Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 59
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    apollyon neve me shum na dhemb kur nje shqiptar i Shqiperis ( qe edhe ne e ndjejm shtet am) na therret maqedon, shqiptari esht shqiptar kudo qe jeton, mirpo fatkeqesisht ne Shqiperi ka shqipfoles qe lejn mendjen per grekun , me duket edhe ti je ne ket grup

They have as king over them, the angel of the Abyss; his name in Hebrew is Abaddon, and in the Greek he has the name Apollyon. (NASU)
    sa shpejt e bone lidhjen.. lol

u knaqe tani?
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

O SA MIR ME QEN SHQIPTAR! Maska e Besnik.S
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82
    gabim shum i madh... kudo qe te jemi shqiptari quhet shqiptar, e un se pasna ndegju se shqiptari i shqiperis paska emnin e plot shqiptar e te tjeret jo...hahaha

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    po as banoret sllave te maqedonise se sotme nuk duhet te quhen maqedon, ndoshta me pare shqiptaret e maqedonise duhej te quheshin maqedon sepse ishin aty e jo te ardhur....nga volgoja....
    pra une keta sllavet e maqedonise i quaj volgos kurse maqedonet e vertete mbeten shqiptaret e sotem...
    me duket kjo eshte me e drejte, si thuani ju ?

Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    po as banoret sllave te maqedonise se sotme nuk duhet te quhen maqedon, ndoshta me pare shqiptaret e maqedonise duhej te quheshin maqedon sepse ishin aty e jo te ardhur....nga volgoja....
    pra une keta sllavet e maqedonise i quaj volgos kurse maqedonet e vertete mbeten shqiptaret e sotem...
    me duket kjo eshte me e drejte, si thuani ju ?
    ]

dmth sipas mendimit tend, ne nuk jemi shqiptare??? lol

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Besnik.S Lexo Postimin
    ]

dmth sipas mendimit tend, ne nuk jemi shqiptare??? lol
    Ore shok i dashur, ti je shqiptar, pse vuan nga kjo gje? Shqiptar te bejn veprat e tua, jo fjalet e mia.

Un sa do te lavderoj ose te ofendoj, ti prap mbetesh ai Besnik qe je. Nese je shqiptar kte e di vetem ti, se di asnje tjeter.. sa i flakte ose sa patriot je, kte do e dish vetem ti.

Je shqiptar je, vetem se je matane kufirit.

LOL

Mos u merzit
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Anëtarësuar
    05-04-2007
    Postime
    82
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ore shok i dashur, ti je shqiptar, pse vuan nga kjo gje? Shqiptar te bejn veprat e tua, jo fjalet e mia.

Un sa do te lavderoj ose te ofendoj, ti prap mbetesh ai Besnik qe je. Nese je shqiptar kte e di vetem ti, se di asnje tjeter.. sa i flakte ose sa patriot je, kte do e dish vetem ti.

Je shqiptar je, vetem se je matane kufirit.

LOL

Mos u merzit
    apollyon a je i sigurt se je shqiptar???
    nuk e besoj...

Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Besnik.S Lexo Postimin
    apollyon a je i sigurt se je shqiptar???
    nuk e besoj...
    Ty si te dukem? Nese nuk te dukem shqiptar, do jem se sben Grek Shkau Shkija m'the t'thashe.. apo jo maqedonso?

Te vjen inat kur te thone maqedons? Po se kap ai truni jot se nese i thua dikujt Grek ose Shkija shkau etj etj mundet qe edhe ai te ofendohet (si ne rastin tim) Tani ca kerkon ti mirsjellje nga ana ime?

He maqedonso? kerkon mirsjellje me kte fjalor qe ke?

Ty as me pasaporte sdo te leme te hysh ne shqiperi, do te ve block mu te dogana qaf thanes.

lol

mall Maska e bili99
    Anëtarësuar
    05-04-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,804
    Shqiptari eshte vetem shqiptar dhe c'te them EUREKA! keshtu duhet te quajn njeritjetrin, keshtu na quajn te tjerit.Kufijte dhe teritoret nuk percaktojne kombesine, percaktojne shtetesine.Pra jemi bijte e shqipes shqiptar edhe ne te Ilirides edhe ne te Amerikes,,dhe shtetesia eshte tjeter.
    Besniku e ka filluar mire temen edhe pse tingellon kontravers sic thote Apollyon, por Besniku e sqaron perse eshte shprehur ashtu qe mos te filloje nje konflikt dhe nje perdhosje e temes sic ndodh me shume tema, dhe ne te Ilirides kemi edhe nje shkalle mbindijeshmerie kur quhemi ashtu sic i quajm ne sllavet , se ne fakt ne kuptim teritorial dhe lashtesie jemi ne me shume maqedon se sa vete sllavet qe kane ardhe shume pas nesh ne Maqedonine ku ne ishim dem baba dem.
    Sado qe te tingelloje siperfaqesore dhe femijerore tema, eshte nje teme legjitime dhe kerkese legjitime e nismetarit te temes qe eshte nje shqiptar dhe quhet me pa te drejte maqedons, pra ta quajm ashtu si qe eshte.
    Sidoqoft perdorimi i termit te kombesise duhet te perdoret drejt, dhe shume me vend e ka thene disa nga mosdija, dhe shumica pa te keq si vijon:"isha une me nje shqiptar tjeter dhe nje maqedons"...qe ne fakt duhet te jete "Isha une me nje shqiptar tjeter dhe nje shqiptar nga M aqedonia " si perkethim bukfal kur perkatesia kombetare e atij maqedonsit eshte shqiptare...dhe perkethimi qe ka kuptim do te ishte "Isha une dhe dy shqiptare te tjere" kjo e fundit tregon se perderisa ti nuk e thua se Isha une nga Permeti, me nje shqiptar nga Mirdita, s'ka pse te thuash me nje shqiptar te maqedonise bile qe ne perkethim i bie :"Ishim Tre shqiptar"...dhe prejardhja dhe emri i krahines mund te perdoret pse jo,por kur ka kuptim perse dhe per te gjithe,ose edhe vetem per njerin por kur flitet per te dhe kuptim.
    Edhe kjo eshte nje bariere e vockel qe ne duhet ta tejkalojme, qe dmth nje shqiptar eshte njesoj dhe ka nje emer kudo qe eshte dhe teritori nuk i jep perkatesine kombetare.Kete duhet ta shtine ne perdorim URGJENT shqiptaret nga Shqiperia administrative-Shqiperia aktuale , se tek e fundit edhe ne nga Shqiperia jemi dhe qe sot nuk perfshihemi ne kufinjte e Shtetit aktual nuk ka qene vetem faji yne.

Perfundimisht mos personalizoni neper tema, vete nderrim mendimi dhe rrefimi i cdo pjestari te kombit per dhemballen qe i dhemb eshte nje ndihmese per tejkalimit te atyre pak dallimeve qe na ka lene trashigim ndarja thuajse shekullore.Pra kur flitet per Besnikun , ai e di kush eshte , e di si e ka emrin dhe nuk u be nami pse kerkon te quhet me emrin qe ne te vertete ka kuptim.Pra dij me mire une si duhet te me quajsh, pra di une si e kam emrin dhe pranoj te me quash vetem ashtu, eshte kerkese e vockel kjo.
    Dy tri fjale qe keni nderruar nga gjaku i nxehte qe kemi harroni, mos quani njeritjetrin me emra se shqiptar jeni ju te dy bashke me mua, ne jem tre shqiptare: Apollyon une dhe Besniku .Nga c'krahine, nga c'qytet jemi eshte pune tjeter...dhe ku jetojme prape eshte pune tjeter por prape ne tre shqiptare jemi.

Me nderime per nje emer qe e mbajme ne te gjithe "Shqiptar", e mbajtshim me ndere,

bili99
    Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 01-12-2007 më 10:45
    I Ilirides jam Iliri,
    dhe i lire dua me mbet.
    Per cfardo xhevahiri,
    Shqiperine se jap per jete

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    po shikoja kete teme, dhe mu kujtua nje takim (i rastesishem) me nje shqiptare nga shkupi.

Prezantimi i pare.... (anglisht)
    - Nga je ?
    - Nga Maqedonia. Po ti?

Nga shqiperia i them, dhe ateher hidhet e me thote ne shqip.. "A je shqiptar a ?" lol
    ....nejse me tregonte per te drejtat qe kane fituar shqiptaret ne MAqedoni etj permiresime...

vetem nje gje me beri pershtypje, kur me pyeti per fene, dhe i thashe qe jam ortodoks, u hodh me habi duke me thene . " Ti qenke shkie !!" . Per tu mos u ngateruar, me kuptimin e fjales "shkie", e pyeta se ke quan shkie , dhe pergjigjja ishte ; "te gjithe ata qe kane fene ortodokse"

Nuk e zgjata me , se mu duk e kote, por te them te drejten me ngeli si kuriozitet. A eshte e vertet qe ortodoksat thirren "shkie" ne Maqedoni?

ps: dhe ne ballkanweb, kam pare nje koment, ku nje shqiptar nga maqedonia , i revoltuar ndaj ligjit te ndalimit te mbajtjes se flamurit ne disa raste, shkruante " NA e hodhen kaurret dhe kesaj radhe"
    Ndryshuar për herë të fundit nga Korcar-L1 : 01-12-2007 më 10:38
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Shkije , perdoret per sllavet , per shqiptaret krishter ska ndonje fjal , thjesht krishter . Dhe si rend po te besoj se te ka then SHKA

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Lufta Italo-Greke dhe shqiptarët
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 20-02-2005, 20:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •