentalitei mesjetar i nje pjese te popullit, ben qe Shqiperia te zhvillohet shume me ngadale se pjesa tjetr e kontinentit. Gjerat shkojne zvarre dhe e kaluara historike luan nje rrol te randesishem ketu.
    E pse beheni kaq mendjengushte ,dhe mendon se feja eshte ajo qe stagnon nje popull te zhvillohet ekonomikisht...

Me sa e di une qe feja perkundrazi e nxit njerzmin te perparoj dhe te zhvillohet ...

Tash qeshtja e dubait...nuk eshte e vertet se Dubai mbahet kryesisht nga Nafta...sipas nje zyrtari te Dubait...ekonomia e dubait ka interes me pak se 30% prej Naftes...duke aluduar se Turizmi eshte ai qe e mban Dubain...

me t*mira

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    A eshte islami i demshem per Shqiperine?ka qene dhe eshte,ne nuk jemi nje popull qe praktikojme fene,por vete fakti qe ka nje prezence islamike tek ne,nuk eshte i pelqyeshem,ne jemi pjese e kontinentit,dhe nuk na duhen kultura te erdhura nga Shkretetirat e lindjes,ne kemi kulturen tone teper te lashte.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387
    Te kemi te kjart edhe nje gje ,Se bota Arabe eshte ne Invazion Ekonimik momentalisht ,dhe e tere bota perendimore i ka kthyer syt dhe intereset ekonimike kah Lindja...

Sipas experteve ekonomik ,bota arabe parashifet te jetë nje superfuqi ekonomike,gjithmon duke u bazuar ne pasurin natyrore "Nafta"qe kan,dhe gati qdo shtet i lindjes ka dalje ne det,kjo e bene qeshtjen edhe me reale...

Te mos harrojm se po te mos ishte Banka Arabe ta financoj/donacion me 300.ooo.ooo milion euro apo dollar qeverin shqiptare ,ne projektin e madh te Atostrades Durres- Kukes ,Kishte me stagnu puna ...

te mos flasim sumbyllurazi dhe te jemi falenderues...dhe keshtu behemi popull perparimtar..

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Per Shqiperine dhe gjith Shqiptaret nuk ka qene dhe nuk eshte i demshem as Islamizmi e as ndonje fe tjeter. Dhe kete Shqiptaret e kane treguar shume mire ne bashkjetesen midis feve te ndryshme pa konflikte. Madje, na kane zili te gjithe vendet e tjera per tolerancen fetare qe na karakterizon ne Shqiptareve. Dhe ketu po mar shkas te jap pergjigje dhe per nje teme tjeter ketu ne forum, pasi hyrja ime aty eshte ndaluar tashme. Me tolerancen fetare Shqiptaret kane treguar qe jane Shqiptare ne rradhe te pare, vellezer midis njeri-tjetrit, pastaj ne fene gjejne qetesine shpirterore.

Persa i perket prapambetjes se Shqiperise, eshte e dukshme dhe nuk mund ta mohoje askush se ketu ka patur ndikim paresor izolimi ne Komunizem e aspak perkatesia fetare. Nqs do te shkojme ne kohen e qeverisjes se Ahmet Zogut si Kryeminister, President edhe si Mbret, do te shikojme se forma e qeverisjes ne vendin tone ia kalonte shume vendeve te tjera persa i perket organizimit politik e qeveritar. Kur ne kishim nje qeverisje demokratike ne kete kohe, shume nga vendet e europes ishin monarki absolute. Besoj se e kuptoni termin "Monarki Absolute". Ne kohen e mbretit Zog, Shqiptaret leviznin kudo neper bote me nje pasaporte te thjeshte. Pra kemi dhe levizje te lire te njerezve. Dhe ne ate kohe shkalla e myslimanizmit ne Shqiperi ishte po kjo qe eshte sot, per te mos thene se ishte dhe me e larte.

Pra, nga kjo rezymje e shkurter, del qe islamizmi nuk e ka penalizuar Shqiperine ne ndonje aspekt te veçante. Ajo qe ka demtuar Shqiperine ka qene sistemi totalitar, ashtu siç ka penalizuar dhe shume vende te tjera te lindjes.

Per aq kohe sa Islami eshte prezent ne trojet tona, ne do jemi gjithmone llumi i Europes
    Doja tu beja nje kerkese moderatoreve perkates qe te hiqej kjo fjali nga postimi i pare ne kete teme, pasi eshte nje fjali qe nxit perçarjen fetare dhe nuk i sherben askujt. Ne nuk kemi qene, nuk jemi e as do te jemi llum i europes, ashtu siç pretendojne komshinjte tane. Ne jemi vendi me i lashte i europes, duke filluar qe nga pellazget e deri ne ditet e sotme. Dhe njehere po e them, qe perkatesia fetare nuk na ka penalizuar asnjehere dhe as qe do te na penalizoje. Dhe, do kerkoja nga juve mos te nxisni me te tilla perçarje, pasi jane keto qe mund te na penalizojne e jo perkatesia jone fetare. Ne nuk e perdorim fene per tu identifikuar si komb, ne e perdorim fene per te gjetur qetesine shpirterore tonen. Dhe, koha ka treguar qe ata vende qe kane perdorur fene per identitetin e tyre Kombetar, ata kombe jane penalizuar nga perkatesia e tyre fetare.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin

Te mos harrojm se po te mos ishte Banka Arabe ta financoj/donacion me 300.ooo.ooo milion euro
    nga numrat merr vesh ti!!!apo futja tja fusim,ca boni me jaho nuk lat gjo pa tepruar,me ato lek qe thu ti do ishte cdo Shqiptar nje bill gates
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin
    Te kemi te kjart edhe nje gje ,Se bota Arabe eshte ne Invazion Ekonimik momentalisht ,dhe e tere bota perendimore i ka kthyer syt dhe intereset ekonimike kah Lindja...

Sipas experteve ekonomik ,bota arabe parashifet te jetë nje superfuqi ekonomike,gjithmon duke u bazuar ne pasurin natyrore "Nafta"qe kan,dhe gati qdo shtet i lindjes ka dalje ne det,kjo e bene qeshtjen edhe me reale...
    More djale...nuk eshte nafta pasuria e vertet e nje populli por njerzit ,kultura qe ata kane.Nafta shekullin qe vjen ka rezik te mbaroje plotesisht nqs vazhdohet me kete ritem konsumi.Ca do bejne arabet atere ? Do kthehen ne puthadoras te perendimit se sdo kene as ca ti bejne leket....sdo kene te hane ne mes te shkretetires dhe leket sic i erdhen,ashtu do tju ikin se cdo produkt importohet, cdo e mire materiale importohet, cdo risi teknologjike duhet ta importojne se deri tani vete dine vetem te dredhin cigare....Perendimoret nuk jane budallenj jo..sic po ja u japin leket tani per naften,ashtu kane per ti zhvatur me vone
    Jane nje popull i prapambetur dhe pa gusto qe leket qe kane sdine as si ti prishin.Dubai eshte nje nga vendet me te shemtuara nga ana arkitektonike mor cun! Kane bere vetem nje xhungel gratacelash....dhe ato te gjitha te ndertuara nga arkitekte perendimore se po te qe per arabet...aha!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Diesel Industry : 04-03-2008 më 08:27
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Per Shqiperine dhe gjith Shqiptaret nuk ka qene dhe nuk eshte i demshem as Islamizmi e as ndonje fe tjeter.
    Vertet? Hidhi nje sy hartes se Shqiperise dhe me thuaj sa % e ortodokseve dhe katolikeve mbeten jashte kufijve te shtetit shqiptar dhe sa % e myslimaneve? Nqs te ka rene rasti te lexosh ndonjehere historine e Shqiperise, duhet ta dije tashme se shqiptaret ishin kombi i fundit ne Ballkan qe ndermori nje rilindje kombetare, pra qe formoi identitet kombetar dhe shtet, dhe kete e bene Rilindasit kristiane qe e mesuan kete prej kombeve te krishtere ne rajon. Shqiperia me renien e perandorise Osmane, ishte shteti me i vobekte ne Europe, fale kultures islame qe e alienizonte ate me cdo komb tjeter Europian. Ne perfituam vetem nga mosqenia sllave, e cila na siguroi mbeshtetjen e AustroHungarise anti-Ruse.

Persa i perket prapambetjes se Shqiperise, eshte e dukshme dhe nuk mund ta mohoje askush se ketu ka patur ndikim paresor izolimi ne Komunizem e aspak perkatesia fetare. Nqs do te shkojme ne kohen e qeverisjes se Ahmet Zogut si Kryeminister, President edhe si Mbret, do te shikojme se forma e qeverisjes ne vendin tone ia kalonte shume vendeve te tjera persa i perket organizimit politik e qeveritar. Kur ne kishim nje qeverisje demokratike ne kete kohe, shume nga vendet e europes ishin monarki absolute. Besoj se e kuptoni termin "Monarki Absolute". Ne kohen e mbretit Zog, Shqiptaret leviznin kudo neper bote me nje pasaporte te thjeshte. Pra kemi dhe levizje te lire te njerezve. Dhe ne ate kohe shkalla e myslimanizmit ne Shqiperi ishte po kjo qe eshte sot, per te mos thene se ishte dhe me e larte.

Pra, nga kjo rezymje e shkurter, del qe islamizmi nuk e ka penalizuar Shqiperine ne ndonje aspekt te veçante. Ajo qe ka demtuar Shqiperine ka qene sistemi totalitar, ashtu siç ka penalizuar dhe shume vende te tjera te lindjes.
    Ahmet Zogu se pari ndertoi nje shtet europian, pra nje shtet sipas modelit te shoqerive te krishtera. Ahmet Zogu u lidh fort me Italine e krishtere, u martua me nje te krishtere, dhe djalin e pagezoi si te krishtere. Ahmet Zogu e orientoi shqiperine totalisht drejt kultres se krishtere (perendimit), dhe goditi veset orientale te shoqerise shqiptare.

Sistemi totalitar erdhi ne 1945, po perpara saj, perse Shqiperia ishte e fundit ne cdo fushe te jetes, aq sa quhej edhe "shrehje gjeografike" nga perendimoret. Shqiptaret ishin 99% analfabete, kur nuk ishin nen komunizem, aplikonin nje sistem jete mesjetar kur nuk ishin ne komunizem, shqiptaret ishin nje bashkesi fisesh dhe sektesh fetare e kulturore seicili ne hesap te vet kur nuk ishin nen komunizem, levizjet separatiste ne Shqiperi si Republika e Mirdites ndodhi pikerisht kur shqiptaret nuk ishin nen komunizem, shqiptaret nuk kishin shkolla, universitete, ushtri, etj kur nuk ishin nen komunizem. Pra ma shjego ti mua o gjeni, sesi u demtua entiteti dhe shtet-formimi shqiptar nga sistemi totalitar?

Por mbi te gjitha sistemi totalitar ishte ZGJIDHJA JONE. 50 vjet nuk eshte rregjistruar asnje proteste, asnje levizje anti-komuniste qe i kalonte 50 vete ne Shqiperi. Dhe statistikisht komunzimi persekutoi me shume te krishtere, si % sepse komunizmi si sistem ka qene me i papranueshem ne zonat e krishtera te Shqiperise.
    Sistemi totalitar zuri vend kaq fort dhe kaq dhunshem si askund tjeter ne Europe, fal kultures dhe mendesise sone islame (barbare qe e pranonte barbarizmin komunist), kaq te huaj nga stili perendimor e i krishtere i jetes, dhe nga mendesia e botekuptimi i tyre. Komunzimi dhe islami jane dy teori qe kane ngjashmeri praktike. Islami predikon vellazeri mes besimtareve pa dallim, dhe kerkon njehesimin e kulturave te kombeve islamike, si dhe predikon zhdukjen e nacionalizmit si nocion nga te gjithe besimtaret. Komunizmi na vellazeroi me sllavet per ca kohe, por edhe islami te ben ti thuash serbit "vella mysliman" nqs serbi do besonte ne islam.

Ne nuk kemi qene, nuk jemi e as do te jemi llum i europes, ashtu siç pretendojne komshinjte tane. Ne jemi vendi me i lashte i europes, duke filluar qe nga pellazget e deri ne ditet e sotme. Dhe njehere po e them, qe perkatesia fetare nuk na ka penalizuar asnjehere dhe as qe do te na penalizoje. Dhe, do kerkoja nga juve mos te nxisni me te tilla perçarje, pasi jane keto qe mund te na penalizojne e jo perkatesia jone fetare. Ne nuk e perdorim fene per tu identifikuar si komb, ne e perdorim fene per te gjetur qetesine shpirterore tonen. Dhe, koha ka treguar qe ata vende qe kane perdorur fene per identitetin e tyre Kombetar, ata kombe jane penalizuar nga perkatesia e tyre fetare.

Ti duhet te marresh njehere rrugen per ne bote o trim, perpara se ti besh qejfin vetes me keto perralla. Me thuaj pra nje fushe qe Shqiperia dhe shqiptaret jane te parafundit? A e ke idene qe edhe malet e Gjirokastres mbajne emra sllave, ashtu si 90% e krahinave dhe zonave shqiptare (emra sllave dhe greke), c'ka tregon qarte nje vdekje totale kulturore?

A e ke idene qe ne Kosove shqiptaret nuk vertetojne dot autoktonine e tyre sepse zhduken cdo gjurme te kultures te te pareve te tyre te krishtere, dhe ia falen ate Serbit. E sot pretendojme ne se kishat serbe jane ne fakt Shqiptare? A e ke idene se e gjithe kultura shqiptare deri nga 1880 eshte 100% e krishtere dhe se nuk ka thuajse absolutisht asnje kontribut te myslimaneve shqiptare per ate komb? A e ke idene qe shqiptaret ne diaspore shkojne falen neper kisha Greke, apo Italiane, apo Kroate apo neper xhami magjypesh sepse nuk kane nje bosht kulturor qe ti bashkoje e keshtu edhe ata te ndertojne objektet e tyre te kultit dhe ato shpirterore? A e ke idene se besimatert myslimane shqiptare nuk falen dot ne shqip, dhe kudo qe shkojne neper xhamia cdo gje eshte vetem arabisht, pra nje goditje e paster e kultures shqiptare? A e ke degjuar ndonjehere hoxhen ne Tirane tia mbaje kenges ne Shqip, apo dje ke ardhur nga Marsi ti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 04-03-2008 më 15:52

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    A e ke idene qe ne Kosove shqiptaret nuk vertetojne dot autoktonine e tyre sepse zhduken cdo gjurme te kultures te te pareve te tyre te krishtere, dhe ia falen ate Serbit.
    A ka njeri qe din te thone per ndonje leter ose dicka qe eshte shkruajtur gjate kohes se roberise 500 vjecare ne keto troje? Di per Bogdanin, Budin dhe Gjeçovin,qe per fat te keq ka edhe asi shqiptaresh qe duan ti bejne serb( per shkaqe fetrare) duke mos kuptuar se kjo shkon ne favor te serbit.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Nqs te ka rene rasti te lexosh ndonjehere historine e Shqiperise, duhet ta dije tashme se shqiptaret ishin kombi i fundit ne Ballkan qe ndermori nje rilindje kombetare, pra qe formoi identitet kombetar dhe shtet, dhe kete e bene Rilindasit kristiane qe e mesuan kete prej kombeve te krishtere ne rajon.
    Po te jap nje pergjgije te shpejte persa i perket vetem citimit qe kam bere sepse nuk kam shume kohe te hyj me detaje tani. Kur te vij me vone ose neser do te ta jap pergjigjen dhe per te tjerat.

Rilindasit, ose shumica e tyre, eshte vertetuar qe kane qene Masone e nuk i kane perkatur as fese katolike, as asaj myslimane e as ort'hodoksise. Duke filluar nga Ismail Qemali, Naum Vegjilharxhi, Faik Konica, vellezerit Frasheri e shume emra te tjere te njohur, per te cilet eshte vertetuar qe kane qene Masone, nga dokumentat qe jane shfaqur se fundmi nga ky urdher.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 06-03-2008 më 03:36
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Faqja 2 prej 119 FillimFillim 12341252102 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  3. Mocioni, Berisha flet për gjithçka, por jo për Fazlliç
    Nga njemik në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 19-12-2008, 10:44
  4. Historia E Perhapjes Se Islamit Ne Bote
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 05-06-2005, 06:58
  5. Islami dhe Nacionalizmi
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-05-2005, 15:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •