Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Bibla,Kurani dhe Shkenca !!!

Njerezit qe besojne ne Perendi , zakonisht besimi i tyre bazohet ne ate se cfar shkruan ne librat fetar qe ata i besojne.
    Kete teme e hap me qellimi informimi , dua te di se sa ndikon shkenca tek njeriu te besoj ose mos besoj nje fe te caktuar.
    Duke pasur parasysh se krishterimi dhe Islami paraqesin fete me te medha ne bote kisha dashur te dij nga pjestaret e ketyre feve nqs se besimi i tyre eshte e verber ose i bazuar ne liber fetar dhe shkence.

Me respekt Gostivari_usa

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    gostivar mir ke bo qe e ke hap kete tem
    per veten time shum me ka ndihmu shkenca sidomos biologjia dhe astronomia duke mos lene anash edhe kimin me fizik

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Gostivari usa, te them te drejten me mire eshte qe kjo teme te mbyllet qe tani sa nuk e ka mbyllur ndokush tjeter. Mua me ka humbur vullneti per te postuar ne keso tema. Duke filluar nga kjo http://www.forumishqiptar.com/showth...75#post1732775 ku Peniel ben disa pyetje, thote ate qka ka pasur ndermend te thote dhe e mbyll temen ne menyre qyqare. Jam i sigurt se ky postim i imi nuk do te zgjase shume. Per me teper lexoni tere rrjedhshmerine e temes dhe binduni ne ate qe sapo e thash. Poashtu deri mbreme ishte tema "Burimet e Kur'ani(kjo teme tashme eshte e fshire) ndersa debati erdhi deri ne ate gjendje sa u quajt Kur'ani liber perrallash. Une pasi e kundershtova ashper kete qe e tha nje anetar, dhe me fakte e munda, te nesermen tema ishte fshire. Prandaj mos u lodh fare per te bere nje teme te re ketu. Ne fund te fundit jemi ne komunizem-ku qdo gje qka nuk po ju pelqen moderatoreve po e fshijne.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    pajtohem me goldanitus ne kete pik sepse nuk mund te behet nje bised ne mes dy "komuniteve" pa konfrontime dhe kjo eshte e logjikshme dhe nuk e shoh te arsyshme te mbyllen temat dhe te fshihen postimet
    vetem ne rast se shkojn ne nje ekstrem te rrezikshem qe deri tani skam pare te kete ndodhur ndoj her ktu
    kjo dukuri eshte duke ndodhur te te gjith nenforumet dhe jo vetem te njeri
    sikur te fshihej ndonje nga shkrimet e tyre e kishim pa reagimin e tyre po masi ska kush me ja fshi dhe ata mund te luajn me shkrimet tona skena qka me bo ose mos me shkru hiq ose me i shiku tu lujt

edhe nje her po e them kur eshte fjala te besimi edhe pse konfrontohen dy ide krejt te kunderta nuk eshte ku me dit se qka
    bile ne nje ane eshe edhe pozitive sepse dikujna mund te ja hap syt per te verteten

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Gostivari usa, te them te drejten me mire eshte qe kjo teme te mbyllet qe tani sa nuk e ka mbyllur ndokush tjeter. Mua me ka humbur vullneti per te postuar ne keso tema. Duke filluar nga kjo http://www.forumishqiptar.com/showth...75#post1732775 ku Peniel ben disa pyetje, thote ate qka ka pasur ndermend te thote dhe e mbyll temen ne menyre qyqare. Jam i sigurt se ky postim i imi nuk do te zgjase shume. Per me teper lexoni tere rrjedhshmerine e temes dhe binduni ne ate qe sapo e thash. Poashtu deri mbreme ishte tema "Burimet e Kur'ani(kjo teme tashme eshte e fshire) ndersa debati erdhi deri ne ate gjendje sa u quajt Kur'ani liber perrallash. Une pasi e kundershtova ashper kete qe e tha nje anetar, dhe me fakte e munda, te nesermen tema ishte fshire. Prandaj mos u lodh fare per te bere nje teme te re ketu. Ne fund te fundit jemi ne komunizem-ku qdo gje qka nuk po ju pelqen moderatoreve po e fshijne.
    Goldanitus , cfar te te them ty vellau . Sa i perket Penielit , ky tha ne nje postim te tij vetem e vetem qe mos kundershtoj biblen se "LAKURIQI ESHTE ZOG" dhe une i thash ashtu qofte sic thua ti , vetem se krejt komuniteti shkencor ne cdo cep te botes nuk mendon keshtu sic mendon ti .
    Andaj mos u merzit per Penielin.
    Tema u hap me qellim qe njerezit te shikojne se neve qe jemi musliman nuk besojme ne fene tone qarrazi , por besimin tone e kemi te kalitur me shkence dhe dashuri ndaj Perendise , jo si disa te tjere qe nuk kane fakte shkencore dhe besojne ne menyre te verbert pa mos u munduar aspak te mendojne se a eshte ashtu ose nuk eshte.

Me respekt Gostivari_usa

Es'-Selamu Alejkum Maska e Nice_girl17
    Anėtarėsuar
    25-12-2004
    Postime
    8
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Goldanitus , cfar te te them ty vellau . Sa i perket Penielit , ky tha ne nje postim te tij vetem e vetem qe mos kundershtoj biblen se "LAKURIQI ESHTE ZOG" dhe une i thash ashtu qofte sic thua ti , vetem se krejt komuniteti shkencor ne cdo cep te botes nuk mendon keshtu sic mendon ti .

Me respekt Gostivari_usa
    Esselamu Alejkum ve rahmetullah
    Me falni qe po nderhyj por pasi lexova diskutimin ne http://www.forumishqiptar.com/showth...75#post1732775 dhe fjalet dhe padrejtesite qe lexova qe me lane si te ngrire, sepse nuk po besoja dot ate qe po lexoja, ishte arsyeja qe nuk e mbylla dot faqen pa lene nje mendim te vockel timin. Fakti qe shume njerez per fat te keq, nuk kuptojne nuk lexojne dhe nuk perdorin mendjen kur flasin arrin ne kte resultat, qe njerezit te perdorin dhunen verbale dhe ofendojne njeri tjetrin edhe Fene, sepse ngelin pa argumente dhe nuk kan fakte. Pajtohem me mendimin e Goldanitus me lart qe nuk ia vlen ne nje forum te tille, qe njerezit qe nuk dine cfare dhe si te flasin, mundohen qe me mbylljen apo me ndalimin e postime nje nje forum te fitojne dicka, te fitojne "Rrespekt" "Mirenjohje" "Kuptim". Kjo se pari tregon dobesine e tyre qe nga e verteta mbyllin syte duke shpresuar qe me mbylljen e nje teme ne forum kane perfituar. Dhe se dyti tregon qe ata ne besimin e tyre nuk jane te bindur. Nje besimtar i vertete nuk ka frike nga askush (pervec Al-llah'ut) sepse ai di te argumentohet, ka fakte dhe ka nje themel llogjik qe beson dhe nuk ben si i verber kur ne fakt ai sheh, dhe ne kemi fakte ne ate qe besojme! Kjo eshte me e rendsishmja per ne dhe mbi kte jemi KRENARE!!!Dhe nuk kemi arsyeje perse te fshihemi apo tia mbathim e te mbyllim nje teme apo te ndalojme postimet!

Tema u hap me qellim qe njerezit te shikojne se neve qe jemi musliman nuk besojme ne fene tone qarrazi , por besimin tone e kemi te kalitur me shkence dhe dashuri ndaj Perendise ,
    GOSTIVARI USA SE PARI TE PERSHENDES!
    KETE QE KE KRITISIUAR TI OSE TE THEM ME MIRE QELLIMI I HAPJES SE TEMES TENDE QE TE MOS KEQKUPTOHEMI, E KUPTOVA SE CILI ISHTE. POR NJE GJE KAM, "BESIMI,SINQERITETI DHE ZEMRA E BARDHE" JANE DHURATE NGA ALLAHU XH.SH O VELLAU IM NUK MUND TE JUA BESH TE QARTE NJEREZVE TE CILET NUK KANE BESIM OSE ME TEPER ATYRE QE NUK KAN LLOGJIKE, QE I LARGOHEN TE MIRES PA DHENE SHPJEGIM, PERSE?!KU NE FAKT ATA AS VETE NUK E DINE! ME KA NDODH DHE MUA EDHE NE RRETH FAMILJAR DMTH NE FIS QE ME FAKTE TE JETES SE PERDITSHME I KAM LENE PA FJAL, E KANE PRANUAR QE ESHTE ALLAHU XH.SH I CILI I BEN TE MUNDURA TE GJITHA KETO GJERA TE MIRA,BINDESHIN DHE QE CDO GJE QE E KANE E KANE NGA ALLAH'U, POR NE MOMENT KUR ATA ISHIN TE BINDUR PER KTE E PRANONIN NE MOMENTIN TJETER PERSERI LARGOHESHIN PA NDONJE ARSYEJE. THJESHT HARRONIN!! SHEMBULLI ME I MIRE ESHTE, SA TE MIRA MUND BEN NJE NJERI= TE GJITHE THONE UA SA NJERI I MIRE ESHTE FILANI AMA NJE TE KEQE TA BEJE=SA SHPEJT I HARROJNE NJEREZIT TERE ATO TE MIRAT = TANI AI ESHTE THJESHT NJE NJERI I KEQ. PO TE MIRAT QE TI BERE PA PRITUR TE JA RIKTHESH KU SHKUAN????!!!!!!!

jo si disa te tjere qe nuk kane fakte shkencore dhe besojne ne menyre te verbert pa mos u munduar aspak te mendojne se a eshte ashtu ose nuk eshte.
    NESE DUAN TE BEJN NJE JETE TE TILLE TE MBYLLIN SYTE DHE VESHET,TE MOS PERDORIN DITURINE QE JU FALI ALLAHU XH.SH PO LERI O VELLA LE TA BEJNE KETE ESHTE NJE ZGJIDHJE INDIVIDE QE CDONJERI E KA NE DORE TE VEDOSE PER VETEN E TIJ. PATJETER JAM ME TY, DO ISHTE SHUME GJE E MIRE PER ATA DHE PER NE TE BESONIN DHE TA PRANONIN TE VERTETEN, POR KUR ATA KANE SYTE PER TE SHIKUAR GOJEN PER TE LEXUAR;VESHET PER TE DEGJUAR DHE MENDJEN PER TE LLOGJIKUAR(etj.) DHE NUK I PERDORIN KETO,ATEHERE TA JETOJNE ATE JETE QE ZGJODHEN, POR NE FAKT TI PYESESH PER KUPTIMIN E JETES ATA NUK DO DINE TE JAPIN PERGJIGJE. ME KA NDODH DHE VETE. UNE JETOJ NE GJERMANI DHE KETU KANE KONVERTUAR SHUME GJERMANE SI GRA EDHE BURRA NE FENE ISLAME(me teper njoh gra) JO ME DHUNE POR ME DESHIREN E TYRE INDIVIDUALE,SEPSE KANE LEXUAR DHE KUPTUAR, DHE NJE GJE TE DREJTE TE MIRE NE FAKT ASNJERI NUK E MOHON DHE SKA PERSE TA LARGOJ. UNE THEJSHT DESHA TE THEM QE MESA LEXOVA DHE NE ATE TEMEN ME LART NUK KEMI ARSYEJE PERSE TE LEME, QE NJEREZ TE TILLE TE ULIN FENE TONE QE NE FAKT ATA NUK KANE SHENCE TA ULIN POR THJESH ME ATE QE FLASIN PER GJENE ME TE SHEJNTE ME MERZIT, PRANDAJ KINI KUJDES ME HAPJEN E TEMAVE SE KA LLOJ LLOJ NJEREZISH QE FLASIN LLOJ LLOJ GJERASH.DHE ME VRET KUR FLASIN ASHTU PER FENE TONE! GJERA TE TILLA KA KUDO E DI, DHE NUK E THEM SE KAM FRIKE NGA KJO DHE PO JU SHMANGEM DHE QE NUK BALLAFAQOHEM SE E KAM PAS EDHE NE SHKOLLE,NE KOLLEGJ DHE NE PUNE, SE NE GJERMANI PYESIN SHUME, POR MENDOJ QE THJESHT ATY KU NUK ESHTE E DOMOSDOSHME MOS TE HAPIM GRINDJE KOT. NE E DIME FENE TONE JEMI TE BINDUR KEMI FAKTE DHE JEMI KRENAR,KEMI ARSYEJE TE JEMI, KJO KA RENDSI.BESOJ! MEGJITHATE UNE THJESHT MENDIMIN TIM THASH,KERKOJ NDJESE VELLA NESE TE KAM OFENDUAR.kY NUK ISHTE ASPAK QELLIMI IM! VAZHDONI SI TA SHIHNI ME TE DREJTE!!!

JU PERSHENDES DHE JU UROJ GJITH TE MIRAT!
    Selam!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Nice_girl17 : 29-10-2007 mė 19:01 Arsyeja: KORRIGJOVA DICKA QE NUK ME PELQEU

Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Tema u hap me qellim qe njerezit te shikojne se neve qe jemi musliman nuk besojme ne fene tone qarrazi , por besimin tone e kemi te kalitur me shkence dhe dashuri ndaj Perendise , jo si disa te tjere qe nuk kane fakte shkencore dhe besojne ne menyre te verbert pa mos u munduar aspak te mendojne se a eshte ashtu ose nuk eshte.

Me respekt Gostivari_usa
    Tek tema Burimet e Kur'anit ata qe e kane percjellur qe nga fillimi kan mundur te shohin nje dialog te ashper ne mes muslimaneve dhe atyre jomusliman-krishtereve. Te gjithe ata filluan te tregojne kinse gjera qe tregojne se Kur'ani ka burime te ndryshme siq eshte edhe vet Bibla, dhe keshtu ne fillim administratoret kenaqeshin. Por pasoi reagimi yne. Ne nuk benim postime sikur "ata" qe e thonin vetem ate qe e mendojne mirpo ne benim postime nga ato qe kemi lexuar dhe nga ato qe mendojme. Keshtu njeri nga anetaret Kur'anin e quajti liber perrallash etj. Pas kesaj une ia spjegova se nuk eshte Kur'ani liber perralash, por ju jeni ai qe po lexoni shume perralla dhe tani qdo gje pas perrallava qe e keni lexuar ju duket perralle. Ky me sa me kujtohet ishte edhe postimi i fundit, sepse me pas temen "Burimet e Kur'anit" e fshine moderatoret meqenese deshtuan t'i mbrojne fjalet e tyre, ashtu siq deshtuan edhe ne temen "6 milion musliman konvertohen ne besimtare te Jezusit qdo vite". Une nuk e kuptoj si presin moderatoret, qe ne me te krishteret te debatojme sikur t'a kishim nje fe?! Ne ne fakt kemi dy fe te kunderta. Prandaj nese del nje krishter dhe thot se Burimet e Kur'anit jane keto, keto ... ne nuk mund te rrime duarkryq. Dhe posa po fillojme ne te kundershtojme ata menjehere po e mbyllin temen. Kjo eshte absurde.
    "Ata" flitnin gjera absurde ndersa une humbja me se paku nje gjysem ore vetem per t'iu shpjeguar njerezve se nuk eshte ajo qe po thojne ata, por eshte ajo qe po them une dhe besimtaret e tjere te islamit ketu. E besimtaret te krishtere vetem leshonin fjale te pakuptimta, ndersa siq po duket moderatoret kenaqeshin. Mirpo ishim "ne" qe beme qe kjo teme te mbyllet, po them ne sepse ishim ne besimtaret e Allahut qe i kundershtuam ashper antifaktet e krishtereve dhe kjo beri qe temat ne fjale te mbyllen apo te fshihen. Qe tjeterkush te mos mund te lexoje te verteten qe e kam postuar une dhe te tjeret dhe qe bie plotesishte ne kundershtim me "faktet" e atyre( jomuslimaneve).
    Pra ju kisha lutur edhe njehere se nuk eshte mire qe ne te lodhemi e te postojme ketu fakte. Nese deshirojme qe nje teme "te mbetet gjalle" duhet te themi: te krishteret kane te drejt dhe jo ne muslimanet, bibla eshte e drejt dhe jo Kur'ani. Mirpo ne nuk lekundemi nga pikepamjet tona edhe pse e dijme se do te denohemi nga moderatoret me fshirjen ose mbylljen e temes.

Respekt
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Tema tė Ngjashme

1. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  2. Mrekullitė nė Kuran!
    Nga Immaculate nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 11-10-2006, 09:48
  3. Ungjilli si bazė e jetės
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 08-06-2006, 22:59
  4. Kontributi i Krishterimit dhene shkences
    Nga NoName nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 17:49
  5. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Saraj nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-11-2002, 08:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •