Close
Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 190
    .... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga lone_star Lexo Postimin
    He se e paske thene edhe ti me lart.
    Vertet jo vetem 9 vjec po edhe 4-5 vjec...
    Mbleserite ishin bere qe pa lind femijet, lol, apo qe ne djep. Me gjithe studimet e mia per Europen medievale s'me kane zene syte martesa ne moshen 4 vjec. Por ndoshta dhe me ka shpetuar (po them per martese, se dokumenta etj nenshkroheshin edhe para "ahengut")

Nejse, do ishte mire te perqendroheshim ne shek 21 . Pse valle eshte kaq veshtire?

Nejse, do ishte mire te perqendroheshim ne shek 21 . Pse valle eshte kaq veshtire?
    Ne shqiperi eshte veshtire te ecesh me kohen, dmth mentalitetin e kemi si para 80 vjetesh.

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Martesa e Muhammedit me Aishen (qe ti te lash dhembet, gjuhen dhe komplet gojen 3 here para se ti permendesh) ka ngjallur diskutime vertet sepse ato hadithe qe sjell ti shumica e dijetareve myslimane i konsiderojne te sakta.

Sidoqofte, po flasim per shekullin e 7, dhe per jeten e nje njeriu qe nuk ishte vetem prijes fetar po edhe politik e ushtarak. Martesat beheshin edhe per qellime politike dhe forcim te marreveshjeve.

Martesat e vajzave nen 12 vjec kane ndodhur deri vone pothuajse kudo ne bote, po sa per krahasim une te sugjeroj ty dhe te tjereve (nqs lexon libra sigurisht) kete liber http://product.ebay.com/Life-in-a-Me...88QQsoprZ26042 .

Aty flitet qe ne Angline (jo vetem ne Angli ne fakt) mesjetare ishte krejt normale qe nje vajze te martohej qe 10-12 vjec, e ne raste kur martesa kishte dhe rendesi politike ose kur hynte trashegimia ne mes, edhe 4-5 vjec. Nqs nuk lexon libra ose nuk ke mundesi ta blesh, atehere une thjesht te rikujtoj se gjyshet ose stergjyshet e tua me shume mundesi jane martuar (dhene fjala, ose fejuar) qe kur akoma urinonin ne djep me biberon ne goje. Ne malesi kete e benin si myslimanet dhe katoliket...

Anglezet qe vijne si te verdhe e te kuq shumica hyjne ne pubertet shume me vone (rreth 3 vjet) se arabet leshatore, apo jo?

Sa per tregetine me sklleverit qe ke permendur, shpresoj te jesh penduar, se e di vete ti... E di shume mire kush beri tregti me sklleverit zezake duke i konsideruar ata johumane (me baza nga literatura e krishtere biles) deri vone. Kjo teme eshte e gjate prandaj s'po i hyj.
    A jane normat morale kuranore universale dhe gjithekohore? Po apo Jo?

A jane ato te verteta absolute, apo te interpretueshme ne kontekstin historik dhe shoqeror te epokes dhe per rrjedhoje te ndryshueshme sipas nevojave te periudhave historike?
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    A jane normat morale kuranore universale dhe gjithekohore? Po apo Jo?

A jane ato te verteta absolute, apo te interpretueshme ne kontekstin historik dhe shoqeror te epokes dhe per rrjedhoje te ndryshueshme sipas nevojave te periudhave historike?
    Po jane universale, gjithekohore dhe absolute ne thelb. Gjithashtu te interpretueshme sipas kontekstit historik ose shoqeror.
    Martesa me minorene nuk eshte nje nga normat morale Kur'anore dhe as poligamia nuk eshte.
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Po jane universale, gjithekohore dhe absolute ne thelb. Gjithashtu te interpretueshme sipas kontekstit historik ose shoqeror.
    Martesa me minorene nuk eshte nje nga normat morale Kur'anore dhe as poligamia nuk eshte.

LOL, lere se s'merrem me...
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    LOL, lere se s'merrem me...
    Amon rri e merru!
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Jo jo, s'merrem, mos ngul kembe!
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

t'kapi, "t'keqen"..

(ama, sinqerisht, edhe poligamia n'ate mot o praktiku si metode e shtimit t'shpejte t'popullsise, more arabs, more arabs!..edhe osht plotesisht n'pajtim me "normat morale" t'islamit )

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    A jane normat morale kuranore universale dhe gjithekohore?
    C'ka te beje Kur'ani me martesen me vajza minorene? Qe ne Antikitet, ne qyteterimet politeiste, jane praktikuar martesat e vajzave minorene me meshkuj shume me te medhenj ngaqe ishin ne gjendje te kujdeseshin per to ekonomikisht. S'kuptoj nga na e lidhe Kur'anin me kete çeshtje. Plus, martesat e femrave ne moshe te re ndodhin ne vendet ekonomikisht te varfra dhe te pazhvilluara intelektualisht. Nuk ka korrelacion me fene. Ah, po, do thuash qe aty ku ka injorance, ka dhe ekstremizem fetar. Dakord. Por, s'ka injorance me te madhe se te besh paralelizma mes nje feje ne thelb paqesore sic eshte feja myslimane, me ca akte barbare injorantesh ne Lindjen e Mesme te cilet fene e perdorin si instrument per te justifikuar barbarine vetjake.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 21-12-2007 më 07:41
    Kam vetem nje limit: qiellin!

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    C'ka te beje Kur'ani me martesen me vajza minorene? Qe ne Antikitet, ne qyteterimet politeiste, jane praktikuar martesat e vajzave minorene me meshkuj shume me te medhenj ngaqe ishin ne gjendje te kujdeseshin per to ekonomikisht. S'kuptoj nga na e lidhe Kur'anin me kete çeshtje. Plus, martesat e femrave ne moshe te re ndodhin ne vendet ekonomikisht te varfra dhe te pazhvilluara intelektualisht. Nuk ka korrelacion me fene. Ah, po, do thuash qe aty ku ka injorance, ka dhe ekstremizem fetar. Dakord. Por, s'ka injorance me te madhe se te besh paralelizma mes nje feje ne thelb paqesore sic eshte feja myslimane, me ca akte barbare injorantesh ne Lindjen e Mesme te cilet fene e perdorin si instrument per te justifikuar barbarine vetjake.

Me vjen keq qe e lexoj nje postim te tille.Pasi me sa kuptova nuk po diskriminonte njeri Kuranin apo ligjet e tij ,perkundrazi ... A eshte feja e tyre dhe jane besimtare extreme?Per muslimatet "rregullorja" e besimit te tyre eshte Kurani Libri me i shenjte Ashtu si per te krishteret Bibla.Qe jane vend i varfer apo jo ... injorance pa kufi apo jo ... kjo nuk ka rendesi.jetojme ne fitin 2008 tashme(per pak dite) dhe te martosh nje femije me nje burre (femije qe ende se si kuptimin e fjales 'burre' si ka lindur e me radhe. Keto jane fenomene te llahtarshme dhe gjynah nga zoti sepse ka shume raste se kjo.Femija duhet te rritet ne gjirin e familjes qofte me buke me kripe derisa te piqet dhe te zgjedhe per jeten e vet.kjo nuk kerkon intelekt te madh, perkundrazi ...Ato vajza shiten dhe ata manjake qe i blejne paguajne famijet.i lejon Kurani keto gjera????? Sigurisht qe jo.Familja eshte me e rendesishmja ne cdo fe e besim .... Atehere perse keta njeres "besimtare te devotshem" bejne te tilla makabritete.turp.Eshte turp ta quajne veten Muslimane dhe eshte turp qe shteti i tyre pasi feja eshte me ligj tek ata,shteti dhe vete Xhamia me e larte e shteti i lejon gjera te tilla Dhe martesat marin bekimin e zotit.
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Faqja 8 prej 19 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •