Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 112
    i/e regjistruar Maska e DardanG
    Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    E po tani priti argumentet e mia kundrejtë "argumenteve" tuaja turkofile!

Citim Postuar më parë nga DoLpHiN Lexo Postimin
    U dashka te perseris veten 100 here.
    Të vërtetën mjafton ta thuash vetëm njëherë dhe ajo zë vend, ndërsa gënjeshtrën jo vetëm 100 herë që e thua, por duhet ta thuash një milion herë dhe ajo nuk do zë vend! Ndaj herët është të ankohesh se je lodhur duke i përseritur gënjeshtrat apo propagandën tuaj proturke!

Kosova nuk kerkon troje ne mes te serbise more vella , kerkon Kosoven.
    Sipas propagandës serbe, pra sipas gënjeshtrave serbe, që cuditërisht(për rastin kurd atje) janë të njejtat me ato turke, Kosova është "djepi" i Serbisë, "zemëra" e Serbisë, "shpirti" i Serbisë, Kosova ëshë "gjithëcka" e Serbisë..., ndërsa shqipëtarët janë "okupues", "ardhacak" që pretendojnë ta formojnë shtetin në "zemër" të shtetit serb! I beson t´i kësaj?!. Më thuaj, më të vjetër janë shqipëtarët në Kosovë, apo serbët?! Më thuaj më të vjetër janë kurdët në Kurdistan, apo turqit atje?!
    Kurse kurdet i kane tokat ne Irak dhe pretendojne te marrin toka ne Turqi
    Cfarë gënjeshtre e paskrupullt! Së paku dhjetë milion kurd në Turqi i paskan tokat në Irak! Edhe serbi gënjente dhe gënjen edhe sot se shqipëtarët e Kosovës janë të ardhur nga Shqipëria, bile bile edhe nga Turqia, nga Ukraina, nga Kazakistani, apo nga edhe më larg! Sa shumë ngjajnë propagandat e pushtuesve!Turqit thonë se Kurdët janë nga Iraku, Iraku i Sadam Huseinit ( ky i tashmi nuk e dij se c´qendrim mban ndaj tyre) i bombardonte ata edhe me armë kimike dhe i dëbonte në Iran dhe në Turqi, ndërsa Irani e bënte po të njejtën gjë sikur ndaj kurdëve sic vepronte dhe vepron edhe Iraku dhe Turqia! Vetëm Siria ishte ca më e qetë me praninë e kurdëve atje, ndoshta se kishte më pak kurd, ose pjesë të Kurdistanit!
    Fundja, nuk kanë faj ato shtete! Mbajnë territore të Kurdistanit të pasura me naftë dhe ato nuk duajn t´i lëshojnë nga duartë, qoftë edhe me zhdukjen e dhjetëra milionë kurdëve! Por, një ditë, do të jetë në shtet i ri atje, do të jetë një Kurdistan, të cilin nuk e deshiron as Turqia, as Iraku, as Irani...!

Gjithesej jane 2 qytete me shumice kurde ne Turqi dhe ata kerkojne pavaresi per tere Juglindjen.
    Edhe po të ishin vetëm edhe dy qytete me shumicë kurde, atëherë turqit do të duhej të bisedon me ta dhe t´ua jepnin atyre ca të drejta, të paktën të drejtën për shkollim në gjuhën e tyre! Por turqit janë më të zinj se serbët! Serbët, të paktën shqipëtarëve ua lejuajn të drejtën e shkollimit në gjuhën e tyre, ndërsa turqit?! T i e di fort mirë se një nga kërkesat modeste të Lidhjes së Prizerenit ishte edhe shkollimi në gjuhën shqipe, por turqit, "aleat" të shqipëtarëve cfarë bënë kundër shqipëtarëve, cfarë fushatave ndëshkuese(ashtu sic ndodhë sot në krahinat kurde) ndërmorën kundër krahinave të tëra shqipëtare dhe kundër Lidhjes së Prizrenit!

Do te doja te vecoja kete pjese. Shqiptaret ne Turqi jane vendosur kryesisht ne Stamboll ( mendohet se jane rreth 3-4 milion ) , ne Sakarya , Izmir dhe ne disa fshatra te Trabzonit.
    Edhe kjo shifër, që e thua ti, nuk është e saktë! Vetë ish presidenti i Turqisë, Sulejman Demirel, ndonjë vit më parë (4-5 vjet më parë) pranonte se në Turqi jetojnë 5 milionë shqipëtarë, ndërsa sipas të dhënave të Ligës Shqipëtaro-Amerikane", në Turqi jetojnë deri në 12 miloionë shqipëtarë! Atyre mund t´u thuash shqipëtarë pasi që mulliri i fortë ckombëtarizues turk e ka bërë të vetën. Asnjë shkollë shqipe për 4-5 milionë shqipëtarët e tu në Turqi nuk është, madje Turqia "mike" shpejton që të hap shkolla turke në Shqipëri!

Asnje nga keto qytete nuk eshte afer zones se kurdeve keshtu qe mos fol per gjera qe nuk i di. Kurdet ( ata qe jane ne Turqi te pakten ) nuk i kane qejf shqiptaret. Me ka ndodhur vet kur nje kurd me tha " Arnavutlar pis millet" qe do te thote "shqiptaret jane popull i felliqur" pa e ditur se jam shqiptar , apo mos eshte kjo menyre e te shprehurit te dashurise se madhe?
    Atëherë përse kjo urrejtje e madhe e kurdëve kundrejt shqipëtarëve?! Sepse u vendosën shqipëtarët pikërisht në tokat, fshatrat dhe krahinat kurde, si bedene! Le të kasapiten shqipëtarët dhe kurdet mes veti dhe turqit të rrin rehat!

Turqia plane per zhvendosjen e shqiptareve dhe urrejtje ndaj tyre? Nuk jemi ne shekullin e 15 or mik.
    Nuk flas për shekullin pesëmbëdhjet sepse ai shekull ishte shekull i "clirimit" të shqipëtarëve me shpatë nga turqit! Por, flas për kohën më të re, pra për shekullin e fundit, periudhëm më tragjike shqipëtare, kur tokat etnike shqipëtare, me miratimin e Turqisë, u faleshin sllavëve dhe grekëve, kur krahina të tëra shqipëtarësh pastroheshin etnikish dhe banorët e tyre detyrohesh të shpërnguleshin në Turqi, në krahinat kurde e armene!

Mardheniet Turqi-Shqiperi ne ditet e sotme jane shume te mira. Shqiptaret ne Turqi jane me rehat se kudo tjeter. Mua nuk me ka ndodhur te me thote ndonje turk "pfff shqiptar" apo te me quaj kriminel apo mafia , sic ndodh ne shume vende te tjera ku ka shqiptar.
    Urra, o burra! Ta lemë Kosovën e Shqipërinë dhe të shkojmë në Turqi, atje ku mund të "jetojmë" rehet, rehat të "vëllezërit" turq dhe përballë kurdëve!

Sa për ministrin dhe viziten e tij ne Maqedoni , nuk ma kane zene ndonjehere veshet. C'jane ato makina me atopalant more? As populli nuk eshte aq dele sa te niset per ne Turqi se ashtu i thone , e as turku nuk eshte aq dele sa te mendoje se do te jete i sukseshem duke bere te tilla thirrje. Ka shume te ngjare te jete perralla e radhes qe po degjoj ketu.
    Po, po, ty mund të duket "përrallë" e radhës, ndërsa për ata që e kanë përjetuar nuk ishte krejt përrallë, por dicka tjetër! Mund të hulumtosh shtypin e kohës, pra atë të vitit 1998 dhe mund të bindësh për planet turko- maqedonase ( turko- serbe) për hapjen e udhës për 1 milionë shqipëtarë që do të kalonin për Maqedoni dhe në Turqi!QUOTE]
    Të gjithë e dinë kontributin e ushtrisë turke në 1999.
    Ushtria turke, si anëtare e Natos, ishte nën komandën e Natos dhe ashtu duhej të vepronte! Edhe ushtria franceze ishte nën komandën e Natos dhe edhe ajo , dihet, si e "bombardonte" Serbinë dhe cfarë informatave u jepte serbëve dhe c´rol pati në ndarjen e Mitrovicës!
    Diplomati flet dicka tjetër, qeshë për dicka tjetër dhe në kokën e tij zihen plane të tjera", më kujtohet se kam lexuar këtë urtësi diku! E diplomacia turke, aleate serbe, gjithmonë ka qeshur dhe lozur dhe u ka sjellë tragjedi të mëdha shqipëtarëve, ashtu sic u sjellë edhe sot kurdëve, që me të drejtë duan ta kenë një shtet të tyre!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    DoLpHiN, te ka verbuar propaganda turke dhe nuk jeton ne kohen reale.
    Kurd ka ne gjith boten edhe ketu ku jetoj une, por keta i ka shperndare turku, sikurse edhe shqiptaret shekuj me par. Turku u terhoq nga Kosova pas 500 vjetesh dhe ja la serbit ne dore, por nga Kurdistani nuk eshte terhequr. Eshte e kote te flasesh me njerz si ty per kete pune. Kurdet nuk kerkojne Stamollen, por kerkojne tokat e tyre se ata ishin aty para se erdhen selxhuket e sllavet ne Ballkan.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

▒[JuL]▒ Maska e Macho
    Anëtarësuar
    05-01-2003
    Vendndodhja
    Me Shpirt ne TIRANE
    Postime
    322
    Citim Postuar më parë nga iliria e para Lexo Postimin
    DoLpHiN, te ka verbuar propaganda turke dhe nuk jeton ne kohen reale.
    Kurd ka ne gjith boten edhe ketu ku jetoj une, por keta i ka shperndare turku, sikurse edhe shqiptaret shekuj me par. Turku u terhoq nga Kosova pas 500 vjetesh dhe ja la serbit ne dore, por nga Kurdistani nuk eshte terhequr. Eshte e kote te flasesh me njerz si ty per kete pune. Kurdet nuk kerkojne Stamollen, por kerkojne tokat e tyre se ata ishin aty para se erdhen selxhuket e sllavet ne Ballkan.
    Po te mendosh thjeshte sic e beri dhe offspring disa postime me lart del ne nje konkluzion aq te shkurter sa propaganda turke e thirrjet e pkk-s ngelen thjeshte nje shtrese e jashtme. 26 milione kurde mund te hidhnin me vote e me cte duan nje shtet turk. Puna eshte se vete kurdet qe jetojne ne Turqi (shumica e quajne veten turq ne te gjitha aspektet) nuk u intereson nje shtet i tyre i ri e i varfer. Ndoshta ata e ndertuan Turqine e sotshme, por pa te do vuanin per buken e gojes. Pothuajse te gjithe Turqit e sotshem jane te perzier mes rracash(kurde, greke, arabe, bullgare etj). Ti po thua te cohet Italia e te zbythi serbet se dikur ishte perandoria Romake qe i zotronte ato treva?! Apo marokene e algjeriane te hidhen ne protesta ne mes te Frances qe te marrin dhe ato nje cope toke?! Pkk eshte nje klan ordineresh qe financohet nga rryma qe nuk duan zhvillimin dhe qetesine e Turqise. Nuk mund kurrsesi keta njerez malesh te perfaqesojne 26 milione kurde.

Ty dardan nuk ja vleka fare te te citosh se je ne ajer.

MaChO
    Ndryshuar për herë të fundit nga Macho : 06-01-2008 më 19:09
    ஐ███▓▒ -=][.. _| |_| |_ | ..][=- ▒▓███ஐ

Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Citim Postuar më parë nga Macho Lexo Postimin

Ty dardan nuk ja vleka fare te te citosh se je ne ajer.

MaChO
    Krahasuar me havakushët që mbajnë kokën në rërë, nga ajri, fundja, mund të shohësh më mirë se c ndodhë atje poshtë!

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga DardanG Lexo Postimin
    Cfarë gënjeshtre e paskrupullt! Së paku dhjetë milion kurd në Turqi i paskan tokat në Irak! Edhe serbi gënjente dhe gënjen edhe sot se shqipëtarët e Kosovës janë të ardhur nga Shqipëria, bile bile edhe nga Turqia, nga Ukraina, nga Kazakistani, apo nga edhe më larg! Sa shumë ngjajnë propagandat e pushtuesve!Turqit thonë se Kurdët janë nga Iraku, Iraku i Sadam Huseinit ( ky i tashmi nuk e dij se c´qendrim mban ndaj tyre) i bombardonte ata edhe me armë kimike dhe i dëbonte në Iran dhe në Turqi, ndërsa Irani e bënte po të njejtën gjë sikur ndaj kurdëve sic vepronte dhe vepron edhe Iraku dhe Turqia! Vetëm Siria ishte ca më e qetë me praninë e kurdëve atje, ndoshta se kishte më pak kurd, ose pjesë të Kurdistanit!
    Fundja, nuk kanë faj ato shtete! Mbajnë territore të Kurdistanit të pasura me naftë dhe ato nuk duajn t´i lëshojnë nga duartë, qoftë edhe me zhdukjen e dhjetëra milionë kurdëve! Por, një ditë, do të jetë në shtet i ri atje, do të jetë një Kurdistan, të cilin nuk e deshiron as Turqia, as Iraku, as Irani...!
    Edhe kjo shifër, që e thua ti, nuk është e saktë! Vetë ish presidenti i Turqisë, Sulejman Demirel, ndonjë vit më parë (4-5 vjet më parë) pranonte se në Turqi jetojnë 5 milionë shqipëtarë, ndërsa sipas të dhënave të Ligës Shqipëtaro-Amerikane", në Turqi jetojnë deri në 12 miloionë shqipëtarë! Atyre mund t´u thuash shqipëtarë pasi që mulliri i fortë ckombëtarizues turk e ka bërë të vetën. Asnjë shkollë shqipe për 4-5 milionë shqipëtarët e tu në Turqi nuk është, madje Turqia "mike" shpejton që të hap shkolla turke në Shqipëri!
    Atëherë përse kjo urrejtje e madhe e kurdëve kundrejt shqipëtarëve?! Sepse u vendosën shqipëtarët pikërisht në tokat, fshatrat dhe krahinat kurde, si bedene! Le të kasapiten shqipëtarët dhe kurdet mes veti dhe turqit të rrin rehat!
    Nuk flas për shekullin pesëmbëdhjet sepse ai shekull ishte shekull i "clirimit" të shqipëtarëve me shpatë nga turqit! Por, flas për kohën më të re, pra për shekullin e fundit, periudhëm më tragjike shqipëtare, kur tokat etnike shqipëtare, me miratimin e Turqisë, u faleshin sllavëve dhe grekëve, kur krahina të tëra shqipëtarësh pastroheshin etnikish dhe banorët e tyre detyrohesh të shpërnguleshin në Turqi, në krahinat kurde e armene!
    Ushtria turke, si anëtare e Natos, ishte nën komandën e Natos dhe ashtu duhej të vepronte! Edhe ushtria franceze ishte nën komandën e Natos dhe edhe ajo , dihet, si e "bombardonte" Serbinë dhe cfarë informatave u jepte serbëve dhe c´rol pati në ndarjen e Mitrovicës!
    Diplomati flet dicka tjetër, qeshë për dicka tjetër dhe në kokën e tij zihen plane të tjera", më kujtohet se kam lexuar këtë urtësi diku! E diplomacia turke, aleate serbe, gjithmonë ka qeshur dhe lozur dhe u ka sjellë tragjedi të mëdha shqipëtarëve, ashtu sic u sjellë edhe sot kurdëve, që me të drejtë duan ta kenë një shtet të tyre!
    Ti vet po thua qe kurdet jane edhe ne Iran , Irak e Siri... atehere perse i kerkojne tokat ne Turqi? Nuk kam degjuar te kene pasur konflikt te kesaj grade me ato shtetet e tjera. Eshte tamam ashtu si tha MaChO , jane thjesht klane qe u intereson rremuja.
    Te kalojme te shqiptaret e Turqise tani. Thash qe 3-4 milione jane ne Stamboll , kurse te tjeret jane te shperndare nuk thash qe jane 4 mil ne gjithe Turqine. Shqiptaret qe kane ardhur qindra vite me pare kane qene nga me te privilegjuarit. Kane pasur poste drejtuese etj etj. Nuk e di nese ke degjuar per Mehmet Ali Pashen qe qeveriste Egjiptin ne periudhen e perandorise Osmane... Nese nuk e do shqiptarin nuk ke pse i jep post. Nuk eshte lejuar shqipja shqiptareve ne Turqi? Te lutem ndergjegjesohu pak... Ne ate kohe nuk ka pasur asnje vend te botes qe te mendonte per per hapje shkollash ne gjuhen e emigranteve. Me thuaj nje shembull qe te provosh te kunderten. Iniciativen per hapje shkolle duhej ta merrnin shqiptaret se atyre u interesonte. Hajde ndonjehere ne Stamboll te ikim bashke ne Arnavutkoy ( lagja shqiptare ) dhe te pyesim shqiptaret se si jane trajtuar kur kane ardhur fillimisht dhe si vazhdojne te trajtohen.
    Per sa i perket "dhenies se Kosoves te serbet" , po harron qe turku kishte pushtuar edhe Serbine atehere... pra per turkun si Kosova edhe Serbia ishin te pushtuar dhe nuk kishte pse te bente diferencime , aq me teper qe Kosova favorizohej dhe jo Serbia pasi kjo e fundit nuk e nderroi fene.
    Turqia nuk kishte si ta konfirmonte copetimin e Shqiperise se Osmanet kishin marre fund kur u mor ai vendim. Hape historine se e gjen kush ka qene vendim-marres ne 1913...

PS: Me thuaj pak , perse ne 1913 kur u copetua Shqiperia , dhe me vone ne kohen e gjenoncidit grek ne Cameri shqiptaret iken me shume ne Turqi dhe jo diku tjeter? Mos valle ngaqe Turqia i kishte copetuar vendin? Apo ngaqe ishte pro-serbe? Dhe behet fjale per rreth 10 mil shqiptare , jo pak.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DoLpHiN : 07-01-2008 më 15:00
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Anëtarësuar
    18-02-2006
    Postime
    441
    Ti vet po thua qe kurdet jane edhe ne Iran , Irak e Siri... atehere perse i kerkojne tokat ne Turqi?...
    Pasi bëhesh sikur nuk e di atëherë më duhet të të tregoj atë që edhe ti vet e di!
    Kurdistani, territor etnik i kurdëve, është okupuar dhe ëshë ndarë pa të drejtë nga Turqia, Irani, Iraku dhe Siria!Kurdët në Kurdistan, pra në pjesët e ndara, apo edhe të okupuara nga Turqia, Irani, Iraku dhe Siria, duan shtetin e tyre në territorin e tyre etnik, pra Kurdistanin e tyre, ndaj edhe ndodhin kryengritje të herëpashershme! Jam i bindur se ëndërra kurde do të realizohet dhe se një ditë harta aziatike do të ndryshojë dhe aty do të nënvizohet edhe një shtet i ri i quajtur Kurdistan! Sa më shpejt aq më mirë, sado që kjo nuk i pëlqen fare arabëve të Irakut, iranianëve të Iranit, sirianëve të Sirisë dhe turqve të Turqisë! Nuk u pëlqeka as ca arnautëve të Turqisë, që janë bërë më turq se vetë turqit, më faqezinj se vetë ata!
    .... Shqiptaret qe kane ardhur qindra vite me pare kane qene nga me te privilegjuarit. Kane pasur poste drejtuese etj etj. Nuk e di nese ke degjuar per Mehmet Ali Pashen qe qeveriste Egjiptin ne periudhen e perandorise Osmane... Nese nuk e do shqiptarin nuk ke pse i jep post.
    Do të thotë kjo se kanë qenë më të dëgjuarit dhe gjithëcka cfarë bënë bënë për turqit ( edhe sot bëjnë) dhe e harruan Shqipërinë e mjerë, apo edhe u vie turp ta thonë se nga e kanë prejardhjen! Dhjetë milion shqipëtarë në turqi, e thua vetë, dhe atyre as u dëgjohet zëri kur është cështja shqipëtare, ndërsa kur është cështja e kurdëve ngriten në këmbë, sic bënë ti! Mos më thuaj cfarë bëri Mehmet Ali Pasha, dhe dinastia e tij mbi 150 vjecare, deri të Mbreti Faruk, për Turqi dhe Egjypt, por më thuaj se cfarë bëri ai për Shqipërinë! Asgjë! Patëm shumë pashallar që luftan për turkun, arabin, grekun e serbin, atyre ua krijuan shtetet dhe shqipëtarëve dhe Shqipërisë ua dhuruan coptimin dhe shpërnguljet masive "shpëtuese" për në tokat e "babës dovlet", nepër shkretirat e Anadollit, nepër fshatrat kurde e armene, pra mish për top për interesa turke!

Nuk eshte lejuar shqipja shqiptareve ne Turqi? Te lutem ndergjegjesohu pak... Ne ate kohe nuk ka pasur asnje vend te botes qe te mendonte per per hapje shkollash ne gjuhen e emigranteve. Me thuaj nje shembull qe te provosh te kunderten. Iniciativen per hapje shkolle duhej ta merrnin shqiptaret se atyre u interesonte.
    More tuqit nuk ua lejonin, sikur sot kurdëve, shkollat dhe gjuhën zyrtare shqipe as atëherë kur e mbanin Shqipërinë e lere më në Turqi! Dhe nëse atëherë nuk hapeshin shkolla për emigrantët atëherë përse këtë turqit nuk e bëjnë sot kur atje jetojnë dhjetë milionë shqipëtarë, sic thua edhe ti vetë! Përse nuk është njëë Universitet shqipëtarë, një shkollë shqipëtare, një gazetë e përditshme shqipëtare... Përse Turqia nuk e bënë një lëshim sado të vogël ndaj shqipëtarëve të "privilegjuar" sic thua ti! Për këto shkolla e gazeta, për gjuhë të vetë bëjnë kryengritje kurdët, ndërsa arnautet e sojit tënd, në vend që të kërkojnë po këto të drejta për dhjetë milionë shqipëtarët, vjellin vrerë kundrejt kurdëve! Turp!

Hajde ndonjehere ne Stamboll te ikim bashke ne Arnavutkoy ( lagja shqiptare ) dhe te pyesim shqiptaret se si jane trajtuar kur kane ardhur fillimisht dhe si vazhdojne te trajtohen.
    Si janë trajtuar? Së pari ua kanë ndërruar mbiemërat dhe pastaj ngadalë e ngadalë i kanë bërë më turq se vetë turqit! Dhe sigurisht që trajtohen mirë: kanë shkollat turke, gazetat turke, radio dhe TV turke, veshje turke, gjuhën turke dhe gjuhën shqipe e flasin pleqtë nepër shtëpi të tyre! Kjo është parajsa arnaute në Turqi, "dhuratë" nga turqit si privilegj ndaj ndëgjuashmërsë dhe meritave ndaj shtetit turk!

Per sa i perket "dhenies se Kosoves te serbet" , po harron qe turku kishte pushtuar edhe Serbine atehere... pra per turkun si Kosova edhe Serbia ishin te pushtuar dhe nuk kishte pse te bente diferencime , aq me teper qe Kosova favorizohej dhe jo Serbia pasi kjo e fundit nuk e nderroi fene.
    Kjo është gënjeshtër e paskrupullt! Shqipëtarët nuk ishin të privilegjuar, por serbët! Serbia ishte e pushtuar, porse ajo kishte një lloj autonimie të vecant: nuk prekeshin manastiret serbe, lejohej shkollimi në gjuhën serbe...! Ndërsa shqipëtarëve kjo u mohohej! Kishat shqipëtare u shkatërruan dhe në vend të tyre u ndërtuan xhami! Serbët nuk u shpërngulën në Turqi, por shqipëtarët për tua lëshuar vendin serbëve! Kjo ishte marëveshje turko-serbe , e cila aktuale mund ë jetë edhe sot!

Turqia nuk kishte si ta konfirmonte copetimin e Shqiperise se Osmanet kishin marre fund kur u mor ai vendim. Hape historine se e gjen kush ka qene vendim-marres ne 1913...
    Osmanët nuk kishin marrë fund ende në kohën e Lidhjes së Prizrenit, atëherë kur shqipëtarët bënin kërkesa modeste për një autonimi në kaudër të Turqisë, ndërsa Turqia ua kthente atyre sic ua kthen sot kurdëve në Turqi dhe në Irak! Copëtimi i tokave shqipëtare dhe dhënja e tyre pre në favor të serbëve, duke i ndihmuar me ushtri turke ( rasti i Ulqinit kur kryengritësit shqipëtarë përballonin ushtrinë okupuese malazeze dhe ushtruia turke i ndihmon malazezët, nuk është i vetëm). Turqia, në atë kohë, e dinte se do të tërhiqet efdhe nga Shqipëria, por nuk bënte ballë ta ndihmonte formimin e një shteti shqipëtarë! Turqia ishte dhe mbeti armik i përbetuar i shqipëtarëve që nga kohë e Skenderbeut e deri më sot!

PS: Me thuaj pak , perse ne 1913 kur u copetua Shqiperia , dhe me vone ne kohen e gjenoncidit grek ne Cameri shqiptaret iken me shume ne Turqi dhe jo diku tjeter? Mos valle ngaqe Turqia i kishte copetuar vendin? Apo ngaqe ishte pro-serbe? Dhe behet fjale per rreth 10 mil shqiptare , jo pak.
    Shqipëtarët nuk kishin ku të shkonin tjetër, pasi që e vetmja udhë e hapur për ta u ishte lënë Turqia, shkretëtirat e Anadollit! Zgjerohehej Serbia, Mali i Zi, Greqia në territoret shqipëtare, me miratimin e Turqisë, ishin lidhur marrëveshje turko-greke, serbo- turke, turko- malazeze që shqipëtarët të vendosëshin në Turqi dhe këndej të mbetët hapësirë e lirë për serbët, grekët, malazezët! Me grekët ishte edhe një marrëveshje e vecant ku parashihej shkëmbimi i popullsisë, pra grekët në Turqi duhej të vendosëshin në prona shqipëtare, në vatra shqipëtare, pra në Camëri... dhe shqipëtarët, gjoja si turq do të shpërnguleshin, pra në fshatrat kurde dhe armene të Turqisë! Dhe, pasi që asnjë popull nuk i lëshon me deshirë vatrat e veta, atëherë vëhej në veprim bajoneta serbe, greke, malazeze, me ndihmë edhe të bajonetës turke dhe kështu konvojet e refugjatëve shqipëtarë ishin të pakëputura në 150 vitet e fundit! Qe paraparë edhe një shpërngulje e tillë, dhjetë vite më parë, mund të ishte kjo goditja e fundit kundër shqipëtarëve të Kosovës, mbase edhe jo vetëm të Kosovës, por falë Zotit dhe Perendimit, kjo nuk u realizua, ndonëse për këtë skenar ishte bërë gati Turqia dhe Serbia kishte vënë në veprim bajonetën tradicionale antishqipëtare!
    Këto ti i di porse bëhesh sikur nuk i di!
    Vështirë dhe e pakuptimtë është të diskutosh me një "arnaut" që mendon më zi se një turk!
    Turqinë nuk mund ta quash shpëtimtare dhe as mike, përkundrazi armiken më të madhe, kur dihet se ajo i nxori dhjetë milionë dhqipëtarë, nga territori i tyre etnik dhe i vendosi në shkretira të anadollit, e territoret etnike të shqipëtarëve ua ndau serbëve, grekëve, malazezëve...! Sot në territoret etnike shqipëtare jetojnë më pak shqipëtarë se sa "arnaut" në Turqi! Mund t´i thuhet "mike" dhe "shpëtimtare" Turqisë?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 09-01-2008 më 20:17

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    mendimi jem asht se kurdet ne ate rajon te Azise kane po aq te drejte me pase shtetin e vet sa edhe shqiptaret ne Ballkan.

Ne rast se deri sot nuk kane mujte - per shkak te vendimeve te fuqive te medhaja mbas L1B (Angli-France), dhe qenies ma te dobet se fqinjet e vet (Turqia, Irani, arabet), apo edhe dhunes e shtypjes mizore, kjo nuk don me thane se nuk kane te drejte.
    Te drejten jua jep territori qe e mbajne prej shekujsh, identiteti kombtar e kulturor e gjuha e ndryshme prej arabishtes, turqishtes apo persishtes, si edhe vullneti i tyne me vendose per fatin e vet e me sundue vedin.

Edhe Kosova (e pothuejse edhe Shqipnija e sotme) u nda pak a shume per te njajtat shkaqe sikur edhe kurdistani.

Une mendoj se problemi asht tek menyra e mjetet si me realizue te drejtat e veta.
    Terrorizmi e vrasja e civilave te pafajshem, me bomba apo atentate, per perfitime e interesa politike asht e papranueshme sot ne boten e qytetnueme.

Pra;
    1)Kurdet e Turqise (20% e popullsise aq sa dikur kosovaret ne Serbi) kane te drejte me vendose vete per fatin e vet, dhe jo turqit.

2) Turqia ka te drejte si cdo shtet i botes per me mbrojte qytetaret e vet prej terrorizmit qofte kurd apo ndoj lloj tjeter. Ne kete kuptim nderhymja ne Irak per sa kohe asht proporcionale dhe e kufizueme ne shkatrrimin e terroristave, asht e drejte, per momentin mbasi shteti i Irakut (dhe qeveria rajonale e Kurdistanit irakian) ka deshtue me i kontrollue vete.

Ne rast se teprohet, ka rrezik me ba efektin e kundert.

Mendimi jem.

AdIdAs Maska e DoLpHiN
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    Hono Lulu
    Postime
    1,453
    Citim Postuar më parë nga DardanG Lexo Postimin
    Shqipëtarët nuk kishin ku të shkonin tjetër, pasi që e vetmja udhë e hapur për ta u ishte lënë Turqia, shkretëtirat e Anadollit! Zgjerohehej Serbia, Mali i Zi, Greqia në territoret shqipëtare, me miratimin e Turqisë, ishin lidhur marrëveshje turko-greke, serbo- turke, turko- malazeze që shqipëtarët të vendosëshin në Turqi dhe këndej të mbetët hapësirë e lirë për serbët, grekët, malazezët! Me grekët ishte edhe një marrëveshje e vecant ku parashihej shkëmbimi i popullsisë, pra grekët në Turqi duhej të vendosëshin në prona shqipëtare, në vatra shqipëtare, pra në Camëri... dhe shqipëtarët, gjoja si turq do të shpërnguleshin, pra në fshatrat kurde dhe armene të Turqisë! Dhe, pasi që asnjë popull nuk i lëshon me deshirë vatrat e veta, atëherë vëhej në veprim bajoneta serbe, greke, malazeze, me ndihmë edhe të bajonetës turke dhe kështu konvojet e refugjatëve shqipëtarë ishin të pakëputura në 150 vitet e fundit! Qe paraparë edhe një shpërngulje e tillë, dhjetë vite më parë, mund të ishte kjo goditja e fundit kundër shqipëtarëve të Kosovës, mbase edhe jo vetëm të Kosovës, por falë Zotit dhe Perendimit, kjo nuk u realizua, ndonëse për këtë skenar ishte bërë gati Turqia dhe Serbia kishte vënë në veprim bajonetën tradicionale antishqipëtare!
    Këto ti i di porse bëhesh sikur nuk i di!
    Turqisë?!
    Ti ne radhe te pare je ne konflikt me veten. Turqia ishte e vetmja rruge e hapur per shqiptaret, por ne te njejten kohe Turqia na ishte edhe bashkepunetore e ngushte e grekut dhe serbit...
    Mesoje njehere se kush ishte ANTANTA ne kohen e copetimit te shqiperise dhe meso se cfare roli ka luajtur.
    Lexova dicka per bashkepunim Turko-grek , dhe me duhet te te tregoj edhe dicka tjeter qe me sa duket nuk e ditke:
    Per te mos folur per periudha me te hershme po e nis nga 1919 , kur Greqia pasi kishte marre premtime per territore te ish-perandorise Osmane nga Britania (kryeministri David Lloyd George) vendos te sulmoje Turqine. Si perfundim Greqia i humbet te gjitha territoret e fituara ne lufte dhe detyrohet te kthehet ne kufijte e para-luftes ne 1922. Ne konferencen e Laussanes vendoset shkembimi i popullsise qe kishte mbetur ne te dyja krahet , pra behet fjale per 23 vite para gjenoncidit cam dhe nuk ka si te jete i sakte pretendimi yt per nje vendosje ne cameri te grekeve te ardhur nga Turqia , te cilet per me teper jane vendosur ne Selanik dhe ne ishujt e Greqise.
    Nje tjeter konflikt qe nuk mund te lejonte ate lloj bashkepunimi eshte konflikti per Qipron. Qe me dobesimin e kontrollit Britanik ne Qipro ( Qipro ka qene koloni e Britanise ) kane lindur konfliktet midis qiprioteve greke dhe atyre turq , te cilet vazhdojne akoma edhe ne ditet e sotme.
    po fund-janari i 1996 te kujtohet? Turqia i dha nje ultimatum Greqise qe per 2 ore te terhiqej nga pretendimet per nje ishull ne Egje. U desh nderhyrja e Klintonit per te ndaluar nje konflikt te armatosur. Deri ne mesnaten e 31 janarit ishulli ishte mbushur me lufte-anije dhe Turqit kishin filluar te conin avjone per "patrullim" neper territoret greke. Po incidenti i avjoneve qe ndodhi vjet ne Egje a te kujtohet?
    Po deshe ik lexo ndonjecik histori ose pyet ndonje qe di me shume se ti te te shpjegoje se nuk kam kohe te te citoj perdite. Merre mundimin dhe lexoje tere postimin se mbase te mbushet mendja se je gabim.

Vështirë dhe e pakuptimtë është të diskutosh me një "arnaut" që mendon më zi se një turk!
    Turqinë nuk mund ta quash shpëtimtare dhe as mike, përkundrazi armiken më të madhe, kur dihet se ajo i nxori dhjetë milionë dhqipëtarë, nga territori i tyre etnik dhe i vendosi në shkretira të anadollit, e territoret etnike të shqipëtarëve ua ndau serbëve, grekëve, malazezëve...! Sot në territoret etnike shqipëtare jetojnë më pak shqipëtarë se sa "arnaut" në Turqi! Mund t´i thuhet "mike" dhe "shpëtimtare"
    1- Nuk eshte nevoja te vihet ne thonjeza fjala "Arnavut" se do te thote thjesht shqiptar. Pra kur me quan shqiptar thua te verteten , por mos e vur ne thonjeza. Mendoj me zi se nje turk? Kush po e quan shpetimtare Turqine ore? Turqia na ka pushtuar dhe demtuar shume per 5 shekuj me radhe , por mardheniet e pas-pushtimit kane qene dhe jane mese te mira.
    2- Se cfare u beri Turqia 10 mil shqiptareve qe jetojne ketu , ate e dine ata ( shqipet qe jane ketu ) dhe jo ti. Diku ne forum kam hasur ne nje teme per nje fshat ne Turqi qe flet shqip , dhe postuesi ishte nga po ai fshat dhe dallohej qe nga shqipja qe kishin shume vite te shperngulur si familje. Mundohu ta gjesh dhe shikoje se cfare mendojne vet te shperngulurit per Turqine , qe ishte destinacioni i vetem i mundshem dhe qe i pranoi dhe i trajtoi goxha mire. Pra mos fol me konpetenca per dicka qe je totalisht i dis-informuar.
    3- Arnavut , qe zotrote e ke vene ne thonjeza , eshte njesoj si Alvanos , Albanesse , Albanian etj... pra do te thote shqiptar dhe asnje gje te keqe , pavaresisht keq-perdorimit te kesaj fjale nga regjizoret e disa filmave shqiptar.
    4- Kujdes tonin me te cilin me drejtohesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga DoLpHiN : 10-01-2008 më 09:03
    `That` is good and `that` is funny...but it costs a lot of money...

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Turqia votoi kunder nderhyrjes ne Kosove? Me bere per te qeshur tani...
    Nuk ma merr mendja se do te lexoj ndonje genjeshter me te madhe se kjo per vitin 2008.
    Vertete per te qeshur...
    Injoranca nuk zhduket me top

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anëtarësuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Nderkohe ne lidhje me temen!
    Mendoj se Turqia duhet te gjeje nje tjeter gjuhe me kurdet, aq me pak kur behet fjale per miliona Kurde banues ne Turqi.
    Kurdet kane shekuj qe jetojne bashke me Turqit, nderkohe qe problemet apo konflikti mes tyre ka nisur shume vone.Ketu mbetet gjithmone dicka per te kuptuar, se jo gjithcka po ecin ashtu si duhet.Nuk mund te vesh shenjen e barazimit midis Kosoves dhe kurdeve pasi dihet si mbeti Kosova nen protektoriatin Serb.Nderkohe Kurdet erdhen ne Turqi, ose me mire ne perendorine Osmane si te shperngulur nga viset mongole, ose nga Kina Lindore.Pra ne kete rast shtetit turk nuk duhet ti vihet damka e ekupatorit por ama duhet te gjeje te tjera zgjidhje, dhuna bie dhune dhe nuk justifikohet lehte.
    Nderkohe ideja e nje shteti Kurd nuk do sillte asgje te mire per rajonin.
    Nese Kurdet paskan te drejte te kene shtet te tyrin pse te mos e kene edhe Arbereshet e Italise kete te drejte?
    Ndryshuar për herë të fundit nga INDRITI : 12-01-2008 më 13:22
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Konflikti shqiptaro-serb mbi Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-08-2009, 09:57
  2. Shqiptarët, konflikti SHBA-Iran dhe Soros
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 23:06
  3. Konflikti ne kosove
    Nga benseven11 në forumin Krijime në gjuhë të huaja
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 22:38
  4. Konflikti mes mendjes dhe epshtit
    Nga altin55 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 21-07-2004, 19:19
  5. Lufta në Kosovë dhe arsyet e këtij konflikti
    Nga Klevis2000 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-01-2004, 12:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •