Close
Faqja 198 prej 1135 FillimFillim ... 98148188196197198199200208248298698 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,971 deri 1,980 prej 11341
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

o Shoku

Citim Postuar mė parė nga beatles Lexo Postimin
    ti si besimtar(mysliman)ke te drejte ta shohesh kuranin si rruge e afrimit ,ose gjetjes se perendise.ketu nuk ka asgje te keqe,problemi eshte se ky mijvjecar ka filluar me shekullin e kontradites fetare ne te gjithe boten.populli yne dihet qe eshte i drejtuar ne disa fe.lind pyetja eshte ky shekulli i kontradites fetare dhe sociale edhe mes shqiptareve?problemi i dyte eshte numri i madh i misionareve te huaj.pyetje -mendon se keto i sherbejne ose jo stabilizimit social te shqiperise?une mendoj se nuk ka asgje te keqe te pasurojme dijet tona mbi besimin,por diskutimet ne shumicen e rasteve ne vend qe te jene konstruktive jane destruktive(te pakten keshtu i shoh une).kjo vjen (mendoj une)nga rritja e fanatizmit fetar.duke u nisur nga ky kendveshtrim mendoj se feja e shqiptarit (ashtu sic e kam cituar me lart) eshte LIRIJA.mbase nuk ka ardhur akoma koha per ta kuptuar kete ,por nje gje eshte e sigurte ,qe shume po ecin ne drejtimin e kundert.te fala nga beatles.
    Pershendetje!
    S'ka pse te shihet shume e rendesishme se fillimi i keti shekulli solli 11 shtatorin apo 11 shtatore te ndryshme, gjate gjithe historise se njerezise ka pasur kontradikta kryesisht fetare edhe fillimshekulli filloi me renien e Perandorise Osmane me masakrat greke ndaj shqiptareve musliman etj etj.
    Problemi qe ti konstaton nuk eshte problem fare sepse shqiptaret kane ditur te mbajne tolerance fetare pamvaresisht kontradiktave sporadike apo si ne kete forum. Per problemin e dyte nuk e shoh te arsyeshme te vihet ne kete teme per Kur'anin perfaktin se misionare te huaj me se shumti shohim ato protestant ndersa nga ana muslimane nuk ka nevoje se gjate 10 vjeēarit te fundit jane diplomuar shume studente qe e perballojne thirrjen islame.
    Une nuk shoh fanatizem fetar ne asnje prej moduleve nderfetare ajo qe shoh une eshte trysnia e madhe perendimore ndaj shqiptareve per te risjelle edhe nje here epoken mesjetare te krishterimit, ajo qe une e shoh te rrezikshme eshte thirrja ateiste per shkence dhe jo per fe, qe une ende nuk arrij te kuptoj se ēlidhje ka Islami dhe Kur'ani me refuzimin e shkences, ajo qe refuzon Islami dhe ēdo fe monoteiste eshte Teoria e Darvinit mbi evolucionin e cila ngelet dhe do te ngelet Teori dhe jo e Vertete Shkencore.
    Se ēfare eshte LIRIA askush nuk ka ardhur ta perkufizoje, ose me mire e thene askush nuk di se ku fillon, nese ti mbeshtet Lirine qe nuk ma perkufizon por thjesht ma proklamon ne ajer une mbeshtes Njerezit e Lire dhe Dinjitetin e tyre.
    Kur behet fjale per Lirine dhe Dinjitetin behet fjale per origjinalitetin njerezor te pandryshueshem dhe jo per evolucionin mental. Pra, njeriu eshte i lire brenda korrnizave human te vetvetes, pra nuk eshte i varur nga askush qe eshte krijese, apo ekzistente incidentale apo temporale, ose e thene ndryshe nuk varet nga gjera "te prejardhura ne kohe", por ato jane ne sherbim te tij dhe ai nuk eshte i varur prej tyre, pra prej materies.
    besoj se ne kete koncept duhet te jemi te nje mende!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nuk eshte paragjykues,eshte krejtesisht me baze......styx,ti je i bindur per te kunderten!!!!!nuk e besoj,jo jo
    Pergjigja ime per kete pyetje perkon me pergjigjen e pyetjes se kush/si e krijoi Kanunin.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Pergjigja ime per kete pyetje perkon me pergjigjen e pyetjes se kush/si e krijoi Kanunin.
    Sapo ngrita disa pyetje ne lidhje me fjalen e fundit. Nese eshte e mundur te elaborohet ketu: http://www.forumishqiptar.com/showth...t=88484&page=3

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    rapsod te pershendes.e respektoj plotsisht mendimin tend.ashtu sic i permende dhe ti pasojat qe i erdhen shqiperise dhe popullit shqiptar me rrezimin e perandorise osmane ashtu mendoj edhe une qe fillimi i komfrontimit fetar brenda shqiptareve mund te jete i rrezikshem per ne.pikerisht per kete une e kam permendur "lirine"si shume te rendsishme ne ecurine dhe zhvillimin e vendit.ketu edhe une kuptoj ate qe ke thene edhe ti(njerezit e lire dhe me dinjitet)vetem nepermjet humanizmit ne do te formohemi si nje komb me nje te ardhme .pa dyshim qe nje nder celesat e zhvillimit eshte edhe shkenca,por ajo dhe feja ashtu sic thua edhe ti duhet te kene vendin e tyre ,madje duhet ta mbeshtesin njera tjetren sepse vetem keshtu do te vleresohen drejtsisht pa u shtremberuar.nuk e di perse me keni keqkuptuar por ketu ne forum eshte vetem nje menyre e reagimit (ne forme konflikti)nga disa fanatike ne te vertete per mua eshte e papranueshme qe ne vendin tone diskutohet mbi ndertimet e tempujve fetare(kisha ,xhamija etj)dhe per bukurine arkitektonike te tyre me shume se sa per spitalet,shkollat,jetimore dhe pse jo edhe azile per pleq ose njerez te vetmuar.nqs njerezit te jene kaq naive sa te mendojne se bukuria e tempujve fetare do te permiresoje moralin e njerezve dhe do ti pregatisin ata per te ardhmen e vendit,athere naten e mire shqiperi e dashur.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar mė parė nga eldonel Lexo Postimin
    pse a na u paska ba feja si kan qef te tjeret me te pa apo qysh a ?
    maj fen ti se ke per ti pa hajrin

i/e regjistruar Maska e Gothicus
    Anėtarėsuar
    04-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    56
    Njė skulpturė misterioze e njė austronauti nė njė katedralė

Nė brendėsi tė katedralės Ieronimus,e konstruktuar nga peshkopata e Salamankės (Spanjė) nė vitin 1102, pėrveē skulpturave fascinante me kafshė mitike dhe tė shenjta ne shohim aty edhe……njė austronaut.

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    kjo skulptura qenka fantastike! ....sa e detaj e kane bere bile!
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

Se mu kujtua dicka nga ky forumi islamik shqiptar. Deri tani ka patur mbi 40 raportime te ketij forumi ne organet amerikane sic jane FBI, NSA dhe CIA. Te gjitha keto institucione te japin mundesine te raportosh mbi aktivitete ose rreziqe nga terrorizmi. Shume nga anetaret e forumit islamik shqiptar jetojne dhe ne Amerike. Mbas pjesmarrjes se tyre ne ate forum injorantesh, kafshesh dhe primitivesh kur mund te lexosh cdo gje pervec se nje emer shqiptar dhe ku nuk rreshtin thirrjet per xhihad, per prerje kokash, shprehje te kenaqesise ndaj vrasjes se ushtareve amerikane apo ne pergjithesi te kryqetareve neper bote, keta anetare nuk duhet te habiten nese nje dite degjojne nje trokitje ne deren e shtepise se tyre dhe ju del perpara dokumenti me shenjen FBI, CIA, NSA. Jo per gje po kane bere cte jete e mundur qe ta meritojne.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Sa me mjeshtėri punon akoma Djalli. Shkrimi yt copy-paste ka si pėr qėllim sulmin e drejtpėrdrejtė tė besimit tė krishterė dhe kryesisht vetė Krishtin. Nuk ėshtė habi qė kjo gjė ndodh sepse gjithmonė Krishti ėshtė sulmuar akoma pa ardhur nė Tokė. Ashtu siē ata jashtėtokėsorėt e tu e dinė fare mirė qė Perėndia ekziston dhe ėshtė Krijuesi i gjithēkaje, ashtu edhe nga ana tjetėr ekziston edhe Djalli qė pėrpiqet tė ngatėrrojė njerėzit duke i larguar nga Perėndia. Nė fakt ato tekstet e sjella fshehin njė tė vėrtetė tė madhe dhe tė rėndėsishme qė ėshtė fshehur me mjeshtėri tė madhe.

Djalli gjithmonė ka pasur si qėllim shkatėrrimin e njeriut dhe do tė pėrpiqet ta bėjė kėtė deri sa ti vijė pėrfundimisht fundi. Kėto taktika janė tė lashta dhe tashmė tė njohura. Ashtu siē ekzistojnė pergamenat qė na sjellin gjoja diēka qė ėshtė fshehur me vite, ashtu ekzistojnė edhe shkrime shumė tė lashta qė tregojnė historinė e vėrtetė tė historisė njerėzore dhe nuk pėrqėndrohen vetėm nė personalitetin e Jezu Krishtit, por nė mbarė historinė njerėzore qė nga Krijimi. Nė to pėrfshihet edhe veprimtaria e Djallit dhe do tė kuptonte ēdo njeri se kėto kanė qenė taktikat e tij qė nė lashtėsi dhe vazhdon me tė njėjtėn mėnyrė siē ka vepruar gjithmonė dhe vepron.

Ju qė lexoni histori, a nuk ju duket e ēuditshme qė nė historinė njerėzore sa ne e njohim deri mė sot, duket se historia ripėrsėritet vazhdimisht? Po e lė me kaq se do mė detyrosh tė filloj tė pėrkthej njė material qė do tė tė bėjė tė marrėsh mbrapsh sa ke sjellė kėtu nė kėtė temė.

Gjithė tė mirat.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ekstremiste islamike......e kuptuat tani,boll me me propagande te qelbur xhihadiste se do e hani me dysh.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •