Close
Faqja 10 prej 19 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 190
    Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102

Pershendetje!

Citim Postuar më parë nga halil_gostivari Lexo Postimin
    GJITHASHTU TE PERSHEDES.....

SI MENDON TI A ESHTE APO JO , E DI QE DO TE ME THUASH TE TE TREGOJ UNE , NESE ME TE VERTETE TE INTERESON KE LITERATUR ISLAME MERE DHE LEXO ..

besoj se nuk te kam ofenduar . dhe nos e vzhdo me tutje se nuk e kam nder mend per debate te te tilla , sepse e di se cdo kush nga ju pa mare parasysh musliman , i krishter , ateist etj etj , e dini shum mire se cka eshte kjo ALL-LLAHU EKBER. hajt mirembetshi te gjithe...

p.s te pergozoj per firmen tende shum e bukur jam i po te njejtit mendim...

ALL-LLAHU EKBER.

================================================== ======
    Normal tek une sepse une kam firmen Shqip edhe flas (shkruej) shqip ndersa tek ti eshte e kunderta se noshta ti ije vetem shqip-foles ose din meshkrua shqip por qenke Arab nese ije shqipetar te pershendes me keto vargj:
    Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i Pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lèn mbas dore.

Tung.
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga D@mian Lexo Postimin
    Nqs supozojme se jemi "kunder" martesave te minoreneve, cfare duhet bere me literaturen qe idealizon martesen midis, bie fjala, nje mashkulli 55 vjec dhe nje femije 6 vjec?
    Nuk ka literature te tille. Ka njerez te tille. Njelloj sikur me thene , nuk ka krim , por ka kriminel.
    Sikur njerezite te mos bejshin krime , krimi nuk do te ekzistonete.
    Edhe martesat e tilla , nuk ka liber ose literature qe i perkrah , po ka njerez te cilet nuk dine me shun se sa anusi i dhive qe kollosin neper bjeshke te ndryshme dhe te cilet po i bejne keto budallalleqe.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar më parë nga Bond007 Lexo Postimin
    Normal tek une sepse une kam firmen Shqip edhe flas (shkruej) shqip ndersa tek ti eshte e kunderta se noshta ti ije vetem shqip-foles ose din meshkrua shqip por qenke Arab nese ije shqipetar te pershendes me keto vargj:
    Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
    qi këtë gjuhë të Perëndis',
    trashigim, që na la i Pari,
    trashigim s'ia len ai fmis;
    edhe atij iu thaftë, po, goja,
    që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
    qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
    flet e t'veten e lèn mbas dore.

Tung.
    edhe une e kam shqip , po si duket ti nuk din me lexu .
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    Citim Postuar më parë nga halil_gostivari Lexo Postimin
    edhe une e kam shqip , po si duket ti nuk din me lexu .
    vetem se pershendet me allahu ekber apo selam... ne vend te tungjatjeta!
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Diçka vertete e rendesishme, qe shume njerez e harrojne jane kryqezatat e krishtere qe limituan shume fene Islame. Pushtuesit katolike ripushtuan vendet Islame te pasura dhe lane vendet gjeografikisht te izoluara, pra Lindje e Mesme etj. Ti me thua qe vendet Islame jane te varfera nga feja,nga mungesa qe i sjell feja, nderkohe qe une te them qe vendet Islame ishin te varfera dhe kjo nga nje mungese resursesh.(s'po flasim ketu per Antikitetitin)
    Blu, ne nje paragraf "kryqezatat" dhe "vendet islame ishin te varfera" nuk shkon. Ne ate periudhe kohe po flasim per kulmin e civilizimit arab, nderkohe qe ishte Europa mesjetare qe ishte e varfer per mungese burimesh. Per burime ne ate kohe nuk flitej per nafte etj, por rruge tregtare, kush i kontrollonte kishte gjetur Eldoradon.

Per me teper, le te mos lidhim brenda mundesive kryqezatat para 1000 vjetesh me problemin konkret qe po diskutohet dmth martesa e minoreneve. Ndersa ceshtja e kryqezatave eshte vertete interesante per ta diskutuar nga ana historike (apo dhe theologjike per disa) ketu nuk eshte vendi. Une nuk i mbroj, por keto kryqezata nuk ishin pa precedent. Ne fund te fundit, nga 5 Patriarkanat origjinale, vetem 2 (Roma dhe Konstandinopoli) nuk ishin te sunduara, ndersa Antiokia, Jerusalemi dhe Aleksandria po. Plus qe dhe Konstandinopoli sic e pame s'e kishte jeten te gjate. Gjithashtu, pri-kryqezatave ishte dhe okupimi shekullor i Spanjes.
    Gjithesesi, sic thashe me lart, dhe sic vazhdoj te them ne kete teme, mire do ishte te perqendroheshim ne teme per kete dukuri. Kush do te debatoje kryqezatat, "bujrum" ne teme tjeter lol.

Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    O zot c'far tmerri
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    Shiko, Zarathustra, personalisht besoj qe njerezit formojne fene dhe jo feja njerezit. Une e di se ku ngaterrohet mendja jote(ne kete prizem shume e limituar);ti s'ke nje kontekst historik te qarte te dinamikave religjioze ne bote. Qe ti te kuptosh qe feja islame s'i ka dhene forme kulturave te Lindjes te Mesmes duhet te kuptosh me perpara kontekstin gjeografik te ketyre pushtimeve fetare:

* Ku kishim pushtime islame? Indi, pergjate Azise Qendrore, Lindje e Mesme, Afrike Veriore, pjese te Gadishullit Iberik(... )

*Jane territore te pasura keto? Pra, vendndodhja e tyre gjeografike ju ku dhene resurse natyrale te cilat ne termin afatgjate mund te ju ofrojne mireqenie?Dukshem jo(hiq Emiratet Arabe, por problemi me keto eshte tjeter)!

*Diçka vertete e rendesishme, qe shume njerez e harrojne jane kryqezatat e krishtere qe limituan shume fene Islame. Pushtuesit katolike ripushtuan vendet Islame te pasura dhe lane vendet gjeografikisht te izoluara, pra Lindje e Mesme etj. Ti me thua qe vendet Islame jane te varfera nga feja,nga mungesa qe i sjell feja, nderkohe qe une te them qe vendet Islame ishin te varfera dhe kjo nga nje mungese resursesh.(s'po flasim ketu per Antikitetitin)

*Pasoje e varferise eshte injorance. Njerezit do mundohen te gjejne çlirim ne fe. Frikat e tyre do i integrojne ne principet fetare. Feja Islame ju ka sherbyer si kornize frikave te tyre.

Pozita e femres ne cdo shoqeri shkon paralelisht me zhvillimin ekonomik dhe intelektual te nje vendi; shoqerite primitive bazojne autoritetin e tyre ne force fizike dhe JO ne fe. Ama fene mund ta perdorur per te justifikuar kafsherine.

Mire qe ka njerez qe bejne gabime te tilla, te paragjykojne nje fe ne baze te ca barbareve, kjo duke nisur nga injoranca e tyre. Por tani u deshka te lexojme njerez qe marrin si pikenisje e te qenit te tyre Nietzsche per te gjykuar nje çeshtje qe eshte shume me e madhe se vetja e tyre? Ah, nese e ke fjalen per Persin Zoroaster, atehere mund ta kuptoj...cdonjeri qe hiqet si profet ne boten e sotme, vuan nga deliret e madheshtise. Madheshti e cila bazohet ne pasiguri vetjake.

Amenti, ik lexo Kur'anin njehere pastaj diskutojme. Nuk me pelqen te diskutoj me njerez qe mendojne ne terme ne(katoliket)-ato(myslimanet) dhe o burra hajde te shajme"ato" me cdo mjet qe te na bjere ne dore.Nuk jane principe qe me karakterizojne . Une vete jam ateiste por fete i respektoj.
    Ky "argumenti" yt eshte si ajo gjylja e Mato Grudes kunder shtepise se plakut Merre, me pak fjale - ia fut kot.

Perandoria Turke kishte nen kontroll toka dhe zona ku tradicionalisht kishin hedhur bazen e tyre disa nga civilizimet me te madhaja te historise se njerezimit, Egjypti (verior zone shume e begate), Greqia, Mesopotamia, India, Maqedonia, Kostandinopoli, zona keto mjaft pjellore per lende te pare dhe tradite qyteterimi. Arabet iken nga Spanja ne fillim te shekullit te 15te (3 dekada me pas Spanjollet zbuluan Ameriken), kontrolluan Italine Jugore per afro nje shekull, krahasuar psh me kryqezatat qe u thyen keqaz, nuk arriten te vinin nen kontroll te paster asnje zone islame, dhe qe ne fakt u ndermorren 300-400 vjet perpara shkelqimit te perandorise turke.

Perandoria turke mbreteroi per 500 vjet, dhe eshte injorance te pranosh se nje perandori kaq e madhe mund te mbijetoje per kaq kohe me resurse te kufizuara. Per 500 vjet ne te gjitha zonat e perandorise turke, nuk gjen thuajse asgje impresonuese te ndertuar nga dora e njeriut qe shpalos nivel kulturor apo dije te larte njerezore (ndoshta me perjashtim te pak kulteve fetare - edhe keto shume pak per 500 vjet perandoria me e madhe ne bote).

Pas eksplorimeve te reja te rruzullit si psh kontinentet amerikane, vetem myslimanet nuk u pane te zbarkojne atje per te kerkuar lende te pare, pasi gjithe kombet europiane (Angleze, Franceze, Spanjolle, Portugeze, Hollandeze, etj) i eksploruan keto toka dhe ndertuan atje kolonite e tyre, kurse myslimanet me tradite edhe me te hershme lundrimi, pasi njiheshin si tregetare te hershem, nuk u duken te jene aspak kurioze dhe te etur per resurse - fale kjo nje kulture qe gjeneronte injorance. Vendet islame nuk perjetuan kurre RILINDJE, pra shperthimin e dijes pertej asaj fetare.

Mbas 500 vitesh, kombet qe kerkuan dhe gjeten te paret pavaresine e tyre ishin ata te krishtere, dhe kombet myslimane (si shqiperia) ishin te fundit kurse ata arabe thuajse nuk e kerkuan kurre pavaresine dhe shtet-formimin, por u bene te tille nga administruesit europiane qe moren ne dore zonat e ish-perandorise turke mbas renies se kesaj te fundit. Ndryshimi thelbesor mes ketyre kombeve eshte kultura - qe sigursht perfaqesohet prej kultures fetare.

Lidhja mes kombformimit nga njera ane dhe dijes, kultures dhe emancipimit shoqeror e ekonomik nga ana tjeter eshte e drejtperdrejte. Perparimi ne cdo fushe te jetes kerkon organizimin me te larte te rendit human qe eshte shteti, (perparim ne rend fisnor nuk ka) e shteti formohet vetem pasi te formohet kombi, dhe kombi formohet vetem pasi te jete formuar kultura kombetare. E islami nuk e lejon formimin e kultures kombetare, perkundrazi e quan ate mekat, pasi predikon kombin islam - nje lloj komunzimi mesjetar ky.

Ju islamistet e keni ne maje te gjuhes kete referimin tek kurani. Kjo eshte nje menyre e trashe per ti dhene fund debatit pasi iu duket se duke na referuar tek fjala e Zotit s'ka me nevoje per diskutim dhe ne tashme duhet ta harrojme totalisht realitetin qe prodhon ajo kulture qe del prej Kuranit. Martohet 50 vjecari me 11 vjecaren ne boten islame dhe e pranojne te gjithe ne ate bote, por kjo nuk eshte e sakte se Kurani e thote ndryshe, vritet femra me gure dhe trajtohet si kafshe, por Kurani e thote ndryshe, priten gjymtyre e koka njerezish ne publik por Kurani e ka thene ndryshe, hidhen ne ere njerez nga terroriste vetvrases me emrin e zotit ne goje por Kurani e ka thene ndryshe .... duket sikur Kurani dhe kultura islame qe prodhon kete realitet jane dy gjera pa lidhje me njera tjetren...

Edhe une jam ateist dhe i respektoj fete. Nuk kam gje me fene iapo kulturen slame, per aq kohe sa ajo qendron larg shqiptareve dhe kombit tim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 23-12-2007 më 03:22

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Blu, ne nje paragraf "kryqezatat" dhe "vendet islame ishin te varfera" nuk shkon. Ne ate periudhe kohe po flasim per kulmin e civilizimit arab, nderkohe qe ishte Europa mesjetare qe ishte e varfer per mungese burimesh. Per burime ne ate kohe nuk flitej per nafte etj, por rruge tregtare, kush i kontrollonte kishte gjetur Eldoradon.

Per me teper, le te mos lidhim brenda mundesive kryqezatat para 1000 vjetesh me problemin konkret qe po diskutohet dmth martesa e minoreneve. Ndersa ceshtja e kryqezatave eshte vertete interesante per ta diskutuar nga ana historike (apo dhe theologjike per disa) ketu nuk eshte vendi. Une nuk i mbroj, por keto kryqezata nuk ishin pa precedent. Ne fund te fundit, nga 5 Patriarkanat origjinale, vetem 2 (Roma dhe Konstandinopoli) nuk ishin te sunduara, ndersa Antiokia, Jerusalemi dhe Aleksandria po. Plus qe dhe Konstandinopoli sic e pame s'e kishte jeten te gjate. Gjithashtu, pri-kryqezatave ishte dhe okupimi shekullor i Spanjes.
    Gjithesesi, sic thashe me lart, dhe sic vazhdoj te them ne kete teme, mire do ishte te perqendroheshim ne teme per kete dukuri. Kush do te debatoje kryqezatat, "bujrum" ne teme tjeter lol.
    Une besoj se ka nje lidhje llogjike mes evenimenteve historike dhe gjendjes social ekonomike qe lidhet drejtpersedrejti me kete sjellje qe diskutohet ne kete teme. Themi se keta gjysher martohen me femije fale injorances dhe varferise, por keto per mua e kane rrenjen tek kultura islame qe me tej ka nje histori dhe shkak zhvillimi apo prapambetje.
    Kryqezatat jane vertet te tejkaluara dhe pa lidhje pasi jane teper te hershme, por rrjedhja historike qe ka sjelle kete realitet socialo ekonomik sot ne boten islame eshte, per mednimin tim e vlere per diskutim, po nen kete teme.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Pas eksplorimeve te reja te rruzullit si psh kontinentet amerikane, vetem myslimanet nuk u pane te zbarkojne atje per te kerkuar lende te pare, pasi gjithe kombet europiane (Angleze, Franceze, Spanjolle, Portugeze, Hollandeze, etj) i eksploruan keto toka dhe ndertuan atje kolonite e tyre, kurse myslimanet me tradite edhe me te hershme lundrimi, pasi njiheshin si tregetare te hershem, nuk u duken te jene aspak kurioze dhe te etur per resurse - fale kjo nje kulture qe gjeneronte injorance. Vendet islame nuk perjetuan kurre RILINDJE, pra shperthimin e dijes pertej asaj fetare.
    Si flet keshtu ti!!! po alko 71 me tha qe arabet ishin te paret qe ishin zbarkuar atje..

Megjitheate ishte fjala per vajzat qe i martojne shume te reja ne disa vende, si Afganistani.
    Mendoj qe rrenjet i gjen gjinden te martesa e Muhamedit me Aishen, dhe kjo u jep atyre te drejte te veprojne keshtu.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anëtarësuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Kryqezetat limituan shtrirjen e Islamizmit, pushtuan aty ku kishin akses te lehte. E kote te thuhet qe aksesi ne boten e Lindjes te Mesme ishte i limituar. Kryqezatat me varferine shkojne shume mire, ne shume vende Afrikane myslimane qe kishin qe atehere nje mungese resursesh, nuk u lodh njeri te "kryqezonte". Kryqezatat ne thelb s'kishin te benin aq me kryqezim sesa me nje shtrirje influence kishtare e cila ne kete forme mund te mbante nen kontroll dhe anen ekonomike.

Zarathustra, je shume larg ideve te mija, je shume larg kendit ekonomiko-social ne te cilin une zgjerova ceshtjen. Une refuzoj te hyj ne nje bisede serioze me nje njeri qe pohon dicka te tille:
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    . Per 500 vjet ne te gjitha zonat e perandorise turke, nuk gjen thuajse asgje impresonuese te ndertuar nga dora e njeriut qe shpalos nivel kulturor apo dije te larte njerezore (ndoshta me perjashtim te pak kulteve fetare - edhe keto shume pak per 500 vjet perandoria me e madhe ne bote).
    duke ditur qe arkitektura Otomane gjate kohes Bursa, Periudhes Klasike,Tulip dhe Barok ishin imposante. Mire, le te leme turqit, te kapim Moret, arkitektura e tyre njihet ne nivel boteror per madheshti.

Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Ju islamistet .
    Ti s'ke asnje te drejte morale te gjykosh ate qe martohet me nje 11-vjeçare perderisa ti, i vete-konsideruari i ditur, mendon ne terma ne-ato! Turp! Une nje kendveshtrim te tille mund te ja fali nje njeriu qe s'di te shkruaje apo te lexoje, une paragjykimet ose martesat me nje femije mund te ja fali nje njeriu qe s'ka botekuptim tjeter, s'ka baza reference te tjera per te testuar moralin e tije, por jo nje njeriu qe me rreh gjoksin me Zarathustren.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Blue_sky : 23-12-2007 më 10:53
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Faqja 10 prej 19 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbretëria shqiptare e seksit në Londër
    Nga Shijaksi-London në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •