Close
Faqja 22 prej 36 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 211 deri 220 prej 353
    Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    e ju mysteqoshat , kishit pas mbill keq pomdoket.
    Paj diçka ka,
    me siguri që ata para neve kan mjell diçka keq, se siç po e shohim t'gjith, na ka zanë nema dhe mallkimi me mjekërr, qe po i thojne tash Uahabi dhe Orthodhoks.

Ish kanë shum i menqum ai njeri i parë që kish pas thanë: "Edhe budalla ia qëllon kanihere".

E ti mos u ban budallë e me i marë kto fjalë mi veti, se une llafin pur ty e pata.

Nqs nuk e ke marë vesh çka dashta me t'thanë, po t'kallxoj që kjo nemë e ky mallkim që na ka zanë neve Shqyptart me juve Vahabit dhe Orthodokst, asht nji denim dhe njikohsisht edhe nji sprovë nga Zoti i Madh, i Plotfuqishmi, Mshiruesi.

Ktu duhet me folë shqip, e pur at arsye n'vend që me ta ba sallam po ta baj tungjatjeta, pra po t'përshëndes shqip n'gjuhen e shejt t'Zotit, se nuk jemi ktu n'forume Arabe me ba sallama.

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-12-2007 më 16:08

përjashtuar për [.] qefi Maska e carbondcd
    Anëtarësuar
    30-11-2007
    Vendndodhja
    n'Mal
    Postime
    161

Lightbulb

mbyllne temen se ne qdo tem qe po shof se veq po hasmomi ma shum. tung

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga fatos hasolli Lexo Postimin
    Nuk eshte e drejt ti bashkangjiteni keto foto ti pershkruani Pejgamberit me njerz te tille.

Centaur, a e din çka do me thanë kjo ma nalt ?

Kjo do me thanë: "Nuk po di çka me thanë ... se m'zune me pelë pur dore"

apo ?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-12-2007 më 16:05

Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga carbondcd Lexo Postimin
    mbyllne temen se ne qdo tem qe po shof se veq po hasmomi ma shum. tung
    Jo jo, na nuk po hasmohmi kurgjo ktu, na veq po e dajme shapin prej sheqerit

ah besa,

edhe po iu kallxojme ktyne Marionetave "superinteligjente" te Greqise, Turkise, Arabise, Serbise, Italise etj. qe na Shqiptart nuk hajme bari, na nuk jemi kafsh me shkue kah ti grahsh me shkop, edhe pse shum prej Shqiptarve (p.sh. keta mjekrroshat Vahabi dhe Orthodoks te pavetdijshem se çka jan duke bere) pikerisht ate pershtypje po e bejne.

tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zëu_s : 17-12-2007 më 16:00

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anëtarësuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    hadithet e lart permendura qe flasin per Mjekrren ne muslimanet e vertet duhet t'i besojme, dhe shifni qfar ka then Pejgamberi saws per ata qe nuk besojn :

“Kush refuzon hadithin e Pejgamberit saws i është afruar shkatërrimi” (Ibnul-Xhevziu).

Çdo hadith i Muhammedit saws është fjala ime edhe pse nuk e keni dëgjuar prej meje” (Ibn Ebi Hatimi).

Të gjithë muslimanët janë të një mendimi se atij që mëson ndonjë sunnet prej Resulull-llahut saws nuk i lejohet të lënë këtë për shkak të ndonjë fjale të dikujtë tjetër” (Ibnul-kjjimi dhe Fulani)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    A ke qene ti aty kur i ka thene Muhamedi keto ?

Nje Hoxhe i njoftur dhe shum i zgjuar ne nje far kohe dhe ne nje far vendi kish pas thane :

"çka s'ma merr mendja mue, s'mundet me kane e vertet qi asht n'qitab"

Une te tregova shum qart, edhe ate me fotografi, se kush jan ata qe i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet, por ti nuk po don me mare vesh, e ma shqip se shqip une nuk di.

E kujt po i perngjani ju ?

Se Shqiptarve nuk po doni ti perngjani dhe nuk po i perngjani.

Me heret i kishim disa tradhtare te qmendur qe deshironin ti takonin popullit Turk, Grek dhe Italian (si magjupi, kah t'jenë i forti q'at anë e manë), por per juve s'po dihet aq mire cilit popull po deshironi ti takoni ???

Ndoshta po deshironi ti takoni popullit Vahabi dhe shtetit Vahabistan ?

Nese eshte kjo e vertet, atehere na duhet te ju pergenjeshterojme, se popull Vahabi dhe shtet Vahabistan nuk ka, nuk ekziston, ata jan vetem nje sekt shum i rrezikshem dhe JOMUSLIMAN qe pohojne se gjoja na qenkan muslimanet e vertet, dhe te gjithe te tjeret (perfshire edhe neve muslimanet tjere jovahabi) qenkan kafira dhe te pa fe qe duhet shkatrruar, eliminuar dhe zhdukur nga faqja e dheut.

Pra me nje fjale, ata jan njerz te qmendur.

E pse more te gjore, ju si krijesa po mundoheni ti ndryshoni fjalet e Krijuesit, me do far hadithe e qhadithe ... jo i ka thene ky atije, jo i ka thene ai ketije .... i keni harruar fjalet e Zotit e po mirreni me thashetheme si grate.

Zoti na ka sqaruar neve te gjitha shum mire, por juve nuk po iu pelqen ashtu siq ka thene Zoti i Plotfuqishem, ju po doni diçka tjeter dhe po mundoheni te na bindeni neve se e zeza qenka e bardhe,

ose pak ma qart

ju po mundoheni te na bindeni neve se e keqja eshte e mire dhe e mira eshte e keqe.

Tung
    -E kujt po i perngjani ju ?
    ne nuk po i perngjajm askujt ,se une nuk kam mjekrr,por me rrua eshte obligim
    une nuk kom fakte nese keni, kisha pas keshire ti kem une.
    ,-
    se pejgamberi ka then ai qe e din e nje gje e e mohon ai quhet xhahil ne islam.
    e une nuk guxoj me mohua leshimin e mjekrres de kam lexuar per ate.
    sa i perket (Zoti na ka sqaruar neve te gjitha shum mire, por juve nuk po iu pelqen ashtu siq ka thene Zoti i Plotfuqishem, ju po doni diçka tjeter dhe po mundoheni te na bindeni neve se e zeza qenka e bardhe, )
    si e ka sqaruar Zoti sa i perket (leshimit te mjekrres).
    -
    (Une te tregova shum qart, edhe ate me fotografi, se kush jan ata qe i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet, por ti nuk po don me mare vesh, e ma shqip se shqip une nuk di.)
    -Sipas teje ata kan qen para Pejgamberit tan,e ne e kemi kopjuar nga ata,por pejgamberi na ka porosit shume me heret para se ketyre njerzve,eshte nje distanc e madhe kohore.
    E sa i perket ketyre njerzve qe kan leshuar mjekrrat ,dietart i vlersojn se a jan si porosij e epejgamberit e edhe nese jon nuk ka rendes per ne ,mund te jet si nje njeri i nje feje tjeter ben nje te mire qe ka porositur pejgamberi e ne te themi po i perngjajm atyre e atyre tjerve.
    selamun alejkum

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Faleminderit per pergjegjien Fatos

por

Hadithet nuk jan fjala e Zotit e shpallur permes profetve dhe shkruar ne kater librat e tije, por ato jan fjale te njerzve si une dhe ti, qe duhet mire e mire te shoshohen.

D.m.th. leshimi i mjekrres eshte deshire e njeriut e jo vullneti i ZOTIT te Plotfuqishem.

Sic thash me lart, eshte "urdher" i njeriut e jo i Zotit, dhe une i nenshtrohem Zotit e jo njeriut,
    ose me thjesht,

Une besoj ne Zot e jo ne njeri.

Po ju ne cka besoni ?

hehehehe

Nuk e ke kuptuar se cka kam thene shoq, dhe po habitem se si nuk doli deri tash askush qe i ka kuptuar keto fjale:

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher).

Une te betohem ne cka te duash ti qe kjo eshte e vertet.

Jo jo, na argumento ti neve qe eshte Farz (obligim, ligj, urdher) te leshohet mjekrra, na argumento kete me Kur'an (fjale te Zotit) dhe PA HADITHE (jo me fjale te njerzve, sepse keshtu mundem edhe une t'ia obligoj dikujt deshiren time personale .... edhe une mundem te them Filani i ka thene Fistekut qe Fistekut i ka thene Filani qe Filanit i ka thene Muhamedi a.s. ...

Ta leshojme mjekrren dhe ti shkurtojme mustaqet qe te mos i perngjajme ketyre Prifterinjeve (Popave) Evangelian me poshte ???
    ...
    ,-
    sa i perket (Zoti na ka sqaruar neve te gjitha shum mire, por juve nuk po iu pelqen ashtu siq ka thene Zoti i Plotfuqishem, ju po doni diçka tjeter dhe po mundoheni te na bindeni neve se e zeza qenka e bardhe, )
    -
    (Une te tregova shum qart, edhe ate me fotografi, se kush jan ata qe i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet, por ti nuk po don me mare vesh, e ma shqip se shqip une nuk di.)
    -Sipas teje ata kan qen para Pejgamberit tan,e ne e kemi kopjuar nga ata,por pejgamberi na ka porosit shume me heret para se ketyre njerzve,eshte nje distanc e madhe kohore.
    E sa i perket ketyre njerzve qe kan leshuar mjekrrat ,dietart i vlersojn se a jan si porosij e epejgamberit e edhe nese jon nuk ka rendes per ne ,mund te jet si nje njeri i nje feje tjeter ben nje te mire qe ka porositur pejgamberi e ne te themi po i perngjajm atyre e atyre tjerve.
    selamun alejkum

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    A ke qene ti aty kur i ka thene Muhamedi keto ?

Nje Hoxhe i njoftur dhe shum i zgjuar ne nje far kohe dhe ne nje far vendi kish pas thane :

"çka s'ma merr mendja mue, s'mundet me kane e vertet qi asht n'qitab"

Une te tregova shum qart, edhe ate me fotografi, se kush jan ata qe i leshojne mjekrrat dhe i hekin mustaqet, por ti nuk po don me mare vesh, e ma shqip se shqip une nuk di.

Se Shqiptarve nuk po doni ti perngjani dhe nuk po i perngjani.

Me heret i kishim disa tradhtare te qmendur qe deshironin ti takonin popullit Turk, Grek dhe Italian (si magjupi, kah t'jenë i forti q'at anë e manë), por per juve s'po dihet aq mire cilit popull po deshironi ti takoni ???

Ndoshta po deshironi ti takoni popullit Vahabi dhe shtetit Vahabistan ?

Nese eshte kjo e vertet, atehere na duhet te ju pergenjeshterojme, se popull Vahabi dhe shtet Vahabistan nuk ka, nuk ekziston, ata jan vetem nje sekt shum i rrezikshem dhe JOMUSLIMAN qe pohojne se gjoja na qenkan muslimanet e vertet, dhe te gjithe te tjeret (perfshire edhe neve muslimanet tjere jovahabi) qenkan kafira dhe te pa fe qe duhet shkatrruar, eliminuar dhe zhdukur nga faqja e dheut.

Pra me nje fjale, ata jan njerz te qmendur.

E pse more te gjore, ju si krijesa po mundoheni ti ndryshoni fjalet e Krijuesit, me do far hadithe e qhadithe ... jo i ka thene ky atije, jo i ka thene ai ketije .... i keni harruar fjalet e Zotit e po mirreni me thashetheme si grate.

Zoti na ka sqaruar neve te gjitha shum mire, por juve nuk po iu pelqen ashtu siq ka thene Zoti i Plotfuqishem, ju po doni diçka tjeter dhe po mundoheni te na bindeni neve se e zeza qenka e bardhe,

ose pak ma qart

ju po mundoheni te na bindeni neve se e keqja eshte e mire dhe e mira eshte e keqe.

Tung
    -sa i perket ne si krijesa(E pse more te gjore, ju si krijesa po mundoheni ti ndryshoni fjalet e Krijuesit, me do far hadithe e qhadithe ... jo i ka thene ky atije, jo i ka thene ai ketije .... i keni harruar fjalet e Zotit e po mirreni me thashetheme si grate. )
    -Kisha desht me dit ne krijesa krijesa krijesa te dobeta po Wallahu krijesa e ju qka .. ?

(A ke qene ti aty kur i ka thene Muhamedi keto )
    Ne si muslimon nuk bon me than kete d.m.th nuk po i besojm ne te dashurit te
    All-llahut, ky eshte mohim,kjo eshte apsurde me e pyet se dihet qe skemi qen aty.
    Si ne te themi a ke qen kur e ka leju at e kete,ke eshte mohim ende pa dhen pergjigjje.
    selamun alejkum

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-12-2007
    Vendndodhja
    Fushë Kosovë
    Postime
    20
    Faleminderit per pergjegjien Fatos

por

Hadithet nuk jan fjala e Zotit e shpallur permes profetve dhe shkruar ne kater librat e tije, por ato jan fjale te njerzve si une dhe ti, qe duhet mire e mire te shoshohen.

D.m.th. leshimi i mjekrres eshte deshire e njeriut e jo vullneti i ZOTIT te Plotfuqishem.

Sic thash me lart, eshte "urdher" i njeriut e jo i Zotit, dhe une i nenshtrohem Zotit e jo njeriut,
    ose me thjesht,

Une besoj ne Zot e jo ne njeri.

Po ju ne cka besoni ?

hehehehe

Nuk e ke kuptuar se cka kam thene shoq, dhe po habitem se si nuk doli deri tash askush qe i ka kuptuar keto fjale:

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher).

Une te betohem ne cka te duash ti qe kjo eshte e vertet.

Jo jo, na argumento ti neve qe eshte Farz (obligim, ligj, urdher) te leshohet mjekrra, na argumento kete me Kur'an (fjale te Zotit) dhe PA HADITHE (jo me fjale te njerzve, sepse keshtu mundem edhe une t'ia obligoj dikujt deshiren time personale .... edhe une mundem te them Filani i ka thene Fistekut qe Fistekut i ka thene Filani qe Filanit i ka thene Muhamedi a.s. ...

Ta leshojme mjekrren dhe ti shkurtojme mustaqet qe te mos i perngjajme ketyre Prifterinjeve (Popave) Evangelian me poshte ???
    ...
    -E kujt po i perngjani ju ?
    ,-
    -
    selamun alejkum

na ka zanë nema dhe mallkimi me mjekërr, qe po i thojne tash Uahabi dhe Orthodhoks.
    tungi , si ja kalon .me fal qe po nderhi pak , po nese ka mundesi te me tregosh pak per pamjen e SKENDER BEUT , ISMAIL QEMALIT , ADEM JASHARIT .e shum e shum patriota te tjere, pra prej gjith ketire disa kane qene te krishtere e disa musliman (nese gaboj me permireso )

nuk e di cka ju pengon nese dikushi mban apo nuk mban mjeker,secili per vete .

per ne fund une si musliman mund me ua then vetem nje gje , se mjekren muslimani mund ta mar si te doje . ndac synet i forte ndac i bute , ndac vaxhib , ndac farz , kryesorja duhet ta kete te paster , une per vete e kam mare sy synet i forte ( edhe pse nuk e mbaj mjekren ) sepse ashtu edhe eshte .

ndersa dikushi ben nje pyetje nga na doli tani kjo SYNET I FORTE , ajo dmth nje gje te cilen pejgamberi e ka bere cdo her nuk e ka lene pas dore , ne kete rast MUHAMEDI a.s ka mbajtur mjeker cdo her , sinet i bute , kur ka dasht e ka bere , por ndonjehere e ka lene se ka bere.

besoj se nuk ju kam lodhur por prap une po them se ALL-LLAHU E DI ME SE MIRI.

ALL-LLAHU EKBER...

=================================================
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Faqja 22 prej 36 FillimFillim ... 12202122232432 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •