Pershendetje!
S'ka pse te shihet shume e rendesishme se fillimi i keti shekulli solli 11 shtatorin apo 11 shtatore te ndryshme, gjate gjithe historise se njerezise ka pasur kontradikta kryesisht fetare edhe fillimshekulli filloi me renien e Perandorise Osmane me masakrat greke ndaj shqiptareve musliman etj etj.
Problemi qe ti konstaton nuk eshte problem fare sepse shqiptaret kane ditur te mbajne tolerance fetare pamvaresisht kontradiktave sporadike apo si ne kete forum. Per problemin e dyte nuk e shoh te arsyeshme te vihet ne kete teme per Kur'anin perfaktin se misionare te huaj me se shumti shohim ato protestant ndersa nga ana muslimane nuk ka nevoje se gjate 10 vjeēarit te fundit jane diplomuar shume studente qe e perballojne thirrjen islame.
Une nuk shoh fanatizem fetar ne asnje prej moduleve nderfetare ajo qe shoh une eshte trysnia e madhe perendimore ndaj shqiptareve per te risjelle edhe nje here epoken mesjetare te krishterimit, ajo qe une e shoh te rrezikshme eshte thirrja ateiste per shkence dhe jo per fe, qe une ende nuk arrij te kuptoj se ēlidhje ka Islami dhe Kur'ani me refuzimin e shkences, ajo qe refuzon Islami dhe ēdo fe monoteiste eshte Teoria e Darvinit mbi evolucionin e cila ngelet dhe do te ngelet Teori dhe jo e Vertete Shkencore.
Se ēfare eshte LIRIA askush nuk ka ardhur ta perkufizoje, ose me mire e thene askush nuk di se ku fillon, nese ti mbeshtet Lirine qe nuk ma perkufizon por thjesht ma proklamon ne ajer une mbeshtes Njerezit e Lire dhe Dinjitetin e tyre.
Kur behet fjale per Lirine dhe Dinjitetin behet fjale per origjinalitetin njerezor te pandryshueshem dhe jo per evolucionin mental. Pra, njeriu eshte i lire brenda korrnizave human te vetvetes, pra nuk eshte i varur nga askush qe eshte krijese, apo ekzistente incidentale apo temporale, ose e thene ndryshe nuk varet nga gjera "te prejardhura ne kohe", por ato jane ne sherbim te tij dhe ai nuk eshte i varur prej tyre, pra prej materies.
besoj se ne kete koncept duhet te jemi te nje mende!!!
Krijoni Kontakt