besoj se kjo mjafton dhe nuk ka koment : http://www.forumishqiptar.com/showth...=87104&page=17
dhe per me shume mund te lexosh po ne kete teme qe te dhash linkun , kjo eshte nga sulmi i fundit i forcave policore maqedonase ndaj shqiptareve te cilet jetojne ne kete shtet te mallkuar
” UNË JAM MIRË KUR ASHT MIRË SHQYPNIA! ”
Une per vete se kam perdorur ndonjehere shprehjen maqedonas,dhe as qe e kam degjuar te perdoret.Sidoqofte nuk i duhet dhen shume rendesi,eshte thjesht ofendim njesoj si te te thone malok apo cecen.
Sa per ate shqiptarin qe nuk e dinte ku binte shkupi,do jete nga ato qe perpiqen te duken indiferente per tu bere me interesant po ne fakt duken me injorante.Nga keta gomere ka plot Shqiperia,Kosova dhe ne trojet shqiptare(padrejtesisht te perfshira ne shtetin maqedonas).E thashe mire kete te fundit?....pak i gjate si percaktim,ne fakt![]()
O Sa Mir Me Qen Shqiptar O Hej O Heej!!! :d :d :d
E vetmja pergjigje e sakte dhe vigjilente (deri ketu ku lexova).
Te vetmit qe nuk u takon te quhen Maqedone ne kete dynja, jane sllavet e territorit te maqedonise.
Disa vertete nuk kane aftesi rezonuese. Po ua falin shtesine, identitetin etnik dhe pushtetin mbi veten, nje konglomerati qe nu di as cfare eshte as cfare duhet te jtet me ne fjale goje! Prandaj jemi; qe nuk jemi; dhe veshtire se do te behemi ndonjehere me kaq shume shkurtpames e njerez te pa afte per te logjikuar.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Po sigurisht, Kreksi, Baptist ...e keni thene shume bukur...po te flitet per trashigimtar te emrit Maqedon ne ate cope Ballkani jemi vete ne shqiptaret dhe jo ata sllavomaqedonasit qe ne historine me te re te njerezimit 2007 vjecar u bije te kene ardhe aty gati sa? thuaj afersisht ta rrumbullaksoj nja 1000 vjet pas nesh gjithmone numerojme keta 2007 vjet te ketij kalendari qe perdorim sot..se ne edhe perpara kemi qene aty edhe kur s'ka pas leter per kalendar dhe as kalendar... kur ata ne Karpate kane qene kah mesi i evulucionit te transformimit ne njeri....apo..ta le me kaq...
Zombi ...me ke thene se Shkupi si nje metropol shqiptar eshte nje utopi megjitheqe Ti vdes ta shohish te tille...une shpresoj Ti te jetosh ta shohish te tille....
Shume interesant perse historia per te keq na perseritet vetem neve?...Shpresoj njehere te perseritet per te mire...Me 1911 kur kryengritesit shqiptare kane cliruar Shkupin...kush ka pa fotografi te vjetra origjinale te asaj kohe gjithe Shkupi ka qene i veshur ne tirqe dhe mbuluar me kesula te bardha....por edhe deri vone ka qene qyteti me me shume shqiptare ne Bote.....Jeto Zombi dhe nuk i dihet asaj utopise.......
Pershendetje Baptist...dhe te tjeret....,
me nderime ,
bili99
Ndryshuar për herë të fundit nga bili99 : 02-12-2007 më 10:03
I Ilirides jam Iliri,
dhe i lire dua me mbet.
Per cfardo xhevahiri,
Shqiperine se jap per jete
O Apollon merr lejen e lindjes se qeke rond, lal.
Pff, tartuf!
Life's too short to remove USB safely.
Krijoni Kontakt