Close
Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 112
    AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga Clauss Lexo Postimin
    une them qe qe MIT-i turk. ka prova, artikuj me kile. cap gjeji.

thnx dolphin. "spec i zi" e? eshte kenge me te gezuar per nje titull te tille. "spec i zi" hmmmm thnx anyway e kendon Glykeria (nje greke) me nje orkester turke. peace&love
    Nganjehere e perdorin fjalen spece per femrat... mund ta kete perdorur edhe per "esmerke" gjithesesi nuk jam i sigurt se nuk e kam degjuar. Edhe tani po me vjen shume gjume dhe pertoj ta shkarkoj nga int.
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Cuna, ju lutem lerini specat e esmerkat dhe diskutoni mbi konfliktin turko-kurd.
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Citim Postuar më parë nga DoLpHiN Lexo Postimin
    Pavaresia nuk mund te merret duke cenuar territoret e nje shteti tjeter. Pastaj mos harro qe nuk jane shumica e kurdeve qe e duan pavaresine . Jane vetem nje pjese e tyre. Nje shtet i pavarur pa asnje mbeshtetje ekonomike do te ishte i destinuar te deshtonte. Qe eshte loje dihet , por problemi qendron se per nje loje te caktuar po ikin jete njerezish. Turqia nga ana e saj mendon se eshte zgjidhja me e mire. Nqs i ke ndjekur lajmet besoj se e ke pare qe kurdet ofruan paqe sa degjuan se do te sulmohen Ndryshe nuk marrin vesh
    Sikurse te kishe shkuar ne shkollat e Millosheviqit. Edhe Serbia thonte keshtu per kosovaret. Gjente ndonje "rrahman Morine" te flas ne TV dhe u kry puna.Po turku e serbi nje m.t jane. Propagande e njete sikurse ajo e Sebise, Rusise (per popujt e roberuar)..
    Eshte gjynah, por edhe turp qe njerez si ti te shprehen keshtu per nje popull qe eshte maskruar me shekuj.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    Sikurse te kishe shkuar ne shkollat e Millosheviqit. Edhe Serbia thonte keshtu per kosovaret. Gjente ndonje "rrahman Morine" te flas ne TV dhe u kry puna.Po turku e serbi nje m.t jane. Propagande e njete sikurse ajo e Sebise, Rusise (per popujt e roberuar)..
    Eshte gjynah, por edhe turp qe njerez si ti te shprehen keshtu per nje popull qe eshte maskruar me shekuj.
    Jo vella e ke komplet gabim. Nuk e di sa i informuar je per konfliktin ne fjale , por te siguroj se nuk eshte aspak i ngjashem me ate te Kosoves. Kurdet jane te shperndare neper Turqi. Ne cdo qytet ke kurde. Para disa ditesh u vrane 4 vete dhe u plagosen rreth 75 te tjere ne nje sulm me bombe ne Diyarbakir. Kosovaret nuk vene bomba dhe nuk vrasin te pafajshem. Kurdet kane shekuj qe jane te shperndare gjithandej , kurse kosovaret duhet ta dish se kur jane bere pjese e Serbise ( 1913 ). As mos e co neper mend qe PKK te jete njesoj me UCK se jane dy gjera komplet te ndryshme.
    Dhe te lutem kujdes kur me drejtohesh personalisht!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    turku sesht si serbi se po te mos ishte turku qe derg F16 per te bonbarduar ne beograd kushedi kur i mushej menja milloshevicit ta leshonte kosoven,pak me respekt per nji popull qe na ka ndihmuar ne cashtjen kombetare.me sa di un kurdistani ska ekzistuar nonjiher si shtet dhe ka mbi 600 vjet qe esht pjes e turqis.keshtu qe sma do menja se u leverdis te jen shtet me vete sepse skan asgje pervec tokes qe e kan shkretetir

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga offspring Lexo Postimin
    turku sesht si serbi se po te mos ishte turku qe derg F16 per te bonbarduar ne beograd kushedi kur i mushej menja milloshevicit ta leshonte kosoven,pak me respekt per nji popull qe na ka ndihmuar ne cashtjen kombetare.me sa di un kurdistani ska ekzistuar nonjiher si shtet dhe ka mbi 600 vjet qe esht pjes e turqis.keshtu qe sma do menja se u leverdis te jen shtet me vete sepse skan asgje pervec tokes qe e kan shkretetir

Sa kam qesh me kete shkrimin tend,,, ( me gjithse ishte per te qajt) me te vertet ke te drejt ,se turku na solli shum te mira sa qe edhe sot po u vije era................lol.

Ps : kurse Kurdet nji popull prej 26 milionesh spaskan te drejt, simbas jush.
    Sa per informim,turqija votoj kunder nderhyrjes se Natos ne Kosove,me gjithse ma vone ju impomua me marr pjes ashtu si Greqis.

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Sa kam qesh me kete shkrimin tend,,, ( me gjithse ishte per te qajt) me te vertet ke te drejt ,se turku na solli shum te mira sa qe edhe sot po u vije era................lol.

Sa per informim,turqija votoj kunder nderhyrjes se Natos ne Kosove,me gjithse ma vone ju impomua me marr pjes ashtu si Greqis.
    Kush tha se skane te drejta? Ne radhe te pare te drejtat nuk kerkohen duke vrare te pafajshem , ne radhe te dyte i kerkojne ne vendin e gabuar. Te drejtat i kane ne Irakun verior. Ata kerkojne edhe ne Stamboll te drejta ( qe me histori nuk ka qene as i tyre as i turkut , po ka qene i grekut ).
    Turqia votoi kunder nderhyrjes ne Kosove? Me bere per te qeshur tani...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-11-2007
    Vendndodhja
    ne kabul tu bo plazh
    Postime
    784
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin

o sokol i malit kur serbi masi maroj pun ne kosov e po futej ne ne shqiperi ishin F16 e turkut qe i sulmuan dhe i kthyen mrapsh ti ne dac beso ne dac qesh ne dac qaj por un kam qen aty dhe i kam par.ose shko pyet nga ferizaj popullin e thjesht dhe te tregojn ata meqe qeka per te qar.masanej spo flisja per TURQIN OTOMANE por per turqin anetare te natos.mos ngaterro kekun me byrekun,se avionet qe bombardonin beogradin niseshin nga aviano ne itali dhe nga diarbabakiri ne turqi.sa per dijenin tate votat kundra ishin te greqis dhe frances.....lol

i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga DoLpHiN Lexo Postimin
    Pavaresia nuk mund te merret duke cenuar territoret e nje shteti tjeter. Pastaj mos harro qe nuk jane shumica e kurdeve qe e duan pavaresine . Jane vetem nje pjese e tyre. Nje shtet i pavarur pa asnje mbeshtetje ekonomike do te ishte i destinuar te deshtonte. Qe eshte loje dihet , por problemi qendron se per nje loje te caktuar po ikin jete njerezish. Turqia nga ana e saj mendon se eshte zgjidhja me e mire. Nqs i ke ndjekur lajmet besoj se e ke pare qe kurdet ofruan paqe sa degjuan se do te sulmohen Ndryshe nuk marrin vesh
    Janë këto të njejtat propaganda turke, kundrejtë kurdëve, të cilat i përdori dhe i përdorë edhe sot e gjithë ditën serbi kundër shqipëtarëve në Kosovë, Maqedoni, në Mal të zi e besoj që edhe greku kundrejtë shqipëtarëve në Greqi...! Me këso fushata të përhershme "shfajëqsimesh, akuzash, mashtrimesh, nëncmimesh, arsyetimesh serbe, na janë shurdhuar veshët tash e njëqint vjet! Dolën nga kabinetet e Pashicit, Rankovicit, Milloshevicit.., e sot dalin edhe nga ato të qeveritarëve të sotëm serb Koshtunica, Tadic..., e bashkë me propagandën kundrejt shqipëtarëve ziheshin dhe plane të errëta dhe ndërmarreshin fushata ndëshkuese e shfarosëse kundrejt shqipëtarëve, ashtu sic veproi dikur edhe turqia kundrejt shqipëtarëve e armenëve... e dje e sot kundrejt kurdëve, një popull vëndës i mocem atje, i cili nuk kërkon asgjë tjetër vecse atë që e kërkojnë sot shqipëtarët (dhe gjithë popujt të tjerë të shtypur)të jetojnë të lirë dhe të bashkuar, në trojet e veta!
    Fati i shqipëtarëve dhe i kurdëve është thuase i njejtë ( të ndarë në shumë shtete, ndonëse jetojë në territorin e tyre etnik) dhe unë mendoj se ai kurdve është ca më i keq, sepse ata nuk kanë as një shtet të tyre! Të dy këta popuj, pra shqipëtarët dhe kurdët, pa fajin e tyre, janë përdorur kundrejt njëri tjetërit! Qindra mijëra shqipëtarë, në këtë shekull të fundit, të ndjekur nga trojet e tyre, janë vendosur në krahinat kurde, si bedana mbrojtëse, si faktor "paqësues"! Dhe planet dhe projektet serbo turke ishin dhe janë, edhe sot, për zhvendosjen e shqipëtarëve nga Kosova dhe vendosjen e tyre në Turqi, atje në viset kurde! Tetë muaj para "patkoit" serb mbi Kosovën, pra para pranverës së vitit 1999, një ministër i lartë turk ishte në vizitë gjysmë serkrete në Shkup, ku me Gligorovin, u morën vesh që të hapet udha për në Maqedoni për një milion shqipëtarë të Kosovës! Në kampin e Stankovecit, afër Shkupi (kam përjetuar edhe unë Bllacën dhe Stankovecin), në cdo dhjetë pesëmbëdhjet minuta përfëtonte, atyre udhëve të ngushta mes shatorreve, një veturë e bardhë, me megafon, ku ftonte shqipëtarët të nisën drejtë trenave dhe autobusëve të gatshëm për tu nisur për në Turqi! Pra një bashkëpunim i shkëlqyer serbo turk, në dac edhe turko serb, kundrejt shqipëtarëve dhe kurdëve!
    Nuk kam ndonjë simpati për atë farë organizate punëtore kurde, sepse është pro komuniste, pro ruse, porse kam simpati për kurdët, për ata mbi 30 milonë kurdë, pa shtet, të copëtuar nga Turqia, Iraku, Irani, Siria...Herë do kur do ta kenë shtetin e tyre ata dhe uroj unë që nesër!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 06-01-2008 më 08:48

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga DardanG Lexo Postimin
    Janë këto të njejtat propaganda turke, kundrejtë kurdëve, të cilat i përdori dhe i përdorë edhe sot e gjithë ditën serbi kundër shqipëtarëve në Kosovë, Maqedoni, në Mal të zi e besoj që edhe greku kundrejtë shqipëtarëve në Greqi...! Me këso fushata të përhershme "shfajëqsimesh, akuzash, mashtrimesh, nëncmimesh, arsyetimesh serbe, na janë shurdhuar veshët tash e njëqint vjet! Dolën nga kabinetet e Pashicit, Rankovicit, Milloshevicit.., e sot dalin edhe nga ato të qeveritarëve të sotëm serb Koshtunica, Tadic..., e bashkë me propagandën kundrejt shqipëtarëve ziheshin dhe plane të errëta dhe ndërmarreshin fushata ndëshkuese e shfarosëse kundrejt shqipëtarëve, ashtu sic veproi dikur edhe turqia kundrejt shqipëtarëve e armenëve... e dje e sot kundrejt kurdëve, një popull vëndës i mocem atje, i cili nuk kërkon asgjë tjetër vecse atë që e kërkojnë sot shqipëtarët (dhe gjithë popujt të tjerë të shtypur)të jetojnë të lirë dhe të bashkuar, në trojet e veta!
    Fati i shqipëtarëve dhe i kurdëve është thuase i njejtë ( të ndarë në shumë shtete, ndonëse jetojë në territorin e tyre etnik) dhe unë mendoj se ai kurdve është ca më i keq, sepse ata nuk kanë as një shtet të tyre! Të dy këta popuj, pra shqipëtarët dhe kurdët, pa fajin e tyre, janë përdorur kundrejt njëri tjetërit!
    Nuk kam ndonjë simpati për atë farë organizate punëtore kurde, sepse është pro komuniste, pro ruse, porse kam simpati për kurdët, për ata mbi 30 milonë kurdë, pa shtet, të copëtuar nga Turqia, Iraku, Irani, Siria...Herë do kur do ta kenë shtetin e tyre ata dhe uroj unë që nesër!
    U dashka te perseris veten 100 here. Kosova nuk kerkon troje ne mes te serbise more vella , kerkon Kosoven. Kurse kurdet i kane tokat ne Irak edhe pretendojne te marrin toka ne Turqi. Gjithesej jane 2 qytete me shumice kurde ne Turqi dhe ata kerkojne pavaresi per tere Juglindjen.

Qindra mijëra shqipëtarë, në këtë shekull të fundit, të ndjekur nga trojet e tyre, janë vendosur në krahinat kurde, si bedana mbrojtëse, si faktor "paqësues"! Dhe planet dhe projektet serbo turke ishin dhe janë, edhe sot, për zhvendosjen e shqipëtarëve nga Kosova dhe vendosjen e tyre në Turqi, atje në viset kurde! Tetë muaj para "patkoit" serb mbi Kosovën, pra para pranverës së vitit 1999, një ministër i lartë turk ishte në vizitë gjysmë serkrete në Shkup, ku me Gligorovin, u morën vesh që të hapet udha për në Maqedoni për një milion shqipëtarë të Kosovës! Në kampin e Stankovecit, afër Shkupi (kam përjetuar edhe unë Bllacën dhe Stankovecin), në cdo dhjetë pesëmbëdhjet minuta përfëtonte, atyre udhëve të ngushta mes shatorreve, një veturë e bardhë, me megafon, ku ftonte shqipëtarët të nisën drejtë trenave dhe autobusëve të gatshëm për tu nisur për në Turqi! Pra një bashkëpunim i shkëlqyer serbo turk, në dac edhe turko serb, kundrejt shqipëtarëve dhe kurdëve!
    Do te doja te vecoja kete pjese. Shqiptaret ne Turqi jane vendosur kryesisht ne Stamboll ( mendohet se jane rreth 3-4 milion ) , ne Sakarya , Izmir dhe ne disa fshatra te Trabzonit. Asnje nga keto qytete nuk eshte afer zones se kurdeve keshtu qe mos fol per gjera qe nuk i di. Kurdet ( ata qe jane ne Turqi te pakten ) nuk i kane qejf shqiptaret. Me ka ndodhur vet kur nje kurd me tha " Arnavutlar pis millet" qe do te thote "shqiptaret jane popull i felliqur" pa e ditur se jam shqiptar , apo mos eshte kjo menyre e te shprehurit te dashurise se madhe?
    Turqia plane per zhvendosjen e shqiptareve dhe urrejtje ndaj tyre? Nuk jemi ne shekullin e 15 or mik. Mardheniet Turqi-Shqiperi ne ditet e sotme jane shume te mira. Shqiptaret ne Turqi jane me rehat se kudo tjeter. Mua nuk me ka ndodhur te me thote ndonje turk "pfff shqiptar" apo te me quaj kriminel apo mafia , sic ndodh ne shume vende te tjera ku ka shqiptar.
    Sa per ate ministrin turk dhe viziten e tij ne Maqedoni , nuk ma kane zene ndonjehere veshet. C'jane ato makina me atopalant more? As populli nuk eshte aq dele sa te niset per ne Turqi se ashtu i thone , e as turku nuk eshte aq dele sa te mendoje se do te jete i sukseshem duke bere te tilla thirrje. Ka shume te ngjare te jete perralla e radhes qe po degjoj ketu. Te gjithe e dine kontributin e ushtrise turke ne 1999.

Faqja 3 prej 12 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  2. Shqiptarët, konflikti SHBA-Iran dhe Soros
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 23:06
  3. Konflikti ne kosove
    Nga benseven11 në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 22:38
  4. Konflikti mes mendjes dhe epshtit
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 21-07-2004, 19:19
  5. Lufta në Kosovë dhe arsyet e këtij konflikti
    Nga Klevis2000 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-01-2004, 12:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •