Close
Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 221
    i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga beatles Lexo Postimin
    perse athere shkoni shtepi me shtepi?ne qoftese ti e ke gjetur besimin tend gezoju atij .besoj se je aq i vetedishem sa ta kuptosh qe nuk mund ta ndryshosh boten(kur kete nuk e bene dot profetet ...)kjo eshte mendjemadhsia e deshmitareve, dhe njekohesisht arsyeja qe shume i mbajne per besimtare te rreme.
    po ateher te Mateu 28:19 Kujt i jan drejtuar ato fjal?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I (e) nderuar Driniluka.
    Kam vetem tri pyetje, dhe me pas dua tju them dicka, pasi kam mjaft eksperience ne njohurine e d. Jehoves.
    -Pyetja e pare: Cfare kupton ti , gjithmone simbas deshmise biblike, me fjalen, Krijese? Pra cfare eshte krijesa per ty?
    -Pyetja e Dyte:
    Cfare eshte Jezus Krishti per ty, gjithmone simbas fjales biblike?
    -Pyetja e trete:
    Cfare kupton me fjalet e Palit tek Romaket, kur thote: Adami qiellor, dhe Adami tokesor. si dhe cili eshte ndryshimi dhe dallimi midis Adamit qiellor dhe atij tokesor?
    Faleminderit

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Kam nje pyetje deri tek deshmitaret e Jehovait :
    Sa eshte numri i vetevrareve ne Shqipeir per shkak te ketije sekti ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-12-2007
    Postime
    2
    keta deshmitaret e jehovait nuk hyjne fare ne linjen e protestantizmit. keta jane teper te mevonshem dhe heretike te vertete. Perendia paste meshire per ta sepse i gjithe Shkrimi i Shenjte eshte perndryshur nga njerez te paafte nga ana teologjike per te interpretuar dhe shpjeguar Shkrimin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga ishpetuari Lexo Postimin
    Une shume ju dua o shqipetar dhe njerez.Mirepo me duhet patjeter te ju them kete.Po japi deshmin time , kerkoj ndjese nese shqetesoheni dhe ju prishet rahatia.Muslimanet dhe Hebrejt = duhet te mendojne shume,sepse nuk jane te shpetuar.Ata jane shume ne rrezik.Ju lutem ikni prej ferrit.Ata jane shume larg prej Zotit.
    www.muslimjourneytohope.com
    www.jctv.org
    Une kam qene musliman po tani jam I krishter protestant, faleminderit qofte Zotit. Kam qene ne erresire por tani jam ne drite.Kam qene I humbur por tani jam I gjetur, faleminderit qofte Zotit.
    Jezus Krishti eshte Biri I Perendise , eshte Zoti dhe Shpetimtari I njeriut.Ju lutem mendoni per vdekjen juaj, shpetoni shpirtin juaj.
    Zoti paste meshire mbi ju dhe ju dhafte HIRIN e Tij AMEN.
    B_ajeti@hotmail.com ose besaje_1@yahoo.com
    erdh te tema deshmitarit
    me dhan kushtrimin e lajmetarit
    JO SEKS PARA MARTESE

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ma merr mendja sepse nuk i kane fondet e juaja qe te organizojne kokte cdo dite rreth qendrave universitare, per ate shkojne shpi me shpi

Gostivari_usa
    une nuk kam fonde dhe nuk i perkas kerkujt,as nuk dua ti mbush mendjen kerkuj.besimi im eshte vetem i imi.te me siguri me ngaterron mne ndonje tjeter.te gjithe ata qe mundohen te terheqin te tjeret ne besimin e tyre jane per mendimin tim te dobet ne ate qe besojne .frika e ben njeriun te grupohet dhe te armatoset(me arme ose ideollogji).

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar më parë nga ishpetuari Lexo Postimin
    Une shume ju dua o shqipetar dhe njerez.Mirepo me duhet patjeter te ju them kete.Po japi deshmin time , kerkoj ndjese nese shqetesoheni dhe ju prishet rahatia.Muslimanet dhe Hebrejt = duhet te mendojne shume,sepse nuk jane te shpetuar.Ata jane shume ne rrezik.Ju lutem ikni prej ferrit.Ata jane shume larg prej Zotit.
    www.muslimjourneytohope.com
    www.jctv.org
    Une kam qene musliman po tani jam I krishter protestant, faleminderit qofte Zotit. Kam qene ne erresire por tani jam ne drite.Kam qene I humbur por tani jam I gjetur, faleminderit qofte Zotit.
    Jezus Krishti eshte Biri I Perendise , eshte Zoti dhe Shpetimtari I njeriut.Ju lutem mendoni per vdekjen juaj, shpetoni shpirtin juaj.
    Zoti paste meshire mbi ju dhe ju dhafte HIRIN e Tij AMEN.
    B_ajeti@hotmail.com ose besaje_1@yahoo.com
    lum si ti qe e ke gjetur shpetimin,por ty ste ka thene askush te shpetosh te tjeret (leja perendise kete pune,apo ti je vete perendija)

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    I (e) nderuar Driniluka.
    Kam vetem tri pyetje, dhe me pas dua tju them dicka, pasi kam mjaft eksperience ne njohurine e d. Jehoves.
    -Pyetja e pare: Cfare kupton ti , gjithmone simbas deshmise biblike, me fjalen, Krijese? Pra cfare eshte krijesa per ty?
    -Pyetja e Dyte:
    Cfare eshte Jezus Krishti per ty, gjithmone simbas fjales biblike?
    -Pyetja e trete:
    Cfare kupton me fjalet e Palit tek Romaket, kur thote: Adami qiellor, dhe Adami tokesor. si dhe cili eshte ndryshimi dhe dallimi midis Adamit qiellor dhe atij tokesor?
    Faleminderit
    E para sipas bibles kur i referohet krijes ne pergjethsi eshte cdo gjenje e gjall (shpirt) qe mer frym edhe ne disa raste i referohet njerezve si Krijesa tokesor edhe ne te tjera Engjejve si Krijesa qejllore.
    Pyetjen e dut nuk ta kuptoj edhe mir
    Edhe me Adamin qejllor edhe ate tokesor sipas bibles Jezui eshte ai qejllor ose si i referohet ndrysha Admi i fundit.
    Edhe a mund te me thuas se perse mi bere keto pyetje?

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga Cimo Lexo Postimin
    Kam nje pyetje deri tek deshmitaret e Jehovait :
    Sa eshte numri i vetevrareve ne Shqipeir per shkak te ketije sekti ?
    Nuk predikojn Deshmitaret e Jehovait vetvrasjen
    perkundrazi, ata predikojn se duhet te kemi respekt per veten edh jo ta demtojm
    duke pir alkoohol te tepert duhan ose narkotik e ku ta di une shum e shum gjera te tjera qe bej dem per trupi.
    At'her kur paskan ka respekt per jeten si mund te predikoj vetvrsaje qe nuk ka asnje lidhje me fjalen e Perendis Biblen?
    Prandaj hidhini nje veshtrim rrethe rrotull ter keto luftra qe po behen sa besimtar po shkoj ne luft nga cdo lloj besimi si myslyma edhe te krishter edhe hinduist edhe budist edhe te tjera fesh, te vetmit qe kan ndenjtur larg jan Deshmitaret e Jehovait edhe per kete te dali ndonjri qe ta kundershtoj.
    Edhe koj ndoth se asnjeri nuk ka besim tek Perendija lere se car thot me goj por me zemer te gjith shpresoj te nje qeverri tokesor kurse adhurusit e vertet pra Deshmitaret e Jehovait besoj me gjith zemer te Mreteria e Jehovait me mbret Jezuin qe eshte e vetmja qe mund ti zgjith te tera problemet e njerezimit.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Nuk predikojn Deshmitaret e Jehovait vetvrasjen
    perkundrazi, ata predikojn se duhet te kemi respekt per veten edh jo ta demtojm
    duke pir alkoohol te tepert duhan ose narkotik e ku ta di une shum e shum gjera te tjera qe bej dem per trupi.
    At'her kur paskan ka respekt per jeten si mund te predikoj vetvrsaje qe nuk ka asnje lidhje me fjalen e Perendis Biblen?
    Prandaj hidhini nje veshtrim rrethe rrotull ter keto luftra qe po behen sa besimtar po shkoj ne luft nga cdo lloj besimi si myslyma edhe te krishter edhe hinduist edhe budist edhe te tjera fesh, te vetmit qe kan ndenjtur larg jan Deshmitaret e Jehovait edhe per kete te dali ndonjri qe ta kundershtoj.
    Edhe koj ndoth se asnjeri nuk ka besim tek Perendija lere se car thot me goj por me zemer te gjith shpresoj te nje qeverri tokesor kurse adhurusit e vertet pra Deshmitaret e Jehovait besoj me gjith zemer te Mreteria e Jehovait me mbret Jezuin qe eshte e vetmja qe mund ti zgjith te tera problemet e njerezimit.
    Driniluka Fjala e Perendise thote se njeriu u krijua sipas shembelltyres se Perendise dhe per kete ne librin e zanafilles Ati i drejtohet Jezusit dhe i thote le ta bejme njeriun sipas shembelltyres sone pra sipas shembelltyres se Atit dhe te Birit dhe sigurisht edhe te Frymes se Shenjte sepse edhe Fryma fluturonte mbi siperfaqen e ujrave pra shkurt ne nje varg me poshte te zanafilles thote sipas shembelltyres se Perendise e shikon pra ne njejes dhe jo ne shumes perendive por Perendise ama Ati i thote Birit dhe Frymes sipas shembelltyres sone dhe kjo le te kuptosh se keta te tre kane te njejten shembelltyre dhe eshte padyshim shembelltyra e Perendise.
    dhe gjithashtu tek letra e pare e gjonit kap 5 vargu 7 thuhet sepse tre jane ata qe deshmojne ne qiell Ati, Fjala dhe Fryma e shenjte dhe keta te tre jane nje.
    Kjo tregon se Perendia qe ka krijuar gjithshka eshte trepersonal dhe qe cdo doktrine tjeter duke perfshire edhe ate te D.j-ve eshte e gabuar .
    Perendia aq shume e deshi boten sa dha Birin e Tij te vetem qe kushdo qe beson tek Biri te kete jeten e Perjeteshme.
    Pse Perendia nuk erdhi vete te na shpetonte por dergoi birin ?
    Sepse Jezusi tha : Une dhe Ati jemi nje nuk ndahemi kush me ka mua ka edhe Atin
    Pa mua nuk mund te beni asgje
    Keto ishin fjalet e Jezusit qe vdiq ne kryq per mekatet e tua dhe te miat dhe u ringjall prej se vdekurish
    Lavdi Zotit.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Faqja 6 prej 23 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Dëshmitarët e Jehovait dhe vetvrasja
    Nga Arrnubi në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 30-12-2008, 06:38
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •