Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 33
    i/e regjistruar Maska e gt2xf
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272
    Citim Postuar më parë nga elen Lexo Postimin
    Ti me siguri ke ardhur nga Shqiperia ose rri ne Shqipëri.

Kjo më ka bërë përshtypje.
    Ata që venë në Usa direkt nga Shqipëria..o Zot o Zot..tërë po.dhë.... thua ti se nuk vijne nga vend pa uje e drita dhe ushqimi me liber vereseje..
    U duket Manhattani si fshat...katnarëve..

Po të pyesësh ata që venë nga Europa, ehhh ata ja dinë vlerën Amerikës..
    Në fillim është vështirë sepse po do të jesh dikushi dhe mos të punosh në ndertim apo me 8 $ në orë, duhet të punosh dhe të vesh në shkollë.
    Po pas 1 ose 3 vjetëve ose 4 që mbaron shkolla, punon 40 ore dje je mbret.
    Tani po ca duan tua kalojnë dhe vendalinjve..ehh le të bëjnë nga 3 punë..
    Dhe puna që bëhet këtu nuk është si në Europë ku ka shfrytezim maksimal..është më easy..
    Pëe mendimin tim, Amerika është kudo njësoj.. P.sh. në Fl jetesa eshte më e lirë, rrogat më të ulta. Në Northeast jetesa më e shtrenjtë, rrogat më të larta.
    e njëjta gje dmth.

Kur erdha unë, ma kishin bërë skëterrë ..si duket kishin harruar se nga kishin ardhur ...
    ja kështu..
    Vllau shfytezim maksimal eshte atje jo ne EU! Me duket se ti nuk jetoke ne USA, ose nuk e kupton se cka dmth shfrytezim ngaqe nuk ke jetuar ne EU. Une nuk e kuptoj se nga e ke marre ti se punetoret shfrytezohen ne EU dhe ne USA jo....
    Une njoh disa amerikane dhe e kuptojne me te vertete se cka dmth shfrytezim sepse e kane shijuar ketu nga lidhejt qe kane si psh te martuar me ndonje vendalie etj. Amerikanet ketu bejne ceshte e mundur te marrin edhe macet qente bile dhe gomaret e vet ketu, njeri donte te mirrte edhe prinderit por ketu sh veshtire, per prinderit.....
    Srange....:- ))
    Ndryshuar për herë të fundit nga gt2xf : 27-12-2007 më 13:22

Perjashtuar Maska e Arsyetimi
    Anëtarësuar
    09-10-2006
    Vendndodhja
    i zbuluar , tek dy maloret :p INTERIST per jete jam,se per vdekje jan kto milanistat :D
    Postime
    119
    as ne shqiperi sesht keq kur ke lek

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Jooo nuk eshte edhe aq keq...

Puno ha fli puno ha fli puno ha fli paguaj taksat!
    Vdis!

Next please!
    Edhe në Kosovë njësoj është, me dallim se këtu nuk paguajmë taksa por i lëmë që të mblidhen, sa të hip borxhi mijëra euro e pastaj në birucë.

Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272
    Citim Postuar më parë nga Arsyetimi Lexo Postimin
    as ne shqiperi sesht keq kur ke lek
    ..as ne amerike bile....:-)

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Shikoni se ka dicka amerika dhe jeta ketej .. USA do b*the o shoke . Kush nuk ka me mire mos vij . lol

Perjashtuar Maska e Arsyetimi
    Anëtarësuar
    09-10-2006
    Vendndodhja
    i zbuluar , tek dy maloret :p INTERIST per jete jam,se per vdekje jan kto milanistat :D
    Postime
    119
    Citim Postuar më parë nga gt2xf Lexo Postimin
    ..as ne amerike bile....:-)

po por si shqipri se ben jeten ne amerik ti

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Shikoni se ka dicka amerika dhe jeta ketej .. USA do b*the o shoke . Kush nuk ka me mire mos vij . lol

oj shoqe po cdo vend duhet te kesh byca se po spate.............

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Duhet bythë për të shkuar atje, jo viza, jo dokumenta fallco, jo skafe e gomone, e niqinmi kirifekte, se bane erdha qatje, tma ka thy nrrajt.

Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272

Wink

[QUOTE=Arsyetimi;1785594]po por si shqipri se ben jeten ne amerik ti

...."agreed upon".........:-)))

Me shkronja te medha madje:D

Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Mir e ka Pinku, po ju mos e merrni me kuptimin e pare te fjales, e ka then ne ate figurativin ajo. Ketu "duhet mendere" ne kuptimin qe duhet te punosh shum per te arritur qellimet qe i ke ven vetes, po ne fund ja shef hajrin dhe i thua vetes "bravo" se ia vlen barra qerane.
    Po shumica e shqiptareve flasin serbes serbes se , jane mesuar tu bien kockat nga qielli, jan mesuar qe te punojne emigrantet, tu dergojne atyre leke, shkurt jane mesuar ti bejne fresk duke ndenjur, se e kane me lehte te nxjerrin geshtenjat nga zjarri me duart e tjetrit, dhe vijne na thone pastaj ju hengri Amerika, jeni ber si te dyte vec pune, shkoll, pune, shpi.
    Nuk e kuptoj me sa mend nuk ia vlen USA, kur cdo shqiptar e ka obsesion per te ardhur ketu.

Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    Northern Europe
    Postime
    272
    Citim Postuar më parë nga angel_ j Lexo Postimin
    Mir e ka Pinku, po ju mos e merrni me kuptimin e pare te fjales, e ka then ne ate figurativin ajo. Ketu "duhet mendere" ne kuptimin qe duhet te punosh shum per te arritur qellimet qe i ke ven vetes, po ne fund ja shef hajrin dhe i thua vetes "bravo" se ia vlen barra qerane.
    Po shumica e shqiptareve flasin serbes serbes se , jane mesuar tu bien kockat nga qielli, jan mesuar qe te punojne emigrantet, tu dergojne atyre leke, shkurt jane mesuar ti bejne fresk duke ndenjur, se e kane me lehte te nxjerrin geshtenjat nga zjarri me duart e tjetrit, dhe vijne na thone pastaj ju hengri Amerika, jeni ber si te dyte vec pune, shkoll, pune, shpi.
    Nuk e kuptoj me sa mend nuk ia vlen USA, kur cdo shqiptar e ka obsesion per te ardhur ketu.
    ..ene amerika juj...:-)))

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •