PO
JO
Kqyre ti çika e mirë, për me kriju një fjali veç merre edhe zëvendëso atë fjalën time tashmë të popullarizuar në një fjali ku ti e dëshmon se nuk mërzitesh për diçka. P.sh. si ndihmesë për ty zëvendëso fjalën time me fjalën "nuk mërzitem" në këtë fjali:
"Unë nuk mërzitem që bëj pyetje pa takt."
Qashtu e gjen përgjigjen edhe e kupton më lehtë e më shpejtë.
E pasi të përfundosh këtë detyrë shumë të komplikuar dil në ballkon edhe boni do skleka.
Kështu Qyfyre.
Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 01-02-2008 më 08:36
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Si t'me dali permbare flase .
Toskerisht .....por ja kepus dhe ndonjhere gegerisht ca fjale qe kam mesuar nga disa njerezit e mij![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 02-02-2008 më 01:14
Gërzhitja
Rina_87 "me gerzhite" eshte shprehje shume specifike e cila i mungon fjalorit dhe nuk gjen zevendesim te plote ne fjalet e dialekteve tjera. Gerzhitja eshte nje forme ngacmimi iritues dhe qe behet me qellim ndaj nje personi per ta dekoncentruar per tia ngrutur nervat, shpesh perdoret nje thuper e holle ose ndonje fije bari per ta gerzhitur diken qe eshte ne qetesi. Ose kur dikush i ka duart e zena me ndonje pune ia ngerh dikush qimet e flokut ashtu qe te mos e hetoje ne menyre te perseritur deri sa ta nderpreje plotesisht punen me te cilen eshte preokupar dhe ta hetoje se nuk ishte ndonje tik i trupit te vet por se ka shkaktar diken me qellim. Gerzhitesi ne vetmbrojtje zxakonis qesh me te madhe kur ta zbuloje por ndonjehere edhe nuk shpeton pa e henger ndonje qe e kap duke ikur.
Gerzhitje eshte ajo qe bejne mizat ne muajt shtator dhe tetor qe si tremb dot pa i mbytur, kur je ne gjum ose kur rehatohesh per te fjetur. Ato mund te gerzhisin aq shume me ato prekjet e panderprera te tyre ne lekure sa kur te ngritesh ka gjasa te thyesh ndonje send.
Pra,gërzhitje: jane veprimet qe kane per qellim ose per rezultat ta nxjerrin nga njeriun nga nje gjendje e vazhdueshme e qellimshme e individit qe mund ta konstatojme si: perqendrim, lexim, shkrim, degjim (audioje), shikim (videoje), gatim, fjalim, studim, meditim, menaxhim, qeverisje...etj, etj, etj.
Pra ka njerez qe nuk gërzhiten fort flejne edhe me mizat gerzhitese. Ka prej atyre qe gërzhiten lehte. Ka prej atyre qe thone "s'gërzhitem fare" por genjejne.
Fjala kuptimisht me e afert me gërzhitjen apo identike me te eshte fjala angleze: "annoyance".
Fjale e bukur ...
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 02-02-2008 më 01:52
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt