Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 144
    i/e regjistruar Maska e Enhalon
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    38
    Citim Postuar mė parė nga ujkus Lexo Postimin
    sa per jezusin ai eshte i nderuar dhe i respektuar: te keshilloj te lexosh me shume per kete figure sa per dijeni kane qene shkruajtur 60 ungjille dhe nga keta vetem 4 jane pranuar diku ne shek e 1 p.s
    50 te tjeret genjenin ????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    apo ishin te pavertete
    Jezusin e krijoji perandori Konstandin per te mos e percar perandorin beri kombinim ndermjet dy sekteve. paganeve dhe sektit te ri te krishter.
    per te ka fakte sa te duash

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    haha,
    e kam lexuar diēka te tille tek nje nga ungjijte e gjetur ne librarine NagHammadi,
    Po jo se zoti i vertete e beri kastile, thjesht ky zoti i vogel e kish harruar. Megjithse une jam per interpretim krejtesisht figurativ te kesaj.

Por nese Zoti i madh, paska bere kete tjetrin te besoje se eshte zoti, vetiu i bie qe perseri zoti i madh eshte ai qe ka kontrollin, me i fuqishmi, ne nje fare menyre po e perdor kete tjetrin. Pra dhe ne qofte ajo qe thua ti e vertete, perseri nuk mbeshtetet pohimi se Zoti eshte ne gjendje te krijoje diēka me te fuqishem ose te barabarte me veten.
    Nga ajo qe tha diocleziano, thjesht del se eshte absurde nje gje e tille.
    Jo me pse absurde? Shiko ta thjeshtoj :

Te dy ne kemi nga nje pistolete ne dore drejtuar te koka e njeri-tjetrit. Te dy kemi jeten e njeri tjetrit ne dore, jemi njesoj te fuqishem. Po jeton ai qe e terheq kembzen i pari.
    Dmth nqs Zoti eshte i plotfuqishem, kjo nenkupton qe nuk ka kufizime dhe mund ta dublikoje veten identikisht rehat fare.
    E vetmja gje qe ben, eshte qe ta beje tjetrin te besoje se eshte ai i vetmi. Pastaj zgjedh te harroje qe eshte ai vete Zoti origjinal. Kaq e thjeshte.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Jo me pse absurde? Shiko ta thjeshtoj :

Te dy ne kemi nga nje pistolete ne dore drejtuar te koka e njeri-tjetrit. Te dy kemi jeten e njeri tjetrit ne dore, jemi njesoj te fuqishem. Po jeton ai qe e terheq kembzen i pari.
    Dmth nqs Zoti eshte i plotfuqishem, kjo nenkupton qe nuk ka kufizime dhe mund ta dublikoje veten identikisht rehat fare.
    E vetmja gje qe ben, eshte qe ta beje tjetrin te besoje se eshte ai i vetmi. Pastaj zgjedh te harroje qe eshte ai vete Zoti origjinal. Kaq e thjeshte.
    praktikisht dhe teorikisht, te thuash se dy gjera jane identike eshte si te thuash se jane e njejta gje. Nuk ekzistojne gjerat identike, vetem gjerat e ngjashme.

Pastaj, zoti eshte zoti sepse eshte absolut, eshte unik , ai perfshin gjithēka.

Nese hipotizojme se ai krijon nje te barabarte me veten, te veēuar nga ai vete, i bie qe mes tyre te kete diēka, nje hapesire , dhe rjedhimisht te dy keta te permbahen brenda nje diēkaje me te madhe se vete ata. Nese zoti duplikon veten, nuk do jete me zot.
    Ky eshte gabimi qe bejne dhe besimtaret, imagjinojne nje zot te veēuar nga krijimi i vet. Dmth mes zotit dhe krijimit ka nje distance, (flasim per distanca dhe vellime metaforike jo hapesinore), dmth zoti nuk eshte gjithēka, ka diēka me te madhe se ai. Vetem duke marre zotin si diēka qe i perfshin te gjitha ne vete, Gjithēka qe Eshte, vetem atehere ky zot ka kuptim si nje qenie unike, e veteme dhe absolute e denje te quhet ZOT.

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Pėrgjigjja e kėsaj pyetje ėshtė shumė ngjyrėshe, tė paktėn nė mesin e Homo-Sapiensėve! Mos u lodhni kot.

E imja ėshtė: E krijova unė (ne), ngaqė duam tė besojmė.
    • The rest is silence.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Zombi Lexo Postimin
    Pėrgjigjja e kėsaj pyetje ėshtė shumė ngjyrėshe, tė paktėn nė mesin e Homo-Sapiensėve! Mos u lodhni kot.

E imja ėshtė: E krijova unė (ne), ngaqė duam tė besojmė.
    ēfare ngjyrash??!!nuk ka pergjigje lol.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    ēfare ngjyrash??!!nuk ka pergjigje lol.
    Po ja pra, une dhash pergjigjen e bardhe, ti e dhe te zeze (s'ka pergjigje, eshte poashtu pergjigje), nje tjeter do ta thote blu, e keshtu me rradhe
    • The rest is silence.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    S'ka pergjigje nuk eshte pergjigje lol!!!facciamo giochi di parole!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

ēa mjaullike bukur...meoow

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Perfundimisht xfiles me eshte mbush mendja qe ti je oportunist ne raport me Zotin. Dmth thua jam ateist... po para se te mbyllesh PC kthehesh nga Zoti edhe i thua : "Lere se nuk i kam me te vertete ato qe shkruaj. Une e di shume mire qe ti ekziston..."

Apo nuk eshte keshtu...? Pak fare...

zhapik buster Maska e drity
    Anėtarėsuar
    11-01-2006
    Postime
    1,237
    Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Ai nuk eshte krijuar pra nga askush sic edhe te sqarova pak me pare per kete ti nuk mund te zbulosh me shume se sa Ai do te tregoj dhe Ai na ka treguar gjene per te cilen kemi nevoje, pra se kush eshte Ai.
    Ne qofte se ti ja jep kete te drejte zotit, pra te mos jet krijuar por te kete egzistuar gjithmon, ēfare te pengon tja japesh kete te drejte dhe universit? Tek e fundit nuk mund te themi, qe ai qe na krijoi eshte universi, dhe ate nuk e ka krijuar asgje, por ka qene aty gjithmone.
    When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perse Zoti na krijoi?
    Nga buja_20 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 13-11-2014, 07:56
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. KUR'ANI nė gjuhėn shqipe
    Nga RaPSouL nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 114
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 08:29
  4. Krijimi i Njeriut
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 11:19
  5. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •