Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 50
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-08-2007
    Postime
    146
    S/alejkum, vėllezėr , … ju pershendes te gjthve duke ju lajmeruar se per here te par mar pjese ne kete web , andaj kerkoje falje se ja nisa nga ky kend .
    Nga e gjitha ato qe lexova dhe qe me terhjek vemendjen ishete pjesa mbi : “Dijetaret tane dhe fetwat e tyre !! “ .
    Po, sa I perket ketije dijetari “ te shekullit ” (Bin Bazit) atij i eshte pershkruar ashtu sistemin diellor , gjithsesi edhe per token se eshte e shesht, ai I gjori ka lenguar nga te pamurit ,andaj dhe nuk ka pas mundesi vet ta shoh te verteten, ngase ai (Bin Bazi) ka qen I verber (qor) ne te dy syt . Andaj nuk duhet humbur shume energji per deklaratat fetvat e Ibn apo Bin Baz’it kan qene apo jot e sakta .
    Tė nderuar , ketu para vehtes e kam librin ne gjuhen boshnjakishte me titull : “ Vehabizam / selefizam “, 215 faqėshe nga Hasan Ali Sekaf , botuar nė Sarajevė 2005., ku ne faqen 197-te nder tjerat eshte faksimili i kopjuar nga origjinali arabisht tre (3) faqeshe shkrun per nje mesazhi te Bin Usejminit (trashegimtarit te Bin Bazit), ku deshmon (fjalet e bin bazit) se TOKA eshte e rafsht e para dhe me tej thot se TOKA nuk rrotullohet rreth DIELLIT por eshte e kunderta e saj ! Ne te jane edhe keshillat dhene profesoreve te gjeografis…,libri eshte botuar me 1998, vit ne arabi !

Selam
    Faruk9

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Rapsod sinqerisht jam munduar te gjej material mbi kete qe thua ti qe paska ndryshuar poziten e tij rreth Tokes, deri me sot nuk e kam hasur.
    Si do qofte nese eshte e vertete , atehere eshte nje lajm i mire.
    Me Respekt Gostivari_usa
    O Gostivar!

Sille fetvan e Shehut ketu le ta shohin te gjithe.

Si kusht:

- Vendin e marrjes se saj.

Allahu te udhezofte

Faleminderit

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Alekujm Selam o faruk9

Kjo qe thua ti nuk eshte asgje tjeter, pervec se genjeshter jotja, ose e atyre qe kane shkruajtur librin.adli ka sjell fakte te shejhut, kurse ti flet me libra te perkethyer

Allahu te udhezoft ju qe futeni me keta nicka te rinj, sa per te shfryr epshtin tuaj,

selam alejkum epshtor
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga altin55 : 10-02-2008 mė 09:46
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga faruk9 Lexo Postimin
    S/alejkum, vėllezėr , … ju pershendes te gjthve duke ju lajmeruar se per here te par mar pjese ne kete web , andaj kerkoje falje se ja nisa nga ky kend .
    Nga e gjitha ato qe lexova dhe qe me terhjek vemendjen ishete pjesa mbi : “Dijetaret tane dhe fetwat e tyre !! “ .
    Po, sa I perket ketije dijetari “ te shekullit ” (Bin Bazit) atij i eshte pershkruar ashtu sistemin diellor , gjithsesi edhe per token se eshte e shesht, ai I gjori ka lenguar nga te pamurit ,andaj dhe nuk ka pas mundesi vet ta shoh te verteten, ngase ai (Bin Bazi) ka qen I verber (qor) ne te dy syt . Andaj nuk duhet humbur shume energji per deklaratat fetvat e Ibn apo Bin Baz’it kan qene apo jot e sakta .
    Tė nderuar , ketu para vehtes e kam librin ne gjuhen boshnjakishte me titull : “ Vehabizam / selefizam “, 215 faqėshe nga Hasan Ali Sekaf , botuar nė Sarajevė 2005., ku ne faqen 197-te nder tjerat eshte faksimili i kopjuar nga origjinali arabisht tre (3) faqeshe shkrun per nje mesazhi te Bin Usejminit (trashegimtarit te Bin Bazit), ku deshmon (fjalet e bin bazit) se TOKA eshte e rafsht e para dhe me tej thot se TOKA nuk rrotullohet rreth DIELLIT por eshte e kunderta e saj ! Ne te jane edhe keshillat dhene profesoreve te gjeografis…,libri eshte botuar me 1998, vit ne arabi !

Selam
    Faruk9
    Me vjen keq vetem nga ai selam qe ti jep, por ne moment me vijne ne koke disa argumente qe te vertetojne te te si ti je i verber(pa dije).
    Me te vertet Shejh Bin Baz nuk shikonte, por dija e tij i ka dhene shikim ketij ymeti.

Argumentat qe ti sjell jane te atij boshnjakut, kurse une kam perpara librin e Shejh Bin Bazit ne gjuhen e tij, VELLIMI NENTE FAQA 226 - 229.. Lexoje se cfar thote.
    Po u more me mendimet e tjeterit verbohesh ne kete bote dhe ne boten tjeter.

per cfar do ndihme jam gati
    Allahu te udhezoft

Faleminderit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Vellezer

Po shikoj qe disa fitnexhinj sektar kerkojne te hedhin balte mbi dijetaret qe ndjekin Kuranin dhe Sunetin e Profetit.

Me duhet te sqaroj, edhe pse po prisja nderhyrjen e ketyre fitnexhinjeve, na doli nje tjeter qe me "argumentat " e tija te verbeta kerkon te baltosi Shejh Bin Bazin. Ku vet Shehu ka mohur trillimet qe i jane bere.

Ne librat e fetvave te tija, vellimi 9, faqa 228, shehu thote:

كما أني قد أثبتُّ في المقال فيما نقلتُه عن العلاَّمة ابن القيم رحمه الله ما يدل على إثبات كروية الأرض .

أما دورانها فقد أنكرته وبيَّنتُ الأدلة على بطلانه ، ولكني لم أكفِّر من قال به ، وإنما كفَّرتُ من قال إن الشمس ثابتة غير جارية ؛ لأن هذا القول مصادم لصريح القرآن الكريم والسنَّة المطهرة الدالَّين على أن الشمس والقمر يجريان …أ.هـ

" مجموع فتاوى ومقالات الشيخ ابن باز " ( 9 / 228 ) .

" E kam pohuar ne artikull ate qe percillet ndaj Ibn Kajim - Allahu e meshirofte- per formen sferike te tokes. Kurse per rrotullimin e saj e refuzoj, te cilen e kam qartesuar me argumenta, por une nuk e kam thene kufer(mohim) per ate qe thote rrotullohet. Kame thene eshte kufer(mohim) kush thote se djelli nuk rrotullohet, sepse kjo thenie bie ndesh me Kuranin dhe Sunetin e paster te Profetit.

Permbledhja e fetvave te Shejh Bin baz
    Vellimi 9. Faqa 228

Shpresoj te mbyllet ky kapitull i fitnexhinjeve sektar.

faleminderit

HUNDLESH Maska e altin55
    Anėtarėsuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Allahu e meshirof shejhun e nderurar

Allahu ne kuran thote qe djelli rotullohet, kjo eshte e vertet shkencore e pa mohueshme

Lus Allahun ti udhezoj muslimanet
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Argumentat qe vertetojne rrotullimin e Diellit

55:5. Dielli dhe hėna udhėtojnė sipas njė pėrcaktimi tė saktė.

39:5. ... Ai nėnshtroi diellin dhe hėnėn, qė secili lėviz deri nė njė afat tė caktuar, pra Ai ėshtė ngadhėnjyesi, mėkatfalėsi.

36:38. Edhe Dielli udhėton pėr nė kufirin e vet (nė cakun pėrfundimtar). Ai ėshtė (udhėtim) pėrcaktim i ngadhėnjyesit, tė dijshmit.
    36:39. Edhe Hėnės i kemi caktuar fazat (pozicionet) derisa tė kthehet nė trajtėn e harkut (rrem i hurmės sė tharė).
    36:40. As dielli nuk mund ta arrijė hėnėn, e as nata paraditėn po secili noton nė njė galaktikė.

35:13. Ai ėshtė qė zgjat natėn nė pjesė tė ditės dhe e zgjat ditėn nė pjesė tė natės, i nėnshtroi diellin dhe hėnėn qė secili lėviz (udhėton) deri nė afatin e caktuar. Ky ėshtė All-llahu, Zoti juaj, i tėrė sundimin ėshtė i Tij, e ata qė i lutni nė vend tė Tij, nuk posedojnė as sa njė cipė (e hurmave, fije).

25:45. A nuk e sheh se si Zoti yt e zgjati (andej e kėndej) hijen, e sikur tė kishte dashur do ta linte nė njė vend, pastaj diellin e bėmė rrėfyes tė saj.

50:39. Po ti (Muhammed) me durim pėrballo atė qė ata tė thonė, para lindjes sė diellit dhe para perėndimit madhėro me falėnderim Zotin tėnd.

Allahu na udhezoft

faleminderit

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar mė parė nga faruk9 Lexo Postimin

Selam
    Faruk9
    Hasan sekafi eshte mashtrus dhe per kete deshmon dhe Shejhu jone i nderuar Abdul Kadir Arnauti (Allahu e meshirofte) dhe betohem ne Allahun qe e kam degjuar me veshet e mi kur Shejhu flet per Hasan sekafin si kunder pergjigje per librin qe ky kishte shkruar kundra Nasirudin Albanit.

p.s biles disa qe bejn si nxensa dijesh ketu dhe si talebe , shpesh here kan sjelle shkrimet e mashtrusit Hasan sekaf.
    .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga only truth Lexo Postimin
    Pershendetje Gostivar.

Per mua nuk jane edhe aē problem i madh keto ēka i ke cek ti me siper ,mendoj se ka gjera me te medha qe ne duhet te merremi kur vijn ne pyetje dijetaret e arabise saudite.

Do te duhej te beheshin disa tema te veēanta per lexuesit qe ta dinin se si behen fetwat a duhet te pranohen te gjitha fetwat e gjera te tilla.

Diēka ēka nuk po mundem me e kuptuar jane politikat qe po zhvillohen ne arabine saudite ku marrin pjese edhe dijetaret e saj .

Me sa di une nuk kam degjuar ndonjehere kritike drejtuar qeveritarve te arabise saudite ;
    Nuk po mundem me i kuptuar fetwat e disave a vlejn per te gjithe njesoj ,edhe per mbretin, princin ,ministrin e deri tek anetari ma i vogel i shoqerise.

Ka disa fetwa qe ju drejtohen popullit ne menyra te ndryshme per ndalesen e disa gjerave por kur vijn t'ju thojn te njejta gjera edhe mbreterve atehere ndryshojn gjerat.

Jane qeveritaret e arabise saudite qe merren me bixhoz ,me banka te ndryshme boterore , bejn dollovere me miliarda dollare , pasurine qe e fitojn dhe eshte e popullit e shfrytezojn ne menyra te ndaluara (per luxet e tyre) edhe askush nga dijetaret e arabise nuk i kritikon perkundrazi vetem thurrin lavde per ta.

Pse disa dijetar nga arabia bejn fetwa se nuk ben te bashkepunohet me pjestart e tjera feve kurse i mshelin syte para bashkepunimit te qeveritarve te tyre.

Ne qofte se dini tregoni edhe per luften ndermjet Al Qaides dhe arabise saudite.
    Bin ladeni nuk po i pranon amerikanet ne arabi kurse dijetaret atje po i pranojn.

Bin ladeni eshte kunder saudve kurse dijetaret jane me saudet .
    Dijetaret e arabise nuk po i pranojn vetvrasjet qe po i ben Al Qaida , nuk po i pranojn edhe mbytjet e muslimanve nga Al Qaida.
    Jane tubuar disa njerez qe njehere marrin fetwa nga arabia saudite e njehre nga Al Qaida . Kjo le per te kuptuar shume.

Kush dini per me i treguar ma mire kto gjera .
    Only_truth , jam plotesisht dakort me mendimin tend, ne fakt kete edhe une kam dashur te shprehi ne postimet e mija.
    Fakti qe ne publik qarkullojne disa fetva jo te qarta ka te bej drejt per se drejti me politiken.
    Te krijohet pershtypja qe dijetaret keto fetva nuk i sjellin nga deshira e tyre, por nga presionet e ndryshme politike.
    Nje numer i mire i ketyre fetvave me shum ju ndimojne pushtetareve se sa popullit.
    Por si do qe te jete ate qe dua te them une eshte se nuk duhet te besohet nje fetva vetem pse e ka thene nje sheik ose nje myfti xhamie.
    Neve fort mire e dine se 90% e udheheqesve fetar neper xhamia mezi kane kryer shkollen e mesme dhe te njejtit tani po sjellin ligje fetare dhe nga ana tjeter as qe i dine personalisht ligjet natyrore.
    Sa per info interesojuni per jeten intelektuale te udheheqesiet te meshiatit islamik ne Maqedoni, eshte i Gostivarit njeriu ( nese nuk e kane ndruar deri me tani).
    Kam lexuar ne internet, psh autori qe ka sjellur ate fetven qesharake per lojen e fudbollit , ajo fetva nuk eshte pranuar e ligjshme nga kreu islamik ne Arabine Saudite dhe nga ana tjeter kreu islamik tani kete njeri e ka futur ne listen e njerezve per perngjekje penale.
    Te krijohet pershtypja se secili me pak pozite eshte ne gjendje te sjelli fetva.
    Andaj mendoj qe duhet te tregohemi me te pjekur kur behet fjale per fetvat dhe pranimn e tyre si te verteta.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Robi i All-llahut
    Anėtarėsuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Nė Itali
    Postime
    1,774
    Selam alejkum or vėlla Gostivar.Nė rastėse mund tė na tregosh t'i parsonalisht nga cili dijetar i mer fetvatė,mbasi fetvatė e Shehut Ibn Bazit (rahimullah) po na i kundėrshton me kėmbėgulje.Ku shumica e dijetarėve tė hakut nuk e kanė bėrė njė gjė tė tillė.Dhe nė rastėse pranon kėshilla po ta jap njė:"Mundohu pėr tė mirėn e Islamit,ndihmoje vėllaun tėnd jo me fyerje por me kėshillė,(natyrisht me argument nga Ku'rani dhe suneti)dhe jo nga kundėrshtarėt e dijetarėve tė njohur".Pra ki kujdes dhe mos ofendo se nė rastėse je ndjekės i fesė islame dhe ke frikė All-llahun mos u sill nė kėtė mėnyrė me dijetarėt e hakut.Pranoje kėtė qė ta them si kėshillė dhe mos e mer si ofendim,se vėllau yt nuk don tė ofendon askėnd dhe jeni tė meshirshėm ndaj njėri tjetrit nė rastėse doni qė edhe ju dikush t'ju mėshirojė.
    Selam alejku we rahmetullah we berekatuhu.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Robėrit E Zgjedhur
    Nga faruk9 nė forumin Komuniteti bektashi
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-12-2008, 14:45
  3. Pėrgjigje: 120
    Postimi i Fundit: 29-06-2007, 09:52
  4. Dijetaret dhe Mendimtaret ---- * Albislam.com
    Nga ILyrium nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 16:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •