Close
Faqja 17 prej 65 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 650
    HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Per khanin dhe pejen.

Me tregoni se çfare argumenti po doni se .

Ty khan vete pejen kur nuk i ka agjeruar ramazanat e vete e ai te jep pergjigje pse dhe si me argumenta natyrisht.
    Edhe ti pej vete khanin per ato ramazana dhe dite te ramazanave qe si ka agjeruar ai dhe keshtu i gjen argumentat.

Kur te pyesni mire njeri tjetrin dhe ti jepni argumenta njeri tjetrit atehere i kuptoni edhe argumentat e tjereve.

Po ne qofte se nuk i besoni prap njeri tjetrit pyetni ata te grupeve te juaja pse nuk i mbajn shume kushte qe i cakton islami

Hahahahaah se çka po me beni me qesh.

Nuk eshte vetem ramazani kusht i muslimanve eshte edhe zekati por shume pak musliman e permendin se ju dhimbsen parate e tyre.

E hajt ju me argumenta me tregoni pse disa kushte te islamit i permendni e disa tjera gati pothuajse i fshehni.

Me siguri nuk jeni te kenaqur me pergjigjet e mia , une jam xhahil pak i paditur hahahaha.
    Only truth un te pjyeta kurse ti nuk mu pergjigje por mu kundervure me paragjykime pa me njoftur fare!

Tani! Ti me the mua qe ju nuk i mdryshoni fjalet e Kuranit, dhei zbationi ato

Pjyetja eshte e thjesht, pse nuk agjeroni, te faleni, te pagoni zakatin, etj

Un vij vet me prejardhre bektashi, por kur mora vesh qe keta e injoronin kuranin nuk pranova. Madje i kundershtova dhe thashe qe duhet te zbatojme kuranin

Nje dite shkova tek nje shoke dhe me pjyeti a po agjeron, i thash jo, me tha qe ai eshte bektashi dhe po agjeronte. Me duket se muaj muharem, i thahe po tani nuk eshte ramadan, me tha se bektashianet nuk e agjerojne ramadanin. U habita dhe e refuzova direkt duke e sygjeruar qe te benim ashtu si na ka urdheruar Zoti ne Kuran. Un nuk kisha dje fare na Islami por elhamdylilah Allahu me udhezoj

ps te lutem mos fol si tifoz bektashi por ki frik Allahun dhe fol drejt
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga khan Lexo Postimin
    Only truth un te pjyeta kurse ti nuk mu pergjigje por mu kundervure me paragjykime pa me njoftur fare!

Tani! Ti me the mua qe ju nuk i mdryshoni fjalet e Kuranit, dhei zbationi ato

Pjyetja eshte e thjesht, pse nuk agjeroni, te faleni, te pagoni zakatin, etj

Un vij vet me prejardhre bektashi, por kur mora vesh qe keta e injoronin kuranin nuk pranova. Madje i kundershtova dhe thashe qe duhet te zbatojme kuranin

Nje dite shkova tek nje shoke dhe me pjyeti a po agjeron, i thash jo, me tha qe ai eshte bektashi dhe po agjeronte. Me duket se muaj muharem, i thahe po tani nuk eshte ramadan, me tha se bektashianet nuk e agjerojne ramadanin. U habita dhe e refuzova direkt duke e sygjeruar qe te benim ashtu si na ka urdheruar Zoti ne Kuran. Un nuk kisha dje fare na Islami por elhamdylilah Allahu me udhezoj

ps te lutem mos fol si tifoz bektashi por ki frik Allahun dhe fol drejt
    Per pejen edhe khanin.

Ju po kerkoni deshmi kur po ju them une se muslimani i shikon gjerat me drejtesi a nuk po ju duket kjo deshmi apo ndoshta duhet ta sjell ndonje ajet nga Kurani qe ju te besomi se muslimani gjykon drejt.

Une nuk ju besoj vetem fjaleve se dikush po don ashtu , sidomos fjaleve te kafeneve hiç se hiç;
    Disave nga grupi i juaj ju ka tek se vetem ata jane ma te miret dhe ju duket se i kane rregulluar te gjitha çeshtjet e besimit te tyre . Edhe po me duket se sikur doni ti hipnotizoni njerezit pereth jush se vetem ju jeni me te miret e te tjeret nuk ju permbahen Kuranit e gjera te tilla.

Tek une nuk shiten kto gjera prandaj edhe ju kerkoj edhe per veprat e juaja se si i zbatoni ju obligimet e gjera te tilla.

Ju thash a keni ndonje statistike se sa dhe cilat nga obligimet e fese islame nuk i permbajn grupe te ndryshme;
    Shpjegoni ato analizat e juaja qe ta dijm te gjithe se kush çka po vepron , tek une nuk mjaftojn vetem fjalet e juaja qe une te besoj direkt.

Ka edhe disa gabime qe i bejn edhe Bektashite por nuk do te thote se ju jeni ata qe po e zbatoni urdherat e Kuranit.
    Ju thash shkoni pyetni kleriket e juaj dhe besimtaret qe jane me afer jush se sa ata falen sa agjerojn sa japin zakat etj etj.

Shiqoni me lart i keni bere shume tema per agjerimin e gati asnje per zekatin , ju e merrni nje obligim edhe ate obligim e zbatoni per gjysme dhe ju duket vetja si ma te miret.
    Tash a mos duhet me ju quajt se jeni kunder Kuranit dhe merrni mesim nga dikush tjeter.
    Per te gjitha ato obligime qe besimtaret nuk i kryejn gjejn arsye ,dikush nuk agjeron se nuk mundet pa cigare, dikush nga besimtaret e juaj thote se nuk eshte edhe me rendesi ramazani se rendesia ma e madhe eshte qe muslimanet te kene zemer te paster etj etj.
    Mos tja nisim me fol per zekat se jemi bere gati te gjithe muslimanet ma te keqij se besimtaret e feve te tjera , shume na dhimbsen parate edhe vetem per veten e tyre po mendojn muslimanet tash.
    A e kuptuat se besimtaret gjejn arsye te ndryshme per lenien e obligimeve disa i marrin e disa jo edhe une edhe ti e peja e disa tjere gjendemi tek ky grup.

Se sa permiresohen grupet me anetaret e tyre neper vite apo sa keqesohet gjendja e tyre eshte nje teme tjeter

Ishin khavarixhet qe i zbatonin shume mire agjerimet dhe namazet por i bene disa gabime te tjera dhe dolen nga feja.
    Edhe sot ka grupe te tjera qe i kryejn me perpikeri shume obligime qe i ka feja islame por ato jane te humbura se kane bere disa gabime tjera.

Shiqoni historine e Muhamedit a.s ai ka punuar me duar te veta ka ndertuar xhamija dhe sende tjera ,ka punuar i ka zhytur duart e veta ne ballte , Ata te dashurit e Allahut nuk kane kerkuar page (rroge) se po falen 5 here ne dite ,po agjerojn dhe po ligjerojn per popull , edhe ato pasuri qe i kane marre dhe fituar i kane shperndar me te tjeret .
    Tash ndodh e kunderta pothuajse nga te gjitha grupet secili shikon vetem per veten e tyre , kleriket i kane aç shume duart e pastra sa shihet se kurr asnje pune nuk e kane kryer.
    Ne si populli thjesht i kemi gati te njejtat detyrime si disa nga kleriket por ne duhet te punojm nga 8 a 10 apo ma shume ore ne dite me pune te renda e pastaj edhe te zbatojm urdherat e fese islame.

Thuaju klerikve se ata po paguhen per obligimet qe i kane para Allahut dhe shpeshhere as per ate qe po paguhen nuk jane duke punuar siç duhet.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    O Only truth, ti flet shume, por nuk i pergjigjesh asnje pjyetje qe te drejtohet!!

Pjyteja eshte e thjesht, pse nuk agjeroni ne muajn e ramadanit, dhe agjeroni ne muajn muharem.
    Ti thua qe je musliman dhe libri jote eshte kurani, kurse nga krahu tjeter ti vepron te kunderten! A ka llogjik kjo??

Un te pjyes kurse ti flet per priresa e muslimanve, per muslimanet ne do hap teme tjeter dhe do te pergjigjemi InshAllahu

Pe zekatin nuk te pjyes se e di qe do thosh qe ti e paguan

Tani behu burre dhe pergjigju, pse nuk e agjeroni muajn e ramadanit dhe pse e hani mishin e derrit kur dhe kjo eshte e ndaluar me kuran
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    O Only truth, ti flet shume, por nuk i pergjigjesh asnje pjyetje qe te drejtohet!!

Pjyteja eshte e thjesht, pse nuk agjeroni ne muajn e ramadanit, dhe agjeroni ne muajn muharem.
    Ti thua qe je musliman dhe libri jote eshte kurani, kurse nga krahu tjeter ti vepron te kunderten! A ka llogjik kjo??

Un te pjyes kurse ti flet per priresa e muslimanve, per muslimanet ne do hap teme tjeter dhe do te pergjigjemi InshAllahu

Pe zekatin nuk te pjyes se e di qe do thosh qe ti e paguan

Tani behu burre dhe pergjigju, pse nuk e agjeroni muajn e ramadanit dhe pse e hani mishin e derrit kur dhe kjo eshte e ndaluar me kuran
    Une edhe eshte e mundur se po flas shume por nuk po i shitem askujt melaqe .
    Qe disa here po ju them dhe po ju pergjigjem por ju nuk kuptoni .

Edhe pyetjet e mia ishin shume te mira pse ju qe po paraqiteni si melaqe nuk i kryeni shume obligime qe i ka feja islame.
    Kur ti gjejsh pergjigjet e pyetjeve te mia i gjen edhe pergjigjet per ato pyetje qe po i ben.

Tani eshte koha qe ju te beheni burra dhe ta pranoni realitetin , nuk do te behesh musliman asnjehere ne qofte se ja ben rafsh vetit dhe atyre afer teje , nuk do te behesh musliman asnjehere ne qofte se vetem merresh me sulme ndaj te tjereve.

Edhe une nuk e paguaj zekatin sikur ti edhe peja e shume te tjere .Zekati eshte nje nga kushtet e islamit pse nuk flet ti per kete kusht ku gati askush nuk e zbaton.
    Tash disa qe nuk paguajn zekat , falen si falen sa per sy e faqe , ramazanin e agjerojn duke fjetur ma shume se gjysmen e dites edhe i bajn shume gabime te tjera e kta duhet me na shit mend se çka eshte islami.

Une edhe mishin e derrit e kisha henger dhe nuk isha bere sikur disa qe i keni ne grupet e juaja.
    Korupsioni veçse po jau zene frymen grupeve te juaja.Ma i keq eshte korupsioni se sa ngrenja e mishit te derrrit .Ma te keqij jane ata mizoret nga grupet e juaja se sa pirja e alkoholit .
    Ju jeni ata qe i perkdhelni kriminelat ,diktatoret ,hajnat me te medhej e ne tjetren ane shume ju pengon nje gote raki.

A kane logjik akuat e juaja per disa gabime te vogla qe i bejn disa muslimane e ato gabimet e anetarve te grupeve te juaja qe jane me mijera here me te medha veçse i fshehni.

Nuk e kupton ti as ramazanin e as agjerimin ne muajin muharrem edhe mund te bejn edhe dervishet gabime ne shume gjera e nuk eshte nevoja qe ju te beni panik.
    Shumica e dervishve e pranojn se se pari nje besimtar duhet ti zbatoj te gjitha rregullat e sheriatit e pastaj te hyj ne tarikat.
    Ka edhe dervish qe se pari mundohen te hyjn ne tarikat (fsheftesi te islamit) ne menyre qe te dijn ma shume per islam e ti zbatojn ma mire rregullat e islamit.

Une kam degjuar nga dervishet te thojn se ma mire eshte te thuhet po agjeroj se e dua agjerimin se sa te thuash se po agjeroj se e kam borgj obligim.
    Kete dashuri dervishet e vertet e fitojn kur i perkujtojn eliten islame dhe mesojn nga ata ,nje mesim shume i mire per muslimanet eshte ngjarja e Qerbelase qe perkujtohet ne muajin muharrem

Nuk ka pergjigje tjeter nga une sidomos nuk do te keni pergjigje magjike nga une qe t'ju shkoj pershtati egove te juaja , si duket po mundoheni ti hipnotizoni njerezit apo ju doni t'me beni te besoj se ju jeni ata te miret dhe dervishet qenkan jashte islamit.
    Ju qe jeni aç melaqe pergjigjmuni ne pyetjet e mia

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Si perfundim ca konkluzioni nxorret se nuk lexoj dot 9 faqe???
    Brire nuk kane as ata as keta, shqip flasin te dyja palet.(dhe ca arabisht myslimet but its ok).
    Nga dallojne??
    Me pak fjale ju lutem (po mori njeri mundimin)
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga elen Lexo Postimin

Nga dallojne??
    Me pak fjale ju lutem (po mori njeri mundimin)
    Bektashit nuk jane musliman, jane jasht Islamit

Thone qe kemi liber kuranin ,por genjejn fakt eshte se veprojne te kunderten c'far urdheron Kurani.

Dallojne si nata me diten, pra nuk jame musliman fare, kot shtiren

shendet

ps Only truth mire do ishte ta vije nickun "only pallavra"
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 28-11-2007 më 00:05

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919

Thone qe kemi liber kuranin ,por genjejn fakt eshte se veprojne te kunderten c'far urdheron Kurani.

shendet

Me sa di une, bektashizmi u mbeshtet nga vellezerit Frasheri. Ata e mbajten me para.
    Ne Shqiperi gjithshtu ndodhet Kryegjyshata e Bektashizmit.
    Historia ka treguar se bektashinjte kane perdorur fene per pune qejfi..
    Im ate ka jetuar disa vjet afer nje teqeje dhe tregon Sodhoma dhe Gomora.
    Qejf o qejf qe ben dervishi, me raki dhe thela mishi..

Flm, nuk e dja qe nuk jane myslimane dhe qe nuk paskan liber Kur'anin..
    Mendoj se duhet te jene ndonje degezim i myslimaneve po nuk jam e sigurt.
    Do hedh nje sy dhe do lexoj...
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    only truth bektashi?
    respekte .
    une bej tifozllike per bektashizmin, ne fakt eshte per tu admiruar se midis islamit dhe krishterimit , kjo fe eshte unike vetem ne shqiperi, pra fe e shqiptareve.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga elen Lexo Postimin
    Me sa di une, bektashizmi u mbeshtet nga vellezerit Frasheri. Ata e mbajten me para.
    Ne Shqiperi gjithshtu ndodhet Kryegjyshata e Bektashizmit.
    Historia ka treguar se bektashinjte kane perdorur fene per pune qejfi..
    Im ate ka jetuar disa vjet afer nje teqeje dhe tregon Sodhoma dhe Gomora.
    Qejf o qejf qe ben dervishi, me raki dhe thela mishi..

Flm, nuk e dja qe nuk jane myslimane dhe qe nuk paskan liber Kur'anin..
    Mendoj se duhet te jene ndonje degezim i myslimaneve po nuk jam e sigurt.
    Do hedh nje sy dhe do lexoj...
    Elen te thash edhe nje here se ato çka ka thene babai yt kane qene tashetheme rrugesh .

Sodoma dhe gomorra hajt more te themi edhe diçka ma keq se kto dy qytete te shkaterruara , gjuha eshte prej tulit gjithkah mundeni me e kthye .

Nuk po ju kuptoj babai yt ka pas daje nje dervish edhe gjyshja jote ka qene e te njejtes familje , si ka mundesi qe te flitni keq per gjyshen e juaj dhe familjen e juaj. Edhe ju vini nga ajo familje apo se paku keni lidhje me ate familje.

Armiçt e popullit tone shkijet e greket e komunistat i kane bere kto propaganda ku fatkeqsisht kane gjetur edhe budallenj ne mesin tone qe i besojn.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

shendet

Bektashite nuk jane musliman munafika po musliman te vertet, ata nuk jane sikur ata "muslimanet" e juaj (elita e juaj) qe vrisnin torturonin familjen e Muhamedit a.s.

Ata elita e juaj jezidike ata nuk e pranojn Kuranin prandaj edhe kane luftuar me ma te dashurit e Allahu.

Ma mire me qene muamin se musliman , musliman e keni pas edhe sadamin po çka , musliman i keni edhe ladenat e familjen etij .

Ishalla kurr nuk behem musliman sikur disa musliman me bateria ,fryhen si tupan kurse ne mbrendi nuk kane asgje ,edhe zullu do te behem e jo jezidist e talibanc.

Munafik eshte ma keq te jesh se sa jobesimtar.

Only nuk do te thote se une jam veç se e verteta por e kam vendosur per juve qe sa here te lexoni tju kujtoj se duhet te kerkoni vetem te verteten.

Faqja 17 prej 65 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •