Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 106
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga agon07 Lexo Postimin
    Siq ju tha zoteriu ju lutem mos u merni me komentimin e hadithit mund te rezikohesh me dalje nga feja kshtu qe mos u mer me kto gjera se jan shkenctaret qe meren me ket pune pa e lexuar te tere KUR`ANIN e them ket sepse edhe gruaja e Muhamedit S.A.S pra Ajshja R.A.N ka qen me shami e juve qe mereni me ket ju lutem mos hyni ne kto gjera se nuk jan gjera per ne atehere ju lejini te gjith komentet me respekt Agon Hukallo nga Prizreni flm per mirekuptik
    me fal kush je ti qe mund te me largosh mue nga feja . askush askend nuk mund ta largoj dhe mos fol palidhje
    un nuk thash asgj po vetem bere nje koment dhe desha pergjigje per ate se qka mendoj un dhe jo ti po askush nuk mund te me tregoj qka te mendoj dhe mos u shit si i ditur pa e provuar ate
    flm

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    ne kur'an thuhet se te mbulohen gjerat e turpshme dhe sben ti tregojm gjith kujna
    24:31
    Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre,tė mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē ....

tash nje pyejtje : fytyra bashk me flok a bejne pjese ne keto gjera ?
    goja - per mendimin tim nuk bene ne pjes ketu sepse me ate duhet te sherbehemi me te folur
    hunda - edhe kjo sbesoj qe bene pjes sepse me kete duhet te marrim frym
    syt - as kjo sepse patjeter duhet te shikojm
    faqet - sdi pse kjo pjes eshte e turpshme
    vetullat - as per kete sdi qka eshte e turpshme
    floket - nuk di qka terheqin floket per me qen te turpshme
    veshet - me vesh ndegjojm dhe pse te futet ne pjes te turpshme

ndoshta jam krejtesisht gabim po ju lutem tregoni nese jam
    Nuk jane te turpshme por stoli dhe bukuri e femres.
    Aty sic po e verene thot edhe "stolite" dhe "bukurite" e tyre, e te gjitha ato qe ti i ceke, bejne pjese ne stoline dhe bukurine e femres (qafa, goja, hunda, veshi, floku, syri, pastaj gjoksi, vithet, ijet, kofsha, kaqiku, gjuri, gishtat, shputat ).

Mund te jet fjala edhe per stoli ari ndoshta, dhe prap edhe keto stoli jan vathet(veshi), unazat (gishtat), qaforja (qafa), floket e rregulluara jane stoli me lloj lloj kurdelash e shnollash, vathi ne vetull, buze, hunde, etj.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

ato qe thua me larte

te gjitha keto i shoh ne plazhe as qe me bejne pershtypje,

gjith kohen shohe femra qe edhe disa nga kta qe permend ju duken perseri sme bejne pershtipje

jashta atyre qe jane veshur ekstrem
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Tigrimelara : 06-10-2007 mė 21:24

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Kur u mblodhen hadithet, u mblodhen nga dijetaret me te medhenj te asaj kohe. Hadithen jan mbledh nga njerzit e devotshem dhe jo nga rrenacaket.
    Un e kam pranuar dhe e pranoj se ekzistojn hadithe te dobeta qe nuk duhet transmetuar fare, mirpo qeshtja qendron diku tjeter Gostivari.
    Disa hadithe nuk mund ti zberthejm mendja ime dhe e ytja (me gjith respektin qe kam per ty), disa prej haditheve i kan spjeguar ata qe jan pak me te mencur se un e ti.
    Qeshtja e hadithit qe ke permendur, kur qeni te del perpara e prish namazin, dhe gruaja, Muhammedi a.s ka thene se qeni i zi eshte shejtan, kurse per gruan eshte fjala vetem kur ajo eshte me menstruacione, un edi se kundershtaret e Islamit mundohen ne ēdo menyr ta sulmojn Islamin ne forma te ndryshme, duke u munduar te gjejn kontradikta, prandaj un spo te them te mos hulumtosh mirpo hulumto ne te gjitha anet sepse ashtu smund te gjykosh.
    Ne nje rast me ra te lexoj ne nje liber te autorit Jusuf kardawi, aty komentonte nje hadith qe binte ne kundershtim me nje hadith e tjeter, ajo qka isht me interesant se ai hadith ishte ne sahih. Hadithi ishte keshtu diqka sepse nuk me kujtohet i teri : o Zot me ben prej te varfer(prej te varferve)... , automatikisht binde ndesh me hadithin tjeter ku Pejgamberi a.s lutet ta ruaj Zoti nga varferia dhe kufri. Dijetaret hadithin e kan komentuar se qellimi kur e permend fjalen " varferi " nuk ka qen varferi nga ana materiale (mos me pas me honger), por fjala ka qen per modestin, Pejgamberi a.s e ka lut Zotin qe ta bej prej te modesteve dhe ta ruaj nga mendjemadhsia.
    Prandaj Gostivar ne shikim te par hadithet duket se po bien ne kundershtim me vet fjalet e pejgamberit a.s, mirpo shyqyr Zotit qe na ka dergu dijetaret me na spjegu dinin ton. Ne duhet te marim msim prej tyre, ashtu siq na porosit Zoti ne kuran ku thot, pytni dijetaret nese nuk dini.

Kishte edhe disa hadithe qe i ke permendur aty, mirpo per to nuk kam informata rreth komentimeve te tyre dhe sa mund te jen te verteta, me gjithate un do te shikoj nlidhje me ato hadithe

Sa i perket pytjes se dyt qe po ma shtron vazhdimisht, un te jam pergjigjur por sdi ku qendorn problemi:

GOSTIVARI PYET:
    Me trego se cfar muslimani je , cilit sekt ose grup i perket ?!!
    Dhe , me trego cilen fe predikoi a.s. Muhamedi ?

CELYY PERGJIGJET:
    Un jam Musliman dhe i perkas sektit te Muhammedit a.s.
    Muhammedi a.s predikoi Islamin

Me fal Celyy qe te pergjigjem me vonese. Askush nuk mohon punen e pishtareve te fese islame , njerezve qe jeten e tyre e kane kaluar duke i perkushtur veten e tyre ne menyre totale kesaj fejeje qe sot ndajme une e ti.
    A.S. Aliu eshte hero i shpates , Buhariu , Muslimi dhe te gjithe qe kane mbledhur hadithe jane heroj te pendes!!!
    Por, mos harojme se cdo gje eshte relative ne kete bote. Dhe ajo qe dikur ka qene e vertete absolute sot eshte vertetuar se ne fakt tan kohen ka qene e gabimt. Rast konkret psh ne kohen kur eshte falur Kurani eshte menduar se universi ka ekzistuar dhe do te ekzistoj cdo here. Sot shkenca e ka vertetuar qe univerisi ka pasur nje pik nisje , nje fillim, dhe do te kete nje fund.
    E njeta gje vlen edhe per punen e heronjeve te penes , per punen e Buhariut , Muslimit , Abu Davudit etj etj , edhe puna e tyre eshte relative.
    Shum gjera qe ne i dime sot , ata ne ate kohe nuk i kane ditur . Dhe dihet qe vendimet sillen ne baze te njohurive qe kemi. I njejti ligj ka vlejt edhe per mbledhesit e haditheve, ata kane vendosur ne baze te njohurive te tyre qe kane pasur te sjellin vendime se cili hadith eshte autentik dhe cili jo.
    Dhe duke u bazuar ne keto ligje te natyres , ligje te Allahut , ata psh kane lejuar nje hadith te quhet sahih qe nuk e meriton.
    Behet fjale per hadithin ne te cilin thuhet se profeti ka thene se Toka mbeshtetet mbi nje Ka dhe sa here qe dridhen trupin ky Kau , perjetojme termetin!!?
    Sot dihet qe ky hadith nuk ka kuptim. Kam lexuar ne internet , menyra se si dijetar te ndryshem mundohen qe kete hadith akoma ta quajne autentik duke justifukuar se sikur profeti tu tregonte te verteten besimtareve , ata do ta quanin profetin te cmendur dhe askush nuk do ta besonte. Per mua kjo nuk vlen , ngase shum bukur ne Kuran eshte theksuar qe Toka ka formen e vezes dhe asnje besimtar nuk e quajti profetin te cmendur dhe asgje nuk u largua nga profeti.
    Si u be ky hadith sahih ?!! Thjeshte bazuar ne teorit e atehershme se Toka mbeshteteshte mbi tre balena , tre elefanta etj etj dhe dikujt i ka shkuar ndermend qe balenat dhe elefantat ti zevendesoj me nje Ka te madh dhe kete ia ka atribuar si thenie profetit!!!
    Ky eshte vetem nje shembull i thjeshte qe tregon per leshimet qe pa dashje i kane bere sic e thashe edhe me larte herojnte e penes.
    Dhe fatkeqesihst nuk eshte i vetmi leshim , ka shum leshime tjera. Psh. Profeti pinte ujin cdohere ulur , ndersa ne nje hadith tjeter profeti pinte ujin cdohere duke ndejtur.
    Sa i perket thenies tende se a.s. Muhamedi ka thene se qeni i zi eshte shejtani?!! Mendo mire celyy dhe do te shikojsh se nuk ka aspak kuptim ngase atehere eshte shum lehte per ta vra shejtanin , duke vra krejt qente e zi dhe poashtu nese pranojme qe qeni i zi eshte shejtan dhe pranojme qe shejtani eshte Ai qe punon kunder njerezimit m me trego mua pse ndodhin raste tragjike ne Arabine Saudite , ku ma merr mendja nuk ka qen te zi dmth nuk ka shejtan por nga ana tjeter eshte shteti qe ekzekuton me shum denime me vdekje ne bote cdo vit !!! Nuk ka shejtan atje , perse keta njerez bejne krime ?!!!
    Pra per mendimin tim edhe ky hadith eshte i dyshimt - i pabesueshem.
    Sa i perket dijetareve qe thua se duhet te pyesim , nuk jam kunder por cilet dijetar duhet te pyesim , nese shikojme me mire do te shikojme se dijetaret e sotem jane ndare ne grupe. Secili grup ka hadithet e veta qe beson dhe hadithet tjera qe nuk beson. Me trego cilin halin hadith duhet te besojme neve dhe nese eshte e vertete qe hadithet nuk kane kontradita atehere pse ato regulla nuk vlejne per hadithet ne vijim dhe akoma me zi , jane keto hadithe qe do ti sjell ne vijim shkaku i percarjes se muslimaneve ne sekte:

1. Lash per ju , ate qe nese do ti permbaheni kurr nuk dote shkoni ne rruge te gabuar , librin e Allahut dhe Familjen time . ( sahih Muslim 44/4 )

2. Lash per ju , ate qe nese do ti pembaheni kurr nuk dote shkoni ne rruge te gabuar , librin e Allahut dhe sunetin tim . ( Muwatta 46/3 )

3.Lash per ju , ate qe nese do te ndiqni kurr nuk dote shkoni ne rruge te gabuar, librin e Allahut. ( Muslim 15/19 )

Cilin nga keto hadithe te ndjek , nese ndjek te parin do te me etikojne si Shia , nese ndjek te dytin do te me etikojne si sunni , nese ndjek te tretin do te me etikojne si te dalur nga feja pasi hadithi i trete thot te mos besohen hadithet por vetem Kurani.

Pyetjen qe ta bera se cfar feje predikoi a.s. Muhamedi ishte me prapavi , shiko se si je shprehur celyy se i takon " sektit te Muhamedit" ne fakt profeti kurre nuk predikoj kete sekt. Profeti predikoi Islamin e vertete dhe ne fene islame te vertete nuk ka sekte.
    Une celyy jam musliman qe nuk u takoj sekteve , sjam as shia , as sunii , as muni , tuni etj etj vetem Musliman jam qe besoj qe Allahu eshte i vetmi Zot dhe se a.s. Muhamedi ka qene i derguar i tij.

Me Respekt dhe nder Gostivari_usa

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    "Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre,tė mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē ...."
    Me falni per nderhyrjen dhe njohurine time te kufizuar.

Me sa duket bukuria e fytyres dhe e trupit cilesohen "stoli", por menjehere pas kesaj shtohet "pervec atyre qe jane te dukshme". Cilat stoli kategorizohen nga dijetaret si te dukshme dhe cilat te mbuluara?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin

Me sa duket bukuria e fytyres dhe e trupit cilesohen "stoli", por menjehere pas kesaj shtohet "pervec atyre qe jane te dukshme". Cilat stoli kategorizohen nga dijetaret si te dukshme dhe cilat te mbuluara?
    Pyetje me vend , bash me intereson se cfar pergjigjesh ke per te mare !

Gostivari_usa

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin

Styx une nuk jam dijetare. Une vetem dhash mendimin tim per ato.

Prap mendimi im. Te dukeshme jane fytyra duart kembet.

Ndersa aty e veren se ndahen ne stoli dhe bukuri.

"Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre, tė mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē .....

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa
    Pyetje me vend , bash me intereson se cfar pergjigjesh ke per te mare
    Edhe ti duhet te japish pergjigje se nuk po flitet per hadithe por per Kur'an. Cka ta merr mendja ty per keto, cilat jane te dukshme perpos fytyres, duarve dhe shputave te kembeve ?
    Floket e sigurt qe jo? Gjoksi (sepse duket ne konture)? Kofshet? llerert? krahet? Pulpat e kembeve ?............

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    "Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre, mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē .....
    Tungjatjeta alko71:

Ne kete teme shumica kane shprehur eksperiencen dhe njohurite personale. Mbase ata qe jane thelluar me teper se te tjeret ne mesimet e fese dhe qe (presupozoj une) e njohin Kuranin me te gjithe nuancat e tij, kane marre informacion nga shkollaret per kete pike.

Surja qe ke cituar nga Kurani gjithashtu lexon " te mos zbulojne". A nuk nenkupton kjo qe nuk duket te hapet mbulesa e dickaje te mbuluar, pra te "mos zbulohet" ? Per mendimin tim gjithmone, kjo sure urdheron mos-zbulimin e stolive te padukshme, por jo domosdoshmerisht mbulimin te stolive te dukshme, cilatdo qofshin keto.

Kam pershtypjen "bukurite" jane epitet "stolise" por jo te barabarta me stolite si me thene bukuri dhe stoli. Po te shikohet me kujdes, surja lexon "bukurite e tyre" (te stolive) dhe jo thjesht "bukurite". Per mes shume, "bukurite e tyre" vjen fill pas urdhereses se mbulimit te gjoksit me shami, ku gjoksi eshte nje stoli e mbuluar besoj. Pra, te mos i tregojne bukurite stolive te mbuluara pervec se....

Mbase gaboj. Edhe njehere te me falni per nderhyrjen. E vleresoj shume suren e Kuranit qe thote pak a shume qe pesha e dijetarit eshte me larte se gjaku martirit. Per arsye shume madhore.

Ne historine lashte ka shembuj te panumurt te mpleksjes se menyres se jeteses, ritualeve dhe bestytnive te popujve me mesimet e Hyut. Kjo ka sjelle gjithmone me vete deformimin e mesimeve te Hyjnise, nga i cili deformim asnje person ose komb nuk eshte i mbrojtur automatikisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 07-10-2007 mė 17:46
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    E po ketu qendron edhe problemi si eshte perkthyer dhe pershtatur ky ajet, andaj dikush qe e njeh gjuhen arabe dhe studion per fe do te mund te na spjegonte me mire.

Ishte edhe gabimi im ndoshta qe nuk e solla te terin ajetin 31.Ja si fillon me ajetin 30.

24:30
    Thuaju besimtarėve tė ndalin shikimet (prej haramit), tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre se kjo ėshtė mė e pastėr pėr ta. All-llahu ėshtė i njohur hollėsisht pėr atė qė bėjnė ata.

31. Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre, tė mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē burrave tė vet, babajve tė vet ose babave tė burrave tė vet, djemve tė vet ose djemve tė burrave tė vet, vėllazėrve tė vet ose djemve tė vėllezėrve tė vet, apo djemve tė motrave tė veta, ose grave tė tyre (qė u pėrmenden) dhe robreshave, tė cilat i kanė nė pronėsinė e tyre, ose shėrbetorėve nga meshkujt tė cilėt nuk ndiejnė nevojė pėr femrat ose fėmijėt nuk kanė arritur pjekurinė pėr gra. Le tė mos kėrcasin me kėmbėt e tyre pėr tė zbuluar fshehtėsinė nga stolitė e tyre. Pendohuni tė gjithė te All-llahu, o besimtarė, nė mėnyrė qė tė gjeni shpėtim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga gostivari
    1. Lash per ju , ate qe nese do ti permbaheni kurr nuk dote shkoni ne rruge te gabuar , librin e Allahut dhe Familjen time . ( sahih Muslim 44/4 )

2. Lash per ju , ate qe nese do ti pembaheni kurr nuk dote shkoni ne rruge te gabuar , librin e Allahut dhe sunetin tim . ( Muwatta 46/3 )

3.Lash per ju , ate qe nese do te ndiqni kurr nuk dote shkoni ne rruge te gabuar, librin e Allahut. ( Muslim 15/19 )
    Gostivar, nuk jam dijetar i hadithit, dhe mund te gaboj nese marr dhe te komentoj hadithet ty.
    Edhe njeher po them se e kuptoj at brengosjen tende per hadithet, mirpo hadithet ne te cilet je i dyshimt ateher kerko vertetsin e tyre, komentimin e dijetareve.
    Un nga keto hadithe e kam ndegjuar vetem at te dyten, kurse at te paren dhe te fundit ja per her te par prej teje po i shoh.
    Sa i perket qenit te zi, Gostivar pavarsisht atyre mendimeve logjike apo jo logjike vertetsia e hadithit eshte vertetuar, perderisa un dhe ti nuk kemi kunderfakte se hadithi eshte i kote, ateher na mbetet ta pranojm ashtu si eshte.
    Ti prap mbaje anen tende, mirpo un e perkrahi mendimin se duhet pasuar sunneti i Pejgamberit a.s, sepse kshtu mendojn shumica dermuese e dijetareve Islam.

Ēeshtja e pytjes tende se qfar muslimani jam, un e kuptova mir se qfar deshe te thuash.
    Kur Muawije e ka pyetur Ibn Abbasin se ne cilin grup je, ne anen e tij apo te Aliut, ai eshte pergjigjur : Un jam ne grupin e Muhammedit a.s.

Esselamu Alejkum we Rahmetullahi we Berekatuhu
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mbajtja e laptopit pėr njė kohė tė gjatė
    Nga PINK nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 20:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •