Jo me pse absurde? Shiko ta thjeshtoj :
Te dy ne kemi nga nje pistolete ne dore drejtuar te koka e njeri-tjetrit. Te dy kemi jeten e njeri tjetrit ne dore, jemi njesoj te fuqishem. Po jeton ai qe e terheq kembzen i pari.
Dmth nqs Zoti eshte i plotfuqishem, kjo nenkupton qe nuk ka kufizime dhe mund ta dublikoje veten identikisht rehat fare.
E vetmja gje qe ben, eshte qe ta beje tjetrin te besoje se eshte ai i vetmi. Pastaj zgjedh te harroje qe eshte ai vete Zoti origjinal. Kaq e thjeshte.
praktikisht dhe teorikisht, te thuash se dy gjera jane identike eshte si te thuash se jane e njejta gje. Nuk ekzistojne gjerat identike, vetem gjerat e ngjashme.
Pastaj, zoti eshte zoti sepse eshte absolut, eshte unik , ai perfshin gjithēka.
Nese hipotizojme se ai krijon nje te barabarte me veten, te veēuar nga ai vete, i bie qe mes tyre te kete diēka, nje hapesire , dhe rjedhimisht te dy keta te permbahen brenda nje diēkaje me te madhe se vete ata. Nese zoti duplikon veten, nuk do jete me zot.
Ky eshte gabimi qe bejne dhe besimtaret, imagjinojne nje zot te veēuar nga krijimi i vet. Dmth mes zotit dhe krijimit ka nje distance, (flasim per distanca dhe vellime metaforike jo hapesinore), dmth zoti nuk eshte gjithēka, ka diēka me te madhe se ai. Vetem duke marre zotin si diēka qe i perfshin te gjitha ne vete, Gjithēka qe Eshte, vetem atehere ky zot ka kuptim si nje qenie unike, e veteme dhe absolute e denje te quhet ZOT.
Pėrgjigjja e kėsaj pyetje ėshtė shumė ngjyrėshe, tė paktėn nė mesin e Homo-Sapiensėve! Mos u lodhni kot.
E imja ėshtė: E krijova unė (ne), ngaqė duam tė besojmė.
- The rest is silence.
S'ka pergjigje nuk eshte pergjigje lol!!!facciamo giochi di parole!!
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
ēa mjaullike bukur...meoow![]()
Perfundimisht xfiles me eshte mbush mendja qe ti je oportunist ne raport me Zotin. Dmth thua jam ateist... po para se te mbyllesh PC kthehesh nga Zoti edhe i thua : "Lere se nuk i kam me te vertete ato qe shkruaj. Une e di shume mire qe ti ekziston..."
Apo nuk eshte keshtu...? Pak fare...
![]()
Ne qofte se ti ja jep kete te drejte zotit, pra te mos jet krijuar por te kete egzistuar gjithmon, ēfare te pengon tja japesh kete te drejte dhe universit? Tek e fundit nuk mund te themi, qe ai qe na krijoi eshte universi, dhe ate nuk e ka krijuar asgje, por ka qene aty gjithmone.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Krijoni Kontakt