Postuar mė parė nga
Gostivari_usa
Po pse more Fisnik Vellau kerkon ti te mbyllet kjo teme ?!!! Mos valle pasi qe nuk don qe dijetareve te tu tu dali ne shesh e verteta?!!
Fatkeqesisht jane edhe dijetaret e mije keta , por une e ti dallojme ne shpirt.
Une kam shpirt rebel, e ti , kete e di ti ma mire, por nese pret qe edhe une si puna jote ne menyre te verbert te besoj cdo gje qe e thuajne dijetaret, e ke gabim.
Keta dijetaret ndoshta mund te dine ma mire fene se une e ti, por ta garantoj qe te llogjikuarit e kane shum me te dobet se une e ti, andaj ta kesh te qarte, une nuk ve nen kantar dinin e imanin e tyre, se e di qe kane , po ve ne kantar llogjiken e tyre, qe shpesh here kam verejtur qe sipas llogjikes se tyre na del se veriu na gjendet ne jug.
Sa i perket Ibn Temijes, Buhariut etj etj, keta zotni nuk jane pejgamber dhe nuk jane as Zotra. Duke pasur parasysh se jane vetem njerez si puna jote dhe e imja, atehere nese jemi te sinqerte me veten tone , duhet te pranojme se edhe keta dijetar ashtu si puna jone sot, nuk kane qene imun ndaj gabimeve!!!
Neve gabojme , edhe ata kane gabuar.
Lete te dijet ana mban se VETEM ALLAHU NUK GABON - VETEM KURANI ESHTE I PASTERT NGA GABIMET!
Andaj Fisniku student , duke pasur parasysh kete fakt neve duhet te jemi te hapur ne debat kur del dikush dhe thot " Mendoj se filan dijetari e ka pasur gabim" e jo kete dijetar te ri ta quajme te pa fe dhe armik te fese islame.
Mos haro se edhe shkenca eshte zhvilluar ne kete menyre. Njutoni, persosi ligjin e Galileut nga gabimet qe kishte aty , Ajnshtajni persosi ligjin e Njutnit, duke e vertetuar se ligjet e Njutnit vlenin vetem per kushtet Tokesore!!! Cfar duheshte te bente shkenca?!! Ti mohonte keto njohuri te reja ?!! Ti thoshte Njutnit " Se ti e shan Galileun dhe e renon teorin e tij ?!!" Ose mos valle do te duheshte shkenca te refuzonte njohurit qe solli Anshtajni?!!
Ketu ekziston nje paralele, per derisa Perendimi mbaret nga brezat e ri, me nje fjale mund mund te marri fryme pa punen e brezave te rinje, Lindja nga ana tjeter mvaret krejtesisht nga puna e gjeneratave te vjetra ( antike ) dhe cdo ide te re e shkel me dhune.
Thua se krejt keto qe folen per dijetart jane genjshtra , por Fisnik , nuk behet fjale per nje rast , behet fjale per shum "genjshtra" te tilla qe u atribohen dijetareve dhe fetvave te tyre. A te gjitha jane genjshtra ?!!! Akuzon se keto "genjshtra" burojkan nga Shijat !!! Pse more vlla shijat a nuk e kan frike Allahun ah ?!! Sa di une, per here te fundin kur kam verejtur menyren se si besojne shijat, per bese , edhe ata ne Allah besojshin ( ndoshta pak ndryshe nga une e ti - por prap se prap ne Allah po besojne ).
Pastaj thua .
Po mire mor Fisnik a nuk te shkon ndonjehere nder mend te thuash dale pak keta njerez ndoshta po folin te verteten dhe une ju them te mos transmitojne genjshtra?!!
Eshte shum veshtire me etiketur dike se genjen dhe ne te njejten kohe nuk ke argumenta te vertetojsh genjeshtren e tij.
Me respekt Gostivari_usa
P.S." Bari leviz, ere nuk ka, ka dicka aty"
Krijoni Kontakt