Close
Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 221
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Nuk e kuptoj kete shprehjen tende ne kllapa edhe thenjen te pakten si i till u prezantua ? Car arsyje kishte te genjente?
    Edhe pergjigja e pa saket kush te than ata se ishte?
    e para ishin dy veta, dhe e dyta nuk thashe qe me genjyen por ashtu u prezantuan.e treta une kerkova te di vete pergjigjen e pyetjes sime .ti po pate per te thene dicka thuaje ,ne rast te kundert do te polemizohet mbi pergjigjen qe dhane ato dhe jo ne ate qe kerkova une.besoj se me kupton.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    e para ishin dy veta, dhe e dyta nuk thashe qe me genjyen por ashtu u prezantuan.e treta une kerkova te di vete pergjigjen e pyetjes sime .ti po pate per te thene dicka thuaje ,ne rast te kundert do te polemizohet mbi pergjigjen qe dhane ato dhe jo ne ate qe kerkova une.besoj se me kupton.
    Per te paren ke te drejt se e lexova sikur njeri te ishte prezantuar por nuk e mora vesh se perse e ve ne dyshim?
    se nuk e mar vesh perse kujton se mund te genjenin?
    Nejse, edhe sa per pergjigjen themelusi i par ka qen Raselli me disa te tjer edhe ka qen rreth viveve 187------- mos te jap kot te saketin se nuk e di mir edhe me saktesi.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Nese n je profet gabom ne nje profeci te vetme ka mshume mundesi qe te mos jete profet ndersa fjala e dhene nuk eshte nga Zoti por nga mendja e vet ose satani
    Nese gabon ne te gjitha profecite atehere sigurisht qe eshte profet i rreme
    Dhe d.j-te kane deshtuar ne te gjitha profecite e tyre dhe keshtu qe doktrina e tyre eshte = me profeci te rreme
    Un nuk dua qe ti mbush mendjen asnjerit edhe nuk dua te genjej ose te mashtroj njeri.
    Por te me dali njeri edhe te te thoj se kush eshte ai besim ose fe tjeter qe i zbaton te gjitha ato qe thot Bibla edhe te jet e perhapur ne te ter boten edhe te zbatoj urdherin e Jezuit qe qe jan dy vargjet e fundit te ungjillit sipas Mateut qe ta predikojn lajmin per mbreterin e Perendis ne te gjith boten e banuar per deshmi per te gjith.
    TE ME THOJ NJERI QE EDHE TA KUPTOJ QE JAM NE NJE RRUG TE GABUAR!
    Se un e di qe shum nga ju kundershtoj edhe nuk e din se perse e bejn.
    Por une nuk habitem se kete gje e tha shum qaret Jezu kur tha:" Se do tju shajn per shkak te emrit tim sepse nuk i perkisni me botes" Kush ka mendje hollesi le ta kuptoj.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Per te paren ke te drejt se e lexova sikur njeri te ishte prezantuar por nuk e mora vesh se perse e ve ne dyshim?
    se nuk e mar vesh perse kujton se mund te genjenin?
    Nejse, edhe sa per pergjigjen themelusi i par ka qen Raselli me disa te tjer edhe ka qen rreth viveve 187------- mos te jap kot te saketin se nuk e di mir edhe me saktesi.
    edhe ato me dhane kete pergjigje.ne fakt une i kerkova deshmitarin e pare dhe jo themeluesin e sektit,per ketre mu duk e paqarte si pergjigje.ne fakt nuk ka pse te keqkuptohet si dyshim ose dicka tjeter takimi im me to.(qe me se normal)

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    edhe ato me dhane kete pergjigje.ne fakt une i kerkova deshmitarin e pare dhe jo themeluesin e sektit,per ketre mu duk e paqarte si pergjigje.ne fakt nuk ka pse te keqkuptohet si dyshim ose dicka tjeter takimi im me to.(qe me se normal)
    Ne radh te par nuk eshte nje seket por nje fe e bertet me nje adhurim me se te paster edhe te drejt.
    Edhe sa per dhemelusin edhe predikusin e per per mbreterin e Perendis eshte vet Jezu Krishti. Edhe ta vetem shembullin qe u la Jezui ndjekin megjithse per disa mund te duket i veshtir.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Ne radh te par nuk eshte nje seket por nje fe e bertet me nje adhurim me se te paster edhe te drejt.
    Edhe sa per dhemelusin edhe predikusin e per per mbreterin e Perendis eshte vet Jezu Krishti. Edhe ta vetem shembullin qe u la Jezui ndjekin megjithse per disa mund te duket i veshtir.
    me fal qe te mundova, por per mua eshte e paqarte .ti mendon se eshte jezus deshmitari i pare i jehovait? apo une po te kuptoj gabim.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    me fal qe te mundova, por per mua eshte e paqarte .ti mendon se eshte jezus deshmitari i pare i jehovait? apo une po te kuptoj gabim.
    Mese gabim e ke kuptuar edhe kete qe te thash un.
    Se un thash se Jezui ishte predikusi i par per mbreterin e Perendis qe eshte e vetmja qe mund te rregulloj njerzimin, qe eshte ne gjendje qe te plotesoj c'do gje qe nuk eshte ne gjendje qe te zgjidhin sot qeverit njerzore.
    Edhe sa per deshmitarin e par per egzistencen e Jehovait eshte krijimi i tij me galaktikat, yjet, planetet, edhe gjithcka me mir se c'do deshmitar njerezor.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Edhe sa per deshmitarin e par per egzistencen e Jehovait eshte krijimi i tij me galaktikat, yjet, planetet, edhe gjithcka me mir se c'do deshmitar njerezor.
    ky eshte edhe mendimi im."ne fillim ishte fjala"(deshmija)dhe fjala krijoje gjithshka(universi,natyra,njeriu) te cilat jane deshmite e ekzistences se perendise.lind pyetja pse duhen deshmitare te tjere(qe mbase nuk mund te jene te vertete)une personalisht mendoj se perendija (nqs ekziston)nuk ka nevoje per deshmitare njerzore te cilet nuk e kane indene e universit,(dhe jo vetem te universit por edhe te natyres dhe njeriut) meqithese ky perben volumin me te madh te krijimit,vetquajtja "deshmitar i jehovait" esht nje egoizem puro.ose menyre mashtrimi.me fjalen e vet perendija u be deshmitar i ekzistences se tij dhe une mendoj qe cdo gje tjeter pervec saj eshte thjesht genjeshter.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    beatles. Të mos dalim nga tema me çështje që nuk i përkasin. Sa për krijimin kemi diskutuar mjaft dhe gjen shumë material në forum dhe sidomos në Botën Shpirtërore.

drinluka.

Duket se je një dëshmitar i Jehovait dhe kishim pritur një të tillë jo për ta sulmuar por për të diskutuar më gjerë lidhur me këtë besim të ashtuquajtur të krishterë. Jemi akuzuar ne protestantët se jemi të tillë nga shumica megjithëse e kam shpjeguar shpeshherë dhe e kam sqaruar se nuk kemi të bëjmë me sektin e të ashtuquajturve dëshmitarë të Jehovait. Ju predikoni mbretërinë e Perëndisë këtë pretendoni se bëni dhe ti thua se Krishti është predikuesi i kësaj mbretërie.

Kjo është e saktë por mos harro se Krishti erdhi të tregojë edhe udhën për tek kjo mbretëri dhe kjo udhë ishte vetë Krishti. E keqja me ju është se nga e gjithë Bibla ju zgjidhni një pjesë të saj për të vërtetuar dogmën ose më saktë mësimin tuaj dhe injoroni pjesën tjetër. Duket se je i ri në Forum dhe meqënëse je në një temë që ka të bëjë me besimin tënd, do të desha të diskutonim gjëra konkrete lidhur me besimin e krishterë. Nuk e di se sa i gatshëm je në lidhje me këtë kërkesë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    ky eshte edhe mendimi im."ne fillim ishte fjala"(deshmija)dhe fjala krijoje gjithshka(universi,natyra,njeriu) te cilat jane deshmite e ekzistences se perendise.lind pyetja pse duhen deshmitare te tjere(qe mbase nuk mund te jene te vertete)une personalisht mendoj se perendija (nqs ekziston)nuk ka nevoje per deshmitare njerzore te cilet nuk e kane indene e universit,(dhe jo vetem te universit por edhe te natyres dhe njeriut) meqithese ky perben volumin me te madh te krijimit,vetquajtja "deshmitar i jehovait" esht nje egoizem puro.ose menyre mashtrimi.me fjalen e vet perendija u be deshmitar i ekzistences se tij dhe une mendoj qe cdo gje tjeter pervec saj eshte thjesht genjeshter.
    Ne lidhjen me fjalen ke te drejt.
    Por ne lidhje me perse Perndija kerkon deshmitar eshte per te miren e njerzimit edhe jo te Perendis, sepese Ai shum mir mund te shkaterroi cdo gje edhe ta krijoj nga e para e ka edhe fuqin edhe mencurin edhe nuk mund ti kerkoj asnjeri llogari.
    Por po ta lexosh mir Biblen me kujdes do ta kuptosh shum mir se perse nuk e ben kete.

Faqja 4 prej 23 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •