Close
Faqja 15 prej 36 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 353
    Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga Khani Lexo Postimin
    Only truth eshte kufar,qafir, nuk eshte musliman, eshte jashte Islamit, madje eshte mbrojtes i betuar i kufrit.
    Ai nuk pranon 5 kohet e namazit, nuk pranon agjerimin, madje pranon qe duhet ti lutesh ndonje imami, per ndihme pervec Allahut.
    E pra alko71, ne qofte se ky nuk eshte kufar, ateher kush eshte kufar???

sa per temen nuk kisha ndermend te shkruaja, sepse nuk po me duket me shume leverdi (edhe pse eshte shume serioze) ne kete vend, pasi nuk mund te shkosh nga a-ja te zh-ja . Megjithate mendimi i dijetarve te sunetit eshte se mjekra eshte uaxhib (obligim), dhe mos mbajtja ka mekat.
    1- Ndryshon krijesen e Allahut te Madheuar, duke ju bindur shejtanit ashtu si shejtani ka premtuar Allahut ne Kuran, "do ti urdhuroj dhe ata do te ndyshojne krijesat e tua.
    2- Emiton grat Allahu krijoj burrin me mjeker, dhe gruan pa te.
    3- Nuk zbaton urdherin e Muhammedit s,a,s
    4 -Emiton kufaret etj etj etj
    Pra mos mbajtja e mjekres ka mekat
    es selamun alejkum vellai juaj ne Islam!
    we alejkum selam we rahmetullah.

Te me falish Khan por une nuk e njoh personalisht dhe nuk e di cka mendon e si mendon ai. Gjykimi i takon Allahut dhe jo neve. Ne nuk kemi te drejte ta quajm askend kufare sepse nuk i dijme zemrat. Ka njerez qe ne kete bote ne sy te njerezve tjere kane punuar vepra kufaresh por ne boten tjeter do te quditemi kur hyjne ne parajse dhe e kunderta, ka njerez qe ne sy te njerezve kane punuar vepra besimtaresh por do te futen ne xhehenem dhe do te quditemi. Keshtu e kam lexuar nje hadith dhe ne baze te kesaje nuk guxoj ta quaj askend kufare se mos me kthehet mua si bumerang.

Esselamu alejkum.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

CEO of QuestionAnswerism Maska e Admir Masurica
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    Faleminderit per pergjegjien Fatos

por

Hadithet nuk jan fjala e Zotit e shpallur permes profetve dhe shkruar ne kater librat e tije, por ato jan fjale te njerzve si une dhe ti, qe duhet mire e mire te shoshohen.

D.m.th. leshimi i mjekrres eshte deshire e njeriut e jo vullneti i ZOTIT te Plotfuqishem.

Sic thash me lart, eshte "urdher" i njeriut e jo i Zotit, dhe une i nenshtrohem Zotit e jo njeriut,
    ose me thjesht,

Une besoj ne Zot e jo ne njeri.

Po ju ne cka besoni ?

hehehehe

Nuk e ke kuptuar se cka kam thene shoq, dhe po habitem se si nuk doli deri tash askush qe i ka kuptuar keto fjale:

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher).

Une te betohem ne cka te duash ti qe kjo eshte e vertet.

Jo jo, na argumento ti neve qe eshte Farz (obligim, ligj, urdher) te leshohet mjekrra, na argumento kete me Kur'an (fjale te Zotit) dhe PA HADITHE (jo me fjale te njerzve, sepse keshtu mundem edhe une t'ia obligoj dikujt deshiren time personale .... edhe une mundem te them Filani i ka thene Fistekut qe Fistekut i ka thene Filani qe Filanit i ka thene Muhamedi a.s. ...

Ta leshojme mjekrren dhe ti shkurtojme mustaqet qe te mos i perngjajme ketyre Prifterinjeve (Popave) Evangelian me poshte ???
    ...
    qe de krejt cçetniket te botes bajn mjekkra e ki fare ekspertie pu do me na kallxu qka eshte mire per neve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Admir Masurica : 08-12-2007 më 08:00

Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    ti plak hajde lami mua kembet kur te zgjohem me fal sabahun se po pritoj mi la e ti je per ket pune shko kqyre vetin ne pasqyre e shko mso e lexo per fejen islame tana hajde fol ktu me mua a morre vesh qafir
    qe qfare musliman je ti,kur fare respekt nuk ki agës...
    I thote vetes musliman,a knena nuk ka respekt ndaj te tjerreve...
    apo me dit ku jeton ti ??
    pyetje palidhe sepse e di ku je ton ti, ti jeton ne perendim dhe merr ndihma social nga ata si i quan ti "Qafiret"...Qata Qafiret e bomburdun serbinë per me liru kosovën agës dhe jo ata wwahabistet te saudi arabise apo ba'haisten nga asia juglindore...

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Admir Masurica Lexo Postimin
    pyetje palidhe sepse e di ku je ton ti, ti jeton ne perendim dhe merr ndihma social nga ata si i quan ti "Qafiret"...Qata Qafiret e bomburdun serbinë per me liru kosovën agës dhe jo ata wwahabistet te saudi arabise apo ba'haisten nga asia juglindore...
    jam plotesisht dakort me ate qe ti thua per ndihmen qe perendimi i dha kosoves!
    por nje gje mos e harro ti:se perendimi ishte ai qe masakroj shqiperine duke e copezuar dhe shperndar ne dhjetra shtete!!!megjithate le te shpresojme se do e korigjojne ate gabim qe bene dikure!!
    por nje gje nuk kuptoj tek ti dhe disa shoke te tjere/cfare ju pengon mjekra e myslimanve????ne qofte se ju pengon mjekra e dikujte perse nuk flisni ketu per mjekren e thinjur te JONULLATOSIT GREK i cili punon vazhdiisht ne dem te ceshtjesh kombetare shqiptare!!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga Khani Lexo Postimin
    Only truth eshte kufar,qafir, nuk eshte musliman, eshte jashte Islamit, madje eshte mbrojtes i betuar i kufrit.
    Ai nuk pranon 5 kohet e namazit, nuk pranon agjerimin, madje pranon qe duhet ti lutesh ndonje imami, per ndihme pervec Allahut.
    E pra alko71, ne qofte se ky nuk eshte kufar, ateher kush eshte kufar???
    O (pa)besimtar me bateria edhe asi bateria te kines qe e lshojn energjine mbas dy oresh.

Tregom ti mua ku thash une se nuk i pranoj 5 kohet e namazit apo agjerimin a diçka tjeter.
    Muslimani e thote te verteten dhe nuk genjen , ne qofte se je musliman trego drejt dhe mos genje si po genjen me lart.

As per lutje nuk kam thene se duhet ti lutesh ndonje Imami por ju jeni qe i pergenjeshtroni edhe fjalet e Kuranit e lere me te miat .
    Qe çfare musliman jeni ju .

Si gjithmone veçse me rrena dhe mashtrime ju raca vehabite.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga bekim prushi Lexo Postimin
    mir ke than qaji qe i thot vetit vet musliman edhe e kundershton fejen islame une e shaj edhe sulmoj me fjalet me te kqia
    Edhe ti trego se ku e kundershtova une fene islame (mos ti shikojm gabimet e vogla se te gjithe kemi).

Muslimani nuk shan dhe nuk flet fjale te keqia , fjalet e muslimanit jane te embla si sheqer .
    Muslimanet nuk kercnohen permes internetit ;muslimanet jane te durueshem dhe kur nuk e thojn fjalen e fundit ma se pari.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga Centaurus Lexo Postimin
    Faleminderit per pergjegjien Fatos

por

Hadithet nuk jan fjala e Zotit e shpallur permes profetve dhe shkruar ne kater librat e tije, por ato jan fjale te njerzve si une dhe ti, qe duhet mire e mire te shoshohen.

D.m.th. leshimi i mjekrres eshte deshire e njeriut e jo vullneti i ZOTIT te Plotfuqishem.

Sic thash me lart, eshte "urdher" i njeriut e jo i Zotit, dhe une i nenshtrohem Zotit e jo njeriut,
    ose me thjesht,

Une besoj ne Zot e jo ne njeri.

Po ju ne cka besoni ?

hehehehe

Nuk e ke kuptuar se cka kam thene shoq, dhe po habitem se si nuk doli deri tash askush qe i ka kuptuar keto fjale:

Mjekrren me lshue asht sunnet (qef, zbukurim, hieshi, mode, pershtatje ose per hater te profetit) , dhe mjekrren me rrue asht farz (obligim, ligj, urdher).

Une te betohem ne cka te duash ti qe kjo eshte e vertet.

Jo jo, na argumento ti neve qe eshte Farz (obligim, ligj, urdher) te leshohet mjekrra, na argumento kete me Kur'an (fjale te Zotit) dhe PA HADITHE (jo me fjale te njerzve, sepse keshtu mundem edhe une t'ia obligoj dikujt deshiren time personale .... edhe une mundem te them Filani i ka thene Fistekut qe Fistekut i ka thene Filani qe Filanit i ka thene Muhamedi a.s. ...

Ta leshojme mjekrren dhe ti shkurtojme mustaqet qe te mos i perngjajme ketyre Prifterinjeve (Popave) Evangelian me poshte ???
    ...
    Centarius mire e ke bere me postim dhe kto fotografi.

Edhe une po i pyes kta mjekrragjite e medhej per ate hadithin.

Rruani mustaqet e lshoni mjekrren qe te dallohemi nga te tjeret (thojn nga pabesimtaret por une nuk dua ta perdori kete term aç shume).

Pra vehabistat po e perdorin nje mjekrr sikur priftat e katolikve apo ortodoksve , te njejtat mjekrra sikur i solle ti i perdorin edhe amishat e amerikes .

Une i pyeta edhe ma pare per kete hadith por kta nuk dijn te pergjigjen .

Nuk jam kunder mjekres ne asnje menyre por jam kunder ktyre qe i kane lshuar disa qime ne mjeker e ju duket vetja se jane duke fluturuar e mundohen te gjithve t'ju hipin te qafe.

Anëtarësuar
    18-08-2007
    Postime
    39
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    jam plotesisht dakort me ate qe ti thua per ndihmen qe perendimi i dha kosoves!
    por nje gje mos e harro ti:se perendimi ishte ai qe masakroj shqiperine duke e copezuar dhe shperndar ne dhjetra shtete!!!megjithate le te shpresojme se do e korigjojne ate gabim qe bene dikure!!
    por nje gje nuk kuptoj tek ti dhe disa shoke te tjere/cfare ju pengon mjekra e myslimanve????ne qofte se ju pengon mjekra e dikujte perse nuk flisni ketu per mjekren e thinjur te JONULLATOSIT GREK i cili punon vazhdiisht ne dem te ceshtjesh kombetare shqiptare!!!
    mue nuk um pengon fare mjekrra,pu me pengojn ata qe thojne eshte obligim me mbajt mjekren,une vete mbaj mjekkren jo per fej po per princip personal...
    ------------------------------------
    edhe unë di qe perendimi i ka interesin te vet per me intervenu neper vendê sikur kosovo,ato nuk e demantoj,,,,siç ka thone njer person para dise viteve kerkush s'eshte perfekt.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Admir Masurica : 08-12-2007 më 15:18

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga Admir Masurica Lexo Postimin

nuk kam aspak respekte kunder qafirav qe ma kundershtojne fejen time

i tham vetit musliman se jam musliman po kur te kundershton ti skam respkte as pak jo veq per ti po kush te kundershton ne fejen e ALL-LLAHUT XH.SH skam respekte e shaj e ofendoj

o haver po qato qafira qka e kan gjujte serbin veq jan tu marr pare edhe dikur hecin per amerik edhe te lajne ti i mushin gjepat me pare edhe shkojne ne amerik po ti jet me social

edhe kqyre sa shqiptarin e kan vra ushtria amerikane ne kosov

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    O (pa)besimtar me bateria edhe asi bateria te kines qe e lshojn energjine mbas dy oresh.

Tregom ti mua ku thash une se nuk i pranoj 5 kohet e namazit apo agjerimin a diçka tjeter.
    Muslimani e thote te verteten dhe nuk genjen , ne qofte se je musliman trego drejt dhe mos genje si po genjen me lart.

As per lutje nuk kam thene se duhet ti lutesh ndonje Imami por ju jeni qe i pergenjeshtroni edhe fjalet e Kuranit e lere me te miat .
    Qe çfare musliman jeni ju .

Si gjithmone veçse me rrena dhe mashtrime ju raca vehabite.

o haver ti nuk e ke than te verteten ma i pari e ke kundershtu mjekrren e tana i thu ktina pse po rren jo haver kur te rrejsh i pari nuk ka mi than kurkujan qe ke rrejte

Faqja 15 prej 36 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pergjigje ndaj atyre qe jane kundra Medh'hebeve.
    Nga Acid_Burn në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 04-10-2009, 05:34
  2. Ligjeratat e cilit dijetar shqiptar i ndegjoni me shum
    Nga AnaH_M në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 418
    Postimi i Fundit: 30-09-2009, 15:54
  3. Agjerimi Dhe Urtesia E Tij
    Nga xhenisi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 72
    Postimi i Fundit: 12-08-2009, 09:27
  4. Vendimi i fesë mbi mjekrrën
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 25-01-2009, 09:12
  5. Të jesh prind-është obligim, peshë dhe kënaqësi
    Nga Poeti në forumin Të jesh prind
    Përgjigje: 53
    Postimi i Fundit: 15-03-2007, 09:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •