Close
Faqja 197 prej 1135 FillimFillim ... 97147187195196197198199207247297697 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,961 deri 1,970 prej 11341
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Hahahahaha,tani une e kuptoj pse dikush mbushet me tritol hipen ne nje autobuz,shperthen dhe vret njeres te pafajshem.........kush te ka bindur ty qe astronomet jane ne sherbim te kuranit!!!!!!!!!!!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Hahahahaha,tani une e kuptoj pse dikush mbushet me tritol hipen ne nje autobuz,shperthen dhe vret njeres te pafajshem.........kush te ka bindur ty qe astronomet jane ne sherbim te kuranit!!!!!!!!!!!!!

Jo, ata janė nė shėrbim tė sė vėrtetės. Tjetėr gjė qė pa dashje i vėrteton tė dhėnat qė gjinden aty dhe nuk i mohojnė ato tė dhėna siē po bėn ti.
    "Pėr inat tė resė, mė vdektė djali" i thojnė kėsaj qė po bėn ti.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Jo, ata janė nė shėrbim tė sė vėrtetės. Tjetėr gjė qė pa dashje i vėrteton tė dhėnat qė gjinden aty dhe nuk i mohojnė ato tė dhėna siē po bėn ti.
    alko,ti leme tani lojrat e fjaleve se ne sherbim te kujt jane astronomet etj etj dhe te futemi ne teme...kurani eshte nje liber i mbushur plot me thirje per lufte kunder jobesimtareve,eshte plot me absurditete dhe i dale boje,por nje gje eshte e vertete,sesi nje liber i tille arrin te behet pengese per 1 miliard njeres qe te gjejne rugen e tyre drejt qyteterimit dhe perparimit,sa keq!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Styx me gjithe respektin: eshte teme tjeter kjo!
    Mes tjerash hapja dhe ekspozimi i ketij "mekanizmi" nuk jane per publik...
    Ky ka qene nje protokoll i pashkruar mes nesh pavaresisht nga debatet. Ne menyren time kam menduar se e dija se cila do te ishte pergjigja jote. Cfare me shtyn te pyes publikisht tani eshte pozicioni yt specifik ne disa tema, i cili po me ben te dyshoj se ose une kam nenkuptuar gabimisht ose ti po shtyn nje pjese te mire te publikut ne nje drejtim edhe me te rrezikshem se sa publikimi i nje pergjigjeje ne vija te trasha.

Kompozimi shqiptareve ndryshon pak nga ai i Dardaneve per arsye gjeopolitike. Sustat qe mund vlejne per nje pale, mund te shperbejne palen tjeter. Kam pershtypjen (them pershtypjen dhe jo mendimin) se para se te debatosh me dike i ke marre masen njerezore. Nuk bej perjashtim as vete. Kjo mase vjen para cdo gjeje. Kombit nuk i duhen lumpenet, dhe as qe mund te kete Njeri pa komb. Shpresoj te kem folur qarte, megjithese me gjate se c'duhet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 08-01-2008 mė 09:54
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Hej, konkondrilo, -ti as me gjithe ate goje qe ke nuk mund perpive kete pergjegje dhe serish i bie drurit ne balle me te njejtin dru.

Cila e vertete nga keto:

Ti serish me paragjykime po argumenton paragjykimet, kjo eshte ajo me te cilen une nuk bie dakord pavaresisht nga cila pale vjen paragjykimi. Kjo qe ke sjellur tani eshte nje humbje kohe e re.
    -Sa meteore me perberje hekuri kane rene ne toke? A kan goditur token apo u zbriten me ashensor ata meteore? Apo mos u leshuan me parashuta?!

Sa meteore qe njohim ne kan pasur perberje hekuri?

A mund ta pramendosh se me cfare shpejtesie do te hyj meteori me perberje hekuri ne atmosferen e tokes? A mund ta paramendosh se cfare densiteti ka hekuri qe ka hyre me ate shpejtesi dhe cfare impakti do te kete ai kur te godet kete siperfqe te brishte. A ta kap truri se sa thelle ne toke do te kte depertuar ai dhe cfare eksplodimi te fuqishem do te shkaktonte po te kishte jo me shume se nje kilogram te vetem. Po te jete se nuk termohet i teri ne pjeseza te papaerdorshme nga tempereatura qe ka arritur, cka ta merr mendja ne cfare thelesie te tokes do te kete depertuar? Cili shpellar do ta kete germuar gjithe ate thellesi per te nxjerrur nje cope hekur te tille nga ajo thellesi dhe me cka? Me kazme te celikut?

Hahahahaa
    Po si te duket ty kjo gje se gjithe ato biliona tonelata hekur paskan rene ne toke nga hapesirat nderyjore. hahaha../ Imagjino tani se sa e sa zhdukje kataklizmike te kesaj bote qenkan dashur te ndodhnin vetem per te arritur te kemi kete sasi hekuri. Po elementet tjera ku mbesin ne gjithe kete bombardim. Cfare do te ndodhe me ne nese allahet qe e zbriten kete sasi vendosin te na e "zbresin" nje porosi te re miliona tonelatash?

Ty keto serioze te duken apo ke tjeter stil humori?
    Keto qe po shikon ti sot, une i kam ndjekur si femi krejtesisht i mitur dhe tani nuk i shikoj me reprizimet e sterkequra te tyre. E zbulove nje perralle te re jo vetem qesharake por absolutisht te pashije. Ku po i verteon ti keto perralla me qene ta di dhe une.

Po c'trup ka goditur token aman? Kush e vertetoi se ne Toke nuk paska pasur hekur qe nga fillimi i formimit te saj? Po Merkuri prej nga e mori gjithe ate hekur? Kush e goditi ate qe t'ia dhuroje gjithe ate sasi metalesh qe pothuaj ti teri eshte metalik? Te mos flasim per planetet tjera sepse te gjitha kane sasi te medha metalesh te renda sidomos ne bertheme. Pragjykime te mbeshtetura ne fantazi te cartur asgje me shume - dhe keto ti na i sjell si deshmi per te deshmuar nje fantazi akoma me te prapambetur.

Perse nuk relaksohet njeriu te merret me gjerat qe i di dhe qe i hyjne ne pune po merret me allahera e me sphjegimin e gjithesise me nje te rene. Edhe kurani e bible ishin te menduara si katalogje di shkences se pergjithshme mbi natyren. Por ja si perfunduan. E njejta gje mund t'i ndodhte edhe shkences ne vitet qe vijne pote mos ndaloje keta matrapaze qe perhapin perralla "shkencore" neper mediume.
    A ta kape ty truri se para se gjithash, secili planet madje edhe satelit i ketij sistemi diellor ka bertheme te perbere nga metale te renda? Do i godasesh ti tani secilim me radhe, deri sa jane ne gjendje te zjarrte me ndonje satelit tjeter te perbere ekskluzivisht nga metalet qe ta perfitosh nje genjeshter te tille si argument?!!

Ja mbreti i paragjykimeve, nje tru i programuar te funksionoje vetem ne principin e paragjykimit. E si do te mund te arrije dheri te njohja e te vertetes nje tru i tille? A ekziston nje gjase madje edhe ajo me e vogla per kete?

Ne cka e bazon ti perfundimin tend aq te sigurte se 1. ajo eshte shkence moderne, dhe 2. se ata, qe paskan thene keto turpesira, jane me te mencuar se une e ti?

Pasi te intereson se si me duket:
    Jo qe s'me duket, -nje gje e shemtuar kjo; si ky paragjykim i yti i ri gje qesharake, por me duket i mjere dhe teper turperues per gjithe llojin njerezor.
    Po cfare bluan ti aman!!?
    Cilen deshmi, cfar deshmish? Ti shihet qarte qe nuk e njeh as kuptimin e fjales 'deshmi' e s'te vjen turp te perdoresh ne menyre kaq shperdoruese.
    Cfare deshmish?

I lexon ti ndonjehere emrat e autoreve te emisioneve te shkences argetuese qe sheh ne TV kush jane? Cfar turpi...

Na perpij keto se nuk jane me te gjera se goja e hapur e konkondrilit. Besoj se pas tre muajsh perfundimisht do t'i kesh tretur me sukses. Me shprese se dicka nga ajo materie e zberthyer ne lukth do te kete aritur te ta ushqeje edhe trurin sadopak.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 08-01-2008 mė 09:46
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Dihet fare mirė se hekuri formohet vetem nė yje tė medhenjė qė i plotėsojnė kushtet.
    Kete "njohuri" nuk e kam hasur ne Kuran. Mbase gabohem.

Por di te them qe -nuk dihet-, dhe me sakte mund te mos jete ashtu. Merkuri nuk njihet si planet i madh dhe megjithate ai ka nje sasi te madhe hekuri. Yjet ? Do te thuash pasi u ftohen dhe u bene planete?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 08-01-2008 mė 10:02
    Aeneas Dardanus

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    alko,ti leme tani lojrat e fjaleve se ne sherbim te kujt jane astronomet etj etj dhe te futemi ne teme...kurani eshte nje liber i mbushur plot me thirje per lufte kunder jobesimtareve,eshte plot me absurditete dhe i dale boje,por nje gje eshte e vertete,sesi nje liber i tille arrin te behet pengese per 1 miliard njeres qe te gjejne rugen e tyre drejt qyteterimit dhe perparimit,sa keq!
    Perseris veten. Nje perkufizim paragjykyes pa asnje baze.
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Perseris veten. Nje perkufizim paragjykyes pa asnje baze.
    Nuk eshte paragjykues,eshte krejtesisht me baze......styx,ti je i bindur per te kunderten!!!!!nuk e besoj,jo jo
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    ...po nga ana tjeter ti vet e pranove qe hekuri ka ardhur ne toke nga asteroidet , tamam ashtu sic thot Kurani , se hekurin e ka leshur poshte nga qielli...
    Mos transformo fjalet... une nuk pranova qe hekuri ne toke ka ardhur nga qielli... une bera nje pyetje se si ka mundesi qe ka trupa qiellore qe jane pothuajse komplet hekur ose hekurnikel ?

Me shpjego atehere llogjikisht... nqs hekuri ka ardhur nga qielli sipas Kuranit, perse
    shtresa me e thelle e tokes (praktikisht berthama) eshte nje sfere hekur-nikeli. Perqendrimi me i madh i hekurit eshte aty nen me shume se 300 GPa presion ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Force-Intruder : 08-01-2008 mė 10:53

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    o beatles ti qe po don unifikim ty feja nuk eshte ai qe te ndan po ti si me fe si pa te kurr bashk s je ka po leji kto sene po ajt qdo i dyti te tradhton .
    me vjen keq, por nuk e kuptoj kete qe ke shkruar.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •