Close
Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 190
    Ne fakt, kurani i inkurajon k'to gjana. Nese e kqyr n'perspektiven e atij realiteti "modern" edhe sa "joetike" osht ky veprim qi ndodh n'vendet islame, induktojme qi osht fenomen i psiqikes s'smute. mgjth kjo nuk e rrzon argumentin qe ne islam familja e ni cike (t'martume) osht familja e burrit, edhe burri qe e merr kete cike edhe pagun pare per to, osht i mbshtjellun pi mburojes qi pi bon per mi mbrojt ciken edhe mi dhon kushte ma t'mira per jetese. pa marre parasysh sa "zemershlire" ky veprim qi po paraqitet mu kon, apet nuk zhduket n'hapsine fakti qe pedofilizimi osht veprim i gabushem. rrjedh qi islamizmi qi i lejon kto sene, osht i gabushem n'kete aspekt.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga amenti Lexo Postimin
    Ne fakt, kurani i inkurajon k'to gjana. Nese e kqyr n'perspektiven e atij realiteti "modern" edhe sa "joetike" osht ky veprim qi ndodh n'vendet islame, induktojme qi osht fenomen i psiqikes s'smute. mgjth kjo nuk e rrzon argumentin qe ne islam familja e ni cike (t'martume) osht familja e burrit, edhe burri qe e merr kete cike edhe pagun pare per to, osht i mbshtjellun pi mburojes qi pi bon per mi mbrojt ciken edhe mi dhon kushte ma t'mira per jetese. pa marre parasysh sa "zemershlire" ky veprim qi po paraqitet mu kon, apet nuk zhduket n'hapsine fakti qe pedofilizimi osht veprim i gabushem. rrjedh qi islamizmi qi i lejon kto sene, osht i gabushem n'kete aspekt.

Shko lexoje postimin e Blu sky edhe njehere e mos ia fut kot, Kur'ani i inkurajon thot, jam i bindur qe nuk e gjen dot nje fjale te vetme per moshen e marteses as ne Kur'an as ne Bibel ashtu sic jam i bindur qe ti nuk i ke lexuar asnjeren.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

ups, islami*, po qe se lejohet permirsimi i gabimeve teknike, nga lartmendjemadhesia e verbuar e juaj !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    C'ka te beje Kur'ani me martesen me vajza minorene? Qe ne Antikitet, ne qyteterimet politeiste, jane praktikuar martesat e vajzave minorene me meshkuj shume me te medhenj ngaqe ishin ne gjendje te kujdeseshin per to ekonomikisht. S'kuptoj nga na e lidhe Kur'anin me kete çeshtje. Plus, martesat e femrave ne moshe te re ndodhin ne vendet ekonomikisht te varfra dhe te pazhvilluara intelektualisht. Nuk ka korrelacion me fene. Ah, po, do thuash qe aty ku ka injorance, ka dhe ekstremizem fetar. Dakord. Por, s'ka injorance me te madhe se te besh paralelizma mes nje feje ne thelb paqesore sic eshte feja myslimane, me ca akte barbare injorantesh ne Lindjen e Mesme te cilet fene e perdorin si instrument per te justifikuar barbarine vetjake.
    Sigurisht qe ka te bej. Injoranca dhe padituria eshte nje dhe e pandare me kulturen islame. Kultura islame krijon shoqeri te mbyllura dhe primitive qe akoma praktikojne rite te mesjtes e me te hershme madje, kultura islame duke e ndrydhur dhe mbyllur shoqerine ndikon drejtpersedrejti ne nivelin arsimor te saj dhe rrjedhimisht ate civilizues. Sot bota islame ka nje anafalbetizem qe arrin mesatarisht 50-60%. Edhe ne vendet me te pasura islame anafalbetizmi arrin ne nivele 20-30%. Emiratet e Bashkuara Arabe psh me nje GDP per fryme rreth $50,000 ne vit ka nje nivel anafalbetizmi 23% (30% per femrat), qe eshte 22 here me i larte se ai ne Itali ku GDP per fryme eshte rreth $30,000.

Bota islame ka nje shtrese te tere (femren) qe e ka perjashtuar dhe izoluar teresisht nga pjesmarrja ne shoqeri. Sot bota islame perfaqeson shoqerine me pak te ekspozuar ndaj kulturave dhe qyteterimeve te tjera pra me pak te globalizuar dhe te hapur nga cdo shoqeri tjeter. Ka shtete islamike te pasur fale pasurive natyrore, por asnje prej tyre nuk dallohet per ndonje kontribut ne dije, teknologji, art, kulture etj etj, fale ketij niveli injorance qe gjendet kudo ne ate shoqeri dhe qe sigurisht gjeneron edhe perversitete te tilla si martesen me femije, apo vrasjen e femres me gure, prerjen e gjymtyreve apo te kokes me shpate ne publik, etj etj.

Shume nga diskutantet ketu dalin e thone gjithe tangerllek se Afganistani eshte perjashtim, pasi ata jane te varfer dhe injorante (te pashkolluar), nderkohe qe injoranca dhe mungesa e shkollimit dhe arsimit eshte karakteristike e te gjithe botes islame. Shifrat e thone kete shuma qarte. Keshtu qe mjaft me justifikime dhe dengla.

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Shiko, Zarathustra, personalisht besoj qe njerezit formojne fene dhe jo feja njerezit. Une e di se ku ngaterrohet mendja jote(ne kete prizem shume e limituar);ti s'ke nje kontekst historik te qarte te dinamikave religjioze ne bote. Qe ti te kuptosh qe feja islame s'i ka dhene forme kulturave te Lindjes te Mesmes duhet te kuptosh me perpara kontekstin gjeografik te ketyre pushtimeve fetare:

* Ku kishim pushtime islame? Indi, pergjate Azise Qendrore, Lindje e Mesme, Afrike Veriore, pjese te Gadishullit Iberik(... )

*Jane territore te pasura keto? Pra, vendndodhja e tyre gjeografike ju ku dhene resurse natyrale te cilat ne termin afatgjate mund te ju ofrojne mireqenie?Dukshem jo(hiq Emiratet Arabe, por problemi me keto eshte tjeter)!

*Diçka vertete e rendesishme, qe shume njerez e harrojne jane kryqezatat e krishtere qe limituan shume fene Islame. Pushtuesit katolike ripushtuan vendet Islame te pasura dhe lane vendet gjeografikisht te izoluara, pra Lindje e Mesme etj. Ti me thua qe vendet Islame jane te varfera nga feja,nga mungesa qe i sjell feja, nderkohe qe une te them qe vendet Islame ishin te varfera dhe kjo nga nje mungese resursesh.(s'po flasim ketu per Antikitetitin)

*Pasoje e varferise eshte injorance. Njerezit do mundohen te gjejne çlirim ne fe. Frikat e tyre do i integrojne ne principet fetare. Feja Islame ju ka sherbyer si kornize frikave te tyre.

Pozita e femres ne cdo shoqeri shkon paralelisht me zhvillimin ekonomik dhe intelektual te nje vendi; shoqerite primitive bazojne autoritetin e tyre ne force fizike dhe JO ne fe. Ama fene mund ta perdorur per te justifikuar kafsherine.

Mire qe ka njerez qe bejne gabime te tilla, te paragjykojne nje fe ne baze te ca barbareve, kjo duke nisur nga injoranca e tyre. Por tani u deshka te lexojme njerez qe marrin si pikenisje e te qenit te tyre Nietzsche per te gjykuar nje çeshtje qe eshte shume me e madhe se vetja e tyre? Ah, nese e ke fjalen per Persin Zoroaster, atehere mund ta kuptoj...cdonjeri qe hiqet si profet ne boten e sotme, vuan nga deliret e madheshtise. Madheshti e cila bazohet ne pasiguri vetjake.

Amenti, ik lexo Kur'anin njehere pastaj diskutojme. Nuk me pelqen te diskutoj me njerez qe mendojne ne terme ne(katoliket)-ato(myslimanet) dhe o burra hajde te shajme"ato" me cdo mjet qe te na bjere ne dore.Nuk jane principe qe me karakterizojne . Une vete jam ateiste por fete i respektoj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-12-2007 më 16:13
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Citim Postuar më parë nga qilli kalter
    Amenti, ik lexo Kur'anin njehere pastaj diskutojme. Nuk me pelqen te diskutoj me njerez qe mendojne ne terme ne(katoliket)-ato(myslimanet) dhe o burra hajde te shajme"ato" me cdo mjet qe te na bjere ne dore.Nuk jane principe qe me karakterizojne . Une vete jam ateiste por fete i respektoj.
    ej, a din qysh pi përgjigjesh ti kërkesës me diskutu? po e përsërit ni grup fjalësh boshe, subjektive dhe eventualisht gabim. Kshtu vepron logjika e ni homo sapiensi me defekte në formimin e sinapsave -> error në mendime. kshtu një individ që vun nga mungesa e mineraleve në trup(mangesi e trupit per vnumjen n'funksion t'tona neuroneve, ekzistenca e t'cilave hala osht në pikpytje), gjatë mundimeve për me gjet vetën në vorbullën e tmerrshme të thirrun shoqnia njerëzore, e përsërit atë që e ka thënë dikush para saj/tij, sepse nuk osht i/e aftë me formulu mendim t'vetin, dhe në të shumten veprimet aritmetike të sistemit kognitiv i shkojnë me 10, jo 123. pastaj, nuk kapet diskutimi me argumente subjektive = jo ti ske lexu kuranin, jo ti ashtu, jo ti kshtu. gjeneron diçka gay = function invalid. mirëpo meqe qendroj e sulmuar, bjen fjala, të them që ti ske lexuar postimet plotësisht, sepse nuk do e paraqisje veten në një pozitë te tillë (alas, me more 2 min). flet per ju live zëri i marisë

-qilli kalter thote-
    Ama fene mund ta perdorur per te justifikuar kafsherine.
    ---
    me kaq dhe e kreve. feja - ciladoqofte- fundamentalisht osht e krijume prej njerëzve. Nuk mund të justifikosh veprimet të cilat nga mendja e shëndoshë njerëzore cilësohen si të gabuara (n'tshumtën e rasteve me një grup arsyetimesh shkencore prapa) vetëm për shkak të kushteve shoqërore-ekonomike. Ç'ka unë jom mundu mi potencu nuk osht që këto raste po ndodhin n'Afganistan, po që këto raste kanë hapësine me ndodh në komunitetet e gjëra muslimane.

(goca, kuptove që jam me qendrime ateiste?10101, mbërive, mbërive!)
    Ndryshuar për herë të fundit nga amenti : 21-12-2007 më 18:03 Arsyeja: <3

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    A-a-a-a.
    Stop!
    Shqip po deshe Ndryshe s'te lexoj.

pse mi goca, numrat të habitën? shqip osht, shqip.

Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Ah, paske pase dhe numra ne postim? S'i vura re, nuk arrita deri aty. Vemendja ime me abandonoi qe ne fjaline e pare

lol, qeke e papame respektet e mia, m'i provon tezat

Faqja 9 prej 19 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •