Close
Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 174
    i/e regjistruar Maska e shq_mussl
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    ATY KU JETOHET
    Postime
    91
    Kush ka ndonje gje kunder meje lirisht pergjigjmuni
    cka do te thuash me kete ???

Stop Goldanitus
    per cfar arsye pse ste vjen mire ti .

WANTED GOLDANITUS REWARD 10000000000000000000000000000000000000Milion dolar$
    po nje njeri normal nuk shkruan keshtu pa lidhje , si nje femi 3 vjecar. po ik be baju nese nuk te pelqen ske ska lyp ketu mire e ka gostivar usa , nje cop idioti e kurxha tjeter...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga gimi3 Lexo Postimin
    Dr. Maurice Bucaille, ose Mubarak Bucaille, pasi e studioi me objektivizëm të plotë ishte mahnitur me Kur'anin dhe ligjet e Islamit. Me qëllim të studimit sa më objektiv ai e mësoi gjuhën arabe burimore të Kur'anit dhe ishte habitur kur dalloi dëshmi të panumërta që rrjedhin nga Kur'ani mbi të gjitha dukuritë e Gjithësisë, dukuri të cilat i ka vërtetuar dhe po i vërteton për çdo ditë shkenca bashkëkohore.

Gjatë katërmbëdhjetë shekujve, që nga koha e Shpalljes së Kur'anit famëlartë, e gjer më sot, Islami dhe vendosja e tij në rrjedhat bashkëkohore është paraqitur gabim.

Paraqitja e Islamit dhe shpjegimi i Kur'anit në opinionin botëror është bërë në mënyrë sipërfaqësore dhe konservative, duke u shtrembëruar thelbi i tij, jo vetëm në Europë dhe Amerikë, por edhe në disa vende Islamike.

Shtrembërimet e Islamit dhe të Kur'anit nga ana e Perëndimorëve, kishin për qëllim zhvlerësimin e realitetit të Kur'anit si Libër Hyjnor, duke e paraqitur në mënyrë jo objektive përmes metodave të pandershme,

Për antiIslamin në Europë dhe Amerikë, autori në fjalë tha : "Gjykimet krejtësisht të gabuara mbi Islamin që janë përhapur dhe akoma përhapen në Perëndim janë pasojë e mosnjohjes së tij dhe shpifjeve sistematike.

Por më e rënda nga të gjitha gënjeshtrat e përhapura janë të pavërtetat në raport me faktet, sepse nëse mashtrimet në gjykim janë të falshme, paraqitja e "fakteve" kundër të vërtetës nuk është e falshme... .

Pikëpamjet shkencore mjaft të theksuara të Kur'anit, në fazën fillestare më kanë habitur thellë, sepse gjerë atëherë nuk kisha besuar se është e mundur që në një tekst të shkruar 14 shekuj më parë të gjejë aq dëshmi që u përkasin tematikave të shumëllojshme dhe absolutisht të mbështetura në indikacionet e shkencës bashkëkohore.

Në fillim nuk kisha kurrëfarë besimi në Islam. Ju afrova këtij studimi të teksteve (Biblës dhe Kur'anit) pa asnjë paragjykim dhe me objektivitet të plotë... . Sikur shumica e njerëzve në Perëndim, dhe unë kam mundur t'i ruaj të njëjtat ide të gabuara dhe aq shumë të përhapura mbi Islamin deri në ditët tona.

Kështu, pra, e pranoj se isha injorant i madh para se të krijoja për Islamin pikëpamje të cilat i kam sot, të drejta dhe objektive. Nëse kam pasur pak ndikim apo kam hezituar në lidhje me Kur'anin, atëherë ka qenë ajo të cilën më kishin mësuar në rininë time; kurrë nuk më flisnin për muslimanët por vetëm për muhamedanët, duke e theksuar posaçërisht atë se është fjala për fenë të cilin e ka themeluar një njeri dhe një besim i cili nuk ka kurrëfarë vlere karshi Zotit... .

Në asnjë rast nuk ekziston as më i vogli kundërshtim në mes tekstit kur'anor dhe njohurive shkencore bashkëkohore mbi krijimin e Gjithësisë. Unë e përsëris vlerësimin tim se qëndrimet shkencore të Kur'anit janë dëshmi se në tekstin e tij nuk është futur dora e njeriut, por ai tekst është Shpallje Hyjnore për të cilin s'ka dyshim".

Shkencëtari Dr. Maurice Bucaille kirurgu dhe profesori i Universitetit të Parisit dhe bën fjalë për studimin e tij që ka bërë mbi Librat Hyjnorë, shikuar nga aspekti i njohurive shkencore bashkëkohore.
    Nji PEME vlersohet nga FRUTAT qe jep.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    sokol i malit - O Bylbyl i Malit te shkrete

lexo disa gjera cfare flet Kur'ani per Biblen , Jezusin :

O ithtarë të librit ( Bibles ) , juve ju erdhi i dërguari Jonë ( Muhamedi a.s. ) që ju sqaron shumë nga ajo që fshihnit prej librit, e për shumë nuk jep sqarime. Juve ju erdhi nga All-llahu dritë, dhe libër i qartë ( Kur'ani ).
    ( 5:15 )

Ai ta zbret ty (Muhammed) librin me argument ( Kur'anin ) që është vërtetues i librave të mëparshme. Ai e zbriti më parë Tevratin dhe Inxhilin. ( 3:3 )

Dhe, kur Jezusi - Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilë, unë jam i dërguar i All-llahut te ju, jam vërtetues i Tevratit që ishte para meje dhe jam përgëzues për një të dërguar që do të vijë pas meje, emri i të cilit është Ahmed ( Muhamed )!" E kur ai u erdhi atyre me argumente të qarta, ata thanë: "Kjo është magji e hapët". ( 61:6 )

Postuar më parë nga Sokoli i Malit :
    Pse them qe asht kopje e Testamentit te Vjeter(Torah,qe ka fillue te shkruhet diku 2500 vjet dhe ka perfundue 700 para Kuranit) sepse zanafillen ,

Verzioni i parė arab i Dhjatės sė Vjetėr doli 200 vjet pas vdekjes sė Muhamedit a.s. dhe verzioni mė i vjetėr i Dhjatės sė Re doli 1000 vjet pasi Muhamedi a.s. kishte vdekur.

Lexo cfare thote Tomas Patrik Hjuz per kete qe ti Sokol i Malit shpif :

Tomas Patrik Hjuz thotė: “Nuk kemi asnjė provė se Muhamedi pati mundėsi ti njihte shkrimet e shenjta. Duhet gjithashtu tė kemi parasysh se nuk kemi asnjė gjurmė pėr ekzistencėn e teksteve arabisht tė Dhjatės sė Vjetėr pėrpara ardhjes sė Muhamedit”.
    Sokoli i Malit : ligjin,psalmet ,ligjet dhe profetet,jetshkrimin dhe fjalet e tyre jan te pershkruar dhe kopjue nga Kurani ,
    Shpifesit si ti Sokol i Malit thone se Kur'anin e ka kopjuar Muhamedi a.s. nga shkrimet Apokrife ose nga Bibla , me lart te spjegova kete qeshtje , mirepo edhe nje fakt tjeter dua te permend ketu :

Si mundi Muhamedi a.s. te kopjonte kur ai ishte analfabet ?!?

Mosdija e shkrim-leximit qė e shoqėroi Muhamedin a.s. gjatė tėrė jetės sė tij pėrbėn njė pengesė tė rėndėsishme. Ėshtė e pamundshme se si ai mund tė mblidhte tėrė ato materiale nga çifutėt, krishterėt apo nga burimet tjera pagane me qėllim qė kėtė material ta pėrpunonte dhe ta recitonte mė pas pėr 23 vjet nė gjuhėn e madhėrishme tė Kur’anit pa ndihmėn e njė pende.

Kur’ani thotė:

“Ti (Muhammed) nuk ishe qė lexon ndonjė libėr para kėtij, e as qė shkruajshe atė me dorėn tėnde tė djathtė, pse atėherė do tė dyshonin ata tė prishurit”. (Ankebut 48)

Sokoli i Malit : vetem se ju ka shtua,xhinet,nga paganet arab dhe Zotit i asht ndrrue emni nga Jahwe,apo Ellohim ne emrine nji nga 365 zotat e arabve ne zotin e henes Allah.Kemi rrethprejen si ne Torah,hakmarrjen po ashtu.Te vetmin ndryshim ka qe jan shtrembrue sa mesime te profetve,dhe jan mohue sa tjera,tue shtue rregullat e familjes arabe ,kur flasim per raportin e mashkullit me femren si dhe lirin apo te drejtat e saj.
    Faktikisht kjo akuzė ėshtė ripėrtėritje e pohimeve tė vjetra pagane tė kohės sė Pejgamberit Muhamed, megjithatė nė njė formė tjetėr:

Edhe thanė: “(pėr Kur’anin) Janė legjenda tė tė parėve, qė ai (Muhammedi) kėrkoi t’i shkruhen ato, e i lexohen atij mėngjes e mbrėmje”. (Furkan 5).

Sipas logjikės sė kėsaj akuze duke qenė se Kur’ani flet pėr shumė ngjarje tė cilat pėrmenden gjithashtu edhe nė bibel ky u dashka tė jetė njė kopje e saj. Mirėpo kjo akuzė ėshtė fare e paargumentuar. Pikė sė pari ngjajshmėria nuk do tė thotė medoemos kopjim. Allahu e bėn tė qartė nė Kur’an se mesazhi qė ai po shpallte nėpėrmjet Muhamedit a.s. nuk ishte diçka e re, por ishte vetėm njė vazhdim i zinxhirit tė mėhershėm tė porosive dhėnė nga Zoti nėpėrmjet Pejgamberėve.

“Ne tė frymėzuam ty me shpallje sikurse e patėm frymėzuar Nuhun dhe pejgamberėt pas tij; e patėm frymėzuar Ibrahimin, Ismajlin, Is-hakun, Jakubin dhe pasardhėsit e tij, Isain, Ejubin, Junusin, Harunin, Sulejmanin, e Davudit i patėm dhėnė Zeburin”. (Nisa 163)
    “E, sa pejgamberė kemi dėrguar te popujt e lashtė?! (Zuhruf 6)
    “Secili popull kishte tė dėrguarin e vet, e kur u vinte i dėrguari i tyre bėhej gjykimi i drejtė mes tyre, atyre nuk u bėhet padrejtėsi”. (Junus 47)

Nė bibėl gjindėn disa libra tė cilat janė shkruar shumė vjet pasi kėta pejgamber kishin vdekur dhe jo nė gjuhėn e tyre tė pejgamberėve duke krijuar kėshtu njė numėr vėshtirėsish nė analizimin e tyre, duke hasur nė gabime, kontradikta, mospėrputhje faktėsh etj.

Kurse i tėrė Kur’ani u shkrua gjatė jetės sė pejgamberit Muhamed a.s. dhe u mėsua pėrmendėsh nga qindra njerėz nė gjuhėn origjinale.

Tė katėr ungjijt kanonikė nuk ishin ungjijt tė vetėm. Vendimi, se çfarė duhėt tė jetė nė bibėl dhe çfarė jo iu la gjykimit njerėzor.

Nė islam nuk u mbajt asnjė konferencė qė tė pėrcaktohet se cila kaptine duhet tė jetė e cila tė mos jetė nė Kur’an.

Nė dhjatėn e re, tė katėr ungjijt japin jetėn dhe misionin e Isait, Jezusit a.s., kurse Kur’ani nuk ėshtė njė biografi e Muhamedit a.s. shkruar nga pasuesit e tij.

E shumė e shumė dallime tė tjera ndėrmjet biblės dhe Kur’anit.

Ideja se Kur’ani ka huazuar nga bibla ėshtė padyshim e gabuar.

Keneth Kreg thotė se: “Muhamedi nuk pati asnjė kontakt personal me shkrimet e shenjta paraardhėse... Kemi pothuajse njė mungesė absolute tė asaj qė mund tė quhej citim i drejtpėrdrejt nga secila Dhjatė”.

Ndėrsa atyre qė akoma vazhdojnė tė besojnė se Kur’ani ėshtė vepėr e dikujt tjetėr pos Allahut xh.sh., u kėshilloj tė lexojnė ajetin Kur’anorė:

“A nuk e pėrfillin ata (me vėmendje) Kur’anin? Sikur tė ishte prej dikut tjetėr, pėrveç prej All-llahut, do tė gjenin nė te shumė kundėrthėnie”. (Nisa 82)

Sokol i Malit ti dhe njerezit e ngjajshem me ty nėse akoma vazhdojnė tė jetojnė nė botėn e ankthit dhe tė dyshimit: Zoti ju udhėzoftė!

lexoje edhe kete ajet kur'anore:

“Pėrkundrazi, Ne tė pavėrtetėn e godasim me tė vėrtetėn dhe ajo (e vėrteta) triumfon mbi tė ndėrsa ajo (gėnjeshtra) zhduket”.
    (Kur’an: Enbija 18)

Sokol i Malit ti mos u zhduk ( edhe pse je i pavertet ne fjale ) kam ende plot gjera qe dua te diskutoj me ty

Po e pėrfundoj me fjalėt e Allahut xh.sh. nė Kur’anin e Madhėrishėm:

“E edhe ai (kur’ani) ėshtė shpallje (zbritje) e Zotit tė botėve”. (Shuara 192)

Ai ta zbret ty (Muhammed) librin me argument ( Kur'anin ) që është vërtetues i librave të mëparshme. Ai e zbriti më parë Tevratin dhe Inxhilin. ( 3:3 )

“E ju gjithsesi do ta kuptoni pas pak kohe vėrtetėsinė e tij”. (Sad 88)
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 12-11-2007 më 08:31
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

Culy Maska e Culy
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Vendndodhja
    GjK
    Postime
    26

Thumbs up

mendoi qe jo
    YoYo

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Lexoje disa here kete ajet dhe ndoshta do ta kuptojsh.

Self Confidence Maska e Gimi3
    Anëtarësuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i përcjell Guximtarët !
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin

Lexoje disa here kete ajet dhe ndoshta do ta kuptojsh.
    Sokol i Malit , perse e shnderrove veten ne Korb i Malit

Prej çështjeve kryesore që kundërshtarët e Islamit janë mundur të hedhin baltë mbi të e të hapin polemika e dyshime rreth saj është çështja e Kur’anit dhe prejardhjes së tij. Disa persona të caktuar me një mendjegushtësi ( si rasti i sokol_i_malit ) dhe gjykim jo të kthjellët, mundohen që të mbjellin farën e dyshimit mbi autenticitetin (vërtetësinë) e Kur'anit si Libër Hyjnorë. Shumë libra dhe revista e paraqesin Kur’anin si një vepër të mendjes njerëzore, krijuar prej një “mashtruesi “të Pejgamberisë.

Sokol me ke borxh pergjigjen ne pyetjen qe te kam parashtruar e ndersa tani
    ky ajet kur'anor te pergjigjet ty :

Kur’ani vet ju përgjigjet këtyrë trillime me një përgjigje të saktë dhe vendimtare, ku Allahu xh.sh. thotë:

“Nuk është e logjikshme të mendohe se ky Kur’an është i trilluar prej dikujt pos All-llahut, por është vërtetues i asaj (shpalljes) që ishte më parë, dhe sqarues e komentues i librit. Nuk ka farë dyshimi se është (i zbritur) nga Zoti i botëve. Përkundër kësaj, ata (idhujtarët) thonë se atë e trilloi ai (Muhammedi). Ti thuaj: “Sillne pra ju një kaptinë të ngjajshme me këtë, madje thirrni kë të doni në ndihmë, pos All-llahut, po qe se jeni të drejtë në atë që thoni”. Por ja, ata përgënjeshtruan atë (Kur’anin) pa e kuptuar dhe pa ju ardhur shpjegimi i tij. Po kështu, gënjenin dhe ata që ishin më përpara. Shiko si ishte përfundimi i zullumqarëve. Ka prej tyre (te të cilët u dërgua Muhammedi) që e besojnë atë(Kur’anin), e ka prej tyre edhe asish që atë nuk e besojnë. Zoti i njeh më së miri kokëfortit”. (Junus 37-40)

ja ka ende leksione Sokol i Malit per ty se cfare thote Kur'ani :

Zoti i të gjitha botëve e porositi tërë njerëzimin me këto fjalë të shenjta që i gjejmë në Kur'anin famëlartë:

"Pra, Unë betohem në atë që e shihni !"
    "Edhe në atë që nuk e shihni!"
    "Se me të vërtetë ai (Kur'ani) është fjalë (e Zotit) që e lexon i dërguari i ndershëm (Muhammedi a.s.)"
    "Ai (Kur'ani) nuk është fjalë e ndonjë poeti, po ju nuk besoni"
    "Nuk as fjalë e ndonjë magjistari po ju nuk përkujtoheni."
    "(Kur'ani) Është zbritje prej Zotit të botëve!"
    "Sikur të trillonte ai (Muhammedi a.s.) për Ne ndonjë fjalë!"
    "Ne do ta kapnim atë me fuqinë Tonë"
    "E pastaj do t'ja këputnim atij arterien e zemrës."
    "Dhe askush prej jush nuk do të mund të ndërhynte për mbrojtjen e tij."(El-Hakka, 38-4l)

Gjithashtu ne Kur'an thuhet :

Zoti Fuqiplotë i tha mbarë njerëzimit :

"Nuk janë të barabartë i verbëri dhe ai që sheh"
    "Po Allahut ia kanë frikën nga robërit e Tij, vetëm dijetarët".
    (Fatir, 19,28)

Sokol di te besh dallimin mes atij qe di dhe atij qe nuk di ? Njeriut qe eshte i verber dhe atij qe nuk eshte i verber ?

Une kam bindjen Sokol_i_Malit se ndoshta xhelozia ty te ka verberuar , apo ndoshta injoranca juaj i anashkalon argumentet e mia apo ndoshta ajeti Kur'anor flet me mire per ty : " e ka prej tyre edhe asish që atë nuk e besojnë. Zoti i njeh më së miri kokëfortit ”.

Respekte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gimi3 : 12-11-2007 më 18:50
    Fitorja Vjen Me Durim , Gëzimi Vjen Pas Dëshprimit Dhe Pas Çdo Veshtirësie Ka Lehtësim .

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Fatmir cupi desha tju pyes per dicka. Mendon se Turqia ishte me mire se Greqia apo serbia per ne shqiptaret? Nese qe e mire, atehere Skenderbeu luftoi me kot. Mendon se pushtimi turk dhe feja qe ajo na imponoi ishin te mira per popullin shqiptar se sa ligesia efqinjeve tane qe nuk na pushtuahn asnjehere? Po keshtu pyes: Si shpjegohet qe Greqia dhe serbia , te cilat ishin armiqte me te madha te shqiperise (simbas jush), nuk e pushtuan dhe suanduan asnjehere shqiprine, ndersa turqia mikja juaj shpriterore, e dogji, e shkatroi, e vrau, e perndoqi, e shkatroi ne kulture, fe dhe shprit, si dhe na ndroi identietn tone europian, dhe ti flet per te keqiat e greqise dhe serbise??? Nuk e di se cfare mendon rreth te mirave te turqise dhe te keqiave te greqise dhe serbise. Mendoj se po ti vesh ne peshore torturat dhe sundimin turk, asqe mund te behet fjale per fqinjet tane. dua te di mendimin tend patriotik.
    do mendimin tim patriotik ti qe ku po ta them un

nana jote duhet pushkatu sepse ka pjell ni klysh zagari si puna jote, si ke ftyr mer faqezi po ska 10 vjet mer tutkun qe vllezrit e tu serb vran e pren sa mujten vllezrit e mi shqiptar te kosoves, po cameria mer pleher qe asht shfaros plotsisht

phu te dhjefsha identitetin eurpian ty mer klysh serbogrek
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    o derjans mos e ul veten me nje njeri si ky se nuk ja vlen qe te mirresh me kete pleh e i thot vetes "shqiptar "
    edhe nje gje se ky nuk eshte i vetmi ne kete forum po eshte mbushur plot e perplot
    se di pse nuk perjashtohen keta te tille sepse nuk e kan vendin ne forumin shqiptar po per keta duhet te hapet nje forum anti shqiptar

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anëtarësuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Ky mund te jete nje perfaqesues i sherbimeve sekrete greke apo sebe. Nuk ka ku shkon me teper me. Vetem po t'a lexojme shkrimin do te kuptojme se kush eshte ky ne te vertet. Po e njollosin edhe emrin e forumit shqiptar. Gabim te madh po bejne administratoret qe nuk po perjashtojne spiunat nga forumi yne.

Dua te di mendimin tend patriotik.A thua ndoshta kjo ka mundur te jete vetem ne pyetje provokative nga ai per t'i mesuar dhe spiunuar qendrimet tona.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    180
    Lu Jutem Mos Hapni Tema Pa Lidhje Se Kjo Tem Sja Vlen Me Diskutu

Faqja 12 prej 18 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kur’ani i Mrekullueshem edhe për jo-muslimanet...
    Nga altruisti_ek84 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-04-2009, 03:38
  2. Analize e nje muslimani
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 16-12-2004, 18:48
  3. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  4. Kur dhe kush e ka shkruajtur Kuranin?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 05-02-2004, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •