Close
Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 144
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Orion Spur
    Postime
    43
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Ti ke nje te kuptuar te gabuar per besimin, sepse po te dish qe karrigja mund te te mbaje atehere ti beson qe ajo te mban dhe keshtu ti ulesh mbi kete karrige cfaredo.
    Keshtu eshte edhe me besimin ai bazohet ne fakte dhe jo ne ndjenja dhe ti mund ti dish faktet dhe pastaj e kupton se mund ti besosh dikujt.
    ]Psh une e di kush eshte Jezusi dhe e di qe Ai ka egzistuar dhe padyshim qe ato qe ka thene jane te verteta dhe padyshim Ai nuk me ka zhgenjyer asnjehere dhe prandaj une i besova Atij sepse Ai me premtoi dhe e mbajti premtimin.
    Ky eshte besimi im.
    Nese une e di qe karrigeja me mban une e DI qe karrigeja me mban dhe nuk besoj. Une e di qe karrigeja me mban sepse une e provoj ate, ndersa ai qe e beson qe karrigeja e mban dhe nuk e provon, ai nuk e di me te vertete nese ajo karrige e mban por vetem deshiron te besoj verberisht (pa e provuar) qe ajo karrige e mban.
    Ky eshte dallimi midis te besuarit dhe te diturit.
    Besimi (i yt apo i kujt do tjeter) nuk mund te bazohet ne fakte por ai eshte thjesht besim. Dicka qe bazohet ne fakte eshte fakt, eshte njohje.

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ska fjale per komente.

Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Ti ke nje te kuptuar te gabuar per besimin, sepse po te dish qe karrigja mund te te mbaje atehere ti beson qe ajo te mban dhe keshtu ti ulesh mbi kete karrige cfaredo.
    Keshtu eshte edhe me besimin ai bazohet ne fakte dhe jo ne ndjenja dhe ti mund ti dish faktet dhe pastaj e kupton se mund ti besosh dikujt.
    ... gabim, ulu, 4 !
    Pergjigja e sakte:
    Letra drejtuar Hebrenjve, kapitulli 11
    "Me ane te besimit ne kuptojme se bota eshte ndertuar me fjalen e Perendise, sa qe ato qe shihen nuk u bene prej gjerave qe shihen."
    Edhe vargjet ne vijim pershkohen nga e njejta ide.
    Pra besimi, ne kete aspekt ka lidhje me dukuri qe nuk shihen, ne te kundert nuk ka pse te quhet 'besim', pavaresisht se per cfare dhe ne cfare beson.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ore do i pergjigjet ndonjeri pyetjes qe eshte ne fillim te temes?
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Meqe ra fjala se mu kujtua nga titulli...

A ben dot Zoti nje Zot tjeter po aq te fuqishem sa vete ai?

sa shum kerkon njeriu!

Citim Postuar mė parė nga drity Lexo Postimin
    Kush e krijoi zotin?

Kujt ja ma sumka te debatoje mbi kete teme?
    persa i perket? Zotit Ai eshte i pari pa fillim, dhe i fundit pa mbarim.
    nuk e kuptoj perse njerezit kerkojn ti japin shpjegim disa gjerave qe nuk ja ka dhen as qe do ti jape njeri persa kohe qe bota do te egzistoj. Ka qen nje here nje njeri qe kerkonte te shikonte Zotin. keshtu thonte ai, un nuk e besoj Zotin derisa ta shoh me syt e mi ate. keshtu i thoshte te gjitheve qe takonte. i shkojn ne vesh keto fjal nje dietari, dhe shkon tek ky njeri. e dietari i thot qe ne nuk mund ta shikojm dot zotin se nuk jemi aq te larte sa ta shikojme ate. ky njeri kembengul aq shum sa e merzit kete dietarin. ky dietari merr nje gur dhe ja can koken ketij njeriu. ky njer shkon tek organet e drejtsis, dhe me njerin prej tyre shkojn tek dietari . dhe thot perse ja cace koken ketij njeriu, ky thot: nuk ja kam car, ky ateisti thot qe me dhem shum koka e dietari ateher i thot qe un nuk shoh gje qe ty te dhem koka. matrego dhimbjen tek dora qe ta besoj.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Sipas doktrinave fetare monoteiste(me ato politeiste ndryshon puna) zoti nuk ka as fillim dhe as mbarim dhe as nuk eshte i lindur,ai eshte eternal.ok.por pse mos jete universi keshtu?as fillim dhe as mbarim,dhe as i lindur,nje univers oshilant,qe krijohet dhe rikrijohet vetvetiu ne infinit(big bang and big crunch),pra vete universi te jete zoti.nje lloj panteizmi ky.
    ose nje seri universesh paralele,realitetesh paralele,ne infinit.matematikisht eshte e mundur
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga shkencari Lexo Postimin
    persa i perket? Zotit Ai eshte i pari pa fillim, dhe i fundit pa mbarim.
    nuk e kuptoj perse njerezit kerkojn ti japin shpjegim disa gjerave qe nuk ja ka dhen as qe do ti jape njeri persa kohe qe bota do te egzistoj.
    sepse nuk jane te gjithe "shkencar",
    po ka dhe shkencetar. Sikur te mos benim pyetje te tilla zotrote "shkencar" do jetoje ne nje shpelle, dhe do gjuaje me topuz egersira ne pyll, as agrikulture nuk do beje dot, sepse ē'do njohuri qe kemi ne fillim ka qene e panjohur dhe e pamundur.

Ti mund te zgjedhesh te jetosh dhe vdesesh ne injorance totale, po te pakten mos i ul vlerat pyetjeve te tilla.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    E di pse pyes? Se duke u mundu me gjet nje pergjigje per temen me erdhi ne mend kjo?

Po sikur Zoti' te kete krijuar nje Zot'' dhe ti kete dhene ketij te fundit te gjitha atributet e veta. Pastaj ta kete bere te harroje qe eshte krijuar nga Zoti' dhe ti kete bere te besoje qe ky Zoti'' ka ekzistuar gjimone?
    Keshtu Zoti' ka ikur me pushime bashke me Zonjen' dhe ka lene kete Zotin'' te merret me ne.
    Edhe vete Zoti nuk e di nga ka ardhur dhe kujton qe ka qene gjithmone.
    What?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    haha,
    e kam lexuar diēka te tille tek nje nga ungjijte e gjetur ne librarine NagHammadi,
    Po jo se zoti i vertete e beri kastile, thjesht ky zoti i vogel e kish harruar. Megjithse une jam per interpretim krejtesisht figurativ te kesaj.

Por nese Zoti i madh, paska bere kete tjetrin te besoje se eshte zoti, vetiu i bie qe perseri zoti i madh eshte ai qe ka kontrollin, me i fuqishmi, ne nje fare menyre po e perdor kete tjetrin. Pra dhe ne qofte ajo qe thua ti e vertete, perseri nuk mbeshtetet pohimi se Zoti eshte ne gjendje te krijoje diēka me te fuqishem ose te barabarte me veten.
    Nga ajo qe tha diocleziano, thjesht del se eshte absurde nje gje e tille.

Po prap problemi qendron,
    Kush e krijoji zotin qe krijoji zotin ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 06-02-2008 mė 14:19

Faqja 4 prej 15 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perse Zoti na krijoi?
    Nga buja_20 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 13-11-2014, 07:56
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Krijimi i Njeriut
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 11:19
  5. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •