Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 106
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Gostivar, nuk jam dijetar i hadithit, dhe mund te gaboj nese marr dhe te komentoj hadithet ty.
    Edhe njeher po them se e kuptoj at brengosjen tende per hadithet, mirpo hadithet ne te cilet je i dyshimt ateher kerko vertetsin e tyre, komentimin e dijetareve.
    Un nga keto hadithe e kam ndegjuar vetem at te dyten, kurse at te paren dhe te fundit ja per her te par prej teje po i shoh.
    Sa i perket qenit te zi, Gostivar pavarsisht atyre mendimeve logjike apo jo logjike vertetsia e hadithit eshte vertetuar, perderisa un dhe ti nuk kemi kunderfakte se hadithi eshte i kote, ateher na mbetet ta pranojm ashtu si eshte.
    Ti prap mbaje anen tende, mirpo un e perkrahi mendimin se duhet pasuar sunneti i Pejgamberit a.s, sepse kshtu mendojn shumica dermuese e dijetareve Islam.

Ēeshtja e pytjes tende se qfar muslimani jam, un e kuptova mir se qfar deshe te thuash.
    Kur Muawije e ka pyetur Ibn Abbasin se ne cilin grup je, ne anen e tij apo te Aliut, ai eshte pergjigjur : Un jam ne grupin e Muhammedit a.s.

Esselamu Alejkum we Rahmetullahi we Berekatuhu
    Nuk duhet te me besojsh mua , jo . Gjej vellimet e tyre te haditheve dhe lexoj dhe do te bindesh se te tre hadithet ekzistojne.
    Shkaku qe ti nuk i ke degjuar ose lexuar eshte se njerezit me te cilet ke pasur pune nuk kane dashur te ti tregojne qe mos krijojne hamendje tek ,mos krijojne dyshime.
    Shijat p.sh nuk kane degjuar per dy hadithet tjera ku profeti thot te ndiqet vetem Kurani dhe te ndiqet Kurani dhe suneti i profetit.
    Nuk e dine nga shkaku se ata qe u predikojne fene nuk duan qe tua japin kete informate besimtareve. Pra zgjedhin qe ti lejne ne erresire informative.
    Per veten time , e perseris jam , musliman por nuk u takoj sekteve i takoj dhe veten time i kam perkushtuar Islamit te vertete ( ashtu sic e kuptoj une !!!) dhe jo sekteve.
    E sa i perket pyetjes se Muawijes qe i ka be Iben Abbasit , per mua pergjigja e tij eshte e gabimte !!! Ne fene Islame nuk duhet te ekzistojne grupi a.s. Muahmedit , grupi a.s. Aliu , grupi i Ebu Bekrit ( e marr vetem si shembull ) etj etj , per mendimin tim duhet te ekzistoj vetem nje grup dhe Ai grup te jet grupi i ALLAHUT.

Me Respekt Gostivari_usa

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    E po ketu qendron edhe problemi si eshte perkthyer dhe pershtatur ky ajet, andaj dikush qe e njeh gjuhen arabe dhe studion per fe do te mund te na spjegonte me mire.
    24:30
    .......shikimet (prej haramit), tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre se kjo ėshtė mė e pastėr pėr ta. All-llahu ėshtė i njohur hollėsisht pėr atė qė bėjnė ata.

31. Thuaju edhe besimtareve tė ndalin shikimet e tyre, tė ruajnė pjesėt e turpshme tė trupit tė tyre, tė mos zbulojnė stolitė e tyre pėrveē atyre qė janė tė dukshme, le tė vejnė shamitė mbi krahrorin e tyre dhe tė mos ua tregojnė bukuritė e tyre askujt pėrveē burrave tė vet, babajve tė vet ose babave tė burrave tė vet, djemve tė vet ose djemve tė burrave tė vet, vėllazėrve tė vet ose djemve tė vėllezėrve tė vet, apo djemve tė motrave tė veta, ose grave tė tyre (qė u pėrmenden) dhe robreshave, tė cilat i kanė nė pronėsinė e tyre, ose shėrbetorėve nga meshkujt tė cilėt nuk ndiejnė nevojė pėr femrat ose fėmijėt nuk kanė arritur pjekurinė pėr gra. Le tė mos kėrcasin me kėmbėt e tyre pėr tė zbuluar fshehtėsinė nga stolitė e tyre. Pendohuni tė gjithė te All-llahu, o besimtarė, nė mėnyrė qė tė gjeni shpėtim.
    Tungatjeta Alko71:

Eshte ide e mire qe dikush qe njeh gjuhen arabe te komentonte ne se pjeset me ngjyre te kuqe jane perkthyer korrekt. Askush (as perkthyesi) nuk eshte i pagabueshem, ndonese perseri mendoj qe perkthyesi pervec njohurive te arabishtes, eshte konsultuar se paku me disa dijetare te tjere para botimit te perkthimit.

Lidhur me mos kercitjen e kembeve. Kjo eshte nje tradite arabe, ku vajzat vendosnin zilka te vogla me zinxhir ne nyjen e kembes. Sa here qe ecnin ose vendosnin kemben perdhe, zilkat tringellonin duke terhiqur vemendjen tek kemba qe i mbante. Kjo lloj tradite u gjeneralizua ne haremet dhe kercimet e natyres seksuale.

Nuk mendoj se kjo tradite ka ndonje peqaje ne popullin tone ne vecanti. Ne pergjithesi mendoj se kabilet arabe qene te fundit qe u udhezuan, pasi traditat/idhujtaria ishin me agresivet nder gjithe popujt. Traditat zakonore arabe nuk munden te infiltrojne ne te gjalle te Muhametit. Po me pas?

Shamija ka qene pjese perberese e veshjes se gruas ne te tera anet e botes. Ne Perendim u kalua ne kapele dhe me pas ne asgje. Sidoqofte, edhe sot e kesaj dite urdherohet te hysh ne Kishe (psh Vatikan) grate te hyjne me koke te mbuluar, te falen me koke te mbuluar, ndersa burrat me qeleshe.

Kjo nuk besoj te jete tradite, por nje urdherese. Nuk kam njohuri te debatoj ne se veshja e pershtatshme per lutje, dhe ajo e jetes se perditeshme duhet te jene njelloj.

Kjo ishte nderhurja ime e fundit ne kete teme.
    Gezuar Ramazanin/Naten e Kadrit besimtareve te mire!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 08-10-2007 mė 20:36
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Islami per ju esht ky.

Un mendoj Ne mendojme
    Ti mendon Ju mendoni
    Ai/ajo mendone Ata/ato mendojne

Mendoni ju se e ka len Allahu Kuranin qe ta komentoni ju ?
    Perse e fusni veten ne gjynah? a e dini sa hadithe ka per ata qe flasin nga mendja duke mos u bazu ne argumente?
    .

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Islami per ju esht ky.

Un mendoj Ne mendojme
    Ti mendon Ju mendoni

Mendoni ju se e ka len Allahu Kuranin qe ta komentoni ju ?
    Perse e fusni veten ne gjynah? a e dini sa hadithe ka per ata qe flasin nga mendja duke mos u bazu ne argumente?
    Mire de alDI, ne ate po e kerkojme. Sille ti ndonje argument, ndonje MENDIM te ndonje dijetari apo tendin. Allahu e ka lene Kur'anin qe ta lexojme dhe studiojme dhe te mendojme mbi ajetet e tij, t'i njohim si dhe t'i permbahemi atyre ajeteve.

Ashtu edhe mbeti, te vije dikush qe e njeh gjuhen e Kur'anit dhe fene dhe ta spjegoje, kaq.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Un mendoj Ne mendojme
    Ti mendon Ju mendoni
    mire e ke thene kete , edhe une mendoj ashtu si ti . shih sa bukur ta them ( EDHE UNE MENDOJ SI TI ) por do te kisha thene se na me duket se jemi vetėm dhe vetėm TIFOZ TE MUSLIMANIZMIT.

PASKA NGEL PUNA NA TI KOMENTOJM HADITHET SE KI ESHTE I MIRE EKI NUK BAN .

ME FALNI PO KISHA PAS NJE PYETJE KUSH NGA JU KA STUDJUAR PER FENE , APO BENI KOMENTE VETEM DUKE LEXUAR WEB FAQE KETU NE INTERNET ?

PASKA DAL BURI BOTES DHE BEN PYETJE PSE NE KURAN NUK PERMENDET MBULIMI I KOKES EDHE ATE SA SKEPTIK QE ESHTE PSE DHE VETEM PSE .PO CKA ESHTE ME E KEQJA BILE THOTE SE E KA LEXUAR TERE KURANIN DHE NUK KA HASUR ATI TE THUHET MBULIMI I KOKES, PO NUK KA HASUR PER ATE SE NUK KA FIJE TRURI PER TA KUPTUAR KURANIN.DEL TJETRI PAS 1500 VJETEVE DHE THOT SE HADITHET NUK DUHET TJU BESOHEN.UNE NUK DI CKA TJU THEM POR ZOTI U MBARESOVT NE RUGE TE MBARE DHE UA FALT GABIMET BASHK ME MUA NESE GABOJ, SEPSE VETEM ALL-LLAHU ESHTE I GJITHMESHIRSHMI. E SELAMU ALEJKUM WE RAMETULLAHI WE BEREKATUHU.

FEJA IME ESHTE ISLAMI............

UNE JAM PASUES I KURANIT FAMELARTE , PEJGAMBERIT MUHAMED s.a. DHE SYNETIT TE TIJ.

ALL-LLAHU EKBER.

-------------------------------------------------------------------
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga halil_gostivari Lexo Postimin
    mire e ke thene kete , edhe une mendoj ashtu si ti . shih sa bukur ta them ( EDHE UNE MENDOJ SI TI ) por do te kisha thene se na me duket se jemi vetėm dhe vetėm TIFOZ TE MUSLIMANIZMIT.

PASKA NGEL PUNA NA TI KOMENTOJM HADITHET SE KI ESHTE I MIRE EKI NUK BAN .

ME FALNI PO KISHA PAS NJE PYETJE KUSH NGA JU KA STUDJUAR PER FENE , APO BENI KOMENTE VETEM DUKE LEXUAR WEB FAQE KETU NE INTERNET ?

PASKA DAL BURI BOTES DHE BEN PYETJE PSE NE KURAN NUK PERMENDET MBULIMI I KOKES EDHE ATE SA SKEPTIK QE ESHTE PSE DHE VETEM PSE .PO CKA ESHTE ME E KEQJA BILE THOTE SE E KA LEXUAR TERE KURANIN DHE NUK KA HASUR ATI TE THUHET MBULIMI I KOKES, PO NUK KA HASUR PER ATE SE NUK KA FIJE TRURI PER TA KUPTUAR KURANIN.DEL TJETRI PAS 1500 VJETEVE DHE THOT SE HADITHET NUK DUHET TJU BESOHEN.UNE NUK DI CKA TJU THEM POR ZOTI U MBARESOVT NE RUGE TE MBARE DHE UA FALT GABIMET BASHK ME MUA NESE GABOJ, SEPSE VETEM ALL-LLAHU ESHTE I GJITHMESHIRSHMI. E SELAMU ALEJKUM WE RAMETULLAHI WE BEREKATUHU.

FEJA IME ESHTE ISLAMI............

UNE JAM PASUES I KURANIT FAMELARTE , PEJGAMBERIT MUHAMED s.a. DHE SYNETIT TE TIJ.

ALL-LLAHU EKBER.

-------------------------------------------------------------------
    Urime festen e Bajramit Halil Gostivari . Kjo pune e fese , puna e haditehve eshte shum e komplikuar dhe akoma me keq eshte se neve e komplikojme akoma me shum.
    Cfar ka lidhje nese neve kemi studjuar fene ose jo ?!!! Cfar ka lidhje nsq ti ose une kemi studjuar medicinen ose jo ?!! Nqs se i di emrin nje semundjeje , ndoshta nuk je ne gjendje ta sherojsh por nese shkon ne internet ke per te gjetur artikuj e artikuj qe flasin per ate semundje, si te sherohesh , kush e shkakton , si te evitohet etj etj. Dhe keto artikuj qe i gjen ne internet nuk mund te thuajsh se nuk jane korekte , ngase po shkruhen nga mjeke te ndryshem ane mban botes.
    E njejta vlen edhe per fene!!! Mendimet qe i lexojme ne internet , nuk jane mendime tonat , jame mendime te dijetareve. Problemi eshte se neve pranojme qe ti perkrahim idete , pikepamjet e disa dijetareve dhe ti refuzojme pikepamjet e dijetare tjere qe nuk na pelqejne.
    Dhe teorema eshte e njejte, cdo grup grupin tjeter e akuzon duke thene se jane jobesimtare.
    Qellimi kryesor i ketij debati eshte qe neve te vene mendjen tone ne perdorim duke u bazuar ne shrkimet e te tjereve , duke analizuar punen e tjereve , rrathanave ne te cilat kane punuar etj etj qe te sjellim nje vendim sa me objektiv , sa me te drejte.
    Te gjithe jemi musliman dhe te gjithe e kuptojme qe duhet te ndjekim rrugen e a.s. Muhamedit!
    Por cfar ndodh kur shikon se ne kete rruge qe neve thuajne se eshte rruga e profetit ka gjera jasht mesimeve te profetit dhe fese Islame!!!
    Shumica e njerezve do te ulen dhe do te mendojne nga vijne keto probeleme. do te mundohen qe gjejne zgjedhje etj etj , por ka edhe nje numer njerezish qe ne kokat e tyre nuk ka vend per vezhgim dhe studim , ata vazhdojne ate rruge te gabuar.
    Fakte per kete rruge te gabuar ke edhe sot e kesaj dite, cdo dite ne televizor. Irak , Afganistan , mos ore burre mos thuaj qe ate qe shikojme ne televizor eshte fe Islame. Ata vriten midis veti Halil Gostivari, vrasin gra , femije , pleq , vrasin besimtare duke u falur neper xhamija etj etj dhe vrasjet mizore qe i bejne ai atrubojne a.s. Muhamedit duke thene se bazohen ne hadithet e profetit. Cmenduri!!! Mendo sikur te kishte qene profeti gjalle cfar do te kishte thene lidhur me keto ngjarjet qe ndodhin sot midis muslimaneve ?!!!
    Perderisa keto katila aktet e tyre i justifikojne me theniet e profetit atehere ato thenie duhet te vihen nder llupe , mikroskop dhe te shikohet a jane mete vertete thenie te profetit ose jo.
    Profeti ka qene paqedashes , nuk ka qene lufte nxites. Keta njerez qe i bejne keto krime , keta njerez jane katila , per ato te gjithe te tjeret qe nuk mendojne si ata jane jobesimtare dhe duhet te vriten.
    Nuk duhet te jem dijetar qe te shikoj se cfar ndodh , duhet vetem ti lexoj shkrimet e dijetareve nga te gjitha anet dhe te sjell vendimin vet.
    Shamija , eshte tradite para islamike , nuk eshte tradite islame , Arabet kane qene beduine ( nomad ) dhe do te mbesin te tille. Nuk u intereson te shkojne perpara, andaj jane ne kete gjendje qe jane.
    Pa mare parasysh se a duam ose nuk duam ne , grate nuk i pergezojne te drejtat e tyre ne vendet arabe.
    Ne Kuran thuhet " Allahu nuk ndryshon gjendjen e nje populli perderisa ai poppull te ndryshoj veteveten " dhe poashtu thuhet qe "nje popull qe devijon(largohet) nga rruga e Allahut , Allahu ka per ti derguar atij populli armikun me te madh"!!
    Analizoj keto ajete dhe shiko se ata qe te mesojne fene a jane ne rruge te drejte vetvetiu ose jo.
    Per te shitur moral , pik se pari duhet te kem moral vete. Kjo ndodh me arabet , ata nuk kane moral vete dhe na shesin neve.

Me respekt Gostivari_usa

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Ti je nje cop idioti qe i ka ren ne dore nje PC dhe nje linje interneti dhe mendon se njef islamin.

Po Muhamedi alejhi selam ca ishte? nuk ishte arab? po profeti Salih? po Shuajbi alejhi selam? a nuk ishin keta arab?
    Po Ebu bekri, Omari, Aliu, Othmani dhe 99% e sahabve qe perhapen kete FE ca ishin?

Ik o injorant ik shko shut down pc-n dhe hap librat dhe boll e fute veten ne gjynah neper forume.
    Une jam nje cope idioti , flm per komplimentin. Ma merr mendja qe kete mesim e ke mesuar nga "sahabet e profetit" . Po nejse mos futem shum e shum thelle per komplimentin , po te te jap nje pergjigje , se ti qe nuk je idiot eshte dashur kete qe ta dish qe me pare e jo te presish pergjigje nga nje idiot.
    Familja e profetit , nuk e di se sa e ke idene , pik se pari nuk ka qene familje beduinesh. Beduinet nese nuk e di akoma sot e kesaj dite jetojne neper shkretira dhe levizin nga nje vend ne nje vend tjeter , varesisht prej kushteve jetesore , pra Gostivari_usa kur tha qe beduinet jane nomad nuk rejti. Jeta nomade nenkupton nje shoqeri nese mund te quhet qe leviz nga nje vend ne nje vend tjeter per te siguruar nje jete me te mire, pra nuk kane nje vendeqendrim te perhershem.
    Nga ana tjeter, nga historija islame nenkuptojme qe familja e profetit ka pasur nje vendqendrim te perhershem , pra nuk ka qene familje qe ka be jete nomade. Por, ngase nuk e di , mbaj ne mend keto gjera se ti tregon nje iidiot, familja e profetit ka qene familje fisnikesh dhe kane udhehequr me qytetin ku kane jetuar , pra me Meken. Te gjithe ato qe ti i ke permendur , asnjeri nga ato nuk ka qene beduin !!! Te gjithe kane pasur prejardhje nga familjet e fisnikeve , ndersa per ate 99% qe permenden me duhen emra qe te te tregojse cfar kane qene.
    Nga ana tjeter Aldi , dallimi midis meje dhe teje eshte se une jam nje idiot (sipas mendimit tend ) qe nuk lejon askush tia laj dhe shperlaj trute ndersa ti , ti nuk ke tru pasi ata mjekerpalaret ti kane shperla.
    Per ate ti ke problem me shkrimet e mija qe cdo here flasin kunder luftes sektare , dhe nga ana tjeter ti cdo here perkrah luften sektare.
    Se te kishe qene burre do ta kishe lexuar shkrimin tim deri ne fund dhe do te thoje , ke te drejte Gostivari_usa se keto qe shikojme nuk jane ne asnjemenyre mesime te a.s. Muhamedit.
    Po ti me shum te pelqen qe dike te quajsh idiot se sa te folish per krimet qe "vellerezit" e tu i bejne cdo dite ne Irak.

Me respekt nga vellau i yt idiot Gostivari_usa

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Familja e profetit , nuk e di se sa e ke idene , pik se pari nuk ka qene familje beduinesh.
    Familja e profetit kan qen arab .
    Ja cfar the ti per arabet
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Arabet kane qene beduine ( nomad ) dhe do te mbesin te tille.
    Kush esht idioti ne kete mes?!!
    .

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga Gostivar_usa
    Shamija , eshte tradite para islamike , nuk eshte tradite islame
    Po, e Ibrahimi a.s. cka ishte? Ose Nuhi a.s. ose Ademi a.s. a nuk ishin musliman(te nenshtruar Zotit)?
    Nuk ka fe mė tė vjetėr se Islami, keshtu qė nuk ka" para islamike". Edhe Merjem mbante shami mbi kokė dhe ishte besimtare e madhe e Zotit, edhe gratė besimtare te devotėshme jehude mbanin shami, e te cilat quhen muslimane . Edhe te indianet e ke njė lloj mbulese tė kokės. Kjo do te thot se gjithmonė ėshtė urdhėruar mbulesa nė historine e profetėve dhe gjithashtu gjithmonė ka pasė tendenca nga njerėzit e prishur t'ua heqin ato. Kjo tendencė ishte edhe ne kohen e Muhamedit s.a.s. nga idhujtarėt dhe idhujtaret si dhe nga jehudėt e Medinės. I njėjti avaz ėshtė edhe sot.

Hindi nuk ishte e mbuluar deri sa u ēlirua Meka. Kur njerėzit shkonin turma turma pėr ta pranuar islamin tek pejgamberi s.a.s. atėherė Hindi u mbulua e tėra (edhe fytyrėn nga frika dhe turpi) dhe shkoi e tha kelimei shehadetin para Muhamedit s.a.s. Po tė ishte jo islame nje veshje e tillė do tė dėgjohej nėse profeti ka reaguar apo jo?
    Why do people with closed minds always open their mouths?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Gjithashtu edhe sot e ksaj dite ekzistojn deshmi te gjalla per kete, loket serbe ortodokse ende mbajn shami ne kokat e tyre, qe deshmon se shamia ka qen obligim edhe per popujt para neve.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mbajtja e laptopit pėr njė kohė tė gjatė
    Nga PINK nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 30-06-2006, 20:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •