[QUOTE=alibaba;1753294]
Shoku inferior, meqenëse po e konsideron veten më të ulët se euroipiani e amerikani atëherë po të quaj inferior.
Unë jam zot në tokën time, dhe nuk kam nevojë t'ia dëshmoj dikujt se mund të menaxhoj shtëpinë time.
Fundja kujt ia dëshmuan euorpianët e amerikanët se janë të aftë me mbajtë shtet?
Përse shqiptarët nuk dikan me mbajtë shtet. A e shikon se çfarë të ka bërë i huaji. Unmiku nuk lejon që njerëzit e aftë të marrin pushtetin sepse pastaj "zbulohet" që shqiptarët qenkan të aftë për me mbajtë shtet, por UNMIK mban në poste njerëzit hajna e të korruptuar që nuk janët ë interesuar që t'a zhvillojnë vendin, dhe në këtë mënyrë vazhdimisht akuzojnë shqiptarët për pa-aftësi.
Mosdalja në zgjedhje tregoi se populli nuk pranon këto lojëra të ndyra që po luhen në kurriz të tij. Tregoi se populli nuk e pranon pushtetin e UNMIK-ut, e as të këtyre hajnave.
Qdo mësim që ta jep dikush duhesh ti falenderosh e jo te nënqmosh ose akuzhosh .Për popullin ishte mësim e jo për ty dhe mua ,për këtë UNMIK-un duhet ta falenderosh e jo për vehten tënde se kur po flas nuk flas për vehten po për shoqërin tonë ne pëgjithësi edhe duhet revulocion shoqërorë e jo vetijak se për secili veq e veq arrijmë shumë këtë e kemi dëshmuar edhe nëpër botë edhe për këtë jemi bërë objekt i eksperimenteve ,po që rezulatati i këtij eksperimenti shifet por ju nuk e besoni ende po besojë që shumë shpejt e shef edhe bindesh më këtë që po shkruaj andaj mos i humb shpresa se tash kemi te bejmë me realizëm e jo idealizem siq ka qenë e epoka e z.Rugovës që njerzit ende besojnë ne ide e jo në realizëm dmth jo gjithëher ideatori është edhe realizuesi ,andaj edhe popullit me vdekjen e tij i humbi shpresa ai e la idenë po të tjerët e relizojnë.këto epoka që po ndodhim ne evropë kanë ndodhur me vite e për atë ne jemi vonuar edhe mendojmë ndryshe .
Edhe një gjë ndoshta e din prapë ta tregojë se prej Historisë se Skendrbeut ka mesuar Evropa dhe Bota e ne e kemi pasur veq mburrjen përshkak se libri i Marin Barletit u perkthye ne shumë gjuhë e ne nuk kemi ditur shkrim e lexim deri vonë ,qe të tjerët mesuan prej neve .Që nuk jam duke bë krahasim me këtë që po shkruaj më poshte se nuk është për krahasim.
Sot ne mburremi se patëm nje president z.Rugova por a ka arriturr ai te na zgjoj nga idealizmi i tij me viti 1999 dmth ideja e tij mbaroi me këtë dmth protektorat ,e për ide dhe punë tjera u dasht ti themi jo më se nuk na duhesh po duhesh te mbetesh në histori me kaq deri 1999 ,por ja që udheheqja e tij pas 1999 na ka bërë ta vazhdojmë gjumin edhe për 8 vite tjera kurse njerëzit e tij të afërt na saja te patriotizmit u pasuruan ,edhe sot mburren me atë jo që bëri pavarsin por që shumkush arriti aty në saja të atij presidenti që e quani presidenti i parë i Kosovë që në hartë e gjen bashkë me jo që ,duke menduar se është edhe realizator i mirë,një njeri mundet me qënë ideator i mirë por edhe jo realizator i mirë ,kështu që dështoi dhe nuk priti dëshirë e tij.
Prandaj a nuk po të duket ky një mësim jo për ty dhe mua po për kosovarët.
Krijoni Kontakt